Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç yapmadım ama dökme tava alarak işe girişmek istiyorum. Aklımda şöyle bir yöntem var. 3 cm kalınlığında dana antrikotla yapmak istiyorum.

    1) Eti önceden marine etmeyip oda sıcaklığındaki ete tuz ve biber döküp tavada her iki yüzeyini de 2'şer dakika mühürlemek.
    2) 200 derecede ısıtılmış fırına verip 4'er dakika iki yüzeyini de çevirip fırınlamak. Fırına verirken etin üstüne bir parça tereyağ bırakmak.
    3) Çıktıktan sonra alüminyum folyoya sarıp bir 5 dakika kadar dinlendirmek.
    4) Tahta servis tabağında kesip yemek.

    Bunlara eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı?
    Kimisi marine edilmesinin etin tadını değiştirdiğini savunuyor, kimisi de marine edildiğindeki yumuşaklığı seviyor. Ama emin olamadım.

    İlk defa yaparsam yukarda anlattığım gibi yaparım. Ardından değişik denemelerde bulunup damak tadıma uygun olanı yakalarım gibi.
  • kassatura kullanıcısına yanıt
    Sakın ha sakın eti direk alüminyuma temas ettirme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    Sakın ha sakın eti direk alüminyuma temas ettirme.

    Sebebi nedir? Arasına yağlı kağıt mi koyayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kassatura kullanıcısına yanıt
    Alüminyum ağır metaldir. Sağlığa zararlıdır. Bir şeye sarmadan tahtanın üzerinde dinlendirebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    Alüminyum ağır metaldir. Sağlığa zararlıdır. Bir şeye sarmadan tahtanın üzerinde dinlendirebilirsin.

    Bunun haricinde geri kalan adımlar doğru mudur? Özellikle fırındaki sıcaklık ve süresi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura


    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    Alüminyum ağır metaldir. Sağlığa zararlıdır. Bir şeye sarmadan tahtanın üzerinde dinlendirebilirsin.

    Bunun haricinde geri kalan adımlar doğru mudur? Özellikle fırındaki sıcaklık ve süresi?

    bilmiyorum.
    deneme yanılma yöntemini kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackberry4ever

    merhaba döküm ızgara tava tavsıyenız varmıdır ?
    https://www.hecha.com.tr/magaza/kampanyalar/best-mom-forever-siyah/

    bu ürünleri buldum yardımcı olabilecek var mı ?


    Üstteki Lodge marka ürüne sahibim, 1 sene önce Amazon'dan almıştım ben de. Daha sonra N11'deki çeklerimle çok ucuza aşağıdaki linkteki ürünü aldım. Çünkü oluklu olanı temizlemek daha zor, biraz uğraştırıyor. http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-10-skillet


    Köşeli-ızgara olanı 10.5", yuvarlak olanı 10.25". Çok bir fark yok ama şekil de dikkate alınınca köşeli olan daha avantajlı. Tabanı düz olan yuvarlak tava ise 1 tane antrikot alıyor. Küçükse 2 tane de alabilir ama genellikle sığmıyor. Köşeli olan kanat ya da kuzu pirzola yaparken de fazladan 1-2 parça daha alır.

    Her iki üründen de çok memnunum işlerini gayet güzel yapıyorlar. Ancak şimdiki aklım olsa sadece aşağıdaki ürünü alırdım. Hem tabanı düz, temizliği daha kolay hem de büyüklüğü ve şekli ideal ebatlarda.
    http://shop.lodgemfg.com/skillets-and-covers/10-5-inch-square-cast-iron-skillet.asp

    teşekkür ederim sayenizde 19 dolara aldım




  • berke_han kullanıcısına yanıt
    Hocam gümrükte sorun çıkmadımı ? Bence çok iyi fiyata almışsınız. Bir daha bu kampanya denk gelirse haberdar edermisiniz hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kysis


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackberry4ever

    merhaba döküm ızgara tava tavsıyenız varmıdır ?
    https://www.hecha.com.tr/magaza/kampanyalar/best-mom-forever-siyah/

    bu ürünleri buldum yardımcı olabilecek var mı ?


    Üstteki Lodge marka ürüne sahibim, 1 sene önce Amazon'dan almıştım ben de. Daha sonra N11'deki çeklerimle çok ucuza aşağıdaki linkteki ürünü aldım. Çünkü oluklu olanı temizlemek daha zor, biraz uğraştırıyor. http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-10-skillet


    Köşeli-ızgara olanı 10.5", yuvarlak olanı 10.25". Çok bir fark yok ama şekil de dikkate alınınca köşeli olan daha avantajlı. Tabanı düz olan yuvarlak tava ise 1 tane antrikot alıyor. Küçükse 2 tane de alabilir ama genellikle sığmıyor. Köşeli olan kanat ya da kuzu pirzola yaparken de fazladan 1-2 parça daha alır.

