Şimdi Ara

STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar bir inceleme ile yine karşınızdayım. Forumda yapılmamış olan incelemeleri yapmak amacı ile hem forum kitlemizi arttırmak hem’de görüşlerimi dile getirmekten mutluluk duyarım.

Bugün’ ki incelememiz ise Rival ve yeni setime katılan Siberia v3 Prism ekipmanımız hem inceleme hem de kutu açılımı yapacağız, açıkçası Rival bende yaklaşık 1 senedir var onunda incelemesini yapmak bugüne kısmet imiş.

Daha önceki İncelemem XL-750BH ve QCK Mass İncelemesine |BURADAN|| Gidebilirsiniz.

STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI

İlk tanıtacağım ürün ise önceden de kullandığım rival ile başlamak istiyorum. Bir göz gezdirelim bakalım.

Tabiki Bitmedi Sırada Steelseries Engine 3 Rival Hakkında Kullanımına Bakalım!

Yeni Özellikler'den bahsedelim haydi neymiş bunlar bakalım

- 6 Programlanabilir butonlar (6 Tane tuşu göremediniz mi? Söyleyeyim mouse tekerliği’ de programlanabiliyor)
    - 16.8M Renk Seçenekleri ve 2 Yer aydınlatma bölgesi
    - Yumuşak ve el terletmeyen kaplama
    - Enjekte edilmiş yan kauçuklar
    -Kablo Doku: Kauçuk yumuşak kablo

Optik Sensör

- 50 ile 6500 Değişen CPI
    - 1ms Tepki Hızı / 1000Hz Tarama
    - 200 [Saniyede senti metre hızı] (IPS)
    - 50Gs of Acceleration
    Yanı sıra
    30M tıklama ömürü
    ve yaklaşık 120Gr ağırlığı bulunmakta

Bence tartışmasız fps oyuncuların ve vazgeçilmez Counter-Strike serisinin 2012 yılında çıkışı gerçekleşen Global Offensive oyunu ’nu rahatlıkla bu mouse ile oynayabiliriz.Tabi ki şartları var eğer eliniz küçükse bu mouse u tavsiye etmiyorum ama illaki tercihler sınırlı değildir eliniz küçük diye steelseries kullanamam diye bir şey yok o yüzden kinzu v2 pro veya kana serisi var! Eğer böyle bir mouse almak isterseniz yanına XL bir mousepad ile de çok şık gider.

Ürünün

- Yüksekliği: 45 mm
    - Genişliği: 70 mm
    - Uzunluğu: 133 mm
    - Kablo Uzunluğu: 2m

Kablo uzunluğu laptop kullanıcılar için çok olsa da bunu razerin bungee adlı ürünü ile çözülebilir. Tabi ne demişler para para para yapacak bir şey yok bütçemizi korumak lazım önümüz kış!

Kullanıcı Notu:

+ - Mouse Bir zamanların efsane fps mouse’u Microsoft ve Steelseries’ in ortak yapımı olan Microsoft İntelligent’i çok andırmakta hatta tek fark rivalın öne doğru çok eğik olması tabi bu güzel bir şey o yüzden hem artımı koyup hem de eksimi basıyorum

+ Mouseun her yeri övülecek derecede bence ben birkaç eksi yönlerini yazayım

- Mouse bir zaman sonra elinizde çok hantallaşıyor ve mouse sanki git gide elinizde ağırlaşıyor mouse döndürmekte hafif de olsa biraz zorlanıyorsunuz.

- Mouse çok kaba olduğu için maalesef küçük eller için hiç uygun değil şahsen elim büyük olduğu için kullanmaktan zorluk yaşamıyorum merak edenler için elim bilekten>işaret parmağına kadar 13-14Cm buna göre elinizi ölçüp mouse’u satın alabilirsiniz!

+ Mouse avuç içinize çok ama çok rahat oturuyor bebek poposu yumuşaklığı gibi (örneğe bak bee) o hissi tam veriyor.

+ - Mouse claw grip için pek uygun değil açıkçası ona göre alırsanız iyi olur ama çokta sorun olmuyor!

