Şimdi Ara

Star Wars: The Last Jedi gişede rakip tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2017'in en heyecanla beklenen filmlerinden Star Wars: The Last Jedi, nihayet bu ay sinemaseverler ile buluştu. 15 Aralık'ta dünyanın dört bir yanında gösterime giren The Last Jedi, tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. ABD'de The Force Awakens'ın ardından tüm zamanların ikinci en yüksek ilk hafta sonu hasılatını elde eden film, vizyondaki ikinci haftasında da hız kesmedi.

Noel dönemi olması sebebiyle genel olarak sinema dünyası için verimli geçen bu hafta sonunda gişedeki rakiplerini açık ara geride bırakan The Last Jedi, vizyondaki ikinci haftasında 102 milyon dolar hasılat elde ederek Kuzey Amerika'daki toplam hasılatını 380.3 milyon dolara yükseltti.

Amerika dışında da sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılanan yeni Star Wars filmi, şu ana kadar Kuzey Amerika dışında 314 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Böylece filmin dünya genelindeki gişe hasılatı 745.4 milyon dolara ulaştı. The Last Jedi bu performansı ile The Force Awakens'ın gerisinde kalsa da geçtiğimiz yıl aynı dönemde vizyona giren Rogue One'ı rahatlıkla geride bıraktı.

Brick ve Looper gibi başarılı filmler ile adını duyuran Rian Johnson'ın yazıp yönettiği Star Wars: The Last Jedi'ın başrollerinde Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Carrie Fisher, Lupita Nyong’o, Dohmnall Gleeson, Benicio Del Toro ve Laura Dern yer alıyor.

• SW alt yapisi uzerinde biraz testere, bir tutam marvel.. Bir ruzgari aldilar peslerine gidiyorlar, baska birsey degil,
    Ikinci film siradan bir super kahraman filminden farksiz maalesef, kalitesiz espriler, yorgun ve “bu is fazla uzadi” hissi veren oyunculuk, iyi is cikaramayan yonetmen, derinligi olmayan senaryo.. saymakla bitmiyor..
    Bir onceki filme izleyici olarak belli bir kredi acmistik, cevapsiz sorular, yeni karakterler vs. ancak gorduk ki karakter gelisimi yeni seriyle birlikte vasat seviyede, sorulara alinan yanitlarsa zekice olmaktan ote basit ters kose oyunlarina dayandirilmis.
    Her ne kadar filmi bilim kurgu gozyle degil fantastik bir film gozuyle islesekte mantik hatalari insani cileden cikarmaya yetiyor. 6,5/10
  • Bende gitsem mi acaba?

• Bütün filmlerini izledim, hayranıyım özellikle 4-5-6 (ilk seri) ama bu filme gitmedim. Eski star wars yok artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabak tadı vermeye başladı artık.

Tamamı ile reklam çalışmalarınının ürünü bu hasılatlar.

Eminimki filmin yapım bütçesini sollamıştır reklam bütçesi

• eski tat yok reklamlarla şişiriyorlar.konu ve olaylar kişiler sapmış.

• Çamurdan yapsalar yine gişe rekoru kırar.

• İçine ettiler ama hala isimden kazanıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Star Wars Jedi Survivor Kod
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sinemada izledim ancak benim için hayal kırıklığı oldu. Luke skywalker gibi bir kahramanı ne hallere düşürmüşler. Luke huysuz bir ihtiyar olmuş. Üzüldüm. Rogue one bile daha iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

Bütün filmlerini izledim, hayranıyım özellikle 4-5-6 (ilk seri) ama bu filme gitmedim. Eski star wars yok artık

aynı fikirdeyim eski star warsların tadı yok. ama gidecek bu kalitede başka filmde yok onuda kabul etmeliyiz. gittim seneyede gidicem. üçlemenin sonunada gidecem. sonuçta star wars:)

bu arada rouge one çok güzeldi
  • LSaber after effect programından önce daha fazla ciddiye alıp etkilerdi. Dandik replika denemeleri filmin ciddiyetini altüst etti. LS sahnelerinde gülesim geliyo.

Birde eskiden ne güzel uzayda ses olmadığını bilmezdik, artık uzay savaşlarını da ciddiye alamıyorum. Her ne kadar aklımdan bu bilgiyi silmeye çalışsam da.

Celine Dion parodisi Kutsal Ada bölümünü de mahvetti.