    Her iki üründen de çok memnunum işlerini gayet güzel yapıyorlar. Ancak şimdiki aklım olsa sadece aşağıdaki ürünü alırdım. Hem tabanı düz, temizliği daha kolay hem de büyüklüğü ve şekli ideal ebatlarda.
    shop.lodgemfg.com
    Square Cast Iron Classic Skillet | Lodge Cast Iron
    http://shop.lodgemfg.com/skillets-and-covers/10-5-inch-square-cast-iron-skillet.asp


    teşekkür ederim sayenizde 19 dolara aldım

    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.




  • Bir sorum olacak. Lava emaye kaplama döküm tava aldım.

    Seasoning gerekmiyor normalde ama ben gene de yapayım dedim. Ayçiçek yağıyla 250 derece fırında 1 saat seasoning yaptım.

    Şimdi normal et yapmaya çalıştığım zaman ocakta o yağlar yanıyor duman yapıyor.

    Seasoningden kalan yağları çıkartmam lazım. Şu anda özellikle yanmasına müsade ediyorum da bu tam olarak nasıl çıkartılabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kysis


    quote:

    Orijinalden alıntı: aycanata


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackberry4ever

    merhaba döküm ızgara tava tavsıyenız varmıdır ?
    https://www.hecha.com.tr/magaza/kampanyalar/best-mom-forever-siyah/

    bu ürünleri buldum yardımcı olabilecek var mı ?


    Üstteki Lodge marka ürüne sahibim, 1 sene önce Amazon'dan almıştım ben de. Daha sonra N11'deki çeklerimle çok ucuza aşağıdaki linkteki ürünü aldım. Çünkü oluklu olanı temizlemek daha zor, biraz uğraştırıyor. http://www.crateandbarrel.com.tr/lodge-cast-iron-10-skillet


    Köşeli-ızgara olanı 10.5", yuvarlak olanı 10.25". Çok bir fark yok ama şekil de dikkate alınınca köşeli olan daha avantajlı. Tabanı düz olan yuvarlak tava ise 1 tane antrikot alıyor. Küçükse 2 tane de alabilir ama genellikle sığmıyor. Köşeli olan kanat ya da kuzu pirzola yaparken de fazladan 1-2 parça daha alır.

    Her iki üründen de çok memnunum işlerini gayet güzel yapıyorlar. Ancak şimdiki aklım olsa sadece aşağıdaki ürünü alırdım. Hem tabanı düz, temizliği daha kolay hem de büyüklüğü ve şekli ideal ebatlarda.
    http://shop.lodgemfg.com/skillets-and-covers/10-5-inch-square-cast-iron-skillet.asp

    teşekkür ederim sayenizde 19 dolara aldım

    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

    Teşekkür ederim hocam ancak iptal ettim daha sonra aynısının ızgaralısı var bende. İsraf olacak diye almadım.




  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Amazon zaten 30euro üstündeki alışverişlerde size vergi tutarını da yansıtıyor o yüzden sorun çıkmıyor. 8-10 günde elime ulaştı sorunsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berke_han kullanıcısına yanıt
    selamlar;

    aldığınız ürünün linkini atabilirmisiniz,

    kullandınız mı ,

    memnunmusunuz.

    tl olarak ne kadara mal oldu ??
  • selamlar ,

    arkadaşlar max 100 tl ye döküm tava aramaktayım .

    özellikle yeni alanlar ve memnun olanlar paylaşımda bulunabilirler mi.

    neyi nereden aldınız ??
  • Dallas steak yaparken kemik veya yağ tarafı habayq doğru kalkıyor. T-bone vs değil ama sadece dallasta oluyor son 2 pişirdiğim ette öyle oluyor önceden yoktu neden olabilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selamlar

    nasıldır acaba? bu fiyat bana uygun geldi ama kalitesini bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambetiko

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    tavalarım geldi, evdekileri atacam :)

    et yemeği, makarnalı yemekler vs için önerdiğiniz siteler var mı? çok site var tek tek hepsini gezmek vakit kaybı olacak

    link atsana kardeşim :)




  • eskizaman E kullanıcısına yanıt
    dün sipariş verdim. kargoda muhtemelen yarın elimde olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskizaman


    quote:

    Orijinalden alıntı: rambetiko

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    tavalarım geldi, evdekileri atacam :)

    et yemeği, makarnalı yemekler vs için önerdiğiniz siteler var mı? çok site var tek tek hepsini gezmek vakit kaybı olacak

    link atsana kardeşim :)

    linkler bunlar

    https://www.amazon.com/gp/product/B00063RWWA/
    https://www.amazon.com/gp/product/B0002CX9FE/
    https://www.amazon.com/gp/product/B0000CF66W/
    https://www.amazon.com/gp/product/B0001DJVFQ/


    arkadaşlar döküm tavada yapılacak yemeklerin tarifini veren site var mı?




  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    gelince inceleyip görüşlerini yazar mısın?
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.