Şimdi Ara

Stereo anfi ve hoparlör tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben Yamaha Ax-890 kullanıyorum ve Hİ-Fİ de Jamo Bx-150 ile oldukca doyurucu bir sonuç veriyor.Jamonun fiyat /performansını incelemeni öneririm.
  • Ayrıca linkte Tüm önde gelen dünya markası kolon ları ve fiyatlarını(kıyas için zira yurtdışı)bulabilirsin azda olsa teknik bilgi içeriyor.
  • JBL E100
  • Kardeşim senin istediğin ses Hİ-Fİ moduna geçiyor ve bu öyle ucuz bir şey değil benim bi yerde gördüğüm ikinci el çok eski jbl hi-fi kolonlar var üstünde yanlış hatırlamıyorsam 4-5 tane değil 9 tanemi ne hoperlör var tiz ler baslar midler kolon 60 kg fazla ve fiyatı 4500 ytl idi şimdi sen sıfır ve bu kadar özelliği olan kolonu bırak 1250 ytl o paraya kabinini alamazsın

SENİ ÜZMEK İSTEMEM AMA NE YAZIKKİ BU Bİ GERÇEK

bende ilerde biraz daha büyüyim bişeyler sahibi oluyum sırf bu ses sistemi işine dünyanın parasını bağlıcam öle yeni model anfiler falan değil yani yenide sinema anfisi falan değil sinema başka müzik başka stereo anfiler bilmem neler büssürü şey Kill For You bilir

• tek bir hoparlör içinde 4500 ytl abartı en azından türkiye gibi bir ülkede işsizlik ve geçinim sıkıntısı nı göz önünde bulundurursak.bunun yerine halkımızın nerdeyse büyük bir kısmı ben delimiyim bu kadar parayı buna vericem onun yerine gider 50,60 milyon verir et alırım düşüncesi var ama bu işlerle uğraşan kişiler ayrıca geliri iyi olan kişiler bu miktarda parayı buna yatırabilir.ona saygım sonsuz.ama bütçesi kısıtlı olan bir insan (buna bende dahilim)4500ytl ye sadece hoparlör almaz diğe düşünüyorum.bunun yerine killforyou arkadaşımızın dediği gibi 3000 ytl ye gayet güzel ve temiz sistemler kurabillir(amfisi,hoparlörleri ve belkide temiz cd çalarıymış ekolayzır vb.....).arkadaşım da galiba böle bir şeyler düşünüyor.jbl e-100 değilde e-80 filan sana yeter gibi geliyo hem de bütçeden biraz kar elde etmiş olursun kalan paranla da o kolona uygun bir amfi seçersin bu uygun amfiler arasında bildiğim kadarıyla da denon,marantz var nad hakkında bir bilgim yok ağırlıklı olarak dinlediğin müzik tarzına uyan hoparlörlerin wharfedale olduğundan emin değilim ŞAHSEN.

• Arkadaşlar NAD T513 DVD Player'ın audio performansı nasıldır acaba ?
    Aslında, Nad C521 model CD Player almayı düşünüyorum. Ancak, mp3'te dinleyebilmek için NAD T513 alsam, stereo performansı nasıl olur ?

[ Pioneer'ın Midi olarak adlandırılan müzik setlerinden birine sahibim. Bass reflex, güzel hoperlorleri var. Şimdilik bu sistemle kullanıp, ileride amfi ve hoparlör de ekleyeceğim. Jazz, Lounge, Pop dinliyorum.]

Bilgiler için şimdiden teşekkürler,

Northernlight.
  • Stereo HI-FI sistem kurup bunda MP3 dinlemek bence Ferrari alıp LPG taktırmak gibi. MP3 dinleyecekseniz stereo sisteme para vermek gereksiz. Tamamen kişisel fikrim. Tercih size kalmış. Keyifli dinletiler.
  • @Roller ;
    Çok haklısınız. Ancak, kendi arşivimden kodladığım, iyi ses kalitesinde, mp3'lerim var. Bunları da değerlendirmek isterim.
    Eğer mp3 ve audio CD leri aynı kalitede çalabilecek bir cihaz varsa tercihim olacaktır. Yoksa, ilk tercihim her zaman stereo bir cihaz almaktır.
    Teşekkürler,
    Northernlight.
  • MP3 benim de tercih ettiğim bir format ama kullanım amacım farklı. Ben MP3'ü sanatçıları tanımak ve orjinal albümü almadan önce nihai kararımı vermek için kullanıyorum. Orjinal cd'lere 20-30 YTL vermeden önce MP3'den dinlemek ve karar vermek benim işime geliyor. Elbette MP3'den de müzik dinlenir ancak iyi kurulmuş bir hi-fi sistemde (bileşenlerden kablolamaya) bir MP3 bir de orjinal kaydı dinleyin. Farkı benim gibi iyi bir kulağa sahip olmayanlar bile rahatça anlıyor. İki formatı da iyi çalabilecek bir cihaz var mı derseniz açıkçası ben bilmiyorum. Ama olurda denemeden veya yönlendirmeler neticesinde uyumsuz bir sistem kuararsanız ( ki böyle birşeyden Allah hepimizi korusun. Hem sinir bozucu hem de ciddi para kaybı) zaten iki formatı da aynı kötülükte çalacaktır. Tercihlerinizde size kolaylıklar dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ROLLER

