Şimdi Ara

Steelseries Rival 600 sizce doğru tercih mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
10.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef evet, rival 600'ün kronik sorunu bu. SS yeni sürümlerde kullanılan yapıştırıcıları değiştirdiğini iddaa ediyor, belki düzelmiş olabilir. Yine de çözümü kolay, cyanoacrylate içeren yapıştırıcılar işini görecektir.
  • öneri ile mouse alınmaz.

mouse tercihinde tutuş şeklin, elinin büyüklüğü, mousenin ağırlığı, oynadığın oyunlar belirleyici olan faktörlerdir.

ellerin büyük değilse rival 600 alma fakat ellerim büyük demişsin oturursa kullanırsın.

kabloyla birlikte 128 gr. 100gr altı olması tercih edilir.

steelseries mouselerde yanlardaki kaucuk tutamaçların kayması/sökülmesi mousenin kronik problemi. ayrıca bazen sensorun durma yani tracking probleminden başka bilinen sık bir problemi yok.

steelseriesin 2-3 ürünü dışında alınacak ürünü yok bence. alayı çöp. ışıgına, teneke sistem 7.1 sesine kanıp herkes birbirine öneriyor. çünkü milletimiz sadece aldığı malı över ve önerir.

şu andaki en iyi sensorler 3360(steelseries TrueMove3/logitech 3366/razer 3389) ve hero sensor.

ayrıca bana rival 300/310 malzeme kalitesi ucuz, rival 600/700 tasarımı çöp geliyor nedense. rival 600 e her tarafına ışık, 700e oled koymuşlar sanki çok gerek.

ben olsam hafif olması, kablolu/kablosuz olması, mousenin mouseye benzemesi sebebiyle Logitech G Pro / Wireless alırdım.

ha gene rival 600 kötü mü değil tabi ki de. bloody den çok daha iyi.

hayırlı olsun bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 14 Mart 2019; 3:58:7 >

• Kabloyu sorun edenler icin rival 650 cikti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Zamanla alışırsın ama yumuşaması yıllar alır. Hafif switch istiyorsan spring tensioning olan logitech ürünlerine yönelmen gerek.
    neyse satıcaz o zaman.
  • Steelseries ürünlerini çok seviyorum.
    Apex M400 Klavye
    Arctis 3 Kulaklık
    Rival 600 Mouse
    QcK Prism Clotch XL Pad

olarak setim mevcut.

Lakin 40 gün sonunda Rival 600 sol click bir anda bozuldu. Hiçbir emare yaşamadan, oyun esnasında gitti. Tam bayram öncesi gönderdim. Şu an beklemedeyim.

Rival 110'da mevcut. Ama elime küçük geldiği için Rival 600 almıştım.

Apex M400 klavyemde çok memnunum ama RGB olsun diye sanırım M750'ye geçeceğim.

Kulaklık için Arctis 5'e geçmeyi düşünüyordum. Lakin bana 3.5mm jaklı kulaklık lazım. Ses kartımla kullanabilmem için. Bu sebeple vazgeçtim.

• Merhaba,
    Ben de zowie ec1-b ile steelseries rival 710 arasında kaldım. Ikisini de kullana oldumu acaba? Hangisini önerirsiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam geldi mi sizin mouse?
  • RovcaniN kullanıcısına yanıt
    Geldi çok oldu. İlginç bi şekilde 1-2 kere daha sol klik çalışamamazlık yaptı ama 10 saniye içinde düzeldi.

2 sene garantili olduğu için hardcore kullanıyorum.
    Daha yanlardaki griplerde sıkıntı olmadı. Olursa direk garantiye.

• hepsiburadaya baktım çok yorum var, neredeyse herkes kauçuk sallanma ve yapıştırıcı sorunundan bahsetmiş hocam. tıstım ben de rival 700ün kablosu deforme olmasa bunla devam ederdim de şuan parasını hakedicek bir mouse yok gibi piyasada..zowie falan diyorlar ama 2 tane makro tuşu var bana en az 4 tane olması lazım
  • Rival 600 kullanıp sorun yaşamayan bir ben varım heralde 😁

• Bende aynı mouse kullanıyorum. Çok kullanışlı ve güzel mouse. Ama yan kısımlardaki kauçukların altındaki sıvı yapıştırıcı bir süre sonra başa bela oluyor. Yarın ürünü servise göndereceğim.
  • Mouseum çift tıklama yapması ile birlikte tekrar gönderdim ve değişim kararı çıktı.

