Şimdi Ara

statik elektrik algılayıcısı, pic ve adc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde statik alan oluştuğunda led'i ışık veren bir devre var

statik elektrik algılayıcısı, pic ve adc

Şimdi bu devre ile pic i adc kullanarak bağdaştırabilirmiyim ?
    Amacım statik elektrik algılandığında devre tepki versin (led yanar, buzzerdan ses cıkar vs.)
    Devre şeması nasıl olmalı ?

İyi forumlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 2 Mayıs 2014; 17:13:31 >

• Ledin yanındaki direnci kaldırıp led yerine buzzer bağlarsanız ses çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Ledin yanındaki direnci kaldırıp led yerine buzzer bağlarsanız ses çıkarır.

haklısınız. fakat devre birazdaha farklı olacak. pic'e bağlayamazmıyım ? adc kullanarak bu devreyi pic üzerinden kullanamazmıyım ?
    devreyi pic in beslemesinden beslesem, diğer bacağıda pic'in analog bacaklarından birisine versem ?
    16F877 uygun gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 2 Mayıs 2014; 23:26:33 >
  • Devredeki 6 volt yerine 5 volt kullanıp analog girişleri kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Devredeki 6 volt yerine 5 volt kullanıp analog girişleri kullanabilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkürler.
    Birşey daha sormak istiyorum. Devreyi daha hassas bir şekle getirmek için nasıl bir transistör ve direnç eklemeliyim ?
  • forgatten2 F kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    devreyi açık olarak gönderirseniz yardımcı olabilirim. bende uygulamalarımda statik elektrik ile ilgili problemler yaşadım ve statik elektriği analiz yöntemleri ve mcu bilgilerim gayet iyi ancak devreyi görmem gerekli statik yük 200kV tun üzerine çıkabilir yapacağınız devrenin üniversal olması gerekli veya piyasada hazır olan ürünlerden faydalanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenler3535

merhaba,
    devreyi açık olarak gönderirseniz yardımcı olabilirim. bende uygulamalarımda statik elektrik ile ilgili problemler yaşadım ve statik elektriği analiz yöntemleri ve mcu bilgilerim gayet iyi ancak devreyi görmem gerekli statik yük 200kV tun üzerine çıkabilir yapacağınız devrenin üniversal olması gerekli veya piyasada hazır olan ürünlerden faydalanabilirsiniz.

http://elektronikhobi.net/wp-content/uploads/ilgin%C3%A7-transist%C3%B6r-devresi.png
    bunu yada
    http://www.derinelektronik.com/ilginc_devreler/ilgincdevre/statik_elektrikalan_algilayicisi/sema.GIF
    bunu optokupler kullanarak yapmayı düşünüyordum. birazdaha gelişmişi olarakta opamp eklemeyi düşündüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.