Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
49.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başlığı açan kızmasın affına sığınıyorum,yeni konu açılamıyor bakım varmış konuyla biraz bağlantılı diye sorumu buraya ekledim ,
    Entegreli stereo Natural Sound Yamaha A-720 anfim ile Wharfedale 9.6 kolonlarımı çok güzel sürüyordum sesi de ancak 1/4 açabiliyordum taaki her konuda bahsedilen bir şeyi denedim,
    bas tiz by pass ve loudness kapalı
    (loudness i of yapamıyorum 1 den 10 a kadar ayar değeri var tersine iliyor 1 e getirince ses yükseliyor,10 a getirince ses azalıyor tersine işliyor bir terslik yok herhalde ?)
    class A modunu açtım sabahtan beri öyle müzik dinliyorum(jazz,lounge vs.)bu şekildeyken sesi sonuna kadar açabiliyorum ?? (class A modunu her zaman açmıyorum ısınma yapıyor)
    Akşam üstü değerleri eski haline getirdim işte ne olduysa o zaman oldu şimdi bu şekilde müzik dinleyemiyorum, müzikaller vokaller birbirine giriyormuş gibi geliyor hepsi by pass iken çok duru çok daha güzel , ee sorun nerede diyeceksiniz sorun şurada ,
    Doyurucu ses alabilmem için volume düğmesini yarıdan fazla açmam gerekiyor bazen sonuna kadar açıyorum classA açık ses 3/4 deyken ısınma yapıyor kapanma falan yapmıyor ama ben memnun değilim bu durumdan
    Sizlere soruyorum uyumsuzluk hangisinde anfi mi yetersiz , kolon mu hangisini değiştitirsem daha iyi olur sizce cevaplar için teşekkürler
    saygılar
    Yamaha Natural Sound A-720 ;
    Continuous power per channel 8ohm 105w
    6ohm 125w
    dynamic power per channel 8ohm 145w
    6ohm 180w
    Wharfedale 9.6 ;
    6ohm , 90db , 200w

• hemmen arkadaşa yardımcı olalım kesinlik amfi yi değiştir dostum
    - eskidji bit pazarı sony osman pioneer a 757 : 700 TL
    - eskidji bit pazarı sony osmanın hemen çaprazı denon pma 1315
    - nad c 370 ebay da şu anda açık artırmada 202 usd de istersen linki verebilirim 2 günü kaldı
    - birde pioneer a 858 var onu sölemem şu an ben ilgileniyom
  • cevap için teşekkürler ,
    A-757 benim anfiden daha mı iyi değerleri hemen hemen aynı gibi ?
    ebay işi biraz yaş , 858 içinde bütçe yok zaten bizimkini verip üste bir şeyler yapabileceğiz bu krizde 2004 den bu yana maaşlar artmıyor ki battık bide bu işlerle uğraşıyoruz ama ne yapalım bizim de hobimiz bu kahve yok sigara yok
    saygılar
  • valla arkadaşım doğru diyosun sigara yok kahvehane yok hiç kötü alışkanlığımız yok bunu bari çok görmesinler bize duydunmu hanım heeyyy (yuksek volume muziğe karşı alerjisi varda) şu benim soruyu cevapla üstad sana zahmet (@the_cantan )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

valla arkadaşım doğru diyosun sigara yok kahvehane yok hiç kötü alışkanlığımız yok bunu bari çok görmesinler bize duydunmu hanım heeyyy (yuksek volume muziğe karşı alerjisi varda) şu benim soruyu cevapla üstad sana zahmet (@the_cantan )

yengeye çok güldüm ama yahu.

@ttfvol;
    değerli kardeşim maalesef E100 'e yamaha amplin yetmez. çalar ama memnuniyet mevzusu ayrı.
    olay şu ki çok güçlü bir ampliyle güçlü bir kolonu sürdüğünde extra gücün getirilerinden birisi olarak kısık pasajda ki müzikleri yani detayları ve audio sinyalin orijinde kısık-yüksek ses pasajlarını gerçekmiş gibi duymanızı sağlar. ve de gerçekci bir sahne ile başbaşa kalabilirsiniz.
    NAD amplinin sesini seveceğini bilseydim. Techno müzik dinleyip marantz, NAD, Cambridge gibi amplilerin seslerini sevmez genelde insanlar.yani her marka ya da NAD, Marantz her zevke uymayabiliyordu. 650TL'ye NAD aklımda kaldı da. benim önerim yine de E100 e rağmen ES90 olur herhalde.
    empedans uyumunda hop.rün empedansı amfi çıkış empedansından daima yüksek olmalıdır.veya daima eşit. bu kurala uyduğunuz müddetçe ampliye istediğiniz güçlü kolonu bağlayın bir şeycik olmaz. yani ampli 4 ohm ise; hop. empedansı minimum 4 ohm olmalıdır. ampli çıkış empedansı 8 ohm ise hop. empedansı 8 om ve yukarısı olmalıdır. A+B kullanımda hop. minimum 8 ohm olmalıdır. 6-4 ohm kurtarmaz.sebebi A+B bağlantıda çıkışlar paralellendiğinden 8 ohm hop.rü, ampli 4 ohm olarak görecektir. parael bağlantıda empedans düşer. yani A+B bağlantıda min. 4 ohms hop. bağlanırsa empedans düşeceğinden 2 ohm olur bu da amplinin kanını emmek demektir.