+ Bazen oyunda sinir olsam’da mouse u mousepade deli gibi vuruyorum (her Türk insanın yaptığı bir şey ’dir anormal bir şey yapıyormuşum gibi bakmayın monitöre AaAaA!) Ne kadar vursam’ da hiçbir şey olmadı hala sapa sağlam maşallah tüh tüh nazarlardan korusun hadi sıradaki ürünümüze geçelim!

VE VE VEEEEE KARŞINIZDA STEELSERIES SIBERIA V3 PRISM OYUNCU KULAKLIĞI

İLK İZLENİM;

Arkadaşlar ilk önce özelliklere geçmeden ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Kulaklık çok ama çok güzel kulağınıza taktıktan sonra rahat bir konfora kavuşuyorsunuz o derinin yumuşaklığı resmen adamı uyutuyor yani o kadar rahat demek istedim uyutuyor deyince ben oyunda uyumak istemiyorum diyenler olacaktır tabi .Kulaklık eski serisi olan Siberia v2 serisinin yeni modelidir. Steelseries v3 ve v3 Prism olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.V3 ile aralarında sadece Giriş hattı ve Renk seçeneği ile farklıdır yani ya aga ben ben jak lı istiyorum renk
    merk istemiyorum bana v3 yeter diyorsanız o zaman V3 Tam size göre!. Şimdi konuyu açarsak Renk seçeneği ne demek; Kulaklık sağ ve sol yanlarından sürekli ışık yanmasıdır.

Giriş hattı konusu ; Led’ler olduğu için kulaklık jak dan güç alamaz o yüzden V3 Prism karşımıza USB girişli geliyor ama kötü tarafı Siberia V2 Heat ve Frost serisi gibi sanal 5.1 ile gelmiyor normal stereo gelmektedir. Maalesef acı yönü bu yapacak bir şey yok ama üzülmeyin Siberia V3 ile Gelen çok güzel özellikleriyle V2 aratmayacağını eminim!

Ben 5.1 özelliğini bir program sayesinde çözdüm o da ; Razer Surround PRO zamanında üye olup bu programı indirenler PRO özelliğini kullanabilmektedir. Şimdi üye olup indirenler sadece Free versiyonu kullanabilmektedir. Nedir bu özellik farkı ?

Fotoğrafda gördüğümüz gibi farkları kolayca anlayabiliriz Peki Ne kadar bu PRO ?

Hemen söyleyeyim 20 Dolar!

SIBERIA V3 PRISM ÖZELLİKLERİ NELERDİR DOSTUM ANLAT BİZE ?

PRISM

Efsanevi konfor ve Sibirya serisinin ses kalitesini sunarken, Sibirya v3 Prism çeşitli özelleştirilebilir modlarda 16800000 parlak renkler ile yayar.

DÜNYANIN EN RAHAT VE UYARLANABİLEN OYUN KULAKLIĞI!

SİBİRYA SES MİRASI

Sibirya markası 10 yıldır yüksek seviye oyun için standart bir marka olmuştur.
    Orijinal SteelSeries Sibirya (v1) onun kalıcı konfor ve etkileyici bir ses performansı ile bu marka ünlü oldu. Saygınca bir geliştirme ile Sibirya v2 dünyanın bir numaralı PC oyun kulaklığı oldu.
    Biz netice olağanüstü bir kulaklık olması gerektiğini biliyorduk. Sibirya v3 Prism sizlere sunarız.

PREMIUM KONFOR

Dünyanın dört bir yanından gelen Rekabetçi oyuncular çağırarak ve geliştirilen olağanüstü konfor sağlayan Sibirya kulaklık ile size güvence veriyoruz.
    Bizim sürekli hedefi olursa olsun oynarken rahat kalmayı sağlamaktır. Sibirya v3 Prism yükseltilmiş bellek köpük kulak yastıkları ve klasik Sibirya süspansiyon sistemi ile bu geleneği geliştirdik.

AYDINLATMA & ÖZELLEŞTİRME

Sibirya v3 Prism tamamen özelleştirilebilir ve aydınlatma düzeni ile önceki Sibirya kulaklık’ da kullanılan popüler aydınlatma özelliğini yeniledik.
    Kulaklık da bizim güçlü SteelSeries Engine 3 yazılımı ile uyumludur. Aydınlatma ve etkileri kontrol etmenin yanı sıra, bu mükemmellik için ses ayarlamanızı sağlar.

