Şimdi Ara

STALİN: TÜRKLERİ ASYA'YA KOVACAĞIZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
7.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

hitler bizi es geçmedi hitler türkiyeyi savaştan sonraki dönemde ele geçirmeyi planlıyordu yani savaş esnasında yeni bir çephe açmak istemedi nazi gizli arşivlerinde bunlar ortaya çıktı

ne nazi gizli arşivi? Sen nazileri bu kadar safmı sanıyorsun.Hepsi onlarla birlikte yok edildi.
  • Stalinin vahşetihttp://www.youtube.com/watch?v=5Y8VNDOBGJM&feature=related

22000 polonyalı esiri katlettirmesi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo
    fakat türkiye'deki ergen nesilin geneli, komünizme yavşamaktan kendilerini alamıyor. habluki, hem çin hem de rusya, türklerin en büyük 2 düşmanı olmuştur tarih boyunca.

unutmaki kurtuluş savaşınıda o koministlerin azımsanamıyacak silah desteğiyle yaptık

Devrimbaz kodamanların yalanlarını lütfen millete aktarmayalım. Kurtuluş savaşında rusya bize zerre kadar destek olmadığı gibi bize gelen yardımlarıda yemiş yutmuştur.

Evet, kızıl rusya üzerinden gelen paralar ve altınlar pakistan, afganistan ve diğer türki coğrafyadan toplanan yardımlardır. Kızıl rusya trenle gelen bu yardımlara el koymuş ve %15 kadarına geçit vermiştir. Geri kalanıda yemiş yutmuştur.

Sarıkamışta heral japonlara karşı savaşmadık, enver paşa ve ordusu nerede şehit oldu? Haa unutmuştum Japonlara karşı savaşmıştık

Moskofların bize destek olduğu yalan ve uydurmalarını duydukça tüylerim diken diken olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 13 Eylül 2010; 12:09:45 >

• Nedir bu başka milletlere hayranlığınız hiç anlamıyorum kardeşim ya.Geçmişinize yobaz,gerici dersiniz gider katliam yapan adamlara hayran olursunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

quote:

quote:

fakat türkiye'deki ergen nesilin geneli, komünizme yavşamaktan kendilerini alamıyor. habluki, hem çin hem de rusya, türklerin en büyük 2 düşmanı olmuştur tarih boyunca.

unutmaki kurtuluş savaşınıda o koministlerin azımsanamıyacak silah desteğiyle yaptık

Devrimbaz kodamanların yalanlarını lütfen millete aktarmayalım. Kurtuluş savaşında rusya bize zerre kadar destek olmadığı gibi bize gelen yardımlarıda yemiş yutmuştur.

Evet, kızıl rusya üzerinden gelen paralar ve altınlar pakistan, afganistan ve diğer türki coğrafyadan toplanan yardımlardır. Kızıl rusya trenle gelen bu yardımlara el koymuş ve %15 kadarına geçit vermiştir. Geri kalanıda yemiş yutmuştur.

Sarıkamışta heral japonlara karşı savaşmadık, enver paşa ve ordusu nerede şehit oldu? Haa unutmuştum Japonlara karşı savaşmıştık

Moskofların bize destek olduğu yalan ve uydurmalarını duydukça tüylerim diken diken olur.

SSCB kesinlikle yardımda bulunmuştur, açın okuyun. . Atatürk Kurtuluş Savaşı`ndaki Rus yardımına jest olarak Taksim Cumhuriyet Anıtı`nda 2 Rus generale yer verdirtti. Sizce Atatürk niye o rus generallerin heykellerine yer verdi ?

''Mustafa Kemal`in Lenin`e yazdığı mektuptan sonra yardımlar gelmeye başladı. Sovyet belgelerine göre en büyük yardım Eylül 1920`de yapıldı. Bu 200 kilo külçe altındı. Üç ay sonra Sovyetler, silah ve yeni bir para yardımı yaptı''

Bunların kaynaklarını arayın, bulun; bu konu hakkında okumadan atıp tutmak kolay.

Bu el koyma olayını bilmiyorum ama gerçeklik payı olmadığına inanıyorum.

