Şimdi Ara

STAR WARS EPISODE 3 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kontendoo

sadece anakinin nasıl darth vader olacağı ve neden vucudunun olmayacağı merak konusuydu
    Hocam bunu da biliyorduk biz, çünkü Mustafar'ın lavları üstündeki savaş sahnesi FRAGMAN da vardı.. Bilmemen şaşırttı beni doğrusu.

Hatta ObiWan "You were the chosen oneee!" diye bağırıyordu.
  • star wars ve lucas'a dair notlar;

* Dark vayder dünyanın en karizmatik kötü adamı seçilmiştir

* ingilterede nüfus sayımında 350 bin ingilizin din hanesinde "jedi" yazmaktatır

* star wars serisi en anlaşılmaı zor filmlerdendir su sebebden star wars serisi 4 - 5 - 6 - 1 - 2 - 3 diye gitmiştir

* serinin en başından beri 6 serinin cekimi (diziler hariç) lucasın tam 30 yılın almıştır

* lucas star wars film dahil diğer yan gelilerinden toplam 9 milyar dolar kasasına para koymuştur

* ilk serilerden yani 70 li yıllarda cekilen "4-5-6" türkiyeye amerika ve avrupada vizyona girdikten 3 er yıl sonra türkiyede vizyona girmiştirr

* son seri "stin intikamı" da 2151 görsel öğe ve cekimi, tanıtımı içni harcanılan para 210 milyon doalrdır

* seri bitti ama dizi olarak cekilmesi planlandığı söylentileri var (öyle görünüyorki star wars lucas ölünce bitecek )

• quote:

bu topicteki yazıları yazanların SW fanı olmadığını düşünüyorum çünkü filmde olan tek şey görsellikti konu ve oyunculuk çok kötüydü zaten dünya çapındada bu böyle algılandı gerçek film yorumcularıda benimle aynı görüşte filmin konusu belli zaten neyin ne olacağını SW un fanları biliyor zaten
    kendimden örnek vereyim
    filmin başlangıcından itibaren adete filmi okuyor gibi oldum
    *anakinin padme yüzünden saf değiştireceğini
    *vindu ve diğer Jedi ların öldüreleceğini
    *oyunun 4ana oyuncusu olan anakin , obi wan , yoda ve sith lordunun kesinlikle ölmeyeceğini
    *hatta 2PO nun ve R2 nun da imha edilmeyeceğini
    *Padmenin öleceğini ve çocuklarının yaşayacağını hatta ikiz olacağını
    *iyiliğin kaybedeceğini
    *anakin in Darth vader olacağını
    (zaten filmi film yapan olaylarda bunlardı)

zaten benim gibi safkan SW fanıysanız biliyor olmalsınız çünkü 1. ve 2. Episode lerde üstte yazdıklarımın olacağı biliniyordu fanlar bunu bilerek filme girdiler ve görsellik dışında pek bir zevk alamadılar filmden sadece anakinin nasıl darth vader olacağı ve neden vucudunun olmayacağı merak konusuydu
    savaş sahneleri bana pek bir vasat geldi devasallık olarak adı üstünde galaxiler savaşı fakat ordular çok cılızlar fakat hava savaşları gerçektende mukemmeldi..
    bana göre bölüm 5 ve 6 kalite olarak 3 ten çok daha iyiydi
    ayrıca dikkat ettiyseniz alt yazıda R2 yerine Rtoo R3 yerine Rtreee 3PO yerinede tripioo yazıyordu tam bir cehaletlik örneği okadar alt yazı izledim böylesini görmedim
    lafın özü filmi herkez gidip izlesin çok iyi bir film fakat benim gibi SW fanıysanız çok büyük birşey beklemeyin zaten büyük bir film kıtlığı var kesinlikle gidip izleyin fakat abartıldığı kadarda iyi bir film değil

kendi adıma konuşayım. çok haklısın ben filimi hiç bilmiyorum hatta star wars 4-5-6-1-2 hiç izlemedim bi tek sen biliyosun starwars hakkkında herşeyi. tabbbiki ben de ve 4-5-6 yı izleyen herkes de biliyodu ne olacağını ayrıca eleştirmenlerin oyunculuk iyi diil vs.. demesi benim filimin harikaa olduğunu, oyunculuğun efektlerin muazzam olduğunu düşünmemi engelleyemez. birkaç eleştirmenin düşüncelerini buraya yazıp bak eleştirmenler böööle demiş siz anlamyosunuz tavrı takınman çok ilginç!!!

