1 Dakika içinde 0,25 derece(ortalama olarak bu değer 0,1-0,4 arasında değişecek) dönecek bir sisteme ihtiyacımız var. Bu sistem için ideal çözümün step motor olduğu konusunda tavsiyeler aldım. Dönüş yönümüz tek yönde olacak belli bir işlemciden alınan bilgiye göre dönme sağlayacağız. Öncelikle step motor bu olay için en uygun çözüm müdür? (açıkcası biraz da pahalı olduğu söylendi) daha hesaplı olan DC motoru kaliteli bir sürücü ile bu hassasiyette döndürmek mümkünmü? Bu konuda öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. herkese kolay gelsin
step motor uygun gibi gözüküyor. Fakat benim gördüğüm en düşük açılı step motor 1.8 derece idi.Yarım adım süresen 0.9 derece olur ki istediğin açıdan yine büyük.daha ufak adımlı step motorlar var mı bilmiyorum.dişlilerle bölebilirsin bu açıyı ama iyi ayarlaman gerekiyor.
step motorun avantajı ; yapılan hata o adımda kalır, bir sonraki adıma aktarılmaz.herhangi bir geri besleme ile kontrol etmene gerek yok. Fakat dc motorda mekanik switchler kullanmadığın sürece step motordaki hassasiyeti yakalayamazsın, ve geri besleme alman gerekir ki dc motorun kaç tur dondüğünü bilebilesin.
Fakat step motorların şöyle bi dezavantajı var, torkları düşük. İstenilen tork büyüdükçe step motorun fiyatı ve ağırlığı artıyor.Eğer gücü üzerinde portatif bir sistem için kullanılacaksa sıkıntı yaratabilir.eğer sistem sabitse, daha doğrusu step motor güç kaynağından beslenecekse, yüksek gerilimle çalışan torklu step motorlar kullanabilirsin.