Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
STEAMGİFT ALIŞVERİŞİNDE KİMSEYE GÜVENİM KALMADI
-
Bahsettiğiniz sıkıntıyı zamanında bende yaşamıştım. Steam dolar kuruna geçmeden önce bir arkadaştan indirimli bir şekilde gift almıştım. Bir kaç gün bile geçmeden oyunlar kütüphanemden gitti. Türlü bahanenin ardından arkadaştan paramı aldım ama Steam çoktan dolar kuruna geçtiğinden bir daha da aynı oyunları tekrar alasım gelmedi. En sonuncusunda ise parayı gönderdim ama oyun gelmedi. (Referanslı ve eski bir üyenin hesabını çalıp insanları dolandırmıştı.)
Tabii ki dürüst arkadaşlarımız yıllardır var ama bir o kadar da sıkıntılı olanlar çıkmaya başladı son zamanlarda. Bu durumlar can sıkıcı oluyor maalesef ve insanı oyun oynayıp kafa dağıtmak yerine daha da sıkıntıya düşürebiliyor. Son zamanlarda pc'den oyun oynamayı neredeyse bıraktım. Konsol üzerinden oynuyorum ve mümkün olduğunca cd'li oyun almaya özen gösteriyorum.
-
Forumda nasıl oldu bilemiyoruz ama duhul eski, onlarca referansı olan alınık steamgift ilanlarına musallat olan büyük ihtimalle hesapları çalınmış satıcılara denk geliyoruz. Neyazıkki donanimforum a iyi bir temizlik gerekiyor. İnsanlar bozuldu, para için yapamayacakları kurnazlık, hinlik ne varsa yapıyorlar. Ben bundan böyle önce steamgift sonra eft yapacağım.
-
Belli başlı güvenilir arkadaşlardan alırsam key/kod alıyorum, onu da nadiren yapıyorum.
Referansı sağlam ve güvenilir kişilerin hesabı çalınmazsa sanırım sorun yaşamam. Güven önemli konu. Güven kaybolduğunda tekrar inşaa etmek zor.
-
Ben bu hususta yakın zamanda yeni referans almış mı ona bakıyorum hocam, en son 2 yıl önce satış yapmışsa şüpheli yaklaşıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bana da eski satış yapmış, eski duhul ve onlarca referansı olanlar denk geldi, önce dekont at diyorlar, sonra ses seda yok, başkasına para yatırıyoruz haberimiz yok. Tanıdıkların hesapları bile çalıntı olabilir, önce cep telefonu ile arayıp bu hesap gerçekten size mi ait diye görüşmek zorunda kalacağımız günler geldi.
-
Çok fazla steam gift satışı yapmış biri olarak söylüyorum. Eskisi kadar güvenli değil. Uzun süreli arkadaş listenizdeyse atılabiliyor, yeni arkadaş eklediğiniz birine gift gönderimi yapılamıyor maalesef. Buda iade sürecine vs sebep oluyor.
-
Bu bilgilendirme için teşekkür ederiz. Doğruysa (ben bilmediğim için böyle diyorum), DH Yöneticileri bu bilgilendirmeyi zorunlu hale getirmeli o halde.
Epey zaman önce güvenilir denilen birinden gift satışı ile bir oyun almıştım, hemen göndermişti. Güncel Steam satış politikaları değiştiyse bu da ayrıca bir sorun yaşatır. Ancak iade olduğunda kişinin güvenilirliğini etkilemez bu durum. Dolandıranlar iade etmiyor. Güvenilir kişilerin ayrıştığı nokta bu aslında. Güvenilir olan iadeyi yapar ve kimse onları yargılamaz, ancak dolandıranlar ise ortadan kaybolur ve forumda güvenlik krizi ortaya çıkar.
Özellikle bahsediildiği gibi referansı yüksek hesaplar çalınmışsa DH Yöneticileri dikkat etsin, DH kaynaklarına hacker erişimi olabilir. Bu bilişim suçlarının çözebileceği bir iş ise DH yöneticilerinin bilişim suçlarına başvurması gerekir. Belki de başvurmuşlardır.
Telefonla sürekli arayan dolandırıcıların arttığı son 4-5 yılı düşününce DH Forumdaki 2. el bölümünün yaygın kullanımını fark edip de dolandırıcıların buraya gözünü dikmesi anormal değil. Ancak bu bilişim suçları ne iş yapıyor? Türkiye'den telefon hatlarından aranıp sürekli binbir bahane ile dolandırmaya çalışanlar arıyor. Bunları bile çözemeyen bilişim suçları DH forumdaki 2. el bölümünde oluşacak dolandırıcı vakalarını da çözebileceğini sanmıyorum. Sanırım bilişim suçları işini yapanlarla değil, torpille yerleştirilen kişilerle dolu. Çünkü telefona elimi atsam dolandırıcıya çarpıyor. Çünkü foruma giriyorum dolandırıcı vakalarının arttığı forum mesajları artıyor. Sarı sitede bile dolandırıcı vakaları yüzünden kimse uzaktan alışveriş yapmamaya başlamış. Elden alanlar bile dolandırıcıyla karşılaşıyorum diye şikayet edenler çoğalmış. Ticari konularda güven ortamı Türkiye'nin bir çok alanında sarsılmış durumdaykan yargı, siyaset ve kolluk kuvvetleri neyi bekliyorlar anlamıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X