Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
49.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar benim yine jbl es 80 yada 90 yada 100 aşkım depreşti alsammı napsam ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

http://urun.gittigidiyor.com/JBL-NORTHRIDGE-E100-3-Way-Dual-10-Inch-SPEAKER_W0QQidZZ26493481 ya arkadaşlar fiyatı çok uygun geldi ne dersiniz :s

sıfır ama garanti yok,kutu yok?????
  • arkadaşlar selam,

mayıs ayı içinde yurt dışına çıkabilirim. eğer çıkarsam;

marantz pm 5003 amfi ---- 450$
    marantz cd 5003 cd player ---- 350$

almayı düşünüyorum.

hoparlör olarakta monitor audio rs6 almayı düşünüyorum.
    güzel bir sistem olacak gibi ne dersiniz??
  • quote:

http://urun.gittigidiyor.com/JBL-NORTHRIDGE-E100-3-Way-Dual-10-Inch-SPEAKER_W0QQidZZ26493481 ya arkadaşlar fiyatı çok uygun geldi ne dersiniz :s

fiyatını göremedim.üyelik giriyle uğraşamadım. duruyorsa hala şu linlkte ki kolonda aklında olsun derim.

klf-30

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

fiyatını göremedim.üyelik giriyle uğraşamadım. duruyorsa hala şu linlkte ki kolonda aklında olsun derim.

klf-30

fiyatı 1000 tl. sanırım verdiğiniz bu linkdeki hop.ları kaldırdılar bişey göremedim :(

• PIONEER A-757 Tertemiz kolleksiyonluk Reference Power Amplifier aradığınızı duyar gibiyim.
    Kim demiş yok diye...
    Kaç tane isterseniz bulayım size.
    750TL verinde bakın,nasıl kız gibi A757 alınıyormuş görün.
    Unutmayın ki , ne kadar ekmek o kadar köfte..
    3 kuruşa 1.kalite cihaz bulmak hayal..
    Bu cihazlar eğer bugün tekrar üretilmiş olsaydı en az 5000 - 6000TL'den aşağı satılmazlardı.
    Tanınmış birkaç elektronik mağazalarına gidin bakın her tarafı plastikten kıytırık , volüm düğmesi bile çevirirken kırılacak gibi olan,sözde tanınmış markaların çıplak amplifierleri bile 3500 - 4000TL'den aşağı değil.
    Bunları ampli diye asla eve bile sokmam.
    Adam gibi müzik bilmem kaç artı birlerle değil adam gibi STEREO'da dinlenir.
    Hepinize saygılarımla...
    tb2ctp / Ankara
    0 541 369 12 29
  • Teknik olarak Stereo anfi ile cinema anfileri (7.1 ler) arasındaki temel far nedir? Yani hop sayısı old biliyorum ama teknik olarak arada nasıl bir far var çalışmada.

Bir de hem stereo hem de cinema için kullanmaya uygun bir anfi yok mudur?
  • var tabiki o zaman gürültü dinlersin:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: djvenomss

var tabiki o zaman gürültü dinlersin:)

@djvenoms, senin önerin nedir? hangi sistemi kullanalım?
  • net ve kaliteli detaylı ses dinlemek istersen bana sorucak olursan ben stereo anfiden yanayım illada ses dolansın 3D olsun dolby olsun dersen bunlara ayrı bir sinema anfisi almak lazım

Yani işin türkçesi stereo ses için sağlam bir en az 8 ohm da 150 watt veren kaliteli detaylı çalabilecek anfi lazım
  • quote:

net ve kaliteli detaylı ses dinlemek istersen bana sorucak olursan ben stereo anfiden yanayım illada ses dolansın 3D olsun dolby olsun dersen bunlara ayrı bir sinema anfisi almak lazım

Yani işin türkçesi stereo ses için sağlam bir en az 8 ohm da 150 watt veren kaliteli detaylı çalabilecek anfi lazım

stereo avr için ve hop takımı için bir onerin var mı? bu 8 ohm ve 150 watt hangi markada vardır.
  • quote:

net ve kaliteli detaylı ses dinlemek istersen bana sorucak olursan ben stereo anfiden yanayım illada ses dolansın 3D olsun dolby olsun dersen bunlara ayrı bir sinema anfisi almak lazım