İNANILMAZ SES VE SESLİ İLETİŞİM

GELİŞTİRİLMİŞ SES DENEYİMİ

Biz Sibirya'nın v3 Prism akustiğini yeniden tasarlanmış ve fantastik detaylı ses ve bası yeniden tasarlanan SteelSeries hoparlör sürücüleri ekledik.
    Biz bileşenleri ele aldık parçaların sayısını azalttık ve tüm gelişmiş bir akustik alan için bir araya getirdik ve yeniden tasarlanmış karşınızda Siberia V3 Prism
    Sibirya v3 Prism bir berrak ses ve detaylar sayesinde sınıfında 1. zengin ses atmosferi ve net bas olan ses kalitesi sizlere sunuyoruz.

Turnuva-Sınıfı İçin Ses Ayarları

Sibirya serisi ile turnuva tecrübesi olan deneyime Sahip oyuncular ziyaretinde detaylı ses için çıtayı geliştirdik. Oyun geliştiricileri için amaçlanan sadece sesi duymayı sağlayan özellik v3 Prism Ekledik.

Eveet arkadaşlar sizi steelseriesin açıklamalarıyla baş başa bıraktım google çeviride tercüme hatası yapsada anlaşılır bir dilde düzenledim o yüzden okurken aklınız karışmamıştır umarım.Sıradaki Konumuz ise Kutu Açılımı bakalım içinden neler çıkıyor haydi!

STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI  STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI

Kutu Açılımı İzlenimi ;

Kutudan havalı poşet çıkıyor sadece buda demekki kutuyu korumak için yeterli imiş.Ürün de herhangi bir sorun çıkmadı ama birşey farkettim amazon kutusunun köşesinden hafif yarık olmuş ama kutunun içi görüncek kadar değil.Havalı poşetde 2 tanesi patlak geldi diğerleri hala şişikti,artık ne yaptılar kutu karpuzlama mı attılar arabaya bilmiyorum ama müşteriyi diklemedikleri belli eğer ürününüzde hata varsa direk amazona chat kısmında konuşun ürünü değiştirsinler.

Kulaklık Son İzlenim;

Kulaklık bass boosted şarkıları dinledim ve bass sanki boofer gibi çok hoşuma gitti hiç kulağımdan çıkarasım gelmedi yalnız bir önerim var.İlk defa takılan kulaklık ayarlarını MUTLAKA yapınız ama MUTLAKA nedir onlar ? Şuan Kulaklık takılı olmadığı için hoparlör üzerinden göstereceğim.Kulaklıktaki ayarlar hoparlörde çıkmıyor ama hoparlöre ait de ayarlarda var.

Ardından özellikler dedikten sonra ise
    -Düzeyler kısmından Ses Seviyesinin %100 olduğundan emin olun.
    -Gelişmiş Sekmesinden Dvd Kalitesini Seçiyoruz.Bu ayar kulaklıktan kulaklığa değişmektedir.
    -Geliştirmeler Sekmesinden {Özellikle G230 Kullanıcıların Ses çok az dediği ayarı düzeltiyoruz}
    Bassları Arttır
    Ses Sanallıştırma
    Ses Düzeyi Eşitleme

Bunlara Tik Koyuyoruz ve Kulaklık performansımız artıyor!

STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI STEELSERIES RIVAL VE SIBERIA V3 PRISM İNCELEME,DETAYLAR+RAZER SURROUND,WINDOWS SES AYARI

Konumu sıkılmadan ve sonuna kadar okuduğunuz için Teşekkür Ederim! Sevgiyle Kalın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 11 Eylül 2015; 18:30:44 >

• hocam fazla vurma. bozulursa dayanamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

hocam fazla vurma. bozulursa dayanamazsın

Hocam inanırmısınız bir gün mouse çalışmadı dedim bozuldu herhalde vur vur vur mouse dayanamadı galiba dedim baktım usb portda sorun varmış tak çıkar yaptım düzeldi.O günden sonra bıraktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedlighTR

quote:

Hocam inanırmısınız bir gün mouse çalışmadı dedim bozuldu herhalde vur vur vur mouse dayanamadı galiba dedim baktım usb portda sorun varmış tak çıkar yaptım düzeldi.O günden sonra bıraktım

sen şu hacker redlight degilmisin.