@Begonvill,
    dinletinde hiçbir anormallik yok. hatta iyisini dinliyorsun çünkü. ek olarak amplin eski model yamaha amplilerden.öyle bir şey arıyorum kendime bugünlerde.
    Mode ClassA modunda bir amplinin ısınması son derece normal. topolojinin yapısı gereği sinyal girişinde sinyal olsun olmasın çıkışta güçlendiricilerinin kolektöründen daima bayas akımı geçer.güçlendirici devrede yük doğrusunun tam ortasında olunca ister istemez kolktör sürekli akacaktır. bayas ne kadar yüksekse A sınıf ampli o kadar güçlüdür. AC sinüsoidal sinyalin bir periyotta ki tüm frekanslarını yükselttiğinden B sınıfı ve AB sınıfında ki geçiş distorsiyonu; orijine sadık olmama gibi durumlar yüzünden ClassA amplinin sesi daha detaylı, daha gerçekcidir.çıkan ses de uzaklık yakınlık tonalite gerçekliği gerçekcilikleri rahar rahat seçebilirsiniz.kısaca en iyi ses class A amplilerde. bu linkte ki amplide ben alamdığım ses ve detayı alınca çok şaşırdı idim.dinlediğim ilk pure class A idi. Technics A modunda AA moduna geçen(yani AB modu.ClasA reklamı ve çıkışta ufak değişiklik albeni unsuru ClassAA demişler.) amplilerine saymazsak. tüplüde ses çok zayıf tabiatıyla ama kalitesi o kadar güzel. A-Classe
    ek olarak bayas akımı sürekli aktığından ve doyurucu ses gibi istekleriniz de (yukarıda ki sorunuz.) bayas akımı artar.bu sağlıklı ve güvenli değildir.fakat dinlenen seste sorun yoksa ve korumlar varsa dinlenir.ısınma dolasıyla soğutucu ve transistore çok iş düşer habire ısınır. bu noktalardan hareketle Single Ended amplide 1W'lık bir çıkış gücü elde etmek için 4W'lık bir güç harcaması olmk zorunda olan bir çalışma sınıfıdır.ampli çalışma sınıflarında genellikle % üzerinden Class A verim max. %25 olarak verilirken B sınıfı ise %80'ne dayanır.çünkü bayas sıfır(sukunet akımı) noktasına yakındır. en sade şekliyle böyle açıklanabilir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 24 Ağustos 2009; 16:05:04 >

• Yani o zaman 6 ohm luk hopları A ya bağlayıp (resimdeki gibi) 2.seçeneği yani A or B : 6 MIN/speaker seçmem doğru tercih dir dimi yanlış anlamadım inş.
  • aynen.doğrusu budur.

ama bide şöyle diyeyim. tercih olması için her şey doğru olacak değil ya iyi ses nerede o da lazımdır bana.
    fazla zorlamadıktan diyelim ki tersi işlemi yaptın ses daha hoşuna gitti. öyle de kullanırsın.zorlamazsan. bir deneyelim hoca.
  • Üstad cevap için teşekkürler, bu ısınma işini anfinin üstne minik bir vantilatör koyarak aşabilirim sanırım vantilatör elektriksel olarak sese kötü bir etkisi olur mu acaba ?
    Bir de doyurucu ses için benim anfinin dimping faktörü 45 herhelde 100 olanları beni kandıracak gibi gözüküyor.

@ttfvol`e verdiğin cevapdan dolayı aklım karıştı ,
    ben birde birşeyi doğru mu yapıyorum yada kendimi mi kandırıyorum,pre anfi olmadığı için böyle yapıyorum,
    Anfinin A çıkışından monster 2,5 luk sub kablosu ile kolonun alt sürücülerine , B çıkışından Hama 2,5 luk 0,07 lik kablo ile üst sürücülerine bağlantı yaptım , bunu yapınca seste bir değişme oldu fakat bu durumda ClassA açıkken üst sürücüler midler dahil bu durumdan faydalanamıyor galiba, bir de benim kolonlar 6ohm , böyle yapınca sistem 4 ohm mu görüyor ben mi yanlış anladım
    Her iki kabloyu da A çıkışından yapsam ne fark eder (Anfinin A-B-C çıkışları mevcut)
    saygılar

• 1.seceneği seçicem ama çok zorlamıcam ölemi, kablolarda değişiklik yapmama gerek yok heralde akşam deneyim bi bakalım

ne acayip sorular soruyorum ya kafa karıştırmaya birebir
    valla üstad sen bu soruları bana sorsan senin kadar sabırlı bi şekilde cevap vereceğimi hiç sanmıyorum sayende çok şey öğrendim tşk ler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttfvol -- 24 Ağustos 2009; 15:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Begonvill

Bir de doyurucu ses için benim anfinin dimping faktörü 45 herhelde 100 olanları beni kandıracak gibi gözüküyor.

