Şimdi Ara

Steam Türk Lirasına Geçti! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
3
Favori
3.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi oldu iyi cadılar bayramıda yaklaşıyo onla birlikte oyunları nerdeyse bedavaya alırız artık
  • Kendimi iyi anlatmamışım sanırım, benim Hindistan, Meksika ve Brezilya'yı sayma amacım Türk oyuncular VPN kullanarak o ülkelerin para değerinden oyun satın alması ve Steam'in direk o değerlerde oyun satacağını beklemesi O ülkeler ile Türkiyeyi kıyaslama gibi bir durumum olmadı sanırım mesajı tekrar okumanız gerekecek ya da ben ilk mesajımda yanlış anlattıysam şu an anlatabilmişimdir umarım, yani ne demek istediğinizi anlamadım. Bir de dereyi görmeden paçayı sıyırma durumu yok ben yorumumu ülkenin genel olarak sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesine göre yapmadım sadece oyun sektörü olarak değerlendirdim. Steam gibi oyun sektöründe bir numara olan bir platformun TL'ye destek vermesi direk sabit kur üzerinden çevirmemesi bu kadar sevinilecek bir şey. Bir de dediğiniz gibi fiyatlar yükselebilir, artabilir bu her fırsatta oyuncuların küfür ettiği dağıtımcılar yüzünden olmaz biz oyuncular yüzünden olur. Steam kar amacı güden bir kuruluş ve eğer TL'ye destek vermesi ona kazanç sağlamazsa, bir getirisi olmazsa tabi ki durum bizim için daha kötü olur.Son olarak da dereyi görmeden paçayı sıyırma lafınıza çok takıldığım için TL desteği olmadan 49.99 dolar olan Shadow of Mordor aşağı yukarı 112TL'ye gelirken şu an 75 TL ise ben paçayı sıyırırım.

• 2K kullanıcısına yanıt
    Ülkeleri söylememin sebebi bizimde o ülkelerden gelir olarak iyi olmadığımızı ve korsan oranının yüksek olması bakımından örnek verdim , gelir dağılımındaki adaletsizlik özellikle çok benzer durumda. dere paça olayını ise şuan için sölemedim zaten fiyatlar otursun gelecek oyunların fiyatları ne olacak bir görelim ,buradaki insanlar gene başkalrından dolar olarak fiyat alıyorlar ve çevirip türk lirası karşılığını buluyorlar bir şekilde ,haberi olmayanlar için dolar karşılığını görememek bile bir handikap ,bizler için olmasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik74

ben pc mi satıp ps4 alanlardanım fiyatlar konusunda haklısınız steam çok güzel iş çıkarmış. ps4 oyunlarından oyununa göre 45 lira kadar ucuz o da hong kong üzerinden alırsanız. oyun üzerinden olaya baktığınızda steami arattırıyor psn store. ama iş pc konusuna gelince orda bir durmak gerekiyor.

Genel olarak 2500 liraya konsoldan daha kaliteli ayarlarda oynayacak bir sistem toplayabilirsiniz. peki aldığınız ekran kartı sizi o kalitede kaç sene idare edecek? taş çatlasın 2 sene hocam. elinizde ki konsolun ömrü 4 sene diyelim. bir upgrade daha istiyor yani ekran kartı 1.000 lira da ona versek , 3500 lira tutucak. ps 4 ne kadar 1500 lira. 4 sene hesabımıza göre 2000 lira daha fazla vermiş olucaz. 4 sene alacağımız oyunlar ps4 ile pc arasında ki fark 2 bin lirayı bulur mu onu da düşünmek lazım hocam.

genel itibariyle sony bizi kazıklamak yerine steami örnek almalı hem oyuncular kazansın hem kendileri

O işler öyle olmuyor yalnız. AA açmayacağın, düşük veya fhd çözünürlüklü, düşük fps veren monitörsüz bir kasa ile anca kıyas edilebilir konsollar. 2500 liraya toplayacağın sistem oyun deneyimi açısından kat ve kat fazlasını sunar. Hatta sonraki nesilin oyunlarını da çatır çatır oynatır. 2015 Yılında toplayabileceğin 2500 liralık sistem FullHD çözünürlükte, sonraki nesil oyunlarını dahi yer bitirir. Bunun yanısıra, oyun dışında render alabilir, stream yapabilir,oyun yaratabilir sadece tükettiğin değil aynı zamanda ürettiğin, gelir elde edebileceğin bir cihaz da satın almış olursun. Bunun yanısıra oyunları çok daha ucuza, etik olarak sana uygunsa ücretsiz olarak oynayabilirsin ve istediğin gibi upgrade imkanına da sahip olursun. PC ve konsol yarışında Playstation 2 açık ara öndeydi o zamanın çok ötesindeydi ama günümüz konsolları sadece kırpılmış ancak iyi optimize edilmiş , anlaşmalar sayesinde piyasadan ucuz veya piyasada ulaşamayacağın PC donanımlarına sahip aletler. Herkes istediğini kullanmakta özgür ama teknolojiden anlayan ve ne yaptığını bilen birisi gelir düzeyi çok iyi değilse PC tercih etmeli.