• kimse birer atilla dorsay değildir herkes kendince eleştiri yapar gecen sene sony pictures ve universal firmalarının holywood ca (ismi acıklamayan) bilinen ünlü eleştirmenlere acık cek gönderdiği birlikte yemek yedikleri lafı hortlamıştı ve buna binayen türk dahide olsa ben eleştirmenlere ne kadar güvenirim ben beğendiysem kime ne hacet olay bitmiştir..kimsenin görüşü kimseyi ilgilendir mez cünkü herkesn bakış acısı farklı eletirmen duygusalbir adamsa ve filmde o sezgileri bulamamış ise ona gore kötüdür eğer ben filmde görsellik ve soru işaretleri bekliyorsam ve bunu aldıysam benim için iyidir duygusallık ve romantizma aramam belki cok geniş acıdan bakıyor olabilir ama ne kadar geniş oalbilir..

eleştirirken lütfen kendinizce yorumlar katın amerikdadkiler yok oyunculuğu beğenmemeiş film berbat fln demiş gercek bir fanatik isen sen filmde ne aradığına bakmalısın film sana istediklerini vermişmi eğer boyle dusunmessen amator bir izleyicisindir..

• quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

quote:

sadece anakinin nasıl darth vader olacağı ve neden vucudunun olmayacağı merak konusuydu
    Hocam bunu da biliyorduk biz, çünkü Mustafar'ın lavları üstündeki savaş sahnesi FRAGMAN da vardı.. Bilmemen şaşırttı beni doğrusu.

Hatta ObiWan "You were the chosen oneee!" diye bağırıyordu.

bir filmde en sevmediğim şey fragmanlardır bana filmi izlemeden bazı sahneleri anlatması filmin zevkini azaltıyor mesela o sahneyi izleseydim daha az zevk alacaktım çünkü filmin sonuna kadar merak ettim acaba nasıl olacak diye

• quote:

Orjinalden alıntı: wildworld

kimse birer atilla dorsay değildir herkes kendince eleştiri yapar gecen sene sony pictures ve universal firmalarının holywood ca (ismi acıklamayan) bilinen ünlü eleştirmenlere acık cek gönderdiği birlikte yemek yedikleri lafı hortlamıştı ve buna binayen türk dahide olsa ben eleştirmenlere ne kadar güvenirim ben beğendiysem kime ne hacet olay bitmiştir..kimsenin görüşü kimseyi ilgilendir mez cünkü herkesn bakış acısı farklı eletirmen duygusalbir adamsa ve filmde o sezgileri bulamamış ise ona gore kötüdür eğer ben filmde görsellik ve soru işaretleri bekliyorsam ve bunu aldıysam benim için iyidir duygusallık ve romantizma aramam belki cok geniş acıdan bakıyor olabilir ama ne kadar geniş oalbilir..

eleştirirken lütfen kendinizce yorumlar katın amerikdadkiler yok oyunculuğu beğenmemeiş film berbat fln demiş gercek bir fanatik isen sen filmde ne aradığına bakmalısın film sana istediklerini vermişmi eğer boyle dusunmessen amator bir izleyicisindir..

bu lafların sanırım bana fakat beni yanlış anlamışsın

brnim yazdıklarımı dikkatli okusyadın anlatmak istediğimi anlayacaktın

film vizyona girmeden önce dünya galasından sonra film eleştirmenlerinin görüşlerini dinledim ve film hakkında çok ciddi eleştrileri vardı ben bu duruma hayret ettim yorumlara inanmak gibi bir gaflette bulunmadım kesinlikle filmi izledikten sonra ise eleştrilerde haklılık payı olduğunu anladım yani eleştirmenlerin yorumlarını değil kendi yorumlarımı yazdım

bana göre lord of the rings ten buyana izlediğim en mukemmel filmdi
    faka hepsi okadar konusunun %90 ı bilinen bir filmdende fazlasını beklemek yanlış olur

