Şimdi Ara

Starbucks ürünlerinin telaffuz sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
73.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Neyse ki telafuz sorunu olmadı.
    Beyaz çikolataya hayran olduğumdan direk;
    - "beyaz çikolatalı moka ve üstüne fazladan çikolata"
    dedim.
    Aslında normalde moça derdim ama Allah söyletti işte rezil olmayayım diye.
    Birde orta boy istedim.
    Ama benim tahmin ettiğim orta boy, oranın küçük boyu büyüklüğünde idi.
    Çaprazımdaki masada oturan ise büyük boy içiyordu ki anam anam anam!
    Ama hayatımda böyle bi kahve içmemiştim.
    Verdiğim 9 ytl ye pişman değilim.
  • Daha bugün ordaydım frepiçino karamel dedim.Nasıl olsun dedi?Nasıl yani dedim.Boyutu dedi?Uzun olsum dedimSonra içtim işte
  • Kahveden nefret ederim
  • çok güzel cappuccino yapıyorlar.

milkshakeeeeeeeeeeeeee rules!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 30 Ocak 2008; 22:08:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: C@r@nthir

özenti tikky mekanı bi yer işte. gitmem gideni de sevmm

Valla bende mesajların altına +1 yazmayı sevmem ama.Bende aynen bunu yazıcaktım o yüzden +1
  • Oraya gidenlerin ne olduğu belli zaten, özentiliğin dibine vurmuş kişiler; eminim kahvenin tadından değil, kendilerini tatmin etmeye gidiyorlar.
  • quote:

macchiato da benekli/lekeli mi demek??

şimdi bunu makkiyato diyemi maççiyato diyemi okuoz

latince de de süt; lac demekti geliba, laktoz(süt şekeri), latte, lactum.. lac li ne varsa sütle alakalısdır yani..

Macchiato (maççiyato diye okunur ) : Noktalı, benekli demektir. Bir anlamı da topraklı dır.
    Latte ( latte olarak okunur ) : süt demektir.
    Mocha (moka diye okunur) : Etiyopya nın kahve isminden gelir
    cappucino :( kappuçino diye okunur ): Beyaz kahve anlamında
    frappuccino (frappuçino diye okunur ) : özel isim sanırım bir bakmam lazım .

Sütün latincesi : "lac lactis" dir. İtalyancaya benziyor malum latin dili zaten italyanca. İspanyolca da buna çok benziyor mesela kedi : italyanca "un gatto" , ispanyolca "gato"
    latince "cattus" dur. Ama latince konuşma dili değil bilim dili. Konuşan ülke yok .

quote:

starbuck bir filtre kahve markası. Dolayısı ile insanların normal kahve içmesi ile tikky olarak ifade ettiğiniz durumun alakasını çözemedim. Hazır kahve olarak nitelendirilen ama içinde kahve çekirdeği olmayan yapay nescafe gibi ürünleri birçok kişi içmez. Gerçek kahve filtre kahvedir. Mesela Türk kahvesi de filtre kahvedir. 1. sınıf kahvedir yani.
    Ama illaki starbucks içmem derseniz ki zaten evde espresso makinesi ya da filtre aleti ile de yapılabilir, onun yerine benim daha iyi olduğunu düşündüğüm "illy" markasını içebilirsiniz. illy nin çekirdekleri Arabistan dan geliyor. Strabucks da çoğunluğu öyle olması lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

macchiato da benekli/lekeli mi demek??

şimdi bunu makkiyato diyemi maççiyato diyemi okuoz

latince de de süt; lac demekti geliba, laktoz(süt şekeri), latte, lactum.. lac li ne varsa sütle alakalısdır yani..

Macchiato (maççiyato diye okunur ) : Noktalı, benekli demektir. Bir anlamı da topraklı dır.
    Latte ( latte olarak okunur ) : süt demektir.
    Mocha (moka diye okunur) : Etiyopya nın kahve isminden gelir
    cappucino :( kappuçino diye okunur ): Beyaz kahve anlamında
    frappuccino (frappuçino diye okunur ) : özel isim sanırım bir bakmam lazım .