Bu süreçte aldığım mağazada Rival600 yoktu. Bu sebeple Rival650'ye yükseliyordum.

Çünkü Rival600'ü aldığım dönemdeki fiyat ile şimdi iade alıp yeni bir Rival600 aldığımda 100-130TL fark ödemek zorunda kalacaktım.

Hal böyle olunca 100TL daha koyup Rival650'ye yükseliyordum.

Taki bugün mağazaya stok geldiğinde tekrar düşününce; farketmediğim şekilde Rival650, Rival600'den daha ağır bir mouse.

Ayrıca kablosuz kullanım rahatlığının yanı sıra kablo tekrar masanın üstünde duracak. Alıcının yakın olmasını isterim. Birde her ne kadar wifi etkilenme problemi çok az görülsede etkilenme olasılığı var. Odamda 2x9dBi router var bi tane :D

Sizce Rival600'de kalmam doğru bir karar mı?

Rival600 yokluğunda 10-15 senelik Microsoft Sidewinder mouseumu kullandım. 125gr boş ağırlığı onunda.(Ağırlıkları takılı değil) Ergonomi açıdan mı yoksa ağırlığından mı bilmem ama hafif bilek ağrım ve serçe parmağımda kramplara sebep olduğunu hissettim.

• Caperz kullanıcısına yanıt
    Bende de çok az oldu olmadı gibi oldu o. Çok sıkmıyordum mouseu :D

Bu arada alın kenara koyun bir tane para değil ortalanma şu anda 400-450TL'lik Rival 600 için.
    urun.n11.com
    Steelseries 60139 Rival 600 / Rival 650 Yan Tutuş Panelleri - n11.com
    https://urun.n11.com/mouse/steelseries-60139-rival-600-rival-650-yan-tutus-panelleri-P367497791

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 23 Eylül 2019; 11:59:38 >

• 3 ay önce öneriler ile rival 650 almıştım. sadece ve sadece 3 ay içinde rival 650 nin yapışkan kauçukları bildiginiz derisi kalkar gibi yerinden kalktı. bugun garantiye gönderdim.rival serilerinden uzak durun arkadaşlar. hatta steelseries in mause larından uzak durun. cok ciddi kronik sorunları var.
  • Ben garantiye Hepsiburada üzerinden gönderdim hiçbir şey yapmadılar, aksine mousemi pislettiler, zor çıkardım pislikleri. Şu an artık yapışkan kurudu. Garantiside doldu dolacak. Taa 6 ay önce Tüketici haklarına başvurdum. Hala "SAVUNMASI İSTENDİ" şeklinde hiç bir hareketlenme yok. Hepsiburada'dan almıştım. Sağolsunlar hiç ilgilenmediler. Müşteri hizmetleri neden var, anlamış değilim, hiçbir işe yaramayan bir departman. Amazon'dan şaşmıyorum artık. Bizim ülkemizde garantili ürün almanın neredeyse hiç bir anlamı yok. Ondan dolayı mümkün olduğunca daha ucuza yurtdışı kaynaklardan almayı tercih ediyorum, ona da malum vergi bindirmeleri geliyor ama ne olursa olsun iç piyasadan daha iyi fiyata geliyor. Not : Yiğidi öldür hakkını yeme, SteelSeries Avrupa ile iletişime geçtim adamlar çok ilgilendiler ama TÜrkiye'de direkt muhattab olmadığıo için yazışmaları kanıt olarak gösterebilirsiniz vs. dediler. Mouse konusunda bu yapışkan sorunu çözülse kaliteli bir ürün. Kulak olarakta Arctis 7 kullanıyorum. Çok memnunum kulaklıktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 16 Mayıs 2020; 19:24:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Colibri.

