Şimdi Ara

saç beyazlaması??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
88.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim saçlarım beyazlamaya başladı. 26 yaşındayım.
    bir arkadaşım havuç suyu içmemi önerdi.. 1 haftadır hergun 1 bardak sıkıp içiyorum. yüzüm kıpkırmızı oldu..
    acaba doğru mu?
    geçen gunde Tv de bir doktor sarımsak iyi gelir dedi.. sarımsak da yemeye başladım.. kokusuna rağmen katlanıyorum.. boşa mı kürek çekiyorum..?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saç Beyazlaması: Nedenleri, Çözümleri ve Doğal Yöntemler

Saç beyazlaması, saçtaki pigment hücrelerinin melanin üretimini durdurmasıyla oluşan yaygın bir durumdur. Genler, hormonal değişiklikler ve çevresel faktörler saç beyazlamasına katkıda bulunabilir.

Saç Beyazlaması Nedenleri

• Genetik yatkınlık
    • Yaşlanma
    • Hormonlardaki dalgalanmalar
    • Tiroid hastalığı
    • B12 vitamini eksikliği
    • Stres
    • Sigara içmek

Saç Beyazlamasına Çözümler

Saç beyazlamasını tamamen tersine çevirmek mümkün olmasa da, süreci yavaşlatmak veya beyaz saçları örtmek için çeşitli çözümler mevcuttur:

• Saç Boyası: Beyaz saçları geçici olarak örtmenin en yaygın yöntemidir.
    • Saç Aydınlatıcıları: Saçtaki doğal pigmentleri uzaklaştırarak beyaz saçları daha az belirgin hale getirebilir.
    • Henna: Doğal bir saç boyası olan henna, saçlara geçici olarak renk katabilir ve beyaz saçları kapatabilir.

Doğal Yöntemler

Bazı doğal yöntemler saç beyazlamasını yavaşlatmaya veya beyaz saçların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir:

• Patates Suyu: Patates suyu, antioksidanlar içerdiği ve saçtaki melanin üretimini destekleyebileceği düşünülmektedir. Patates suyu saç beyazlaması kullananlar tarafından olumlu yorumlar almıştır.
    • Kara Halile: Bu bitki, saçtaki melanin üretimini artırabilecek bileşikler içerir. Kara halile saç beyazlaması için geleneksel bir çözümdür.
    • Hindistan Cevizi Yağı: Saçları nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olan hindistan cevizi yağı, beyaz saçların görünümünü iyileştirebilir.
    • Amla Yağı: Amla, saç dökülmesini önlemeye ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilir. Beyaz saçlarım eski rengine döndü diyen bazı kişiler amla yağı kullanmış olabilirler.

Sonuç

Saç beyazlaması yaygın bir durumdur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Genetik yatkınlık önemli bir rol oynasa da, stres ve çevresel faktörler de katkıda bulunabilir. Saç beyazlamasını tamamen tersine çevirmek mümkün olmasa da, süreci yavaşlatmak veya beyaz saçları örtmek ve görünümünü iyileştirmek için çeşitli çözümler mevcuttur. Doğal yöntemler, saç beyazlamasını yönetmek için denenebilir ancak etkililik kişiden kişiye değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de 24 yaşındayım... muhtemelen stres nedeniyle bende artmaya başladı... Sarımsak hep yediğim bir şey ama azalmadı bende ama hızlı da çoğalmıyo bu meret.... havuç suyu hiç denemedim... Ama ben bu beyazların ırsi ve strese bağlı old.nu düşünüyorum.... BEn bikaç sebep yüzünden son 2-3 sene içinde baya sıkıntı çektim 2 konuda özellikle bu zamanda arttı benim beyazlar... hiçbirşeyi aşırı kafana takmicaksın belki bu çözüm olabilir... Bir de benim babamın saçlarının çoğu beyaz belkki de benimki de beyazlıyo yavaş yavaş... Saçımda 16-17 tane beyaz var sanırım ...