Sütün latincesi : "lac lactis" dir. İtalyancaya benziyor malum latin dili zaten italyanca. İspanyolca da buna çok benziyor mesela kedi : italyanca "un gatto" , ispanyolca "gato"
    latince "cattus" dur. Ama latince konuşma dili değil bilim dili. Konuşan ülke yok .

quote:

starbuck bir filtre kahve markası. Dolayısı ile insanların normal kahve içmesi ile tikky olarak ifade ettiğiniz durumun alakasını çözemedim. Hazır kahve olarak nitelendirilen ama içinde kahve çekirdeği olmayan yapay nescafe gibi ürünleri birçok kişi içmez. Gerçek kahve filtre kahvedir. Mesela Türk kahvesi de filtre kahvedir. 1. sınıf kahvedir yani.
    Ama illaki starbucks içmem derseniz ki zaten evde espresso makinesi ya da filtre aleti ile de yapılabilir, onun yerine benim daha iyi olduğunu düşündüğüm "illy" markasını içebilirsiniz. illy nin çekirdekleri Arabistan dan geliyor. Strabucks da çoğunluğu öyle olması lazım.

hocam jacobs un monarch ı var filtre kahve olarak güzel midir denediniz mi

• quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

Orjinalden alıntı: blacksea533

biri akşam iş çıkışı demiş.. yuh

genelde yurtdışında insanlar sabahları kahve içer benim bildigim sadece ülkemizde piyasa yapıp karı kız görmek için gider ..

frappuccino = fırappaçino

macchiato = makiyato

mocha = moka

cafe latte = kafe latte

americano = amerikano

sıcak kahve içeceksenız = beyaz çikolatalı mocha (moka) tercih edin karamel soslu diyin kıznın yanında şekliniz olur işte biliyorum hesabına ,

soguk kahvede frappuccino = karamel tercihimdir sizi bilmem tabi

bazıları kızın yanında rezil olcam diye başka isim bilmediginden frappuccino istiyolar kış ortasında bunun yerine gunun kahvesi deyin paçayı öyle kurtarırsınız

Bunlar ingilizce okunuşları gibi olmuş.
    Kahveler gebelde İtalyancadır ve CC harfleri bir arada Çi diye okunur. Diğer kısımlar genelde Türkçe gibi okunur. Tekbaşına C yeri gelince K olarak okunuyor. gio : ca diye okunuyor vs... vs..

Yani frappuccino: fırappuçino

macchiato = maççiyato
    latte : latte ( zaten süt demek :) )

hocam o zaman fırappuçino da fırappuççino olcak senin dedigine göre ama hiç bi starbucks ta macchiato ya maççiyato diyeni duymadım çalışanlar dahil ztn çalışanlar bu konular hakkında 2 ay eğitim alıyorlar benım yengem starbucks ın bi magazasının şefi ztn makiyato anlıyıcagın

• hortlatmak zorundayım lazım bunlar bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ndPerson -- 17 Şubat 2011; 17:51:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qraff

- bana bi tane maçarotti..
    - efendim?
    - bi tane makivetti..
    - nasil?
    - nescafe var mi?
    - yok maalesef..
    - s***r, o zaman bi tane makamotti..
    - ne?
    - ver bisi iste canina yandigim..

Ekşide okumustum

sondan 3.satıra iyi güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Virtual Devil***

quote:

- efendim?
    - bi tane makivetti..
    - nasil?
    - nescafe var mi?
    - yok maalesef..
    - ne?

Ekşide okumustum

sondan 3.satıra iyi güldüm

süper:D

• quote:

- efendim?
    - bi tane makivetti..
    - nasil?
    - nescafe var mi?
    - yok maalesef..
    - ne?

Ekşide okumustum

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerlee_1907

euhehehehe çalışanlarıda bir acayip. görende new york'tan ithal sanar çalışanları, brooklynden ilk uçakla tunalıya gelmiş çalışıyor sanar. geçen gittiğimde bir sıcak çikolata dedim. "hot chocolate(hat çaklıt :D) yani" dedi gülerek, "yooo sıcak çikolata" dedim adam uzaylıymışım gibi baktı bana

adamsın
  • boyle ufak seylere takılmayın ulkenin durumu hakkında bilgi sahibi olun.. kahvenin adını yanlış söyleseniz ne olacak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Suç insanlarda değil. Abidik gubidik isimler koyuyorlar millet telaffuz edemiyor.
    hadi okunuşunu yazsan garip gözükür. ozaman yanlarına numara koy.
    bide herkes 4/4'lük telaffuz etmek zorunda da degil.

birde burada isimle çagırılma olayi var. o daha vahim bi durum aslinda

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pringles -- 6 Eylül 2012; 15:20:44 >
  • Hem milliyetçi olup hem de buraya gidiyorsanız yazıklar olsun. Ben milliyetçi olmadığım halde gitmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.