Şimdi Ara

soru:askerlik, psikiatri ve sivil hayat?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
32.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, benim bazı problemlerim var araştırdığım halde net bir bilgi alamadığım için yeniden konu açma ihtiyacı duydum.zaman kaybetmeden soruma geçiyorum.
    -ben şu an 349. kısa dönem askerim. kısmetse yaklaşık 1 ay sonra tezkere alıyorum. askerlikten önce sivil hayatta anksiyete bozukluğu tedavisi aldım(ilaç kullandım) iyileştim fakat şu an hastalığım tekrar gerilemeye başladı.
    -şimdi sorum şu; askerde psikiatriye çıkarsam muhtemelen tekrar ilaç tedavisi alıcam ve muhtemelen hava değişimi bile alabilirim. bu tarz bir durum olursa, tezkere sonrası, devlet veya özel kurumlarda iş bulamama gibi bir durumum olur mu? mesleğim öğretmenlik ve devlet üniversitelerinden birinde okutman olmayı ardından yüksek lisans vs vs planlıyorum. bunlar olmazsa tabi özel sektöre yönelme durumumda olabilir.
    iş hayatımı etkilerse 1 ay bekleme durumunda kalıcam.

bilgisi olan bana yol gösterirse sevinirim.şuan çarşı günüm olduğu için haftaya kadar çarşıya çıkamayacağım. gün içinde cevap gelirse sevinirim gelmezse en erken haftaya okurum.vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerlik, Psikiyatri ve Sivil Hayat

Askerlik, bireyler için zorlu ve dönüştürücü bir deneyim olabilir. Askerlik sırasında yaşadığınız deneyimler, sivil hayattaki ruh sağlığınızı ve uyumunuzu etkileyebilir.

Askerde RDM Olmanın Sivil Hayatı Etkileri

Reaktif Duygudurum Bozukluğu (RDM), askerlikte sık karşılaşılan bir ruh sağlığı sorunudur. RDM, yoğun duygusal tepkiler, dürtüsellik ve öfke patlamaları ile karakterizedir. Askerde RDM olan bireyler, sivil hayata döndüklerinde şu sorunları yaşayabilirler:

• Sosyal ilişkilerde zorluklar
    • İşyerinde çatışmalar
    • Yasal sorunlar
    • Madde bağımlılığı

Psikiyatrik Yardımın Önemi

Askerlik sırasında veya sonrasında psikiyatrik sorunlar yaşarsan, profesyonel yardım almak çok önemlidir. Psikiyatri tedavisi, semptomları yönetmene, uyum sağlamana ve sivil hayata başarılı bir şekilde geçiş yapmana yardımcı olabilir.

Yasal Hususlar

Askerde RDM teşhisi konan bireyler, yasal sonuçlarla karşılaşabilirler. Suç işlerken RDM'nin etkisinde olduklarını iddia etmek genellikle bir savunma nedeni olarak kabul edilmez.

Uyum ve Destek

Sivil hayata dönüş, zor bir geçiş olabilir. Ailen, arkadaşların ve topluluk hizmetlerinden destek almak, uyum sağlamana ve psikiyatrik sorunların üstesinden gelmene yardımcı olabilir. Ayrıca, askerler için özel olarak tasarlanmış destek gruplarına ve programlara katılmak faydalı olabilir.

Sonuç

Askerlik, psikiyatri ve sivil hayat arasındaki ilişki karmaşıktır. Askerde yaşadığın deneyimler, sivil hayattaki ruh sağlığını etkileyebilir. RDM gibi psikiyatrik sorunlar yaşarsan, profesyonel yardım almak çok önemlidir. Yasal hususlara dikkat etmek ve sosyal destek sisteminden yararlanmak da uyum sağlamana ve sivil hayata başarılı bir şekilde geçiş yapmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ratumix

arkadaşlar merhaba, benim bazı problemlerim var araştırdığım halde net bir bilgi alamadığım için yeniden konu açma ihtiyacı duydum.zaman kaybetmeden soruma geçiyorum.
    -ben şu an 349. kısa dönem askerim. kısmetse yaklaşık 1 ay sonra tezkere alıyorum. askerlikten önce sivil hayatta anksiyete bozukluğu tedavisi aldım(ilaç kullandım) iyileştim fakat şu an hastalığım tekrar gerilemeye başladı.
    -şimdi sorum şu; askerde psikiatriye çıkarsam muhtemelen tekrar ilaç tedavisi alıcam ve muhtemelen hava değişimi bile alabilirim. bu tarz bir durum olursa, tezkere sonrası, devlet veya özel kurumlarda iş bulamama gibi bir durumum olur mu? mesleğim öğretmenlik ve devlet üniversitelerinden birinde okutman olmayı ardından yüksek lisans vs vs planlıyorum. bunlar olmazsa tabi özel sektöre yönelme durumumda olabilir.
    iş hayatımı etkilerse 1 ay bekleme durumunda kalıcam.