@ttfvol`e verdiğin cevapdan dolayı aklım karıştı ,
    ben birde birşeyi doğru mu yapıyorum yada kendimi mi kandırıyorum,pre anfi olmadığı için böyle yapıyorum,
    Anfinin A çıkışından monster 2,5 luk sub kablosu ile kolonun alt sürücülerine , B çıkışından Hama 2,5 luk 0,07 lik kablo ile üst sürücülerine bağlantı yaptım , bunu yapınca seste bir değişme oldu fakat bu durumda ClassA açıkken üst sürücüler midler dahil bu durumdan faydalanamıyor galiba, bir de benim kolonlar 6ohm , böyle yapınca sistem 4 ohm mu görüyor ben mi yanlış anladım
    Her iki kabloyu da A çıkışından yapsam ne fark eder (Anfinin A-B-C çıkışları mevcut)
    saygılar

Bu mesajı anladım da @ttfvol kilitledi. 1. seçeneği kullan 2. seçeneği kullanmayalım. hem baktım A+B de MIN hop. empedansı 12 ohm. en sıradan pioneer ampli bile A+B de min. 8 ohm destekler. hee buyur iftara @tıfıl. est. dostum uzun yazmam pek ana fikjri sunarım. senin şevkindi bana zevk veren.

@begonvill;
    damping factor 'u 100 olanlar eğer ClassA ise kesinlikle seni kandıracaktır.

Yaptığın bağlantı paisf bi-amp. bağlantı. her sürücü ayrı sürülüyor ve artık sürücülerin hangi empedansta ise formulden buluruz.konumuz bu değil. Byıldığım ClassA modunu seçtiğinde mevcut bağlantı kombinasyonun seçtiğin moddan ziyadesiyle faydalanıyor.

• Okey üstad şimdilik classA da hafif loudness arttırarak kendimizi kandırmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor,
    taaki damping 100 classA bulana dek
    saygılar

Bu linkte demişsin linki aradım buldum okuyorum (classA)
    Technics SU-A900 yada SU-V90 nasıldır beni kandırırmaz mı ClassAA hariç demişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Begonvill -- 24 Ağustos 2009; 17:29:48 >
  • şu an evdeyim hem 1. hemde 2.seçenekde aynı muziği 4-5 defa dinledim 1.seçenekde ses sanki biraz daha canlı gibimi geldi yada ben kendimi kandırıyom açıkcası pek bişi anlamadım o yuzden amfimi zorlamıcam ve 2.seçenek yuksek volume takılmaya devam edicem (denemeleri yaparken hop.lar A da bağlıydı)

EDİT: ya bu A+B dediğiniz olay hoparlörlerin birini A ya diğerini B ye takmakmı oluyo şayet öyle ise tabi sesde bi değişme olmaz :utandımsmileyi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttfvol -- 24 Ağustos 2009; 18:33:02 >
  • bir çift a ya bir çift b ye
  • Class A ile Technics'teki Class AA'nın alakası bile yoktur. Yani Technics'teki Class AA'nın bildiğimiz A Class anfilerle hiç bir şekilde benzerliği yoktur. Bir dönem, A Class anfilerle rekabet için çıkardığı ürün türleridir. Ancak, gerçekte, A Class anfi sınıfıyla ilgisi olmayan modeller bunlar.

quote:

Okey üstad şimdilik classA da hafif loudness arttırarak kendimizi kandırmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor,
    saygılar

Technics SU-A900 yada SU-V90 nasıldır beni kandırırmaz mı ClassAA hariç demişsin

• Üstad bigi için sağol ,
    şu an evdeyim classA bas tiz , loudness bypass ses yarıdan fazla açık anca yetiyor, <Norah Jones come away whith me >dinliyorum
    acelemiz yok classA damping 100 arayışına devam
    saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Class A ile Technics'teki Class AA'nın alakası bile yoktur. Yani Technics'teki Class AA'nın bildiğimiz A Class anfilerle hiç bir şekilde benzerliği yoktur. Bir dönem, A Class anfilerle rekabet için çıkardığı ürün türleridir. Ancak, gerçekte, A Class anfi sınıfıyla ilgisi olmayan modeller bunlar.

