Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
49.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet uzun zamandır bayagı bir arayış içerisindeydim sonra kısmet oldu böle bir sistem aldım şimdilik gayet memnunum, yaw bu seferde güç kablosu ve monster priz kafama takıldı acaba çok fark edermi vaya nasıl bir fark hissederim onu merak etmeye başladım.sölediğin soket banana gibi bir şeymi bende tam bilmiyorum yanlız geçenlerde benim speaker kablolarına jack taktırmak istedim sök tak olmaması için bir kaç elektronikçiye gittim olmayacağını sölediler onlarda var ama çok ince oda benim kafama uymadı o yüzden uğraşmadım.ayaklar gelince daha güzel bir yerleşim olcak.
    http://img199.imageshack.us/img199/3959/moto0236p.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 9 Şubat 2010; 18:01:43 >

• sanırım jack diyolar onlara bi dükkanda gördüm amcam hepsini jack lı yapmış öle kabloyu soyup dolama işiyle felan uğraşmıyon söküyon takıyon söküyon takıyon sök tak sök tak :))
  • Banana fiş onun adı. 4'ü paket halinde her yerden alabilirsin. Çok da uygun fiyatlı. Eğer bulamazsan bana haber ver. Ben hallederim. Takması da çok kolay. Arka vidasını söküp, hoparlör kablosunu içine sokuyorsun ve o şekilde sıktığın zaman, kabloyu ezip içinde sıkıştırıyor. Bu şekilde kablonun soyulmuş telleri, fişin içindeki geniş yüzeye komple preslenmiş oluyor ve çok da iyi geniş bir iletken oluşturuyorsun.
  • bizim burda malesef öle bişey yok jack lı var onuda leyim yapmak lazımmış biraz ugraştırıcı iş o yüzden kimse ilgilenmedi bu banananın fiyatı ne kadardır bende almayı düşünürüm yardımcı olursanız.
  • 4'lü paketi 15 Tl ile marka modeline göre 100 Tl'ye kadar değişiyor.
  • ben şimdi baktımda bunlar hop için bana lazım olan ampliye girişli olması.
  • İşte bu söylediğim hoparlör kablosuna takılıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reference 757

ben şimdi baktımda bunlar hop için bana lazım olan ampliye girişli olması.

Yanlış anlıyorsam düzelt. Hoparlör kablosunu amfi ve hoparlöre rahat takıp çıkartmak için banana istiyorsun değil mi? (banana hoparlör bağlantısınada girer, amfi arkasındaki hoparlör girişlerinede. Hoparlör giriş yuvalarında banananın girebileceği tek yer vardır orada bazen plastik güvenlik tıpası olur ince bir tornavida ile onu çıkar girerler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orijinalden alıntı: reference 757

ben şimdi baktımda bunlar hop için bana lazım olan ampliye girişli olması.

Yanlış anlıyorsam düzelt. Hoparlör kablosunu amfi ve hoparlöre rahat takıp çıkartmak için banana istiyorsun değil mi? (banana hoparlör bağlantısınada girer, amfi arkasındaki hoparlör girişlerinede. Hoparlör giriş yuvalarında banananın girebileceği tek yer vardır orada bazen plastik güvenlik tıpası olur ince bir tornavida ile onu çıkar girerler)

evet benim istediğim şey speaker kablosunun ampliye bağlantısı ama dediğiniz gibi tıpa türü bişey varsa olur yoksa bananın ucu hem uzun hem ince normal şekilde pek olmaz gibi duruyor önereceğiniz fazla pahalı olmasın ama marka varmı?

• burayı seviyorum ya leb diyorum anında cevap :D teknika nereden bulurum bunu yardımcı olursan sevinirim mümkünse 8 adet alabilirim hazır el atmışken ampliye de ondan takalım kimse mağdur olmasın :D inş. ucuz bişeydir tşk ler bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttfvol -- 10 Şubat 2010; 14:57:41 >
  • Reference 757 siteminiz çok güzel. Bir tarihte İzmir'de Triangle hoparlörleri dinleme fırsatım olmuştu ve çok beğenmiştim. Eğer bir gün bir değişime ihtiyacım olursa kesinlikle düşüneceğim bir markadır.
    Gelelim sorunuzla ilgili kendi düşünceme. Böylesine iyi bir sisteme sıradan banana, vs bağlantı elemanları almak pek doğru olmaz. Siz şimdi hoparlör kablonuzla amfinin hoparlör girişi arasına üçüncü bir şey eklemek istiyorsunuz. Doğrudan hoparlör kablosu, amfi arasında tek bir iletkenlik durumu varken siz bir ilave aparat ile bunu üçe çıkarıyorsunuz hem de pahalı olmayan bir aparatın iletkenliği ile. Ben böyle bir şeyi ille de yapacak olsam WBT kullanırım. Ama yapmam doğrudan bağlantı arada ne kadar az iletkenlik durumu varsa daha iyidir.

