Şimdi Ara

Doğuda askerlik ve yaşadıklarım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • askerlik eğer bir toplum insanı değilseniz size travmalar yaratacak hatıralar içerir. normalde hiç arkadaş edinmeyen, arkadaşlığı yalnız kalmama aracı olarak görmeyip ''anlaşılabilirlik'' kriteri ile kuran biriyseniz askerlik tam bir hüsrana dönüşebiliyor. Uzun dönemde kısa dönemde aynı bok. Kısa dönemde sivilde öğretmen doktor olan insanların statü kimliklerinden arınıp nasıl iğrençleştiklerini seviyesizleştiklerini görebilirsiniz. Uzun dönem ise anlatılmaz yaşanır. Ben uzun dönem yaptım. bizim grupta genelde dövmesi olan sabıkası olan jilet yarası olan insanlar vardı ve o kontenjanı doldurmak için bir kaç tanede ''normal'' asker serpiştirdiler. ''normal''lerin biride bendim. Öncelikle hapis psikolojisi sarıyor sizi. dört tarafı dağlarla çevrili bir tümendeydi benim askerliğim ve çarşı iznine çıkamadığımız için (doğuda olmamız nedeniyle) ve arkadaş takımına ayak uyduramamaktan mütevellit tam bir işkence halini alıyordu durum.
    tabi 12 aylık süreçte kayışı koparıyorsunuz. telsiz odasından aşırdığım ve bileğime dayadığım maket bıçağı ile komutanın odasında daldığımda (tekme ile değil) durum daha bir fantastik hal almıştı. (oradan bakıldığında süt çocuğu imajı çizmiş olabilirim ama yaşa ve gör joe) rdm sürecim başladı bu olaydan sonra. hakkaridesin. komutan psikolog için rapor yazmış ve ankara gataya gitmen gerekiyor. ayda bir etkinlik oluyordu.hakkariden van'a zırhlı araçlarla gidip orada ordunun kestirdiği uçak biletle ile ankaraya gitmem gerekiyordu. bir ay bekledim van'a giden faliyet için ve aralık ayındayız. üst üste iki tane içlik giymem bile yetmemişti.van ktm ye girdiğimde karşılaştığım görüntü bu idi(haberlerde duymuşsunuzdur)http://img01.alkislarlayasiyorum.com/images/sipsak/275733_2.jpg yere karton serip uyudum o gece. ama meğer bu sadece başlangıçmış. 15 gün boyunca türk hava yollarının eğer uçakta boş yer olursa askerlere ayırdığı koltukları bekledim.eğer uçağın kalkmasına bir gün kalmışsa ve halen koltuklar dolmamışsa onu ''yüce türk askerine'' ayırıp veriyorlardı.
    ankaraya gittim ve bu sürecinde başındaymışım meğer. psikolog hava değişimi verdi 10 gün. ama sevinmeyin o 10 gününüz sivil hayata ayak uydurmak ve kabuslarla geçiyor.bakkaldan sigara alırken ''bi tane camel komutanım'' demeniz mümkün. o 10 gün bitiyor ve aynı işlemi tersten uygulayarak dönmeniz lazım. terör olayları yüzünden direk hakkariye uçak kalkmadığı için yine askerlerin toplandığı ve ''güvenli'' bir biçimde birliklerine dağıtıldığı yere ''ktm'' ye gidiyorsunuz. hakkari sürecim başlıyordu. sözde bu 10 günlük süreç bütün sorunumu çözecekti. önce elazığ ktm'ye gittim. burada bir süre uçak biletimin kestirilmesini beklemem gerekiyormuş.(kendi başınıza gitmek yasak) ama burası van ktm den farklıydı. komutanlardan gizli erotik filmlerin oynatıldığı bir sineması. pastanesi.dönercisi.temiz yatakları. ve onlar ayak uydurmuyorsa ben uydurmalıyım dediğim 3 kişilik bir arkadaş ortamım bile olmuştu. sabah 5'teki sayımdan sonra ''serbest''(sonunda t var) bırakılıyorduk. ve akşam 9 yatma saatine kadar bir şekilde vakit geçmeliydi öyle değil mi? (GEÇMİYOR) 20 gün kadar bu arkadaş ortamıyla ve van ktm ye göre daha iyi koşulları ile yaşamımı sürdürdüm. ama o da ne? meğer biletim van a kestirilmiş yine. elazığ sadece başlangıç ktm si imiş. yine döndüm kartonlara ve yalnızlığıma. ve uzatmayayım bu süreci 3 kez daha hava değişimi ile tekrarlayıp 4. de çürük aldım. şimdi van ktm çok güzel olmuş. ulaşım faliyetleri sıklaşmış. ama hatıralar hala aynı.
    van ktm nin son hali:http://www.haberturk.com/gundem/haber/1201781-mehmetcige-5-yildizli-konfor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASYONALIST -- 13 Ekim 2017; 16:17:37 >

• 1 dişim çürüyüp gitti
    saçlarım döküldü
    tırnaklarımın hepsi deforme oldu
    cildim bozuldu
    15 ay yaptım

doğuda yaptım, herşey leş gibiydi, askerlik bana çok şeye mal oldu ama boynumuzun borcu, savaş olsa daha iğrenç şartlarda savaşacağız, içinizde vatan sevgisi varsa dert değil bunlar, Müslümansanız birde, orada gelecek ölümde dert değil
  • 30 yaşına kadar üni okuyun tecil olsun sonra bedelliyi patlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 13 Ekim 2017; 17:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir yazı olmuş ama biraz daha detaylı ve sürükleyici anlatsan güzel bir kısa hikaye çıkar bundan. Oz dizisindeki hapisane gibi bir yerdi sanırım orası

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

1 dişim çürüyüp gitti
    saçlarım döküldü
    tırnaklarımın hepsi deforme oldu
    cildim bozuldu
    15 ay yaptım

doğuda yaptım, herşey leş gibiydi, askerlik bana çok şeye mal oldu ama boynumuzun borcu, savaş olsa daha iğrenç şartlarda savaşacağız, içinizde vatan sevgisi varsa dert değil bunlar, Müslümansanız birde, orada gelecek ölümde dert değil

blağğğ blağğğ blağğğ
  • Acemiyi Erzincanda Ustabirliğim se Diyarbakıra çıkmasına rağmen kaydırma birliği olduğundan görevle Hakkari Yüksekovada yaptım. Son 4 ay Tekrar Diyarbakırda yaptım. Baskında yedik her ktm ye de uğradık ama seve seve yaptım hiç te zorlanmadım sanırım insanın yapısıyla ilgili bir durum.

• orda da tenga kullandırdılar mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.