Şimdi Ara

Steam'in 'Region Lock' Sürprizi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
6
Favori
10.000
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başkan advanced warfare zaten ruslarda kilitli olarak çıkmıştı.İlk mesajda verilen 4 ülkeden değilse ticaret hala devam edebiliyor.Yani Advanced warfare'de sıkıntı olacağını sanmıyorum.Onun dışında fc franchise de region olarak europe verilmiş.Oyunlar orada da kilitli görünmüyor.Yani attığın 2 linkte deki oyunda da sıkıntı yok görünüyor.

@venomstr

Humble yardım yaptığı için belki bir kaç sansı olabilir lakin bu tarz bundle sitelerinin gidipte ruslardan alıp,onlardan daha ucuza satacağını düşünmüyorum..Yapımcılarla anlaşıp key verdikleri için sıkıntı olacağını düşünmüyorum ki bence onlar US store una göre alıyorlardır keylerini.Onlardan bir açıklama gelmeden bu konu hakkında bir şey demek zor.Haber taze olduğu için twitter vs takipte olucaz görünüyor.

• Steam gift dışında sorun olmaz arkadaşlar. Humblebundle gibi siteler Steam gift olarak vermez oyunları. Ya key yada link olarak verirler oyunları. O yüzden endişe etmenize gerek yok.

Düzeltme: Key satan siteler kilit varsa belirtiler zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom1959 -- 17 Aralık 2014; 13:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G2a yıda yeni keşfetmiştim. Kötü oldu bu durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee tamam o zaman gift hariç sıkıntı yok ise problem yok.yine yurtdışından alışveriş yqyapabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 17 Aralık 2014; 13:15:07 >
  • @vollkan59

Hayır hocam key olunca sıkıntı yok falan diye bir genelleme yapılamaz..arkadaş humble da sıkıntı olmayacağını belirtmiş sadece..Ortaya teori üretmeyelim bence de sıkıntı olmasın.
  • Key derken zaten ROW olanları kastettim. Yoksa kilitli keylerde normalde mevcuttu zaten. Humblebundle gibi bir site kilit sistemi koymaz ondan bahsedeyim dedim. Gamersgate gibi siteler zaten kilit varsa uyarı yazısıyla belirtiyorlar. Steam bölge kilidi getirdi diye diğer sitelerde tüm oyunlara bölge kilidi getirecek diye bir şey yok.

• Hunble'ın olayı ayrı. Humble için steam'e bağlanmak gerekiyor. Onun için kısıtlama gelmez diye düşünüyorum.

Bundle stars son zamanlarda sağlam bundle yaptı ama key olarak dağıtıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humblebundle, Bundlestarts, Indıegala tarzı key veren siteler bu uygulamaya dahil değil bu siteler zaten US menşeili, gift verseler bile bu olaya dahil olmazlar.

G2A'da ise "steam gift" yazan linkler kalkacak artık. Onun dışında key ile satılan oyunlar yine geçerli olacak. (amd-nvidia ekran kartlarıyla gelen keyler, farklı sitelerden indirim zamanı yada promosyonlarla alınmış keyler vs vs. var çünkü)
    Sadece ROW/RU/CIS olayı olmayacak çünkü artık bu ülkelerdeki tüm oyunlar lock olduğu için bu kategorilere ayrılmayacak. Eğer G2A'da satılıyorsa her yerden aktif edebileceksiniz diye düşünüyorum.
  • şimdi gamersgate'den steam ile oynanacak oyun alırsam bunu aktive edemiyor muyum?
  • @wolfallen

Bunu ana mesaja ekledim.

@deblod

Hayır öyle bir şey yok.. Gamersgate, zaten kilitli bir oyunsa oturum açtığınız zaman göremeyeceğiniz hale getiriyor.

• bundan sonra vpn kullanımı artacak demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

bundan sonra vpn kullanımı artacak demek.

Steam Abonelik Sözleşmesi

You agree that you will not use IP proxying or other methods to disguise the place of your residence, whether to circumvent geographical restrictions on game content, to purchase at pricing not applicable to your geography, or for any other purpose. If you do this, we may terminate your access to your Account.