*Bi de beyaz saçlar için serum gibi bir şey var orjinal rengine döndürebileceğini iddia eden ürün... bi git kozmetikçilere bak bence 30-40 ytl falan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Ben de 24 yaşındayım... muhtemelen stres nedeniyle bende artmaya başladı... Sarımsak hep yediğim bir şey ama azalmadı bende ama hızlı da çoğalmıyo bu meret.... havuç suyu hiç denemedim... Ama ben bu beyazların ırsi ve strese bağlı old.nu düşünüyorum.... BEn bikaç sebep yüzünden son 2-3 sene içinde baya sıkıntı çektim 2 konuda özellikle bu zamanda arttı benim beyazlar... hiçbirşeyi aşırı kafana takmicaksın belki bu çözüm olabilir... Bir de benim babamın saçlarının çoğu beyaz belkki de benimki de beyazlıyo yavaş yavaş... Saçımda 16-17 tane beyaz var sanırım ...

*Bi de beyaz saçlar için serum gibi bir şey var orjinal rengine döndürebileceğini iddia eden ürün... bi git kozmetikçilere bak bence 30-40 ytl falan...
    ben daha 17 yaşindayim 13 yaşindan beri saçlarimda cok beyaz var yani dikkat cekecek kadar var bence bırak kendi haline

• quote:

Orijinalden alıntı: unalkoc

ben daha 17 yaşindayim 13 yaşindan beri saçlarimda cok beyaz var yani dikkat cekecek kadar var bence bırak kendi haline

Alıntıları Göster
    22 yaşından itibaren benim de beyazlarım çıkmaya başladı. Ailede beyazlara en erken kavuşan benim. 20-30 tel saçım var öyle, arka kısımlara hakim olamadığım için orada sayı artıyor olabilir. Benimkilerinin erken çıkma sebebi sanırım stres, bir gecede türediler zaten. Ama açıkçası kafaya takmıyorum. Ben bu beyaz saçlardan esinleniyorum, bazı gerçekleri de unutmamamı sağlıyor. Farklı bir açıdan bakıyorum belki olaya, bilmiyorum. Hayat, ders çıkarmak isteyenler için çok donanımlı bir okul.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

22 yaşından itibaren benim de beyazlarım çıkmaya başladı. Ailede beyazlara en erken kavuşan benim. 20-30 tel saçım var öyle, arka kısımlara hakim olamadığım için orada sayı artıyor olabilir. Benimkilerinin erken çıkma sebebi sanırım stres, bir gecede türediler zaten. Ama açıkçası kafaya takmıyorum. Ben bu beyaz saçlardan esinleniyorum, bazı gerçekleri de unutmamamı sağlıyor. Farklı bir açıdan bakıyorum belki olaya, bilmiyorum. Hayat, ders çıkarmak isteyenler için çok donanımlı bir okul.

Alıntıları Göster
    quote:

ben daha 17 yaşindayim 13 yaşindan beri saçlarimda cok beyaz var yani dikkat cekecek kadar var

Benim saçlarımda, 12-13 yaşından beri beyaz. Siyah saçlıların içerisinde beyaz saçla dolaşmak o yaştaki insanların karizmasını zedeleyebilir. Ama , benim gibi yaşın ilerlediğinde göreceksin ki; beyaz saç insana filozof havası katıyor. Bir de konuşman düzgün, biraz da bilgin varsa; tam bir filozof havası veriyor insana.

quote:

Benimkilerinin erken çıkma sebebi sanırım stres, bir gecede türediler zaten. Ama açıkçası kafaya takmıyorum. Ben bu beyaz saçlardan esinleniyorum, bazı gerçekleri de unutmamamı sağlıyor. Farklı bir açıdan bakıyorum belki olaya, bilmiyorum. Hayat, ders çıkarmak isteyenler için çok donanımlı bir okul.

Stres saç beyazlamasının en büyük sebebi. Benim saçlarım aşırı stres dönemlerinde (sınav zamanları, aile içi tartışmalar vb. ) daha da beyazlıyor.

Beyaz saç her zaman benim için gurur kaynağı olmuştur. Çünkü; saçımdaki her bir beyaz kıl ayrı bir hayat tecrübesi, hayatın ayrı bir sillesidir. Ben kafaya çok taktım bir aralar bu saç meselesini. Ve saçlarımı boyattım. Çok pişman oldum. Beni seven, beyaz saçımla sevsin.