• quote:

quote:

quote:

Dalgaya aldılar ya yok öyle birşey

• quote:

quote:

quote:

quote:

deme abi öyle elini öpeyim gel yeterki affet hesabımı.

DH böyledir hocam. ortamı güzeldir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen hocam kısmet 3 yıl önce üye oldum ama üye olmadan önce 2007 den beri takip ediyordum en sonda açtım üyeliği

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    STEELSERIES APEX 7 TR RED SWITCH
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen hocam kısmet 3 yıl önce üye oldum ama üye olmadan önce 2007 den beri takip ediyordum en sonda açtım üyeliği

bende forumu ilk gördüğümde açtım. eskiden daha güzeldi konu dışı ama..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eskiden seviye vardı şimdi 5 yaşındaki çocuk bile forumda dolaşıyor o yüzden pek konu dışında takılmıyorum zaten.Diğer bölümler daha ilgimi çeker oldu ama ordada fazla user olmuyor diğer bölümlerde sohbet olsa güzel olucak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eskiden seviye vardı şimdi 5 yaşındaki çocuk bile forumda dolaşıyor o yüzden pek konu dışında takılmıyorum zaten.Diğer bölümler daha ilgimi çeker oldu ama ordada fazla user olmuyor diğer bölümlerde sohbet olsa güzel olucak

olur öyle şeyler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

olur öyle şeyler

Dh bu ne yapacağı belli olmuyor

• güzel inceleme hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: osyking123

güzel inceleme hocam

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için.Yazı falan 2-3 saatimi aldı ama buna değdi diye düşünüyorum
  • Hocam bendede Rival var. 1 ay oldu alalı. Cs go'da cpi kaç oynamalıyım? Bana rahat gelen ayar 800 cpi oyun içi sens 2. Hz ayarı kaç olmalı? Şuan 1000hz.

İkinci sorum pad ile ilgili. Bende bir tane SS qck small bir tane de SS fnatic edition large pad var. Ben nedense Qck'nin yüzeyini daha çok sevdim. Fnatic edition yüzeyi daha kaygan gibi geldi. Qck small olduğu için mecbur sens yüksek oynuyorum. Bu da oyunumu etkiliyor tabi. Fnatic editionu aldığıma pişmanım. Ne yapmalıyım? Qck large mı alayım? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al-Yeleli Arslan

Hocam bendede Rival var. 1 ay oldu alalı. Cs go'da cpi kaç oynamalıyım? Bana rahat gelen ayar 800 cpi oyun içi sens 2. Hz ayarı kaç olmalı? Şuan 1000hz.

İkinci sorum pad ile ilgili. Bende bir tane SS qck small bir tane de SS fnatic edition large pad var. Ben nedense Qck'nin yüzeyini daha çok sevdim. Fnatic edition yüzeyi daha kaygan gibi geldi. Qck small olduğu için mecbur sens yüksek oynuyorum. Bu da oyunumu etkiliyor tabi. Fnatic editionu aldığıma pişmanım. Ne yapmalıyım? Qck large mı alayım? Teşekkürler.

Hocam çoğu pro oyuncular 400Cpi veya 800 cpi kullanıyor.

Hz kısmına gelince o hz mouse hızını arttırıyor bir nevi mesela 500Hz de raporları daha yavaş ve sakin gönderiyor biz de buna tepkime süresi olarak 2ms diyoruz yanı 500hz de mouse döndürme hızı ve tıklama hızı 2 mili saniye yavaş gönderiyor.

1000Hz de ise adı üstünde 1000 yani 1ms de raporları ve mouse hareketini gönderiyor.

Karar bir nevi size kalmış ama şahsen ben 500hz de kullanıyorum niye soracaksan aimci olduğum için benim için mouse yavaşlılığı çok önemli
    Benim mouse ayarlarım windows fare işaretçi hızı 5/11 altındaki tik işaretli - 500Hz - 1.8 sens arada bir 1.55 e çekiyorum

Sözün kısası en rahat nasıl ise öyle oynayın boş yere ayarlarınızı değiştirmeye gerek yok.