Ben garantiye Hepsiburada üzerinden gönderdim hiçbir şey yapmadılar, aksine mousemi pislettiler, zor çıkardım pislikleri. Şu an artık yapışkan kurudu. Garantiside doldu dolacak. Taa 6 ay önce Tüketici haklarına başvurdum. Hala "SAVUNMASI İSTENDİ" şeklinde hiç bir hareketlenme yok. Hepsiburada'dan almıştım. Sağolsunlar hiç ilgilenmediler. Müşteri hizmetleri neden var, anlamış değilim, hiçbir işe yaramayan bir departman. Amazon'dan şaşmıyorum artık. Bizim ülkemizde garantili ürün almanın neredeyse hiç bir anlamı yok. Ondan dolayı mümkün olduğunca daha ucuza yurtdışı kaynaklardan almayı tercih ediyorum, ona da malum vergi bindirmeleri geliyor ama ne olursa olsun iç piyasadan daha iyi fiyata geliyor. Not : Yiğidi öldür hakkını yeme, SteelSeries Avrupa ile iletişime geçtim adamlar çok ilgilendiler ama TÜrkiye'de direkt muhattab olmadığıo için yazışmaları kanıt olarak gösterebilirsiniz vs. dediler. Mouse konusunda bu yapışkan sorunu çözülse kaliteli bir ürün. Kulak olarakta Arctis 7 kullanıyorum. Çok memnunum kulaklıktan.
    rival 600 ve rival 650 de nasıl böyle bir hata yaparlar anlamiş değilim. yapışkan yüzünden ürün cöp oldu. yoksa efsane bir mause 600 ve 650.

siz garantiye despec e mi gönderdiniz_? ben hiç satın aldıgım yere göndermedim. direk servise gönderdim.steelseries in.ve adam dediki o yapışkan sorununa bir müdahale de bulunmuyoruz.direk para iade işlemi başlatıyoruz. steelseries kronik bir sorun olduğunu kabul ediyor ve ürününü geri aliyor dedi.

• Alma aldırma hiç memnun değilim temizlemek o kadar sıkıntı oluyor ki anlatamam sensörleri desen dakika başı gecikiyor ağırlık muhabbeti desen zerre fark yaratmıyor tamamen para israfı logitech alırım daha iyi
  • steelde alınacak urun bu yapıskanı yok artı en yuksek sensor bunda
    www.hepsiburada.com
    Steelseries Sensei Ten 18000 Dpı Truemove Pro Optik Rgb Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/steelseries-sensei-ten-18000-dpi-truemove-pro-optik-rgb-oyuncu-mouse-p-HBV00000O074S
  • 2019 ocak ayın'dam beridir rival 600 kullanıyorum bu mouse'u alırken çok incelemelerine bakmıştım herkes çok övüyordu mouse alıp kullanmaya başladıktan 4 ay sonra mousun kenarlarındaki kauçuklar'dan yapışkan akmaya başladı el ısısı ile kauçuk altındaki yapıştırıcı eriyor ve elime bulaşıyordu steelseries ile görüştüğümde ücretsiz kod oluşturdular bu kod ile yeni kauçuk alabilecektim ama Turkiye'ye gonderim olmadığı için malesef alamadım

Aradan 1 yıl geçtikten sonra mouse'da donmalar başladı önce windows 10 kaynaklı sanıp format atıp baştan yükledim ama bios menüsün'de bile takıldığını görünce anladım ki mouse'un kendisin'den kaynaklı bir durum araştırdıktan sonra öğrendim ki mouse kalibre etmek gerekliymiş onuda şöyle yapıyoruz mouse'un DPI tuşuna (DPI ayarını değiştirdiğimiz üst ortadaki tuş) a mouse hiç hareket ettirmeden 3-4 sn. basılı tutuyoruz ve bekliyoruz bütün ışıklar beyaz olunca 1sn. daha bekliyoruz ve ışıklar eski haline dönünce bırakıyoruz bu sayede mouse kendisini kalibre ediyor ve takılma sorunun'dan kurtulmuş oluyoruz steel series mouse pad olarak renkli parlak mouse pad kullanmayı öneriyor ama ben simsiyah bir mouse pad kullanıyorum ve sıkıntı yaratmıyor eğer sizde yaratıyor ise onuda mouse'un engine yazılımını açıp Lift Distance ayarını en yükseğe getirerek rahatlıkla çöze bilirsiniz

Bu sorunları yaşayan çok kişi var çözümü bulamamış kişiler gördüm o yüzden yazıyorum belki google'dan falan bu yazıya ulaşırda çözüme kavuşur diye ben çok aradım en azından insanlar uğraşmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.