Şimdi Ara

Saçlarım seyreldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1-1.5 sene önce saçımı uzatmaya karar verdim uve baya uzattım oldukça hoş duruyordu ( Ne kadar annemler papaz desede ) Sonra aşırı derecede kepeklenmeye başladı( zeytinyağlı sabun kullanıyordum) sonra saçımı kestirdim ve clear men kullanmaya başladım. Yaklaşık 1 sene clear men kullandım ve saçlarım önüme dökülmeye başladı saçım inceldi rengi açıldı ve şuan üstten bakan biri rahatla saç dipimi görebiliyor ne yapabilirim tavsiyeleriniz nedir ???

Edit: Eski fotolara baktıkça moralım bozuluyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saç İncelmesi ve Seyrelmesi

Saçlarınızın inceldiği ve seyreldiğini fark ediyorsanız, bu durum çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Saç incelmesi ve seyrelmesi, ergenlik, menopoz, androjenik alopesi ve tiroid sorunları gibi hormonal değişikliklerden kaynaklanabilir. Stres, beslenme eksiklikleri, ilaçların yan etkileri veya bazı tıbbi durumlar da saç incelmesine ve seyrelmesine yol açabilir.

Saçlarınızın inceldiğini ve seyreldiğini fark ettiğinizde, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora veya dermatoloğa başvurmanız önemlidir. Doktorunuz tıbbi geçmişinizi alacak, fizik muayene yapacak ve gerekirse kan testleri isteyecektir.

Saç incelmesi ve seyrelmesi için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Bazı durumlarda, altta yatan nedene yönelik tedavi saç büyümesini eski haline getirebilir. Örneğin, hormonal bir dengesizlik varsa, doktorunuz ilaç veya hormon replasman tedavisi önerebilir. Stres kaynaklı saç dökülmesi için stres yönetimi teknikleri yardımcı olabilir.

Saçlarınızı incelme ve seyrelmeye karşı korumak için atabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

• Sağlıklı ve dengeli beslenin.
    • Stresten kaçının veya stres yönetimi teknikleri uygulayın.
    • Saçlarınızı çok sık boyamayın veya ısı kullanmayın.
    • Saçlarınızı nazikçe yıkayın ve tarayın.
    • Saç dökülmesini azaltabilecek şampuanlar veya saç kremleri kullanın.

Saç incelmesi ve seyrelmesi, birçok insanın yaşadığı yaygın bir sorundur. Altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak, saç büyümesini eski haline getirmenize ve saçlarınızın sağlığını iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam üzüldüm.Benim saç orta uzunlukta.Yağ ve kepeklenme olunca, Mehmet Tatlı kuafördeki usta berber şunu deyince, gözüm dolmuştu. "Eğer bir an önce yağ ve kepeklenmeye çözüm bulmazsan, saçın çamur gibi olacak." demişti.Son derece haklıydı.Abartılı birşey yok ama çok moralimi bozmuştu.
    Birşey yapmadım, şimdi biraz daha sakinleşti kepek.

Cildiye doktoruna gitmek şart, lütfen ihmal etmeyin.Saç uzatınca da, bakım yapmayınca malesef böyle sonuçlar doğabiliyor.
  • Head shoulders kullansaydın sorun olmazı sana üzülüyorum dostum yaşın kaç?😔 Üzüldüm haline

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Handsome_Power

Head shoulders kullansaydın sorun olmazı sana üzülüyorum dostum yaşın kaç? Üzüldüm haline

Head shoulders inanılmaz kepek yapmıştı yazmayı unutmuşum ve 14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II. Ceki -- 25 Eylül 2014; 17:38:18 >
  • Bende yapmıyor saçımı en çok blendax döküyor clear man iyidir dalin saçı sertleştirir

• geçmiş olsun. stress falan da sebeb olabilir. o yaşta saçın seyrelmesi pek normal değil. bi uzmana danışsan iyi olur
  • Saçı sertleştirecek bişey lazım ne olabilir ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saçlarım çokmu seyrek?
    3 yıl önce açıldı
    Kaşlarım dökülüyor
    8 yıl önce açıldı
    saç beyazlaması??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş saçını 0 numara veya 3 numara yaptır saçların gürleşir en azından bende saç uzatıom

• o yaştaki dökülme çaresiz değildir.
  • Bioxcin tavsiye ederim gerçekten dökülme konusunda en iyisi saçları kuvvetllendiriyo dökülmeyi azaltıyor, yeni saçların çıkmasını sağlıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.