• Bu steAmı bi tek benmi kullanmıyor yada oynamıyorum
  • whatsupman2 W kullanıcısına yanıt
    Teknik öğretmenim. Teknik Eğitim Fakültesi, Otomotiv Öğretmenliği
  • duygulandım cok mutlu oldum

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede 40 yılda bir iyi şeyler oluyor o da gavurdan geliyor.Çok iyi yaa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikiacla

quote:

Orijinalden alıntı: gretna989

arala laf söyleyenler olmuş EA ve Ubisoft oyunları aralda çok daha ucuz şuan.Steam de ucuz olan oyunların bir çoğu aralda satılmıyor bile. Ayrıca aral sadece pc oyunları satmıyor konsol ve aksesuarda satıyor. Steam TL oldu diye Aral batmaz yani.

hayatımda ilk defa aralı savunan birini görüyorum, ya aral çalışanı falansın ya da mental problemlerin olabilir. kusura bakma ama bu forumda kimse araldan alışveriş yapacak kadar şuursuz değil, herkes ne halt olduğunu çok iyi öğrendi aralın. şimdi onlar düşünsün.

Bir ornekte benden olsun. Araldan 65 liraya aldigim ets2 steamde yazin 3 dolardi. 25 liraya aldigim dlcde 2 dolardi. Herkes 5 dolardan aldi ben araldan 90 liraya aldim. O para scsye degilde arala kaldiysa ne diyim.

Steamde tlnin olmasi iyi olmus. Artik alirken net fiyati bilerek alabilecegiz. Yaza dogru yeni pcim icin yavastan indirimlerle oyun almaya baslayayim. Yeni yilda indirim yaparlarsa cok daha guzel olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geç kalınmış bir hareket olsada güzel oldu..
  • Arkadaşlar ben steame gamesultan üzerinden steam cüzdan kod alarak yükleme yapıyordum. Gamesultanda hala usd olarak satış yapmakta örneğin 5 usd lik kod alsam aktifleştirmede sıkıntı yaşarmıyım? Kod hata mı verir steam TL ye geçtiği için yoksa USD yi TL ye geçirerekmi hesabıma yükler. Bilgisi olan arkadaş varsa sevinirim. Teşekkürler.
  • Şeytan dürtüyor kap Beyond Earth'ü 75 TL'ye diye :D FM 2015 Enparayla 40 TL'ye geliyor, daha önceden biraz cüzdana atmıştım ama şimdi bitirirsem parayı sonra birşey alamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breyantin -- 23 Ekim 2014; 14:01:01 >
  • The witcher ı ben almayacağım bir sürü dil desteği verip de türkçe dil desteği vermediği için.tr destek verene kadar kullanmayacağım.
  • Witcher'a laf atma. Adamlar 1221312 tane dil desteklemek zorunda değil, witcher 2 çevirisini de oyun çeviriden aldılar zaten. Çok istiyorsan yap yolla.

• http://www.aralgame.com/beta/index.php?route=product/product&product_id=3046

Dün bu oyun Aral'da 170 tl idi, Steam'de 2K oyunlar tavan yaptı. Şimdi Steam'de 170 TL iken Aral'da 153 TL. İşin içinde Aral var yani.
  • nerde o eski günler
  • Yorumları okuyunca duygulandım, nerden nereye geldik...
  • 59 dolarlik oyun 89 liraymis vay be
  • Ahahahhaha, nereden nereye geldik!
    Başladığımız yere geri döndük. Bir 10 yıl sonra da tekrar geri gelir, oyuncak olduk bazılarının elinde, gerçekten çok üzücü ve düşündürücü. İşte bunda düşünen toplumlar için alınacak dersler vardır.

• Ulan şu mesajları görünce cidden duygulandım, bir zamanlar ümidimiz vardı be

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.