Şimdi Ara

*** Stellantis & Koç Holding İşbirliği Engellendi ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TOFAŞ Stellantis Birleşmesi Engellendi: 400 Milyon Euro'luk Anlaşma Rafa Kalktı

Türkiye'nin önde gelen otomotiv üreticilerinden TOFAŞ'ın, Stellantis'in Türkiye operasyonlarını satın alma girişimi, Rekabet Kurumu tarafından reddedildi.

Rekabet Kurumu, TOFAŞ'ın Teklifini Reddetti

Yaklaşık bir yıl süren inceleme sürecinin sonunda, Rekabet Kurumu, TOFAŞ'ın sunduğu taahhütlerin piyasada rekabeti yeterli düzeyde koruyamayacağına karar verdi.

400 Milyon Euro'luk Anlaşma Rafa Kalktı

TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye'deki faaliyetlerini 400 milyon Euro karşılığında satın almak için önemli bir adım atmıştı. Bu satın alma ile birlikte, Alfa Romeo, Fiat, Citroen, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot gibi popüler markaların Türkiye distribütörlüğü TOFAŞ'a geçecekti. Ancak, Rekabet Kurumu'nun kararıyla bu plan suya düştü.

Egea Üretimi Uzatıldı, K0 Projesi TOFAŞ'ta Kaldı

Bu gelişmelere rağmen, TOFAŞ için her şey tamamen olumsuz değil. Şirket, Egea modelinin üretimini 2025 yılına kadar uzatma kararı aldı. Ayrıca, 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen K0 isimli hafif ticari aracın üretim ve satış hakları da TOFAŞ'ta kaldı.

Koç Holding ve Stellantis'ten Açıklamalar

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtirken, bu anlaşmanın ülke ekonomisine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi. Stellantis CEO'su Carlos Tavares ise Türkiye'nin Orta Doğu ve Afrika pazarındaki önemine vurgu yaparak, Koç Holding ile olan ortaklıklarının derinleşeceğini ifade etti.

Peki Bu Kararın Sektöre Etkisi Ne Olacak?

Rekabet Kurumu'nun bu kararı, Türkiye otomotiv sektöründe önemli tartışmalara neden oldu. Bazı uzmanlar, bu kararın sektördeki rekabetin azalmasına yol açabileceğini savunurken, diğerleri ise TOFAŞ'ın bağımsızlığını korumasının sektör için daha sağlıklı olacağını düşünüyor.

• Devletin bir bildiği vardor hayırlısı diyelim. Ama şu zamanda avrupalı otomobillere yatırım yapmazdım ben olsamda. İlerde çinlilerle ortaklık daha mantıklı gibi duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.