bilgisi olan bana yol gösterirse sevinirim.şuan çarşı günüm olduğu için haftaya kadar çarşıya çıkamayacağım. gün içinde cevap gelirse sevinirim gelmezse en erken haftaya okurum.vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

bendede aklına gelebilecke her türlü rahatsızlık var.şizofreni anksiyete çekingenlik sosyal fobi.askerdede lisedede vardı.ama ben kendimiiçe kapanık diyordum ghidiyodu.askerden sorna işe başladım.anca öğrendim bu durumumu müdüre söylemeidm adam zaten uçmuş.öyle gidiyo.1 sene ilaç kullandım.kafa güzel olsada aynı uyaranlar oldukça bi işe yaramıyo ilaç.ben teknik bi işd eçalışıyorum.asla müşteri ile yüzyüze olamam.durumum bu.çalışmana engel oalcak akdar zorsa tedavi ol öncelikle.ha gssni yatır tabi

• Dostum ben de 349. dönem askerim. Hava değişimi al sivil hayatını hiçbir şekilde etkilemez. Şu anda benim psikolojim de iyi değil. Daha doğrusu çoğu askerin psikolojisi iyi değil. Bu arada ben de öğretmenim. Hava değişimi alma imkanım olsa 1 dk durmam.
  • @montevo
    yok benim sorum şöyle, tezkereye veya sicile psikiatriden hava değişimi almıştır veya psikiatrik tedavi almıştır vs. gibi notlar düşülüyormuş. bunların kariyere etkisi var mıdır? özellikle devlette veya özelde işe alınma sürecinde karşıma engel olarak çıkacaksa tedavi için doktora askerden sonra çıkıcam. bunu öğrenmem gerek. ilgin ve yorumun için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratumix -- 13 Nisan 2013; 14:57:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Dostum ben de 349. dönem askerim. Hava değişimi al sivil hayatını hiçbir şekilde etkilemez. Şu anda benim psikolojim de iyi değil. Daha doğrusu çoğu askerin psikolojisi iyi değil. Bu arada ben de öğretmenim. Hava değişimi alma imkanım olsa 1 dk durmam.

hava değişimi neysede işin içinde psikiatr olunca işler değişiyor deniyor ne derece doğru bunu kesin bir dilde öğrenmem gerek. yorumun için teşekkürler.
  • quote:

@montevo
    yok benim sorum şöyle, tezkereye veya sicile psikiatriden hava değişimi almıştır veya psikiatrik tedavi almıştır vs. gibi notlar düşülüyormuş. bunların kariyere etkisi var mıdır? özellikle devlette veya özelde işe alınma sürecinde karşıma engel olarak çıkacaksa tedavi için doktora askerden sonra çıkıcam. bunu öğrenmem gerek. ilgin ve yorumun için teşekkür ederim

ozaman askerde boş ver gitmeyi madem 1 ayın kalmış.ben akerd emotoru sıyırdım yiende rdm ye gitmedim.sorun belli rdmnin vereceği ilaç çözmeyecek.askerden çıkınca doktora git.hoş sadece ilaç alma ile çözelecek eşy değil bu.baya baya bi beceri kazanma gibi bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

@montevo

ozaman askerde boş ver gitmeyi madem 1 ayın kalmış.ben akerd emotoru sıyırdım yiende rdm ye gitmedim.sorun belli rdmnin vereceği ilaç çözmeyecek.askerden çıkınca doktora git.hoş sadece ilaç alma ile çözelecek eşy değil bu.baya baya bi beceri kazanma gibi bişey.