Sarıkamış, Türkiye'ye yardım eden Bolşeviklerle değil, Rusya İmparatorluğu ile olmuştur. Enver Paşa'nın öldürülmesi ise SSCB'ye karşı savaşmasıyla gerçekleşmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

quote:

quote:

SSCB kesinlikle yardımda bulunmuştur, açın okuyun. . Atatürk Kurtuluş Savaşı`ndaki Rus yardımına jest olarak Taksim Cumhuriyet Anıtı`nda 2 Rus generale yer verdirtti. Sizce Atatürk niye o rus generallerin heykellerine yer verdi ?

''Mustafa Kemal`in Lenin`e yazdığı mektuptan sonra yardımlar gelmeye başladı. Sovyet belgelerine göre en büyük yardım Eylül 1920`de yapıldı. Bu 200 kilo külçe altındı. Üç ay sonra Sovyetler, silah ve yeni bir para yardımı yaptı''

Bunların kaynaklarını arayın, bulun; bu konu hakkında okumadan atıp tutmak kolay.

Bu el koyma olayını bilmiyorum ama gerçeklik payı olmadığına inanıyorum.

Sarıkamış, Türkiye'ye yardım eden Bolşeviklerle değil, Rusya İmparatorluğu ile olmuştur. Enver Paşa'nın öldürülmesi ise SSCB'ye karşı savaşmasıyla gerçekleşmiştir.

sallamsı bedava

Atatürk'ü eleştiren yazında , ceza yedik. o konuyad yazmıycam çünkü ban nedeni olarak "Onaylanmış Kapalı Neden: Henüz seçilmedi
    Bu konu hakkında: Cevap : "Atatürk'ü Koruma Kanunu" ne kadar çağdaş? / İnternet Sansürleri " gibi dah nedeni olmayan sebepten 5 gün yedim. sırf senin gibilerinin kalemine karşı durduğum için.

rusların silah yardımı , üleksi içinde karışınca çekilen rusların mühimmat ve silahlarını bir hediye olarak bırakmasıdır.

peki bunu sevabına mı yaptı rus ?

hayır ! sadece anadoluda birikmiş, kapısına dayanmış bir biritanya istemiyordu.

demişsinya önce islam sonra komünizm

aç arştır !

atatürk talebeyken yazdığı "tuna ezelden türk diyarıdır"

bunu söyleyen adam mı kominist olucaktır ?

aslında 1960 da basılan bir kitapta , atanın "nerde komünizm varsa, kafası ezile" gibi bir beyannamesi olmuştur.

ben bunu senin medyandan değil, buradaki bulgar medyasından öğrendim. Rusların türklere neden yardım ettiği ve Atatürkün halkçılık ilkesinin temelleri.

he şunuda okuyabilirsin

"100 yıldır yıkılamaya tek ulusal lider Attürk" bu amerikan kökenli bugün tez olarak dahi sunulan bir araştırmadır.

• @Bluedevil

Uzaklaştırma almanızın nedeni, durmadan yaftalamak ve hakaretvari yazmak olabilir; uzaklaştırma nedeninizi bile anlamadıysanız, bunu tekrar yapacaksınız demektir, tekrarlanmaması temennisiyle...

Kavga etmek için değil, düşman olarak gördüğünüz için değil de anlamaya çalışarak, orta derecede bir seviye tutturarak tartışmaya çalışırsanız, herkes için daha uygun olur. İnsanların her zaman düşman oldukları için değil, saldırmak için vb. nedenler için değil de; öyle bildiği için eleştirebileceğini bilecek yaştasınız. Neyse.

Ben SSCB'nin yardım yaptığını söyledim, sen de aynı şeyi söylemişsin; fakat sanki ben ''sevabına yaptılar'' demişim de sen ona karşı çıkıyorsun. Ben öyle birşey yazmış mıyım, yazmadım. Peki neden bana cevap verir gibi ''sevabına mı yaptılar'' yazıyorsun, çünkü yardımı yapan SSCB ve SSCB övülüyor sanıyorsun herhalde. En azından not olarak yazabilirdin, söylemediğim birşey için karşı cevap yazar gibi değil.