quote:

Okey üstad şimdilik classA da hafif loudness arttırarak kendimizi kandırmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor,
    saygılar

• Bu akşam orjinal smooth jazz vol.2 albümünü dinliyorum şimdi sesi sonuna kadar açayım dedim rahatsız oldum kısma hissine kapıldım dünkü kopya cd idi ,
    demekki bizim anfi idare eder cd leri, ara kabloları ve cdp gibi bileşenleri tekrar gözden geçirmekte fayda var bunları bir gömlek üste çıkarırsak sesde iyileşmeler olacak herhalde
    saygılar
    cdp ; Sony cdp295
    connect kablo ;Qed Qunex 2
  • quote:

saygılar

Link evet fransızcası sverim de. A Classe.
    ClassAA hariç, evet. Technics ClassAA ampli bayas akımı, 10-20W güçten AB sınıfına geçinceye kadar ClassA çalışır. O yüzden dün ilk dinlediğim dediğim A-CLass Technics idi. ClassAA modu AB sınıfı modudur. 100 WAtts Class A Technics. ne münkün. tabi modeline bakacağız. ama A-Class'n en iyileriden biri de Technics ve de en iyi Class A amplileri yapan da Technics!!; SE-A3; MKII gibi amplileri. söz gelimi piyasada sıkca duyduğunuz marantz PM7002; 7001 vb. tahmini güç değerini unutmamışsam20-30W Class-A çalışma sonucu verir. hassasiyeti yüksek kolonunuz varsa neden memnun olmayasınız? Marantz güç istediğiniz zaman AB moduna geçer.
    ClassA sınıf çalışma notlarımda denir ki girişe büyük genilikli sinyal göndermek A sınıfında verimi arttırır. o yüzden Loudness abanmamak kaydıyla hafif artmak yararlıdır.burada da bir yanlışlılık yok; fazla abanmadan. diğer yandan aklınızda olsun hi-fi abartma değildir. Loudness; Loudspeaker ya da en güzel örnekle M.Jackson ın Black or White klibinde oynayan Macaulay Culkin(home alone.) klipte volumu köklerken uyarılar şöyle giderdi Loud; Louder; Are You Nuts!?!!

Damping kafayı takmamak lazım. kısaca amplinin hoparlörü kontrol kapasitesidir.hop. ne adar kontrollü çalarsa sesde o kadar net duyulur. hesapla bulunur ama damping faktorü yüksek Class-A alınacaksa valla zor iş.hakikaten ayrı bir nokta.
    Technics SU-A900pek öneremem hatta şöyle diyeyim aklıma gelmez ki üstünde de yazar; ClassAA. SU-V90 ise digital path ampli. severim lakin ClassA değil; DC işaretleride kuvvetlendirdiğinden DC amplidir. şöyle Technics SE-A5 vb. düşünemeye mi başlarsın bilmiyorum.

• http://www.classicaudio.com/value/pio/SA500.html

eski ilk stereo amfilerimden.ilkimi hatırlamadım ama çok eskide kaldı. nette karşım çıkıverdi. o zamanda nette bilgisi mümkün değil yoktu.
  • Üstad bilgiler çok lezzetli sağol,
    Daha bugün anfi araştırırken Pıoneer SA-8500-9500 leri inceledim,ne zamandır aklım kayıyor güvenemiyorum,(A-757-878`lerden daha mı iyidir bu anfiyi almadan önce 600tl ye 9500 buldum güvenemedim kısmet işte)
    sizin ilk anfinin 10-12w değerleri gerçek saf watt değerleri herhalde , şu an Nalan ,Türk sineması klasiklerini dinliyorum, değerler sizin ilk anfi değerleri gibi herhalde zira baypass ve loudnes`i açınca kendimi düğün salonunda hissediyorum yoksa ben mi havalara giriyorum , bu şekile çok alıştım beni yormuyor uzun süre müzik dinliyebiliyorum hatta bir kaç cd peş peşe eskiden bir cd de yoruluyordum ,yaş 46 öğrenmemenin yaşı yok
    saygılar
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

http://www.classicaudio.com/value/pio/SA500.html

eski ilk stereo amfilerimden.ilkimi hatırlamadım ama çok eskide kaldı. nette karşım çıkıverdi. o zamanda nette bilgisi mümkün değil yoktu.

• @begonwill abi çok yavaş gidiyosun hızlan biraz şöle benim gibi 130-140 bpm lik muziklere takıl kop cıstak cıstak bak benim hoplara ampli bulamadım kaç zamandır, almışken iyisi olsun 858 mesela konu komşu kim varsa faydalansın ver volume ver volume

Edit: teğmen oldum be bi hi-fi uğruna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttfvol -- 25 Ağustos 2009; 20:38:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.