Şimdi Ara

Stephen King - Kara Kule saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ustanın kara kule serisine efsane dediler, çok övdüler bende aldim ilk kitabini ve 100 sayfa okudum.

Olaylar,kurgu vs. bana çok saçma ve uyduruk geldi ve hiçbirşey anlayamadım. Sürekli şu oldu bu oldu diyor yazar. Hiç bilgi vermiyor.

Çok salla pati olmuş bence. Sizce devam edeyimmi okumaya,yani düzeliyor mu ileride roman?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitabın 100 sayfasını okuyup Kara Kule saçmalığı deme saçmalığı.7 hatta ara kitap ile 8 kitaplık bir serinin daha ilk kitabını bile okumadan nasıl eleştirebiliyorsun anlamadım.
  • Kara Kule'ye saçmalık demek..
    Üstelik daha 100 sayfa okumuşken...
    Daha giriş bölümündesin anlamamış, idrak edememiş olabilirsin ama kitap kültürünü bilen birisinin bir kitaba "saçmalık" demesi saçmalık bence.
    Ki 300-350 sayfalık kitapların bile çoğu ortalama 100. sayfalardan itibaren açılmaya başlarken
  • Kara Kuleyi daha okumadım ama daha önce King kitabı okumuşsanız bilirsiniz, giriş bölümünü uzun tutmayı sever...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce King'in kitaplarını okumayanlar için Kara Kule karışık gelebilir.Tarzını bilmeden zevk alabileceğiniz bir seri değil,trol değilseniz yazarın başka kitaplarını okuyana,kadar seriye ara vermenizi tavsiye ederim.

• Dostlarım okumaya devam ediyorum fakat hala kafamda oturtamadim hikayeyi, olayları anlamlandıramıyorum, kitapta olan hiçbirşeye şaşıramıyorum. Neyse ilk kitaptan sonra biraz ara vereyim ondan sonra seriye devam edeyim en iyisi.

• 7 kitabı da okudum. Her kitapta, millet süper diyor bir sonraki kitapta bir şeyler olacak herhalde güzelleşecek diye bekledim. Ama hiçbir şey olmadı. Kitabın sonu da saçmaydı. İlk kitaptaki sıkıcılık yerini saçmalamaya bıraktı. Seride anlatılan evrenin hiçbir sınırı yok. Gerçekçilik sıfır. Bir anda ortaya ejderhalar çıksa hatta bunlarla savaşmaya terminatörler-robotlar gelse yadırgamazsın. Yazar kendisi bile kitaba girdi. Kitaptaki karakterlere sizi ben yazdım falan diyor. Okuduğum en saçma kitap serisiydi. Başlangıcını beğenmediyseniz boşuna devam etmeyin çünkü daha da saçmalamaya başlayacak. 7 kitabın arasında asıl olayı değil de Roland'ın geçmişini anlatan bir kitap var ismini unuttum şimdi 4. veya 5. kitap. Bir tek o kitap vasatın üstüydü çünkü ana hikayeyi değil geçmişi anlatıyordu ve o evrenin sınırları falan vardı. Normal bir fantastik eser gibiydi. Dramatik de bir sonu vardı. Bana göre geri kalan hepsi vasatın altında. Uyuşturucu kafasıyla yazılmış gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • axeles kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle %100 haklısın hocam. Kitap gerçekten çok saçma bir dille belli belirsiz evren sınırlarıyla yazılmış. Neyin ne oldugu belli degil. Güya edebiyat-efsane birşey kasmaya çalışmış yazar ama bence içine etmiş ve aklından ne saçmalıklar geçiyorsa yazıya dökmüş. Silahsor şunu yapti, silahsor böyle düşündü. Silahsor superdi, silahsor altina isedi. Artistlikten başka birşey değil. Daha da bu çöp seriye elimi sürmem. Mahşer'i okuyacağım.

• İlk kitabı bitirdim. Okuduğum en sıkıcı ve uyduruk kitaptı, bir daha ömrüm boyunca el sürmeyi düşünmüyorum kara kule denen rezalete.

• Arkadaşlar Kara Kule, Fantastik, Bilim Kurgu ve Western türünde bir seri. Bu türü sevmeyen bir insanı sıkması çok normal.

Ayrıca çeviri anlamında 2. kitap gerçekten sıkıntılı maalesef. Konu olarak gayet güzel severek okuyorum şu an seriyi.
    Akıcı olmadığı doğrudur.
  • Kİtabı okumadan yada seriye başlamadan evvel bir kaç içerik yorumu okusaydınız keşke de böyle ilk 100 sayfayla yerlere vurmasaydınız seriyi.

Ben 2 hafta gibi bir sürede okumuştum seriyi yani 7 kitabı, daha sonra 8. kitap çıktı 4 ile 5 in arasına bir yerlere ve deli gibi keyifle 2. kez okudum. Sinema filmi yapılacak 2017 muhtemel vizyon tarihi ve 4 gözle bekliyorum. Bir şeyleri eleştirirken o şeyi ait olduğu kriterlere göre eleştirmek evladır, üstün körü değil...
  • Benim içinde kara kulenin yeri ayrıdır. Stephen king içinde bu serinin yeri ayrıymış öyle diyordu.

• Kara Kule Silahşor kitabı beni de ilk başlarda biraz sıkmıştı açıkçası ancak hikaye ilerledikçe garip bir şekilde sarmaya başladı.. şuan 2.kitabı okur musun deseler okurum.. ancak şimdi başka kitaplar okuyorum seriye daha sonra devam edeceğim.. kitabı yarıda bırakanlara tavsiyemdir, devam edin siz de bana hak vereceksiniz..
  • Arkadaşlar Kara Kule okuduğum en cıvık fantastik seridir, açık ve net. Özellikle 4'üncü kitabın sonlarından itibaren elimden düşüremeden bitirdim seriyi ama doğruya doğru.
    Tabi bu ilk 100 sayfada anlaşılacak bir şey değil, dediğim gibi özellikle 5.-6. kitapta her şey birbirine giriyor saçma sapan bir şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.