Şimdi Ara

Stereo anfi ve hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Günlerdir yazılarınızı okuyorum. Ayrıca herkese fikirleri için teşekkürler. Gerçekten hiç bilmediğimiz halde sizlerin sayensinde fikir sahibi olduk. Ancak bir sorum olacak. Burada dinleti yapma şansım olmadığı için sizlerden yardım almak istiyorum. 2 anfi ve 2 hoparlör arasında kararsız kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Her türlü müzik dinlerim. Ama pop, tekno, ve folk muziği ağırlıklı müzikleri seviyorum. Kullanacağım alan 30 m2 civarı. Ancak hem güç hemde uyum açısından aşağıda yazdığım anfilerden hangisiyle hangi hoparlörü tercih etmeliyim. Çok fazlada bütçe ayıramam.

STEREO RECEIVERS
    Nad 352
    Yamaha - RX-497

HOPARLÖR
    WHARFEDALE DIAMOND 9.6
    JBL-E100

Herkese çok teşekkür ederim.

Lütfen, açtığınız konulara uygun başlıklar seçin.Konu başlığı konuya uygun hale getirilmiştir.

KillForYou!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chilly -- 28 Aralık 2006; 23:34:51 >

• anfi ve hoparlör için bütcen ne kadar
  • arkadaşım sağolasın. Ayırmayı düşündüğüm bütçe 3000 YTL yi geçmesin istiyorum. Aydında oturuyorum ve zaten çok fazla seçeneğimde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chilly

arkadaşım sağolasın. Ayırmayı düşündüğüm bütçe 3000 YTL yi geçmesin istiyorum. Aydında oturuyorum ve zaten çok fazla seçeneğimde yok.
    Arkadaşım bende Aydın'lıyım, dediğiniz gibi orada pek fazla seçeneğiniz yok. Size tavsiyem bir hafta sonunuzu ayırıp İzmir Fil Elektroniğe gidin ve değişik sistemleri dinleyin. Size yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Arkadaşım bende Aydın'lıyım, dediğiniz gibi orada pek fazla seçeneğiniz yok. Size tavsiyem bir hafta sonunuzu ayırıp İzmir Fil Elektroniğe gidin ve değişik sistemleri dinleyin. Size yardımcı olacaklardır.

Alıntıları Göster
    9.6 yı dınlemedım ama e-100 lerı dınledım büyüleyici tabi parası olana

• quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

9.6 yı dınlemedım ama e-100 lerı dınledım büyüleyici tabi parası olana

Alıntıları Göster
    anfi:marantz pm 7001
    hop:jbl-e100
    kesinlikle pişman olmassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dax

anfi:marantz pm 7001
    hop:jbl-e100
    kesinlikle pişman olmassın

Alıntıları Göster
    3000 ytl ye daha iyi sistemler kurabilirsin ama illa bu bileşnlerden bir müzik sistemi kuracağım diyorsan, NAD C352 + Wharfedale Diamond 9.6 idela olanı kanımca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Gerçekten sizin katkılarınız kullanıcılar olarak değerli. Ve sanırım bendede şekillenmeler başladı. SRC elektronikten arkadaşlarla da görüştük yardımcı olacaklar. Ama NAd 352 - Wharfedela ikilisi daha çok aklıma yatmaya başladı sanırım. Herşey için teşekkürler. 1 ay içinde almayı planlıyorum. Haberdar ederim hepinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chilly

arkadaşım sağolasın. Ayırmayı düşündüğüm bütçe 3000 YTL yi geçmesin istiyorum. Aydında oturuyorum ve zaten çok fazla seçeneğimde yok.
    Benim kişisel görüşüm alabileceğin en iyi hoparlörü al. Sonra onu kaldırabilecek bir amfi al. Hoparlör öyle zırt bırt değiştirilen bir parça değildir. Çünkü zevkine hitap edeni bulmak zordur.

Ayrıca NAD ve Wharfedale de karar kıldıysanız eğer Killforyou nun imzasında satılık yazıyor. 2. eli de düşün derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 29 Aralık 2006; 18:38:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGH FIDELITY

Benim kişisel görüşüm alabileceğin en iyi hoparlörü al. Sonra onu kaldırabilecek bir amfi al. Hoparlör öyle zırt bırt değiştirilen bir parça değildir. Çünkü zevkine hitap edeni bulmak zordur.