• Beklendiği gibi hakkını verdi.
  • İzlediğim en kötü iki Star Wars filmi son üçlemenin ilk iki filmiydi. Özellikle son film gerçek bir facia.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi beğenen tek kişi benmişim gibi hissediyorum yahu. Her üçlemenin verdiği tat farklı ve bu film de ayrı bir güzel. Benim için tek sıkıntılı nokta, Luke Skywalker'ın geçmişinden gösterilen malum sahneydi, yakışmamıştı. Bu tarz sıkıntılar da tüm Star Wars filmlerinde var zaten. Onun haricinde filmin genelinde adamın yaşadığı duygu gayet anlaşılır durumdaydı. Ayrıca Luke her zaman çok güçlüydü ki bu filmde de öyle, ama her zaman en doğru kararları veren melek gibi biri değildi. Açıkçası Luke Skywalker'ı yaşlı ama yetenekli ve bilge bir Obi-Wan Kenobi kopyası olarak görmektense bu şekilde görmeyi tercih ederim. Ayrıca Luke dışında kalan olaylar da çok iyiydi. Finn'in hikayesi hariç. Uyuz oluyorum o karaktere :D

• Bütün filmin yeşil ekran arkasında çekilmiş gibi gözüken yapmacık diyaloglar içeren Prequel üçlemeden sonra
    son üçleme bana göre orijinal üçleme kadar güzel

• Konu olarak beğendim ama klasik SW tadını alamadım açıkçası. Hiçbir SW filmi bu kadar yavaş geçmedi. İkinci üçleme (hatta son üçlemenin ilk iki filmi) bile ilki kadar hızlı geçti ama bu film gerçekten yavaş. Umarım devam filmleri de bu kadar yavaş olmaz.

Luke (Mark Hamilton) için de büyük şansızlık olmuş açıkçası, ilk üçlemeden kimse kalmadı insan ırkından (toprağı bol olsun, Carrie Fisher'da doğal yollardan gitti). Prenses Leia'nın çekimleri bittikten sonra vefat etmesi kötü oldu (Mark en azından bir kez daha çıkar, yad edebilirdi bir şekilde). Bakalım nasıl senaryolaştıracaklar. Vali Tarkin gibi yapacaklar sanırım. Ne çabuk yaşlandık ya. Böyle bir seri Star Wars.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

Bütün filmlerini izledim, hayranıyım özellikle 4-5-6 (ilk seri) ama bu filme gitmedim. Eski star wars yok artık

George Lucas çabuk bıktı seriden, bu hikayeyi yaratan o(nun hayali) ve ondan başkası daha güzel anlatamaz. Bu yüzden eski tadını alamıyoruz, yeni kuşak (en azından) oyuncularda, eski kuşağın performansı yok. Şimdilerde filmleri çekmek daha kolay. O zamanlarda, özellikle bazı sahnelerin zorluğu oyuncunun vücuduna ve mimiklerine yansıdığı için daha gerçekçi oluyordu. Şimdilerde bu yok mesela. Başrol oyuncularının en ciddi halleri bile ciddiyetten uzak, bilerek yapmıyorlar tabi ki ama olmuyor bazan. Anakin bile (ikinci üçleme) çok zorlandı bana göre, çoğu sahnede. Luke, Han ve Leia'nın bir esprili sahnelerine bir de ciddi sahnelerine bakın, bir de yeni oyuncuların sahnelerine bakın. Zaten son üçlemede pek esprili sahne yok, olanlarda Han ve Leia'nın sahneleri.

• Geçen sene Rogue One aslında kesinlikle bir efsaneydi. Bakabilene. Zira ana seriye bu kadar bağlı ve yepyeni karakterlerden adeta oluşan bir filme karşılık çok iyi iş ortaya koymuştu. Gişede beklediğim başarının gerisinde kaldı ama Star Wars açısından doyurucu noktaları vardı. Yani her şey ışın kılıcı değil mantığıyla da bakmak gerek. Pek çok can veren kişi oldu bu planı ulaştırmak için gibi bir söylemin arkasını gördük. Ekip ruhunu gördük ve daha da güzeli Krennic gibi bir karakter gördük. Son sahnesinde, gözünün içinin yeşillenmesiyle yaşlarım akmaya başlamıştı açıkçası. Neyse efenim Umut diyen genç Leia (ki fazla başarılı değildi görünüm olarak) ve Tarkin (CGI belliydi yine) gibi efsanelere Mon Mothma ve Bail Organa eşlik edince şahsen 1 milyarı beklerdim.

