Şimdi Ara

STARFIELD XBOX SERIES X/S ANAKONU / GÜNCELLEME 15 MAYIS (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.337
Cevap
50
Favori
59.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk şehire ulaştım kısaca oyundan bahsetmek gerekirse bethesda çıtayı oldukça yukarı taşımış adventure rpg türünde uzun bir süre bu tarz bir oyun göremeyebiliriz, oyunda emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.

öncelikle oyunun atmosferi olağanüstü ve eşsiz hissettiriyor, mekanlar birbirinden farklı tasarım anlamında önceki bethesda yapımlarına göre daha oturaklı bir iş olmuş. oyunda insanların olduğu mekanlar oldukça canlı ve npc'ler tasarımsal anlamda yapay hissettirseler de ortamlar oldukça canlı gözüküyor. şehirlerde gerçekten bir şehirde olduğunuzu oyun buram buram hissettiriyor.

grafikler enfes ve oyun yeni nesli hissettiriyor, konsolda 30 fps olması can sıkıcı olsa da oynadıkça neden 30 fps tercih edildiğini anlıyorsunuz umarım fsr3 ile birlikte 60 fps görebiliriz. oyundaki aydınlatmalar ve texture kalitesi enfes olmuş ce2'den bu performansı beklemezdim.

oyunda beni en çok şaşırtan nokta ses kalitesi oldu imkanınız varsa dolby atmos açık bir şekilde kulaklıkla oynamanız en ince ayrıntısına kadar her sesin özenle tasarlandığını duyabiliyorsunuz, özellikle gemi ve silah sesleri enfes olmuş.

silah tasarımları ve animasyon kalitesi daha iyi olabilirdi bu noktada ce ile bu kadar olabiliyor diye düşünüyorum. silah çeşitliliği ilk saatten oyuncuyu tatmin ediyor, kullanımları rahat ve oyuncuya keyif veriyor. oyunda düşmanlar onları vurduğunuz yere göre tepki verebiliyor hem görsel hemde ses anlamında bunu anlayabiliyorsunuz. normal ayarlarda oyun bana zor gelmedi hard olarak devam edebilirim. oyunlarda vuruş hissi denen saçmalığa inanmıyorum, starfield'ın çatışma sunumu arcade olmuş çok fazla beklentiye girmemek gerek fakat önceki oyunlardan çok daha iyi.

uzay gemisi kullanmak çok eğlenceli olmuş space combat beklediğimden daha iyi, gerçekçilikten ziyade arcade yön tercih edilmesine sevindim. gezegenler arası uçabiliyoruz fakat gezegene inme kısımları cutscene ile oluyor bu durum beni rahatsız etmedi oyunun sunduğu şey de başından beri bu değil.

hikaye kısmında çok bir şey söylemeyeceğim ancak bana biraz halo vibe'ı verdi ama ilerledikçe daha net yorum yapabilirim. şu ana kadar vasco dışında ilgi çekici bir karakter göremedim. yine ce yüzünden yüz tasarımları 7. nesilden kalma gibi gözüküyor fallout 4'de bile daha iyi bir iş başarmışlardı bu durum oynarken rahatsız ediyor. oyundaki diyalog seçeneklerinde fallout 4'deki basitlikten kurtulup fallout 3 ve new vegas'daki gibi seçeneklerin daha geliştirilmiş hali var karşımızda, tek kurşun atmadan sadece diyalogla işlerin içinden çıkabiliyorsunuz tabi bunda trait ve background özelliğininde etkisi var. bethesda oyunlarını güzel kılan şey diyaloglar ve starfield bu konuda bizleri üzmeyecek gibi gözüküyor.

fps ve tps kameraları arasında geçiş oldukça rahat her ikisinin de kendine göre kullanım rahatlıkları mevcut, oyunda fov ayarı göremedim ama default hali sıkıntı çıkarmayacak gibi gözüküyor. vrr ve dolby vision desteği sanırım bulunmuyor, konsollar özelinde oyunda parlaklık ve renk ayarı yapamıyoruz kullandığınız monitör veya tv'yi oyuna göre ayarlamanız gerekiyor.

oyundaki müzik tasarımları enfes olmuş resmen bu konuda zirveye çıkmışlar.

loading ekranı muhabbeti aşırı derecede abartılmış rahatsız edici bir yanı bulunmuyor.

oyun mükemmel değil ancak 58, 70 gibi komik puanlar verilecek bir oyunda değil bu konuda gerçekten saçmalandığını söyleyebilirim. oyun bariz goty adayı ve rakipleri baldur's gate 3 ve zelda olacak.

ign'de oyuna 7 puan veren eleman malum zümreden zerre şaşırtmıyorlar.

