star tv daha dogrusu 12000 frekansından sonra yayınları alamıyorum eas promadan sonra sınyal seviyelerim sıfara dusuyor onceden bunları seyrediyordum şimdi seyredemiyorum ne yapmalıyım acaba premier prs 105000 ci plus
Cihaz menüsünden lnb ayarlarından Lnb local frekans ayarını Universal yap, çıkması lazım.
Evet aynen.
125000 den sonra benimde topfield 5200 CI da çıkmıyor, ancak goldmaster 7200 fta da çıkıyor, aynı çanakta. servise göçtürünce topfieldi çıkıyor. Servistekiler GM'nin çekim kgücü fazladır. ondan aynı kablo, lnb ve çaanktta o gösteriyordur diyor. kablolar 7 yıllık, kopukluklar vardır diyorlar, ve sinyal zayıflayınca sondan başa doğru kanallar gider diyorlar. kablo değiştirsen sorun çözülür diyorlar. Balkona cihazı çıkarıp kısa bir kablo ile denemek lazım. Ayrıca bu konuyu daha önce buradan çok sordum hiç cevap alamadım.Bilginize.
allah star tv nin belasını versin baska bi şey demiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: sofix
125000 den sonra benimde topfield 5200 CI da çıkmıyor, ancak goldmaster 7200 fta da çıkıyor, aynı çanakta. servise göçtürünce topfieldi çıkıyor. Servistekiler GM'nin çekim kgücü fazladır. ondan aynı kablo, lnb ve çaanktta o gösteriyordur diyor. kablolar 7 yıllık, kopukluklar vardır diyorlar, ve sinyal zayıflayınca sondan başa doğru kanallar gider diyorlar. kablo değiştirsen sorun çözülür diyorlar. Balkona cihazı çıkarıp kısa bir kablo ile denemek lazım. Ayrıca bu konuyu daha önce buradan çok sordum hiç cevap alamadım.Bilginize.
12500 üzeri izleyemediğiniz frekansları +2,+1,-1,-2 gibi değerlerle ve fec değerini -eğer auto ise- gerçek değerini girerek deneyin. özellikle türksttaki kanalların sinyal seviyesi aşırı dalgalanma yapıyorsa lnb ayarı yapmanız gerekir. Ayrıca o lnb 7 yıldır çatıda duruyorsa iyi montaj ve yalıtımı yapılmadıysa verimliliğini kaybetmiştir. Belki güneşten koruma kılıfı bozulup su bile almıştır.
Teşekkür ediyorum. Şu konuda aldığım en doyurucu cevap için. Star konusunda ise, Mesele Star değil zaten, sistemin bir kusuru var, onun düzeltilmesi. Yoksa diğer cihaz açıyor zaten.
Teşekkür ediyorum. Şu konuda aldığım en doyurucu cevap için. Star konusunda ise, Mesele Star değil zaten, sistemin bir kusuru var, onun düzeltilmesi. Yoksa diğer cihaz açıyor zaten.
Bende onu diyorum sistemin bir kusuru yok aslında. Diğer receiver gösteriyorsa buda gösterecek. Yani lnb arızalı değil. Bu receiver hotbird üst kanallarını da sorunsuz gösteriyorsa, receiverin 22khz tonlamasıda sorunsuz. Geriye Türksat(eas) için receiverdeki ayarların hatalı olma olasılığı kalır. E onu da serviste gösteriyor demenizden eliyoruz. Tek seçenek kalır receiverin yazılımı hassas sinyallerde diğer receiver kadar verim alamıyor. Bunun için ya kanalın frekansını arttırıp azaltarak gerçek sinyali yakalamanız gerek. Fec değerinide ne ise onu yapın. Çünkü auto olunca hassas sinyallerde kanalın fec i tespit edilemeyebilir. Ama bence hiç bunlarla uğraşmayın, receiverden ne kadar oynasanız da sonuçta sizin türksat lnb sinden sinyal kazancınız iyi değil. Çok basit bir işlemle lnb yi değiştirebilirsiniz.
yaw ustalar!..Mercury CCD dijital fotoğraf makinam1ı SD kartını ServisP2 yükledikten sonra bi türlü açamadım...Yani program Sd kartı tanımıyor...Ne yapabilirim, kartı nasıl açacam?..Makinada bi sürü de çekim war..LÜTFEN ACİL YARDIM... ssedran@hotmail.com sedrano@yahoo.com
Yaw bunun konumuzla ne ilgisi var. Video/Ses Sistemleri bölümüne at.
Ustalar kolay gelsin. Benimde next5500 xci da aynı problem var. star buketindeki tüm kanallar bazen gidiyor, bazen yayın net alınamıyori yayın kesik kesik geliyor. Diğer kanallarda (türksattaki) bir problem yok ama. star buketinde böyle bir problem var.
bir de aynı problemi multivizyonlarda çekiyorum. şifreleri çözülüyor ama yayını net alamıyorum. İyi bir usta cevap yazarsa sevinirim. iyi günler
sevgili ozanunal! daha nazik olabilirsin. Bu şekilde ilgi çekmezsek kimse yanıtlamıyoki!!..Yine de ilgine teşekkürler, söylediğin adreste açacam...ayrıca "ban" a da gerek yok!!!!!!!!!!!!!!