Ayrıca NAD ve Wharfedale de karar kıldıysanız eğer Killforyou nun imzasında satılık yazıyor. 2. eli de düşün derim ben.

Alıntıları Göster
    Anfi ve hoperlor konusunda birçok seçeneğiniz var ; marantz , nad , denon , yamaha gibi...
    Tavisye edildiği gibi sadece yazılı döküman yerine kulaklarınızada inanınız , izmir i bilmiyorum ama istanbulda huzurlu ve konforlu ortamlarda dinleyebileceğiz birçok güzel firma var , mümkünse bir tur yapmanızı salık veririm...

açıkçası bu konulara azda olsa meraklı biri olarak , cebinde belli bir miktar nakit parayla , alıcı modunda dükkan gezmek ( sadece tezgahtar ortamı değil , dinleyebileceğin medeni ortamlar..) çok zevk verici birşey bence

• quote:

Orijinalden alıntı: therapeute

Anfi ve hoperlor konusunda birçok seçeneğiniz var ; marantz , nad , denon , yamaha gibi...
    Tavisye edildiği gibi sadece yazılı döküman yerine kulaklarınızada inanınız , izmir i bilmiyorum ama istanbulda huzurlu ve konforlu ortamlarda dinleyebileceğiz birçok güzel firma var , mümkünse bir tur yapmanızı salık veririm...

açıkçası bu konulara azda olsa meraklı biri olarak , cebinde belli bir miktar nakit parayla , alıcı modunda dükkan gezmek ( sadece tezgahtar ortamı değil , dinleyebileceğin medeni ortamlar..) çok zevk verici birşey bence

Alıntıları Göster
    Sana yardımcı olabilmek için ne tarz müzik dinleyeceğini belirtmende fayda var. Her amfi ve kolon her müziğe uygun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: lloyd

Sana yardımcı olabilmek için ne tarz müzik dinleyeceğini belirtmende fayda var. Her amfi ve kolon her müziğe uygun değil.

Alıntıları Göster
    Yamaha AX-596, Yamaha 540dvd ve Definitive studiomonitor 350 kullanıyorum genelde THM ve TSM dinlerim sistemden oldukça memnunum tiz ve orta sesler için ama bas sesler yetmiyo 16 metrekare odada bas az gibi geliyo bana bas için sesi fazla açmam gerekiyo ozamanda komşular deliriyo bilen varsa Yamaha'larıma bu müzik türleri için uygun bas konusunda da beni doyuracak bi kolon çifti önerirmisiniz max. 1100 ytl

• quote:

Orijinalden alıntı: hazanfer

Yamaha AX-596, Yamaha 540dvd ve Definitive studiomonitor 350 kullanıyorum genelde THM ve TSM dinlerim sistemden oldukça memnunum tiz ve orta sesler için ama bas sesler yetmiyo 16 metrekare odada bas az gibi geliyo bana bas için sesi fazla açmam gerekiyo ozamanda komşular deliriyo bilen varsa Yamaha'larıma bu müzik türleri için uygun bas konusunda da beni doyuracak bi kolon çifti önerirmisiniz max. 1100 ytl

Alıntıları Göster
    bütçeni aşar ama dali concept 10'u tavsiye ederim. belki ikinci el bile bulabilirsin.

• quote:

bütçeni aşar ama dali concept 10'u tavsiye ederim. belki ikinci el bile bulabilirsin.

Alıntıları Göster
    concept serisi pek sevilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

concept serisi pek sevilmez.

Alıntıları Göster
    kimin sevmediğini bilemem, ancak bas ağırlıklı dinlemek isteyene önerilecek en düzgün kolonlar bunlar. ne definetive, ne jamo, vs. böyle düzgün ses vermiyor bas severler için. eğer bütçe müsaitse, sadece ve sadece focal'i öneririm.
  • quote:

kimin sevmediğini bilemem, ancak bas ağırlıklı dinlemek isteyene önerilecek en düzgün kolonlar bunlar. ne definetive, ne jamo, vs. böyle düzgün ses vermiyor bas severler için. eğer bütçe müsaitse, sadece ve sadece focal'i öneririm.