Ben güç kablolarımı değiştirmedim. Musical Fidelity lerimle gelenleri kullanıyorum. Ama evin tesisatında bir düzenleme yaptırdım. şöyleki ana sigorta kutusundan bir hat ayırıp 4 sigorta bağlatıp doğrudan prizlere hat çektirdim. Böylece nispeten temiz bie elektrik akımına kavuşmuş oldum.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: dugun

Reference 757 siteminiz çok güzel. Bir tarihte İzmir'de Triangle hoparlörleri dinleme fırsatım olmuştu ve çok beğenmiştim. Eğer bir gün bir değişime ihtiyacım olursa kesinlikle düşüneceğim bir markadır.
    Gelelim sorunuzla ilgili kendi düşünceme. Böylesine iyi bir sisteme sıradan banana, vs bağlantı elemanları almak pek doğru olmaz. Siz şimdi hoparlör kablonuzla amfinin hoparlör girişi arasına üçüncü bir şey eklemek istiyorsunuz. Doğrudan hoparlör kablosu, amfi arasında tek bir iletkenlik durumu varken siz bir ilave aparat ile bunu üçe çıkarıyorsunuz hem de pahalı olmayan bir aparatın iletkenliği ile. Ben böyle bir şeyi ille de yapacak olsam WBT kullanırım. Ama yapmam doğrudan bağlantı arada ne kadar az iletkenlik durumu varsa daha iyidir.

Ben güç kablolarımı değiştirmedim. Musical Fidelity lerimle gelenleri kullanıyorum. Ama evin tesisatında bir düzenleme yaptırdım. şöyleki ana sigorta kutusundan bir hat ayırıp 4 sigorta bağlatıp doğrudan prizlere hat çektirdim. Böylece nispeten temiz bie elektrik akımına kavuşmuş oldum.

Saygılar

tşk ediyorum dediğiniz gibi güzel bir sistem kurduğuma inanıyorum ve gayet memnunum sölediğiniz konularda haklısınız gerçi sistemi son kez düzenledikten sonra artık sök tak gibi bir problemim olmayacak ama denem aşamasında bu sök tak işlerinden kıl olmuştum doğrusu yarın ayaklarda gelecek son kez düzenleme yapacağım.

• Banana gg da bile satılıyor. 1 tl den 500 usd lere kadar çeşit var. WBT bu işin kralıdır. Mevcut hoparlör kabloların nedir bilemiyorum, adam gibi bir şey kullanıyorsan wbt olur. Yok değil ileride değiştireceğin bir kablo ise ucuzundan bir banana işini görür.

Bu banana-spade-çıplak kablo tartışmalı bir konu. Düzgün lehimlenmiş, wbt kalitesinde bir banana fark yaratmayabilir ama birebir denemek lazım. Birde tabi bu farkları alabilmek için ciddi çözünürlük kalitesi yüksek bir sistem ve kablolar gerekiyor. O yüzden kullanın bananayı rahat rahat keyfine bakın.
  • (wres 1.55 pure ofc high performance speaker cable 19/0.12mmx7 5.0x9mm od) kablonun cinsi budur peki bu banana lar standartmı yani herhangi birini alsam olurmu jamolara
  • Bananalar standarttır, tek boydur.
  • sipariş ettiğim sonorous ayaklar gecikmeli olsada geldi sistemi bu şekilde yerleştirdim.aslında bazen tv izlemesem televizyonun yerine cd çaları bırakırdım daha şık olabilirdi ama şimdilik bu şekilde idare etcem.ampli ile cd çalar birbirini etkilemesin diye cd çaları alt tarafa bıraktım ayrıca cumartesi sistemi kurduktan sonra ampli bozuldu diye çok korktum.hop kablosunu üst taraftan yerleştirmiştim ucu fazla uzun olup alttaki bağlantıyla temas edince ampli acaip ısınmaya başladı ve önündeki ışık yanıp sönüyo birde sesi biraz açınca ses kesiliyodu 5-10 dk bayagı bir moralim bozuldu neyseki kablonun alt tarafa temas ettiğini görünce hemen düzelttim çok şükür sorun ortadan kalktı.son resimler bu şekilde.ayrıca ayaklara hop direk yapıştırmadım hop deformansyona ugramasın diye alt tarafına aynı renkte bir parça kestirdim yanlarıda 5 cm yükselttim çarpma anında devrilmesin diye.

http://img196.imageshack.us/i/moto0248.jpg/
    http://img714.imageshack.us/i/moto0245.jpg/
    http://img502.imageshack.us/i/moto0243.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 15 Şubat 2010; 10:55:38 >

• 8 adet nakamichi banana plug 40TL fiyat nasıl uygunmu piyasası nedir bu bananaların?
  • bunların piyasası yok. senin teknis kulaklığa bile çok gelir bu banana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 5 Ekim 2010; 13:52:19 >
  • sölemesi ayıp orjinal japan technics kulaklığımın altın kaplama uçları var istemezük banana
  • orijinal china nakami banana iyi iyi. yani made by nakamichi deil; üretmezler de. oricinıl furutech'im var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 5 Ekim 2010; 13:51:06 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.