2- Eğer large çok büyük derseniz Qck mass işinizi çok rahat görecektir.Hem altı kalın mouse dönmesinde sorun yaşamıyorsunuz ve elinizi mousepade koyduğunuz zaman eliniz acımıyor altındaki tahta,mermer,demir ne varsa hiç hissetmiyorsunuz eğer QCK Mass yetmez derseniz onun abisi olan Qck Heavy almanızı tavsiye ederim aralarında sadece boyut farkı vardır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Al-Yeleli Arslan

Hocam bendede Rival var. 1 ay oldu alalı. Cs go'da cpi kaç oynamalıyım? Bana rahat gelen ayar 800 cpi oyun içi sens 2. Hz ayarı kaç olmalı? Şuan 1000hz.

Hocam çoğu pro oyuncular 400Cpi veya 800 cpi kullanıyor.

Hz kısmına gelince o hz mouse hızını arttırıyor bir nevi mesela 500Hz de raporları daha yavaş ve sakin gönderiyor biz de buna tepkime süresi olarak 2ms diyoruz yanı 500hz de mouse döndürme hızı ve tıklama hızı 2 mili saniye yavaş gönderiyor.

1000Hz de ise adı üstünde 1000 yani 1ms de raporları ve mouse hareketini gönderiyor.

Karar bir nevi size kalmış ama şahsen ben 500hz de kullanıyorum niye soracaksan aimci olduğum için benim için mouse yavaşlılığı çok önemli
    Benim mouse ayarlarım windows fare işaretçi hızı 5/11 altındaki tik işaretli - 500Hz - 1.8 sens arada bir 1.55 e çekiyorum

Sözün kısası en rahat nasıl ise öyle oynayın boş yere ayarlarınızı değiştirmeye gerek yok.

2- Eğer large çok büyük derseniz Qck mass işinizi çok rahat görecektir.Hem altı kalın mouse dönmesinde sorun yaşamıyorsunuz ve elinizi mousepade koyduğunuz zaman eliniz acımıyor altındaki tahta,mermer,demir ne varsa hiç hissetmiyorsunuz eğer QCK Mass yetmez derseniz onun abisi olan Qck Heavy almanızı tavsiye ederim aralarında sadece boyut farkı vardır.

Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ekleme de benden gelsin rival için rivalin alt kısmında pah (alt köşe kısımları açılı değil diğer mouselarda ki gibi sensei, logitech vb.) yapılmadığı için bileğinizi mousepad üzerine koyup kol yerine bilek ile fareyi hareket ettirdiğinizde ve fareyi sol taraf çektiğinizde baş parmağın kaba eti fare altında kalıp sıkışıyor maalesef bu sebeple bileğimi mousepad'e koyamıyorum. Cs:go için windows 5/11, 500 dpi sens. 2 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Bir ekleme de benden gelsin rival için rivalin alt kısmında pah (alt köşe kısımları açılı değil diğer mouselarda ki gibi sensei, logitech vb.) yapılmadığı için bileğinizi mousepad üzerine koyup kol yerine bilek ile fareyi hareket ettirdiğinizde ve fareyi sol taraf çektiğinizde baş parmağın kaba eti fare altında kalıp sıkışıyor maalesef bu sebeple bileğimi mousepad'e koyamıyorum. Cs:go için windows 5/11, 500 dpi sens. 2 kullanıyorum.

Hocam bende öyle bir sorun olmuyor siz başparmağı serbest bırakıyorsunuz herhalde
  • rival mousem var. severek aldım ama bi mouseden bu kadar kısa zamanda bu kadar mı sogunur ya. kardesım bunun en ıdeal ayarı nedır soylermısın. normalde ben sensivity 1 de oynarım yanı ıdeal ayarım budur ama bu mousede 1 yapıyorum mouse cok agır oluyor 1.3 yapıyorum lackalasıyor arkamdan adam mermı attıgında donemıyorum aim tutturmakta zorlanıyorum bir türlü ideal ayarını bulamadım..bırde cs go yada 1.6 oynarken sol click bastıgımda kendılıgınden zıplıyor ve ölüyorum. harbiden kırma derecesine geldim. bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim
  • DVD kalitesi yaptım önceden CDdi pek farkı anlayamadım Bassları arttır yapıncada ses artıcağına azaldı v3 prismde.. eski haline aldım onu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.