Stereo HI-FI sistem kurup bunda MP3 dinlemek bence Ferrari alıp LPG taktırmak gibi. MP3 dinleyecekseniz stereo sisteme para vermek gereksiz. Tamamen kişisel fikrim. Tercih size kalmış. Keyifli dinletiler.

Kişisel fikrinize katılıyorum. İnsanlar mp3 varken neden hala orjinal cd aldığımızı soruyor. Bu soruyu soranların çok pahalı stereo sistemleri olduğunu duyunca bende şaşırıp kalıyorum
  • HI-FI sisteme sahip olanların takındığı bir tavır beni cidden rahatsız ediyor. Sanat ikinci hatta üçüncü plana atılıyor. Cihazlar, aksesuarlar ve ciddi teknik konular ön plana çıkıyor. Bence amaç kaliteli müziği daha net, daha gerçeğe yakın dinlemek olmalıyken olay bir noktadan sonra müziği değil de sesi dinlemeye kayıyor. Gayet güzel bileşenler elin tersiyle itilip kötülenebiliyor. HI-FI yüksek sadakatten çıkıp müziğe ve sahip olunan cihazlara yüksek sadakatsizlik ve memnuniyetsizliğe dönüşüyor. Pekçok böyle sisteme sahip arkadaşlarda rastladığım bir durum var ki beni daha da şaşırtıyor. 5000-10000$ lık chazlara sahipler ama sahip oldukları CD sayısı 100 bile değil. Cihazları satın almak ve yenilemek adına harcadıkları para nedeniyle CD arşivlerini geliştiremiyorlar. Önceki Ferrari benzetmemi geliştirirsek, araç var ama benzin kısıtlı ve gidip gelinen yol hep aynı 3 km. Sistemin hakkını vermiyorsan, o canavarı yeni CD'lerle besleyemiyorsan bu senin boyundan büyük işlere kalkıştığının delilidir. Bizde "Boşver. 200-300$ lık speaker'den ne olur ki" denilirken ve başlangıç için dahi 1000-1500$ lık ürünler tavsiye edilirken yabancı sitelerde bizim burun kıvırdığımız o 200-300$ lık speaker'lar başlangıç seviyeleri için şiddetle tavsiye ediliyor. Tıpkı cep telefonlarında ve bilgisayarlarda olduğu gibi kullanmadığımız/hakkını veremediğimiz ürünlere gereksiz yere paralar döküyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROLLER -- 12 Şubat 2007; 13:50:25 >

• Ahh ROLLER kadeş Ahh :) gel şunu ev sineması konusunda başlık yapalım beni orda yediler bitirdiler SEN diyosinki steroda başlangıç için 200 dolar 300 dolar öneriyolar bizimkiler ev sinemasında 100 watt kanala 300 watt hopörlerler alıyo gel şu sölediklerini bide orda söle :) sana sonunu kadar katılıyorum her parçanın hakkını verceksin yerine göre teknolojiyi takip ediyosan ediceksin etmeye çalışıp gerisini boşverenler var sırf adam laf olsun diye hopörlerler alıyo yaa neyse eger sen girmek istemezsen ev sineması konusunda uraşamam öleleriyle dersen şu yazdıklarını alıntı yapabilirmiyim orda izin varmı :) SANA BİR KEZ DAHA BRAVO KARDEŞ .!!!
  • İstediğin gibi kullan kardeşim. İstersen alıntı yap istersen copy/paste et kendi imzanla yayınla. Önemli olan fikrimle ilgilenmiş olman. Telifli "sanat eseri" değil yazdıklarım:-) Son birkaç aydır stereo sistem arayışı içindeyim ve karşılaştığım olaylar beni bu satırları yazmaya yönlendirdi. Sana bir anektod aktarayım. Emre Aköz yanılmıyorsam geçen 1 yıl içinde bir sistem almış ve bunu Lale Plak'ın sahibi Hakan Atala'ya söylemiş. Hakan Atala satın alınan sitemi duyunca Emre Aköz'e "Sen artık müzik değil ses dinlersin." demiş. Bir noktayı hep kaçırıyoruz. Önemli olan müziktir. Cihaz alınan keyfi arttırır. Gidin Fazıl Say'ın sistemine bakın. Ne lambalı ampli ne lambalı CD player ne binlerce dolarlık abartılı kablolar ne de çifti 100.000$'lık speaker. İnsanlar Fazıl Say gibi bir müzisyenden daha iyi bir kulak ve müzik bilgisine mi sahipler ki binlerce dolar dökerek aldıkları sistemlerden sürekli memnun değiller. Ben de bir sistem alacağım ama önemli olan benim için sistem değil cd'lerim olacak. Şu an bu satırları yazarken çalışma odamdaki mini müzik setinden Thelonious Monk dinliyorum ve keyfim yerinde. Elbette iyi bir sistemden dinlemek isterim ama o iyi sistem T. Monk'un sanatına değil benim keyfime katkıda bulunacak. Sözüm hiçbir zaman bu işlerle bilinçli uğraşanlara değil. Sözüm o cihazların varolma nedenini anlamayıp teknik konularda boğulup/zaman harcayıp müziğin keyfine varamayanlara.