Beyaz saçlı arkadaşlara doktora gitmelerini tavsiye ederim. Çünkü bir çok psikolojik sebep saç beyazlamasına neden olmaktadır. Bu işler samırsakla, havuçla, patlıcanla olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: flightoficarus

quote:

ben daha 17 yaşindayim 13 yaşindan beri saçlarimda cok beyaz var yani dikkat cekecek kadar var

Benim saçlarımda, 12-13 yaşından beri beyaz. Siyah saçlıların içerisinde beyaz saçla dolaşmak o yaştaki insanların karizmasını zedeleyebilir. Ama , benim gibi yaşın ilerlediğinde göreceksin ki; beyaz saç insana filozof havası katıyor. Bir de konuşman düzgün, biraz da bilgin varsa; tam bir filozof havası veriyor insana.

quote:

Benimkilerinin erken çıkma sebebi sanırım stres, bir gecede türediler zaten. Ama açıkçası kafaya takmıyorum. Ben bu beyaz saçlardan esinleniyorum, bazı gerçekleri de unutmamamı sağlıyor. Farklı bir açıdan bakıyorum belki olaya, bilmiyorum. Hayat, ders çıkarmak isteyenler için çok donanımlı bir okul.

Stres saç beyazlamasının en büyük sebebi. Benim saçlarım aşırı stres dönemlerinde (sınav zamanları, aile içi tartışmalar vb. ) daha da beyazlıyor.

Beyaz saç her zaman benim için gurur kaynağı olmuştur. Çünkü; saçımdaki her bir beyaz kıl ayrı bir hayat tecrübesi, hayatın ayrı bir sillesidir. Ben kafaya çok taktım bir aralar bu saç meselesini. Ve saçlarımı boyattım. Çok pişman oldum. Beni seven, beyaz saçımla sevsin.

Beyaz saçlı arkadaşlara doktora gitmelerini tavsiye ederim. Çünkü bir çok psikolojik sebep saç beyazlamasına neden olmaktadır. Bu işler samırsakla, havuçla, patlıcanla olmaz.

Alıntıları Göster
    Benimde 14 yaşımda beyazlaşmaya başladı. Bi dayımında aynen bu şekilde genç yaşta beyazlaşmaya başlamış. Neyseki abim ve babam da bu durum yok ve ikiside seyrek saçlı. Yani bi anlamda saçlarımı kurtardı beyazlaşması. Bence senin için çok büyük bi sorun teşkil etmiyorsa hiçbir şey yapma ama yapamam diyorsan boyatma yoluna da gidebilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

Benimde 14 yaşımda beyazlaşmaya başladı. Bi dayımında aynen bu şekilde genç yaşta beyazlaşmaya başlamış. Neyseki abim ve babam da bu durum yok ve ikiside seyrek saçlı. Yani bi anlamda saçlarımı kurtardı beyazlaşması. Bence senin için çok büyük bi sorun teşkil etmiyorsa hiçbir şey yapma ama yapamam diyorsan boyatma yoluna da gidebilirsin...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, birisi bana boyatırsan daha çok beyazlar demişti. Tesadüfmüdür, gerçek mi bilemem ama boyattıktan sonra beyazlar arttı. Boyatacaksanız, her markayı denemeyin. Belli başlı markaları alın. Saçınız kısa ise zaten bir tüp boyanın yarısı 2 ay gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kızlarda saç dökülmesi
    geçen ay açıldı
    genetik saç dökülmesi
    4 yıl önce açıldı
    Saç kaş sakal dökülmesi...
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar, birisi bana boyatırsan daha çok beyazlar demişti. Tesadüfmüdür, gerçek mi bilemem ama boyattıktan sonra beyazlar arttı. Boyatacaksanız, her markayı denemeyin. Belli başlı markaları alın. Saçınız kısa ise zaten bir tüp boyanın yarısı 2 ay gidiyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar geçenlerde prof.dr.İbrahim saracoğlunu izliyordum ve bu konuya ilgili şunu söyledi.
    http://www.saracoglu.at
    Çöret otu varya annelerimizin böreklerin üstüne döktüğü ha işte :)
    Çörekotundan her sabah bir çay kaşığı yemek beyazlamayı durdurur vede siyahlatmaya başlatırmış.
    İsterseniz deneyin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kuhi

Arkadaşlar geçenlerde prof.dr.İbrahim saracoğlunu izliyordum ve bu konuya ilgili şunu söyledi.
    Çörekotundan her sabah bir çay kaşığı yemek beyazlamayı durdurur vede siyahlatmaya başlatırmış.