STARFIELD XBOX SERIES X/S ANAKONU / GÜNCELLEME 15 MAYIS

utanmadan bu tweeti paylaşmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 1 Eylül 2023; 5:27:6 >

• hdr yok sanırım oyunda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • series x’e adam akıllı fan açtırdı bende :) oyun stabil 30 fps, akıcılık bozulmadı hiç. daha içerik yoğunluğuna bir şey söylemem, çok başı. fakat atmosferi çok beğendim. skyrim’den beri bu hissiyatta oyun oynamamıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STARFIELD XBOX SERIES X/S ANAKONU / GÜNCELLEME 15 MAYIS

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• series s'te oynayanlar solid 30 fps alabiliyor mu? bana 30 gibi gelmedi.

• Arkadaşlar premium edition içeriğine hem p1 hem p2 erişemiyor. Merak eden varsa bilgisine. Ben p1 olarak giremedim. Erkencisiniz uyarısı verdi. Yani sanki premium edition upgrade yokmuş gibi. Ne zaman oturum açtım p2 olarak denedim o zaman açtı. Özetle yalnızca p2 erişim sağlayabiliyor maalesef.

• premium upgrade yüklü mü her iki hesapta?

• Evet yüklü. Oturum açmadan p2 olmadan yani oynamaya izin vermiyor. Tahmin etmiştim zaten oturum açmak şart olur diye.

• STARFIELD XBOX SERIES X/S ANAKONU / GÜNCELLEME 15 MAYISTunca Arslanyoutube
    Starfield... Buradan takip etmek yetmediyse, gelin bir de şuralardan takip edin: ►https://www.instagram.com/tuncaarslan ►https://www.tiktok.com/@tunca.arslan ►https://twitter.com/OyunDoktoruu Destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCHLt4nxNwCmkNDevSohf4tA/join #tuncaarslan #oyun #starfield
    https://www.youtube.com/watch?si=oac2_DdREQ-VMmC4&v=VxMTFZUg3bc&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim P1 kardeşim girebildi oyun açıldığı gibi?

Ben bu akşam gireceğim, aynı anda girince mi bu oluyor acaba?

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Hocam ben p1 dim forumdan bir arkadaş da p2. Sabah 5 civarı p1 olarak oturum açmadan kendi ana hesabımdan ne kadar denediysem girmedi "Erkencisiniz" uyarısı verdi. Halbuki tam kitaplık bölümünde oyun da görünüyo premium edition upgrade. Ne zaman ki oturum açtım sonra ana hesabımdan oyuna girebildim.

• Premium upgrade'i aldığınız hesabı siz ''giriş xbox'ım'' olarak tiklediniz mi?

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Tabiki hocam. Defalarca p1 hesap kullandım 😀 Tik atmasam tam kitaplıkta görünür mü zaten 🙂

• Oyun sanki yeni nesil için değil gibi ya, açıkcası benim beklediğim gibi değil mekanikler, grafikler. Yükleme ekranları… allahtan ssd var. Uzay gemisi sadece çatışma için var gibi gözüküyor. Biraz üzdü açıkçası beni. Oyunun kırılmış olması apayrı bir konu, gamepassi olanlar yada para verip alanlar üvey evlat gibi oldu

• yaman43 Y kullanıcısına yanıt

Bethesdanın hangi rpgsi yeni nesil gibi gözükmüş söyler misin ?

Skyrim, Fallout, Oblivion

Hiç biri geçtiği dönemlerde grafik olarak oha dedirtmedi hepsi vasattı.

Hatta bu oyun grafik olarak belki de en gelişmişi gözüküyor.

• yaman43 Y kullanıcısına yanıt

Oyunun kırılmış olması alanları üvey evlat mı yapıyor? Komikmiş.

• Series x den aldığım bazı görüntüleri ekliyorum. Ben 60 FPS için pc den xbox app ile oynuyorum. Achievementlar kaçmaz

• KAKÁ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Bethesdayı katmadım, Microsoft bünyesine kattı, PC ve Xbox exc olsun diye. Ama gelinen noktada ben exc oyunu olarak tatmin olamadım. Ha bu benim oyun zevkim yada anlayışımdandır bilemem, ama benim şahsi düşüncelerim exc oyuna yakışmamış.

• SultanApex S kullanıcısına yanıt
    Oynamaya başlama tarihi olarak hocam. Standart edition alanlar giremiyor ama korsan indirenler girebiliyor. Bu olmadı bence

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.