• ROLLER@ o bahsettiğin teknik konular yüzünden stereo kolon alımımı habire erteleme durumundayım Sen ne tür ve özellikte kolon bakıyorsun?
  • Bookshelf olarak Wharfedale 9.1, Rega R1, Acoustic Energy Evo 1. (200-650$)
    Floorstanding olarak Wharfedale 9.5, Dali 5005 - Concept 6, KEF Q5 (450-700$)
    Yazmadığım ama fiyat aralığı olarak bu civarlarda olan birkaç speaker daha var. Bookshelf ve floorstanding arasında beni tek düşündüren şey stand işi. İyi bir stand 200$ civarında. Yakın bir zamanda Bu ürünlerin bayilerini ve Sirkeci'deki distribütör dışı ithalat yapan dükkanları gezeceğim. Ampli ve cdp kafamda netleşti sayılır. Ampli ve cdp'yi bayi fiyatıyla (nakit) 750-800$'a halledeceğim. Belki güven veren bir firma olursa Sirkeci'den daha hesaplı da olabilir. Düzgün bir kablolamayla keyifli bir sistem kurabileceğimi düşünüyorum.
  • Arkadaşlar;
    Ben de her zaman orijinal cd'den yanayım ve orijinal olmayan cd'leri ve standart mp3'leri neredeyse hiç dinleyemiyorum.
    Ancak, ileride "Sonos" benzeri bir sistemle bütün arşivime kolayca ulaşabilmek için cd'lerimi iyi codec'ler ile mp3 ya da mp4'e convert ediyorum. Bunları da yüksek kalitede dinleyebilmek sevdasıyla yöneltmiştim sorumu.
    Tamamen sizler ile aynı fikirdeyim alsında.
    Özetle; yakında bir NAD C521 BEE almayı planlıyorum.
    Kablo olarak ne almalıyım ? En fazla kaç metre uzağa koyabilirim ? (cdp - ampli arası mesafe en fazla ne kadar olmalı ? )

Yorumlar / paylaşımlar için teşekkürler,

Northernlight.
  • Dediğiniz gibi mp3 dinlenecekse, kule tipi hoparlör ve güçlü bir a/v receiver en ideali.
  • İnsan teknik bilgi sahibi oldukça dinlediği müzikten aldığı zevte azalmaya başlıyor. Ben kendimden örnek vereyim. Eskide çocukluğumda ufak mono kasetçalarım vardı. onda dinlediğim müziklerden çok zevk alıyordum. Bilgi ahibi oldukça teğibi beğenmemeye başladım ve dha iyi bir ses sistemi nasıl kurabilirim diye araştırma içine girdim. Birden kendimi elekrtonik kitapları kurcalarken anfiler yaparken buldum. Hep daha fazlasını isteyip durdum. Artık benim için müzik bir hoparlör test sesi olmuştu. Daha sonra bilinçlendim ve asıl amacın enstürumanların gerçek seslerine yaklaşmaya çalışmak olaması gerektiğini anladım.
    Artı şundan eminimki kolonlar ikinci planda en önemli şey dinlenilen müziğin kaydı. Yani cd ler mutlaka orjinal olmalı. Ve kayıtları kaliteli olmalı sadece orjinal olmasıda yetmiyor. Manyetik bantlardan çekilmiş CD ler bile var.
    Bende bi ara iyibir kolon almayı düşünmüştüm. Elime kaliteli çekimi olan bir cd aldım düştüm yollara.
    Birçok kolon dinledim, dinlediğim sesler beni pek etkilememişti. Çünkü kendi yaptığım kolonlarda o kadar başarılı olmuştum ki artık 4000 doların altındaki kolonlara ihtiyacım olmadığını anladım çünkü onların ses kalitesine erişebiliyordum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.