Alıntıları Göster
    benim saçlarimda beyaz olmasi bi bakimda hoşuma gidiyor herkesten farklı gözüküyor benimkiler sanirim hep stresten oluyor ama hiç rahatsız deilim saçimda beyaz olmasindan

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kuhi

www.saracoglu.at

Beyazlamayı durduracağını anlarım da... beyazları siyahlatma olayı bana biraz efsane gibi geldi

• quote:

quote:

www.saracoglu.at

Beyazlamayı durduracağını anlarım da... beyazları siyahlatma olayı bana biraz efsane gibi geldi

Alıntıları Göster
    Benim saçlarda tek tük ama sakallarım bayağı bayağı beyaz çıkmaya başladı.

• quote:

quote:

www.saracoglu.at

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Bana da beyazları siyahlatması pek gerçekci gelmedi. Ama denemek gerekir. Çörekotu zararlı bir besin değil. Her sabah 1 çay kaşığı yemenin eksisi olmayacakdır sanırım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

Bana da beyazları siyahlatması pek gerçekci gelmedi. Ama denemek gerekir. Çörekotu zararlı bir besin değil. Her sabah 1 çay kaşığı yemenin eksisi olmayacakdır sanırım.

Alıntıları Göster
    Dediğin gibi denemek lazım zararı olmaz... ama stresten de uzak durmak lazım aynı zamanda bence...

• quote:

Dediğin gibi denemek lazım zararı olmaz... ama stresten de uzak durmak lazım aynı zamanda bence...

Alıntıları Göster
    Grecian diye sıvı sprey veya köpük var.tr de var mı bilmiyorum ama işe yarıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Deneyen oldu mu? Olduysa sonuç ne oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: msky77

quote:

Deneyen oldu mu? Olduysa sonuç ne oldu?

Alıntıları Göster
    ESKİ HALİNE GETİREN KREM YADA TONİCLER VAR KULLANMAYA CALIŞTIM AMA AYLARCA KULLANMAK GEREKİYOR VE GECE DEĞİL GÜNEŞE CIKMAK GEREKİYORMUŞ BENDE COK OLDUGU İÇİN BOYAYIP GECİYORUM 40 YTL VERİP İNSAN HERGÜN UGRASMASI ZOR.. BOYADINDINMI 2 AY DAYANIYOR SONUCTA ..SAC BOYATMAK BEYAZLATMAZ AMA SEN ESKİ HALİNİ ARADIGIN İÇİN ARADAKİ BEYAZLAYANLARI GÖRMEDİĞİN İÇİN ÇOGALMIŞ OLARAK GÖRÜYORSUN..BİRDE BOYALAR SAÇLARIN DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUR BUNU BİLELİM VE SIK SIK BOYAMAYALIM

• quote:

Orijinalden alıntı: cebo34

ESKİ HALİNE GETİREN KREM YADA TONİCLER VAR KULLANMAYA CALIŞTIM AMA AYLARCA KULLANMAK GEREKİYOR VE GECE DEĞİL GÜNEŞE CIKMAK GEREKİYORMUŞ BENDE COK OLDUGU İÇİN BOYAYIP GECİYORUM 40 YTL VERİP İNSAN HERGÜN UGRASMASI ZOR.. BOYADINDINMI 2 AY DAYANIYOR SONUCTA ..SAC BOYATMAK BEYAZLATMAZ AMA SEN ESKİ HALİNİ ARADIGIN İÇİN ARADAKİ BEYAZLAYANLARI GÖRMEDİĞİN İÇİN ÇOGALMIŞ OLARAK GÖRÜYORSUN..BİRDE BOYALAR SAÇLARIN DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUR BUNU BİLELİM VE SIK SIK BOYAMAYALIM

Alıntıları Göster
    Folik asit ve B5 vitaminin birlikte alınması saç beyazlamasını geciktiriyor diye duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cardiacus

Folik asit ve B5 vitaminin birlikte alınması saç beyazlamasını geciktiriyor diye duymuştum.

Alıntıları Göster
    bende de ufak tefek var ama bizde ırsi arkadaşlar atadan gelme yani genç yaşda oluo bizde amca tarafımın hepsinde var ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurayranci

bende de ufak tefek var ama bizde ırsi arkadaşlar atadan gelme yani genç yaşda oluo bizde amca tarafımın hepsinde var ..

Alıntıları Göster
    Saç beyazlamasına çözüm bulan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAYKILP

Saç beyazlamasına çözüm bulan oldu mu?

Alıntıları Göster
    ewt bu grey away kullanan var mı cok iddalı ama bana yalan gibi geldi. tv de satışı olan bütün ürünler genelde beş para etmez oluyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.