• arkdaşlarım yazdıklarını okudum ve gayet acık anladığıma inanıyorum neden film = senoryo senin aklında?

zamanında titanik neydi herkes geminin batacağını biliyordu ama film neden rekor kırdı o zaman niye gittikti nasıl osla gemi batacak" ne önemi var nasıl olsa batacak" ne kadar gercek olsada filmde senaryo sadece parçalardan biri tamam star warsda önemli bir unsur ama bu kadar kolay harcanmamalı

zaten son seride parçalar tamamlanıyor.lord of the ring si gibi bir sıra ve düzen yokki bundan daha önce 4-5-6 ve şimdi 1-2-3 bu lort of theringse bakarak karışık bir durum
  • Ben filme bugün gittim ve film muhtesemdi.(On sırada oturan iki kazma geveze hariç )Filmi hakikaten güzel yapmışlar.Ancak ben ilk serileri izlemedigim icin bilmiyorum.Bu Skywalker denen herif dark side a gectigi zaman jedi lık damarım kabardı ve onu oracıkta eşşek sudan gelinceye kadar dovesim geldi.Ancak dedigim gibi ben filmin konusunu pek bilmiyorum.Ve eger vakti olupta buraya hikayeyi kısaca yazacak birisi olursa cok sevinirim.
  • quote:

arkdaşlarım yazdıklarını okudum ve gayet acık anladığıma inanıyorum neden film = senoryo senin aklında?

zamanında titanik neydi herkes geminin batacağını biliyordu ama film neden rekor kırdı o zaman niye gittikti nasıl osla gemi batacak" ne önemi var nasıl olsa batacak" ne kadar gercek olsada filmde senaryo sadece parçalardan biri tamam star warsda önemli bir unsur ama bu kadar kolay harcanmamalı

zaten son seride parçalar tamamlanıyor.lord of the ring si gibi bir sıra ve düzen yokki bundan daha önce 4-5-6 ve şimdi 1-2-3 bu lort of theringse bakarak karışık bir durum

yazdıklarımı anladığını idda ediyorsun fakat ilk mesajında yazdıklarınla benim anlatmak istediklerim gerçekten tam zıt kavramlar sen beni yorumcuların etkisi altında kalmakla suçluyorsun fakat ben bu suçlamana gayet sağlıklı bir yanıt verdim
    ayrıca titanik ve senaryo konusuna gelince titanik apayrı bir olay acaba kaç kişi biliyordu geminin batıcağını hadi herkez biliyor diyelim fakat filmdeki ana fikir geminin batması değilki titanik filmi gemi battı diye oscarları süpürmedi dikkatini çekerim oradaki romantizm drama ve görsel efektler başlı başına saheserdir
    star wars a ben kötü demedim film olabileceğinin en iyisi olmuş fakat konusunun hemen hemen hepsi biliniyordu böyle bir film nekadar iyi olabilirki zaten azçok filmi biliyorsun ...

• quote:

Orjinalden alıntı: megaoyun

Ben filme bugün gittim ve film muhtesemdi.(On sırada oturan iki kazma geveze hariç )Filmi hakikaten güzel yapmışlar.Ancak ben ilk serileri izlemedigim icin bilmiyorum.Bu Skywalker denen herif dark side a gectigi zaman jedi lık damarım kabardı ve onu oracıkta eşşek sudan gelinceye kadar dovesim geldi.Ancak dedigim gibi ben filmin konusunu pek bilmiyorum.Ve eger vakti olupta buraya hikayeyi kısaca yazacak birisi olursa cok sevinirim.

Jedi saçmalıklarıyla upraşma ben de DARK SIDE a geçtim...

