Şimdi Ara

Start stop yerine standart akü takılırmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
47.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bazı araçlarda frene bastıkça aküyü şarj eden sistem var. normal akü takarsanız aracınız normal akünüzü aşırı şarj edeceğinden, akünüz kısa bir zaman sonra yüksek şarjdan sizlere ömür olacaktır.
    memlekette bir sürü baş gebeş usta bozuntusu; normal akü tak yok efb akü kullan derse arkana bakmadan uzaklaş.
  • takılır ama kısa ömürlü olur.

start stop akülerde agm ve efb diye bir olay vardı yanlış hatırlamıyorsam. mesela benim arabam efb start stop akü kullanıyor. değiştirirken akünün türüne mutlaka dikkat ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Günümüzde araçlarda 2 tip S&S sistemi kullanılıyor; klasik S&S ve mikrohibrit sistem. Mikrohibrit sistemi PSA grubun e-HDi motorlarından biliyoruz ve gerçek anlamda S&S sistemi aslında bu. AGM tipi akü kullanılıyor ve fren yaptığınızda akünün şarj edilmesi, motor tekrar start alırken normal marş motoru yerine motor içindeki mini elektrik motorunun kullanılması gibi özellikleri var. Eğer bu tip bir aracınız varsa o zaman AGM akü almanızda fayda var, çünkü sistem motorun içi ve aracın komple elektrik sistemi dahil geniş ölçüde tasarlanmış ve karışık bir sistem. Normal düz akü takılabilir olsa da devreden çıkan sadece S&S olmayabilir. Yok VAG araçlarında olduğu üzere klasik S&S varsa normal akü kullanılp S&S devreden çıkarılabilir. Hatta sırf marş motorunuzun ömrünü yememeniz açısından S&S'un kapalı tutulmasını önerenler bile var çünkü bu sistemlerde motor durmuşken tekrar gaza bastığınızda start işlemi için standart marş motoru devreye giriyor.
    Merhaba,

Aracım 2012 1.6tdi passat üzerinde AGM akü var onun yerine EFB taksam sıkıntı olur mu?

• chem06 kullanıcısına yanıt
    İlk seferinde bu işleri bilen bir teknik servise göstermenizde fayda var. İnternette denk geldiğim bazı yorumlarda bazı model Passat'ların sürtünme direnci düşük lastikler kullanılamadığı için fren geri salınım enerjisi sistemine sahip olmadığı ve bunlarda EFB akünün sorunsuzca kullanıldığından bahsediliyordu. Ancak eğer araçta fren geri salınım enerjisi sistemi varsa o zaman AGM akü kullanmakta fayda var çünkü aracın elektrik sistemi frenleme esnasında özel kanallardan aküyü şarj etmeye çalışacağı için EFB aküye zarar verebilir. Bu nedenle öncelikle aracınızda fren geri salınım enerji sistemi var mı yok mu buna bir baktırın, ona göre karar verin derim.
  • quote:

İlk seferinde bu işleri bilen bir teknik servise göstermenizde fayda var. İnternette denk geldiğim bazı yorumlarda bazı model Passat'ların sürtünme direnci düşük lastikler kullanılamadığı için fren geri salınım enerjisi sistemine sahip olmadığı ve bunlarda EFB akünün sorunsuzca kullanıldığından bahsediliyordu. Ancak eğer araçta fren geri salınım enerjisi sistemi varsa o zaman AGM akü kullanmakta fayda var çünkü aracın elektrik sistemi frenleme esnasında özel kanallardan aküyü şarj etmeye çalışacağı için EFB aküye zarar verebilir. Bu nedenle öncelikle aracınızda fren geri salınım enerji sistemi var mı yok mu buna bir baktırın, ona göre karar verin derim.
    Benim aracın aynı model ve yılı araçların benzinlilerinde efb var fakat dizellerde efb akü yok hep agm takılmış. Fren geri kazanım enerjisi aynı aracın benzinlisinde olmayıp dizelinde olur mu bana mantıksız geliyor ama net bilgiye ualaşamadım. Dizel araçların ilk çalıştırmada daha fazla güce ihtiyacı olduğu için mi agm taktılar yoksa fren geri kazanımı için mi taktılar bu sorunun cevabına ulaşamadım ne yazık ki ne yerli nede yabancı kaynakalarda. Servise sordum birisi olur birisi olmaz dedi ben şimdi hangisine inanayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chem06 -- 14 Şubat 2020; 16:27:5 >

• chem06 kullanıcısına yanıt
    VW forumlarında, R Line ve 19" jant opsiyonu ile gelen Passat'larda fren geri salınım enerjisi sistemi kullanılamadığı için EFB akü olduğu söyleniyor.

Edit: Akülerle ilgili üreticilerin genel önerisi şu şekildedir:

-Klasik tip akü yerine klasik, EFB veya AGM akü kullanılabilir
    -EFB akü yerine EFB veya AGM akü kullanılabilir
    -AGM akü yerine yalnızca AGM akü kullanılmalıdır

Ben de imkanları zorlamak pahasına bile olsa araçtaki mevcut sistemin korunmasından yanayım. Sanayiye giderseniz AGM yerine EFB takıp araçta fren rejenerasyon sistemi olsa bile bunu bağlıymış gibi araca gösterip gerçekte devreden çıkararak monte edebilirler. Hani eski ve ucuz bir araçta olsa bu riske girmeye değer mi tartışılır ama Passat gibi bir araçta şahsen bu tür şeyleri zorlamaktansa orijinal sistemi kullanmayı tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 14 Şubat 2020; 16:52:5 >
  • Agm Star Stop Plus bır aku kullanıyor [DHgram=aracım] peekı bu arac frende aku sarjmı yapıyor kendını arac calısırkende ewet Start Stop akulerde agm plus lar 1000 lıranın ustu bende kapatıyorum cunku devamlı calıstır kapat arac aküyü yıyor ne olursa olsun... [DHgram=][DHgram=][DHgram=][DHgram=]

• quote:

VW forumlarında, R Line ve 19" jant opsiyonu ile gelen Passat'larda fren geri salınım enerjisi sistemi kullanılamadığı için EFB akü olduğu söyleniyor.

Edit: Akülerle ilgili üreticilerin genel önerisi şu şekildedir:

-Klasik tip akü yerine klasik, EFB veya AGM akü kullanılabilir
    -EFB akü yerine EFB veya AGM akü kullanılabilir
    -AGM akü yerine yalnızca AGM akü kullanılmalıdır

Ben de imkanları zorlamak pahasına bile olsa araçtaki mevcut sistemin korunmasından yanayım. Sanayiye giderseniz AGM yerine EFB takıp araçta fren rejenerasyon sistemi olsa bile bunu bağlıymış gibi araca gösterip gerçekte devreden çıkararak monte edebilirler. Hani eski ve ucuz bir araçta olsa bu riske girmeye değer mi tartışılır ama Passat gibi bir araçta şahsen bu tür şeyleri zorlamaktansa orijinal sistemi kullanmayı tercih ederdim.
    Bende aynen öyle düşündüm AGM aldım hocam saolun.

• Avante A kullanıcısına yanıt

Hocam naptın, bı sonuca varabildin mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.