Bu kadar şeyi göze alıp satışlarını bir süre baltalamak isteyen steam, tamda dolar karşısında ruble sürünürken bir ton adamın vpn kullanacağını akıl edemez mi Allah aşkına..Çok rizikolu bir hareket.3-5 kuruş ucuza oynayacam diye hesabı yakmak var sonunda.Ben uzun zamandır yapıyorum,bir şey olmuyor demek de çok saçma bir cevap eğer diyen birisi çıkarsa.Bu hiçbir zaman olmayacağı anlamına gelmez.

• Kafam karıştı. G2A, Amazon, Humble tarzı yabancı sitelerden oyun alamıyacakmıyız anlamadım.
  • VPN şöle bişey olursa olabilir. g2a.comda bazı oyunlar başka bir ülke ipsinden aktif edilmesi gerekiyor. biz mesela vpn ile almanyadan aktif edip daha sonra vpni kapatıp oynayabiliyoruz. Bu tarz durumlarda sıkıntı olmaz. Ama oynamak içinde vpn açıcaksak o sıkıntı olur.
  • @Noctivagant

usta forumda 7369 mesaj atmışsınız fakat hala başlık altındakileri okumuyorsunuz :( 4 bölge kilitli sadece.Dediğiniz siteler US bazlı çalışıyorlar ve US onlara dahil değil..G2a daki bir çok satıcı satış yapamayacak fakat Avrupa,Amerika bazlı ucuz oyunlar satılmaya devam edecek.Amazon vs nin önünü kesmemek için büyük ihtimalle bu yapılan.Yani g2a daki bazı cazip fiyatlara ulaşamayacaksınız daha doğrusu bir daha göremeyeceksiniz doğru,amazon humble vs. de sıkıntı yok satış yapmaya devam edecekler.

@fas

Bu iş bu olaydan sonra sıkıya alınacaktır diye düşünüyorum..Yukarda paylaştım kullanıcı sözleşmesinden bir kesit.herhangi bir amaç için kullanılan ip proxing banlanma sebebidir.Steam console u aktif edin ve bakın.Rusyadan alınmış her oyunun yanında koca bir RU yazıyor.Bu kilitli olduğunu göstermiyor.lakin o storedan çıktığı belli ve o oyunun id si de farklı RU olduğu için.Bunları engellemek steam için çok zor olmasa gerek.Ben tavsiye etmem tabi siz bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Aralık 2014; 15:17:01 >

• G2A sitesiden region global yazanları satın alabilecekmiyiz adı üstünde global genede emın olmak ıstedım
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    ruble zaten normal seviyede de dolara göre değersizdi ve plati.ru'dan oyun alıp kullanan binlerce oyuncu vardı o zaman bilmesine rağmen müdahale etmiyordu, zaten kullanıcılar sadece oyuna giriş yaparken vpn açıyor giriş ekranı geldiği an kapatıyor ama dediğiniz gibi steam artık daha fazla dikkat edecektir, tabi bir süre vpn muhabbetleri artacak bundan eminim.
  • guneyayhan G kullanıcısına yanıt
    kesin olmamakla beraber key satışı kapsam dışı.yasak sadece giftleri kaspsıyor.Ama dediğim gibi kesin bir bilgi değil.
  • steam valve kendı ayağına kurşun sıkıyo bunun başka acıklaması yok.....
  • @guneyay

Oyundan oyuna değişir o usta.G2a nın daha 24 saati tamamlamış ve resmi olarak açıklanmamış haberden sonra bir değişiklik yaptığını sanmıyorum.Mesela standart olarak kilitli gelmiş 2014 yılı oyunlarını düşünürsek ve global deniyorsa o oyunda sıkıntı yok.Mesela Advanced Warfare'de..çünkü oyun bu haberden öncede kitliydi ve global versiyonu heralde bizim gibi ne bileyim enpara vs tarzı bir kampanyaları falan varsa ucuza alıyor olabilirler.Her neyse bence 1-2 gün daha beklemenizi tavsiye ederim.Her şey oturacaktır.

@White Devil

Aynen insanı itekliyor o işi yapmaya..Hatta steam ve oyunlarını kullandığımız pc de sürekli rus vpn i ile gezerken banlanma durumu olacağını sanmıyorum.Standart ülke ipsi değişmemesi gerek lakin şu ara tehlikeli çok..Dediğiniz gibi zaten değersizken daha da değer kaybedince sıkıntı olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.