Bu 8 ohm 150 wat sınırını neye göre belirlediniz? Yıllarını bu işe vermiş deneyimli birçok odyofil 15-20 wat gücündeki amplilerle bile muhteşem ses alabilirken mutlaka 150 wat olmallı demek ne kadar doğru. Önemli olan hoparlörü besleyebilecek güçte bir ampli seçmektir. Kaliteli ses vermesi ön koşul tabi.
  • Bu streolarda kullanılan ohmlar farklı değil sanırım. 20HZ -20KHz yazması ne anlama gelir. bir Avr ye baktıgımız zaman stereo mu yoksa cinema mı old nasıl anlarız ilk bakışta?
  • Ohm olayı değişmez sonuçta direnç dirençtir. 20Hz-20 KHz ise verebildiği alt-üst frekans aralığıdır, ancak genellikle uyduruk hoparlörlerde 20Hz-20 KHz yazar. Pek inanmamak lazım.

AVR dediğiniz şey zaten (Audio-Video Recevier) doğrudan sinema amplisidir. Stereo olanları stereo ampli diye satılır. Mtlaka bakarak anlamaya çalışıyorsanız, yalnızca 2 kanal destekledikleri için, DD/DTS gibi dijital ses formatları olmaz. Hoparlör çıkışları genellikle 2 kanaldır. Buna benzer yalnızca 2 kanala uygun diğer giriş çıkışlar bulunur. Ama dediğim gibi AVR diye geçiyorsa V'den (Video) dolayı doğrudan sinema amplisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitex -- 7 Ocak 2011; 16:41:12 >
  • empedans nedir bilmiyorsunuz sanıyorum, hoparlörün direnci frekans bandında değişiklik gösterdiği, sabit kalmadığı için direnç değil empedans olarak adlandırılmıştır. sabit bir değer değildir.

quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Ohm olayı değişmez sonuçta direnç dirençtir. 20Hz-20 KHz ise verebildiği alt-üst frekans aralığıdır, ancak genellikle uyduruk hoparlörlerde 20Hz-20 KHz yazar. Pek inanmamak lazım.

AVR dediğiniz şey zaten (Audio-Video Recevier) doğrudan sinema amplisidir. Stereo olanları stereo ampli diye satılır. Mtlaka bakarak anlamaya çalışıyorsanız, yalnızca 2 kanal destekledikleri için, DD/DTS gibi dijital ses formatları olmaz. Hoparlör çıkışları genellikle 2 kanaldır. Buna benzer yalnızca 2 kanala uygun diğer giriş çıkışlar bulunur. Ama dediğim gibi AVR diye geçiyorsa V'den (Video) dolayı doğrudan sinema amplisidir.

• yan,i simdi 20hz - 20khz yazması uyduruk oldugu anlamına mı gelir?

@Vitex, sizin hoplerde ne yazıyor veya iyi hop de ne yazmalıdır?

teşekkürler cevap için
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

empedans nedir bilmiyorsunuz sanıyorum, hoparlörün direnci frekans bandında değişiklik gösterdiği, sabit kalmadığı için direnç değil empedans olarak adlandırılmıştır. sabit bir değer değildir.

quote:

Ohm olayı değişmez sonuçta direnç dirençtir. 20Hz-20 KHz ise verebildiği alt-üst frekans aralığıdır, ancak genellikle uyduruk hoparlörlerde 20Hz-20 KHz yazar. Pek inanmamak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

empedans nedir bilmiyorsunuz sanıyorum, hoparlörün direnci frekans bandında değişiklik gösterdiği, sabit kalmadığı için direnç değil empedans olarak adlandırılmıştır. sabit bir değer değildir.

quote:

empedansı şimdi hatırladım elektrik derslerinde elektromotor gucunde kullanıyorduk. bunda da farklı bir durum yok. degisken direnc ;) thnx

• the cantan üstad nerdesin ya 750 tl ye a 757 diyolar :D
  • Az mı yani?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.