SITH LORDUYUM
  • geçmeyin dark side a,anakin geçti de ne oldu öldü işte cillop gibin padme,kurtaramadı
  • artık dark side diye birşey yok

kehanete göre biri gelecek tüm sith lord ları öldürecek ve eşitliği sağlayacak bu duruma göre herkez anakinin o varlık olduğu düşünüyordu fakat seçilmiş varlığın anakin değilde oğlu Luke olduğu ortaya çıktı Luke serinin 6.bölümünde hem darth varder ı hemde karanlıklar lordu vicious u öldürerek sith lerin kökünü kazıdı ve dark side tamamen kapandı açılmamacasına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 20 Mayıs 2005, 22:49:09 >
  • quote:

artık dark side diye birşey yok

kehanete göre biri gelecek tüm sith lord ları öldürecek ve eşitliği sağlayacak bu duruma göre herkez anakinin o varlık olduğu düşünüyordu fakat seçilmiş varlığın anakin değilde oğlu Luke olduğu ortaya çıktı Luke serinin 6.bölümünde hem darth varder ı hemde karanlıklar lordu vicious u öldürerek sith lerin kökünü kazıdı ve dark side tamamen kapandı açılmamacasına

Luke hem Vader'i hem de karanliklar lordunu mu oldurdu?
    Vader, lord luke'u oldurmek uzereyken, lordu oldurmemismiydi, ben mi yanlis hatirliyorum yoksa???

• quote:

Orjinalden alıntı: yolgezer

quote:

artık dark side diye birşey yok

Luke hem Vader'i hem de karanliklar lordunu mu oldurdu?
    Vader, lord luke'u oldurmek uzereyken, lordu oldurmemismiydi, ben mi yanlis hatirliyorum yoksa???

aslında o açıdan bakmak biraz düz oluyor çünkü darth vader in içindeki iyilik luke duyduğu merhametti lordu öldürende bu merhamet oldu ayrıca karanlıklar lordunu öldüren vader lordun gücüne yenik düşerek kendisinide öldürmüş oldu bütün bunlarada luke vesile oldu
    aslında kehanetle uyuşmayan yanları var fakat biraz derinlemesine bakıldığında uyum sorunu ortadan kalkıyor

• bir zamanlar türkiyedede doğan yayın grubu tarafından getirilen "mad" dergisinin amerikan sayısı

STAR WARS EPISODE 3

STAR WARS EPISODE 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildworld -- 21 Mayıs 2005, 13:35:22 >
  • quote:

bir zamanlar türkiyedede doğan yayın grubu tarafından getirilen "mad" dergisinin amerikan sayısı

vicious görmesin..

filmlere gelince 6sını birden düşününce senaryo-kurgu-oyuncular
    georgelucas olayı tamyapmış.budur.
    tek eleştirilebilinecek olan light-side canlıları biçmez iyi ilşki kurar(6daki ormanveahalisi,chebbalar)
    ilkesi biikisinde bozulmuştu saberla kesipbiçme falan son filmde buna dikkat etmiş karanlık
    taraf genelde robot makine türü droidler,obiwanın bindiği şey vs.

devamı da fena olmaz aslında 6film darth vader hayatını konualdı.
    bi seride light selami şeklinde olabilir mesela,3film falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanTürk -- 24 Mayıs 2005, 17:48:59 >

• hatta benyazıym lucasabi duyar belki starwars 7:
    darth vader light selamiye karşı
  • bence ne olcağını biliniodu ama nasılolduğu ve neden vucudunun olmadığı merak konusuydu ve sır bu yüzden cektilr zaten
    bence cok güsel bifilm ve benim cok hoşuma gitti
    her nekadar ne olcanı bilsemde :)
  • ya keşke anakin dart vader olmasaydı, ne güzel karısı falan vardı, baksana sonunda obi van kenobi, ölümsüzlüğün sırrını öğrenen master ının yanına gidio, anakin beklese halbukim o da öğrenecek karı ölmeyecekti... Demekki rüyasında karısını ateşler içine düşerken görüyo, bu lav muhabbetiymiş...Yani karısının ölümüne kendi sebep oldu dallama....
    Ya aslında şöyle bir şey aslında kehanet yanlış yorumlanmamış, Anakin de seçilmiş kişi, ama kandırıo lord onu, dark side a geçio, e oğlu da onun kanını taşıo doğal olarak boynuz kulağı geçer
  • Bende bugun gittim ve tek kelimeyle inanılmaz oldugunu kabul ettim. star wars filmlerinde genelde eksik olan insani duygular bu filmde öfke,kin,aşk, ihanet hepsi işlenmiş ve ortsaya bir şahaser çıkmış. en kısa zamanda tekrar izlicem bu filmi

bu arada filmin osi sini koymadan gecmeyelim (original smiley icon )
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.