Evet İslam ve komünizm argümanlarını çokça kullanmıştır Atatürk. Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda iken ne diyordu? ''Hilafeti ve saltanatı kurtarmak'' demiyor muydu? Talebe iken onu yazmış olabilir, ama Kurtuluş Savaşı esnasında ve ondan bir süre sonra daha, İslam ve Komünizm argümanlarını kullanmıştır; aklında ise her zaman Türklük olabilir.

Ben Atatürk için komünisttir demedim zaten, konu içinde yine Lenin'in alıntısını yaptım ve orada diyor ki: ''Atatürk sosyalist değildir..'' Atatürk komünizm argümanlarını kullanmıştır fakat kafasındaki başka şeydir diye yine konu içinde yazdım.

Atatürk'ün komünizmi aşağıladığı söylenen o sözün yalan olduğu ortaya çıkmıştır.

Söylemediğim şeyleri, söylemişim gibi algılamaman, söylediklerimden kendi çıkarımlarını yapmadan, sadece söylediğimi alarak cevap vermen dileğiyle,

• destroyer, atatürk' ün dinine bağlı bir lider olduğunu komünistlerin kabullenmesini kimse beklemez. ama şu bir gerçek ki; komünizmi terkeden ülkelerin listesini vermektense şu anki komünizmin hakimiyetini sürdüğü ülkeleri inceleyen herkes ne getirdiğini ne götürdüğünün hesabını bu ülkelere bakarak yapabilir.

China, Cuba, Laos, Vietnam, and North Korea.

STALİN: TÜRKLERİ ASYA'YA KOVACAĞIZ

yok öyle birşey diyen çıkarsa, habertürk' ten bir alıntı yapabiliriz. herkes ikna olur herhalde. de link verecektim vazgeçtim isteyen arayıp bulur. chp' nin gaziantep il başkanlığı tarafından anneler günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa katılan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk' ün yanlış tanındığı hakkında açıklamalar da bulundu. Velhasıl Atatürk dinsiz değildi der. Komüzim ve din yani İslam birbirine zıttır, yanyana gelemez. Atatürk ileri görüşlü biriydi. sen istersen bir de onun zamanındaki haritayı bul ve bir incele. sonra benim verdiğim fotoğraf ile bir karşılaştır.

• @speakerphone2010

Niye dinine bağlı lider olduğunu kabullenmesinler ki komünistler? Atatürk'ten kendileri de nemalanmak istedikleri için mi diyorsunuz? Atatürk dindar biri değildi, isterseniz kendisinin yazdığı ''Medeni Bilgiler'' kitabına bakabilirsiniz.

Çin sosyalist bir ülke değildir, Küba sosyalisttir ve ''yaşam standartları'' sıralamalarında ilk onda yer alır. Diğer ülkelerin ne olduğunu bilmiyorum. Sosyalizm ve komünizm arasında fark var, sosyalizm yerine komünizmi savunanlar da var

Komünizm ile din birbirlerine zıttır doğru, din kadın-erkek eşitliği, kölelik, gelir dağılımı gibi konularda komünizm ile aynı düşünmez.
  • [ Niye dinine bağlı lider olduğunu kabullenmesinler ki komünistler? Atatürk'ten kendileri de nemalanmak istedikleri için mi diyorsunuz? Atatürk dindar biri değildi, isterseniz kendisinin yazdığı ''Medeni Bilgiler'' kitabına bakabilirsiniz. ]

bak mesela sen itiraz ediyorsun, dindar biri değildi diyorsun.. ben dindar biriydi diyorum ama, bu muhabbet nasıl biter? şimdi atatürk herkes tarafından sevilen biriydi benim gördüğüm ve anladığım. senin dediğin gibi niye kabullenmesinler ki diyebiliriz. bunun için de bir lideri aramamız gerekir düşüncesindeyim. ki bu lideri de bu zamanda herkesin araması lazım, arıyorlar da demek yanlış olmaz herhalde. bu durumda, herkese eşit muamele ve koruma altına alacak bir sistem, herkesi rahatlatacak ve kimseyi endişeye sevk etmeyecek bir anlayış, muamele ya da birlik ne derseniz artık tüm sorunların çözülmesi beklentisine girmek lazım. bu olacak, yani bu kavga gürültünün böyle devam etmeyecek görünüyor. bu gerçekleştiğinde, dediğin gibi niye kabullenmesinler ki diyeceğiz belki.