1 ay içinde dahada ilerlemesini istemiyorum çünkü yavaş yavaş sinirlerim laçkalaşmaya başladı başımı belaya sokmaktan korkuyorum. ama sıkıntı olucaksa mecbur bekeyeceğim.yapacak birşey yok.

bilgilerinizi esirgemeyin arkadaşlar teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

@montevo

1 ay içinde dahada ilerlemesini istemiyorum çünkü yavaş yavaş sinirlerim laçkalaşmaya başladı başımı belaya sokmaktan korkuyorum. ama sıkıntı olucaksa mecbur bekeyeceğim.yapacak birşey yok.

bilgilerinizi esirgemeyin arkadaşlar teşekkürler.

laçkamı? gerçi kişiye göre yere göre etkilenmen değişir.askerde üst devre okadar uçmuşki gelenin kim olduğuna baamdan eziyor.kendi devreleri bile kzııyo.elime silahı alıp taramamk için kaç nedne buldum bi bilsen.üstelik silahlığın anahtarı elimizde.kurşunlar basımış durumda.ama benim bi çıkış yolum gece nöbetim vardı.sabaha kadar kuş uçamz kervan geçmez bi odada 1 senem geçti.pencere bile yok.bi dergiyi 30-40 kere okudğum oldu,bir ayda.1 ay çok uzun değil.

• arkadaşlar net bir bilgi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
  • yok mu bilgisi olan?
  • Kesin ve net söylüyorum:

Hava değişiminden bir şey olmaz. 20 güne kadar istirahati tek doktor ve 90 güne kadar hava değişimini heyet veriyor.

Ve eğer askerliğe elverişli olmama durumu ortaya çıkmazsa sorun olmaz. Askerliğinizi yapmış olmanız yeterli, isterseniz hepsini hava değişiminde geçirin (tabi belli bir süreden (hatırladığım kadarıyla 90 gün) sonra askerlik uzuyor).

Zaten memur olurken tam teşekküllü devlet hastanesine gidip psikiyatri servisinden de sorununuz olmadığına dair rapor alıyorsunuz. Alamazsanız memur olamıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gergozen

Kesin ve net söylüyorum:

Hava değişiminden bir şey olmaz. 20 güne kadar istirahati tek doktor ve 90 güne kadar hava değişimini heyet veriyor.

Ve eğer askerliğe elverişli olmama durumu ortaya çıkmazsa sorun olmaz. Askerliğinizi yapmış olmanız yeterli, isterseniz hepsini hava değişiminde geçirin (tabi belli bir süreden (hatırladığım kadarıyla 90 gün) sonra askerlik uzuyor).

Zaten memur olurken tam teşekküllü devlet hastanesine gidip psikiyatri servisinden de sorununuz olmadığına dair rapor alıyorsunuz. Alamazsanız memur olamıyorsunuz.

teşekkür ederim. iyi forumlar.
  • Hocam tezkereye veya sicile askerlikle ilgili birşey yazılmaz.Hele hele hava değişimi neden aldığıyla ilgili bir bilgiye kimse ulaşamaz.Boş yere kaygılanıyorsunuz.Şu bizim milletin askerlikteki olayları sivile yansıdığını söyleyerek endişe yaratma huyu bitmedi.Şimdi baktım tezkere kağıdıma nerde-neci olarak yaptığım yazılmış ve kullandığım izinlerin tarihleri yazılmış.Yani en fazla bu bilgilere ulaşabilirler.
  • bende bu konuda bilgi edinmek istiyorum lütfen yardımcı olun, psikiyatri raporu ile hava değişimi alan askerin sivil yaşamına etkisi olur mu? askerlik durum belgesinde hava değişimini bu sebeple aldığı bilgisi bulunur mu? bulunursa devlette veya özel kurumda iş hayatını etkiler mi?
  • Vallaha ben askerde rdm'ye başvurdum.Beni hastanede psikiatri servisine gönderdiler.Hatta her ay kontrole gidiyordum.Verdikleri ilaç çok dandik.
  • tabiki anlıyorum bu muhtemeldir tam tedavi sağlanamaz, eğer ilaç tedavisinden sonra hava değişimine gidilirse? sonrası nasıl olur? bir de senin askeri bilgilerinde rdm'ye başvurduğun bilgisi bulunuyor mu?
  • @alliswelll sadece şu tarih ile şu tarih arasnda askerliğini yaptığın bilgisi yer alır. Başka da bir şey olmaz.

@Indigo ilaç ne bilmiyorum ama psikiyatri ilaçları sadece uyuşturur iyileştirmez. xanax var mesela kafa yapmaz ama ruh gibi gezer alanlar. İyileşme insanın kendinde biter.
  • tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.