Alıntıları Göster

Wilson Puppy; Kharma

önereyim de sadece focal'nı biraz korkutsun. kardeş
    dali concept iyi kolonlardır; piyasadaki wharfedale' re göre. fakat bunlar bile
    made in china.
    ben baktım onlara Dali ucuz alternatif seri sunmak için üretmiş.ben beğenmedim.
    kendimi örnek vermiyeyim ama; bu işte olduğum bir dostla beğenmedik.
    fakat iyi bir öneriydi. beğeneni seveni varsa elbette iyi bir seçim yapmıştır.

''eğer bütçe müsaitse, sadece ve sadece focal'i öneririm.'' acemilik bana kalırsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Wilson Puppy; Kharma

önereyim de sadece focal'nı biraz korkutsun. kardeş
    dali concept iyi kolonlardır; piyasadaki wharfedale' re göre. fakat bunlar bile
    made in china.
    ben baktım onlara Dali ucuz alternatif seri sunmak için üretmiş.ben beğenmedim.
    kendimi örnek vermiyeyim ama; bu işte olduğum bir dostla beğenmedik.
    fakat iyi bir öneriydi. beğeneni seveni varsa elbette iyi bir seçim yapmıştır.

''eğer bütçe müsaitse, sadece ve sadece focal'i öneririm.'' acemilik bana kalırsa.

Alıntıları Göster
    neden acemilik?

• quote:

neden acemilik?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben Bass ağırlıklı müzik dinlemek istemiyorum hepsi eşit ağırlıkta olucak doğal olucak ne fazla tiz ne fazla bass. Dengeli pırıl pırıl bi ses çıkacak yani davul gerçekte nasıl camları sallıyosa öyle sallıycak ama adam tefin derisine dokundu diyede ortalığı inletmeyecek sibsinin sesi kulaklarını çınlatacak keman içini gıcıklatacak gitarın tellerini kulagının içinde hissedeceksin.... vokal soluk almak için durdugunda cigerlerine dolan havayı bile duyacaksın, pena veya mızrabı tele vurunca telin sesinden hemen önce mızrabın vurma sesini duyacaksın. Herşey doğal, olması gerektiği gibi olucak komşular rahatsız olmayacak; Kolonlar için hadi 1250 ytl diyelim bunu 1 kuruş geçmeyecek... ben bu işi definitive'in aktif bass haporlörü de olan bipolar modelleri ile çözemezmiyim kullanan deneyen olmadımı hiç hani 7002 modeli falan?

• quote:

Orijinalden alıntı: hazanfer

Arkadaşlar ben Bass ağırlıklı müzik dinlemek istemiyorum hepsi eşit ağırlıkta olucak doğal olucak ne fazla tiz ne fazla bass. Dengeli pırıl pırıl bi ses çıkacak yani davul gerçekte nasıl camları sallıyosa öyle sallıycak ama adam tefin derisine dokundu diyede ortalığı inletmeyecek sibsinin sesi kulaklarını çınlatacak keman içini gıcıklatacak gitarın tellerini kulagının içinde hissedeceksin.... vokal soluk almak için durdugunda cigerlerine dolan havayı bile duyacaksın, pena veya mızrabı tele vurunca telin sesinden hemen önce mızrabın vurma sesini duyacaksın. Herşey doğal, olması gerektiği gibi olucak komşular rahatsız olmayacak; Kolonlar için hadi 1250 ytl diyelim bunu 1 kuruş geçmeyecek... ben bu işi definitive'in aktif bass haporlörü de olan bipolar modelleri ile çözemezmiyim kullanan deneyen olmadımı hiç hani 7002 modeli falan?

Alıntıları Göster
    definitive tavsiye etmem. söylediğim bütçe ile istediğin o sesi elde edemezsin. Belki ikinci el bulursan olabilir ancak sıfır hoparlör yok o fiyata. mesela dali'nin ikon serisi var, bi dinle öyle karar ver.

• quote:

definitive tavsiye etmem. söylediğim bütçe ile istediğin o sesi elde edemezsin. Belki ikinci el bulursan olabilir ancak sıfır hoparlör yok o fiyata. mesela dali'nin ikon serisi var, bi dinle öyle karar ver.

Alıntıları Göster
    JBL E100 leri yamaha stereo amfi ile ayrıntılı olarak dinledim.
    ciddi oranda midd seslerde zayıflığı var.
    çıstak çıstak tarzı müzikten hoşlananlar midd sesleri önemsemeyenler için e100 biçilmiş kaftan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.