• Komünistlerin Atatürk'ün gerçekten dindar biri olmadığına inandıkları için ''dindar olmadığını'' söylediklerini, söyleyebilirim. yoksa Atatürk'ü aralarına almak için ''dindar değildir'' denilmiyor.

Medeni Bilgiler'den bir kaç alıntı yapabilirim istersen, din konusunda ne düşündüğüne ve ''okullarda ne okutulmasına karar verdiği'' hakkında Atatürk'ün.

Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi.

Böyle birşey yazan birisinden ne kadar dindar olmasını beklersiniz? Komünistler bu konuda doğruyu söylüyor olabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 31 Mayıs 2011; 0:17:02 >
  • Bazıları tutmuş Hitleri savunuyor bazıları Stalini ve Sovyetleri.Hiç bir ülke hayrına yardım yapmaz.Din ve ırk kardeşliklerinde kayırmalar olur fakat buda pek fazla öteye gitmez.Sovyetler bize silah yardımı yaptıysa kendi çıkarı için yaptı,Hitler bize savaş açmadıysa kendi çıkarı için yaptı.
  • Atatürk'ün dini hakkında söyleyebileceğim şey, bence açıkça aralarında soğukluk vardı dinle ancak tanrı kavramıyla sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Atatürk ve din pozitifliğinin ortaya çıkması da kendisinin ne kadar halkı bütünlemeye çalışıp, yeri geldiğinde her türlü davranış da bulunulması gerektiğine bir örnek olacağını göstermektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Komünistlerin Atatürk'ün gerçekten dindar biri olmadığına inandıkları için ''dindar olmadığını'' söylediklerini, söyleyebilirim. yoksa Atatürk'ü aralarına almak için ''dindar değildir'' denilmiyor.

Medeni Bilgiler'den bir kaç alıntı yapabilirim istersen, din konusunda ne düşündüğüne ve ''okullarda ne okutulmasına karar verdiği'' hakkında Atatürk'ün.

Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi.

Böyle birşey yazan birisinden ne kadar dindar olmasını beklersiniz? Komünistler bu konuda doğruyu söylüyor olabilirler mi?

haha kıvır bakalım nereye doğru çevireceksin .

Atatürk'ün dediği şey, türkler islamiyetten sonrada , islamiyetten öncede büyük milletti.

kitabın kısımlarında bellidir, araplara neden islam dininin gönderildiği, arapların çok sağdık ve çok temiz bir millet olduğu için düşünüldüğünü ama bunun tam tersi nedenlerle onlara gittiği belirtilir ve bu bir gerçektir. islamiyet öncesi arap tarihini oku.

banlanma sebebim yok, kimseye hakaret dahi de etmedim. forumda modun biri bana ters yıllardır. ben tahmin ediyorum da acaba o mu emin değilim. Herkes atatürkü sevmek zorunda değil diyenler var forumda.

• @Bluedevil

Bak babacım, seni muhatap alıp konuşuyorsam; senin de en azından benimle aynı seviyede konuşman lazım.

Dindar birisi, Arapların dini diye bahseder mi? Hata bende aslında, böyle küçük ve iyi anlaşılmayacak bir alıntı koydum.

Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilâkis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü, Muhammedin kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu.''

Devamı böyle güzel kardeşim. Kıvırma mı değil mi, anladın mı şimdi?

Sen düpedüz hakaret ettin ve aşağıladın, ceza sebebin o yüzden; bunu bile bilemiyorsan ne diyeyim sana.

• kıvır birader , atatürktün başka bir çok dini yorumları var

Atatürk dini türkçeleştirmek istiyordu. yani türkleştirmek.

çanakkale savaşlarından sonra, kazım karabekirin atatürk ile bir anısı vardır günlüğünde. ne kadar doğru bilinmez. Cuma namazına giderler ve orada fetfada imam efendi , cehennemden ve iki kafalı zebanilerden bahseder". Atatürk daha sonra kazım karabekir paşaya şunu der "dinden bu hurefeleri arındıracağım".

kaldıki herşeyi ekliyorsunda , Atatürkün o devirde gördüklerini görmedik.

o devirde ,arapların türk askerlerini öldürdüğü bir dönemdi.