---Spoiler Uyarısı---

Aynı şekilde bu filmde de farklı noktalara dikkat etmek gerek. Luke gücün yoğun olduğu adada kalkıp force projection yaptı be. Yani maximum a erişti. Leia ise ilk defa bu kadar güce duyarlı olduğunu gemiye uçtuğu sahneyle gösterdi. Tamam bu da fazla abartı olmuş yani birazcık tuhaf geliyor sonradan düşününce ama tutkun bir kişi olarak filmde ağzım açık izlediğim sahneydi. Havaya uçtuğunda bir şaşkına döndüm ve 10 saniye ağzım orada açık kaldı. Sonrasında Crait aklıma geldi ama nasıl kurtulur noktasında böylesini hayal etmemiştim. Güç evrende bizi sarmalayan bir şey sonuçta. Yani üzerinde uzay kıyafeti olmasa bile uzayda bulunan o güç ile, enerji ile seni koruyabilir seni hayata bağlı tutabilir. Sıkıntı yok böyle düşününce. Sonrasında supergirl usulü uçmak da sonradan ilk düşününce biraz komik gelebilir ama baktığımızda geminin projektördeki halinden geçişiyle nasıl bir bilgi gizlemişler diye insanı düşündürtüyor :)

Kylo ve Rey'in, Snoke'un odasında olan muhabbeti ise fazlasıyla etkileyici. Bir noktada oyunculuk açısından bir noktada öncesinde olan kısım açısından. Snoke öldü çok basit bir şekilde ve bana kalırsa bu gayette kendi düşüncesi. Zira Kylo öbür türlü Ben olmaktan kurtulamayacak hep birilerinin altında ezik büzük yaşayacaktı. Öldürünce gayette ergenlikten kurtulduğunu gördük. Sonuç olarak ne oldu? Dedesi gibi aşık olduğu kişiye benimle gel dedi ve o aşık olduğu kişi takip edemeyeceğim yola girme bu sapaktan dedi :) Ep3'ü andıran önemli noktalardan biri ama Daisy orada çok etkiledi beni. Yüzüyle, sesiyle.

Son kısımda ise Luke ile yine benzer durum. Her kelimesi yanlış diyen rahat ve genç Luke var. Yine Ep3 göndermesi vardı o sahnede ama şu saniye aklımda değil. Neyse sonuç olarak son bir kez Falcon öncesi Rey-Lo kısmı görüp de çocuğa geçince... Çok kapı açıkta kalmış oluyor. Ve umuyorum ki JJ bu kapıları güzelce kapatıp da bu evden çıkar. Son filmi bi 4 saat yapsalar da taşları yerine oturtsalar çok iyi olur. Özellikle Snoke kısmında Luke gençliğinde biliyor kim olduğunu ve Ben ile alakasını. Onun farkında olduğunu görüyoruz. Haliyle meraklandırıyor daha da. Film derinleştirmek istenince çok özelliğe sahip ama korkutan JJ'in iyi finaller yaptıramaması.

Kısaca seriden sildirmek isteyen hayranlar var. Bence biraz şımarıkça bir olay. Mark da bu benim Luke'um değil diyor. Ama şaşırtıyor. Niye kabul edemiyor Yoda'nın gözü ufukta dediği bilge ama biraz da umursamaz Luke'u :/ Bu derece gücü ve kurtarıcılığı. Merak ediyorum. Gayet iyi bir film. Yine de hasılata etki etmiş durumda zira bu hız ile TFA başarımı zor görünüyor. Yine de ilk 10 garanti zaten.

• SW alt yapisi uzerinde biraz testere, bir tutam marvel.. Bir ruzgari aldilar peslerine gidiyorlar, baska birsey degil,
    Ikinci film siradan bir super kahraman filminden farksiz maalesef, kalitesiz espriler, yorgun ve “bu is fazla uzadi” hissi veren oyunculuk, iyi is cikaramayan yonetmen, derinligi olmayan senaryo.. saymakla bitmiyor..
    Bir onceki filme izleyici olarak belli bir kredi acmistik, cevapsiz sorular, yeni karakterler vs. ancak gorduk ki karakter gelisimi yeni seriyle birlikte vasat seviyede, sorulara alinan yanitlarsa zekice olmaktan ote basit ters kose oyunlarina dayandirilmis.
    Her ne kadar filmi bilim kurgu gozyle degil fantastik bir film gozuyle islesekte mantik hatalari insani cileden cikarmaya yetiyor. 6,5/10

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disney aldı star wars 'ı çocuk filmine çevirdi.

Star Wars The Old Republic trailer larını youtube dan izleyin
    https://www.youtube.com/watch?v=Nzq9epS2b1A

drama , karizma , ciddiyet beklediğimiz filmler bu çizgideydi ancak Disney bütün umutları suya düşürdü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.