Atatürkün anılarında , araplara olan bir anısı şöyledir. Bir arap rütbeli asker, askeri mektepte bir türk talebeyi istediğini yapmadığı için bayılana kadar döver. bu atatürkün içine öyle işler ki ilk nefreti orda hisseder ve günlüğüne yazar.

o devirde, türk kelimesinin kaba ve köylü anlamına geldiğini biliyoruz. (bir fransız gezerin osmalı anıları 1890 lardan sonra yaşamış gezi ).

he osmanlının mecmualarında türklerin nasıl aşşağlandığını anlatmamıza gerek yok.

şuda var, atatürk yeniçeri kıyafetini üstüne kendi rızasıyka giyip, 200 bulgar vekil ve generalin arasında baloya katılmıştır. tabi bunun sebebi hiç bir türk basımında yazmaz.

yani atatürk araplara olan nefreti ergen yaştan başlıyor ki bu adam arap üleklerinde cephelere katıldı. trablusgarpta osmanlıya karşı isyan çıkaran şeyhlerin karşısına da tek başına dikildi.

şamdan istanbula atatürk ne için telgraf çekmiştir. bunu bi araştır. bu yazı araplar için öldüğü olayını şam ve yemen cepheleri anlatıyor.

bu olaylar tabikide etki etmiştir. sonuçta biz yaşamadık. görenler gördü. Atatürkte milliyetçiydi.

tabi marco idi galiba bir fransızla demeci vardır Atatürkün. onu da koysaydın bari.

yalnız yukarıda atatürk , sırf arapların bu ihaneti yüzünden yalnış yorumluyor.

zaten arapların kendini emeviler döneminde itibaren islamın seçkin milleti seçtiğini biliyoruz.

bknz : "cennetin dili arapçadır" şeklinde hadisler.

• Bana göre de kıvıran sensin, oldu mu? Atatürk ''Arapların dini'' diyor, ''Muhammed'in kurduğu din'' diyor ve bu yazdıklarının okutulmasını, öğretilmesini istiyor. Diğer söylemlerinde böyle birşey var mı? Dini öven söylemlerinde kitap olarak yazılması, okutulması gerçekleşmiyor. Bu söyledikleri bir öğretim boyutuna da geçiyor. Din hakkında söyledikleri de genelde, Kurtuluş Savaşı esnasındadır, daha sonra bu argümanları terk edercesine bırakıyor.

Bunları söylüyorum, senin söylediğin gibi söylemediğim için mi kıvırma oluyor? Hangisi daha önemli duruyor? Eğitim, öğretim için ve Zafer'i kazandıktan sonra söylenenler mi? yoksa savaş esnasında söylenenler ve savaş sonrası terk edilenler mi? Üstelik eğitim, öğretimde de bunlar terk edilmiş?

Hangisi? Bildiğimi söylüyorum. Sende bu seviyesiz dili terk etsen uygun olur.

• Bluedevil, tartışmaları saçma sapan noktalara çekmende üstüne yok.17.11 de destroyer in yazdıklarına kesinlikle bir cevap niteliği taşımıyor.Zaten ondan sonrada konu uçmuş gitmiş.
  • Stalin'i ve sovyet rusya'da genel olarak başbakanlık yapmış kimseyi sevmem çünkü hepsi kendi halkının haklarını çiğnemiştir.
  • ne stalin ne hitler... ikisini de ideolojik sebepler yüzünden destekleme ihtiyacı içinde olanları gördükçe üzülüyorum. 700 binden fazla Kırım Türkü'nü , Çeçenleri ve diğer Kafkas Türklerini ve akraba topluluklarını sorgusuz süalsiz , "silahsız" ve "savunmasız" olmalarına rağmen sürgüne mecbur tutanları ve bu sürgünü büyük bir Türk Kıyımına yol açanları savunmanın abesle iştigal olduğu kanısındayım. İlla kendinize bir lider arıyorsanız tarihe bakın Attila'lar , Fatih'ler , Atatürk'ler iyileriyle kötüleriyle sizin lideriniz olsun...!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.