Şimdi Ara

Stereo Bookshelf Hoparlör ve Creative X7 DAC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Polk için bir şey diyemem güzel hoparlörler :)

Hi-fi de iş çığrından çıkmıyo ne istediğini bilmen lazım evvela. Ben işi walkman + kulaklık kombinasyonuyla kapattım.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Kulaklık çıkışı ve bluetooht önemliyle cambridge audio dac magic plus alırsın asio destekli gayet iyi bir dac giriş olarakda mükkemmel. Amfi olarak ise 800-1000 liraya alacağın bir stereo amfi creative x7'den iyi çalıcaktır kanaatimce. Böylece bir alırsın pir alırsın. Digital amfi digital amfidir. Amacı compac olam x7'nin. 350-400$ civarıvfiyatı var birde. 500-600'e getirebiliceksen al ikinciek yurt dışı vs. Yoksa dac+amfi+rti ve veya victa olayı kapatır. İkinciel toplayabilirisiniz. Magic plus düşüyor piyasaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 500-600 e nerde . X7 nin beyaz olanı sıfır 1500 civarına falan getirtebiliyorum. Siyah olanı ikinci el 1000 e buldum. O na da adaptör upgrade gerekecek. 80$ yan sanayisi. Yani x7 kesinlikle ucuz bir ürün değil.

Şöyle bir ilan buldum. Fiyat iyi ama pek iyi bir kombinasyon değil. Hoparlör hakkında fikrim yok. İkinci bir sıkıntı da koca koca ürünler bunları masamda nereye koyacağım. Adamlar buna evinde ayrı köşe açıyor ama ben normal pc masamda kullanacağım.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-satilik-sifira-yakin-hi-fi-sistem-izmir-amfi-plusdac-plushoperlorler-297540154/detay

Şöyle yapsak nasıl olur? Şimdilik x7 ve Polk u alsam. İlerde ihtiyaç duyarsam x7 nin amfisini kullanmayıp ikinci el bir amfi eklesem nasıl olur? X7 dac olarak fena bir ürün değil. Sıkıntılı kısmı amfisi. (A high power, high efficiency Class-D digital amplifier TPA3116D2)

Bütçe olarak 2500-3000 lira toplam bütçem. Daha bilgisayar da var alınacak. O olmasa biraz daha açılabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Ekim 2016; 1:17:43 >

Knight 2 iyi bir değil ve a9050 güzel amfi 9030 değil. Siz bir tane pm7200-pm6003-4 gibi bir amfi alın stereo marantz 1000 civarına. Dac olarakda magic plus alın üzülmessiniz. Yoksa ileride tekrar yaparım demek en yaş iş bu hobinin. Başdan uzun süre kullanıcağınız sistem oturtun arkanıza bakmayın sonra uğraşmazsınız. X7'de sadeca dac olarak kullanırım ileride diyorsan bu sefer verdiğin parana yazık olur zaten normal fiyatını hak etmiyor. Yani 1000 lira civarına magic plus varken gerisi çöp olur . Dediğiniz bütçeyide aşmamış olursunuz. İleri dönük bir sistem olur. Ayrıca amfi ve dac masanın üstünde üst üste durabilir bunda bir sıkıntı yok. Yada masının yanında ufak bir sehpa alıpona koyarsın amfi ve dac'ı.

Bebim içimde x7 almayınca hep acaba alsaydım kalıcak diyorsanız demeyin. Gezin bir kaç hifi dükkanı ses görün. X7 çöp bakın tekrar söylüyorum bulaşmayın. Kağıt üstü verileri sese her vakit yansımaz.

Dediğiniz dac ın ikinci elini bile 1000 den aşağı vermezler. Pm6004 ikinci elde 1200 civarı. Hoparlörü de eklersek 4000 e yaklaşıyor. Daha kablolar var. Kendi kulağımla duyup aradaki farkı görsem ikna olacağım belki ama duymayınca arada kalıyorum.

Alınca gerçekten işte bu be dedirtse verdiğin para gözümde pek büyümez ama o kadar cihaz kalabalığı ve masrafa rağmen "bu muydu lan" dedirtecek diye korkuyorum.

Onun için gezmen dinlemen lazım. 4000 liraya o kuracğın sistemde dibine kadar yardımcu olurum ama kurduğunda uzun süre yenilemezsin sistemini diğer türlü hep arayışlar içinde olursun. Mesela extreme de pm6005 dinle, elektra hifi da magic plus'ı dinle. Heco victa zaten media markt da olması lazım vs vs biraz gezin görün içinizdeki şüphe kalksın. Yoksa mutlu olmak bı işte en önemli olay.

İstanbul'da yaşasam şimdiye kadar bir çok dükkan gezmiştim ama Kuşadası'ndayım. Gidersem önümüzdeki pazartesi veya salı günü İzmir'e gidebilirim ancak. Dukkan hifi falan var Kordon tarafında.

Bir de 4000 ikinci el fiyatı. Sıfır fiyatları 6000 i geçiyor.

Pm6005 2500tl
    Magic Plus 1600tl
    Rti A3 1800 veya Kef Q300 2500tl
    Düzgün rca ve hoparlör kablosu da lazım.

Dediğim gibi ben başta ortalama bir dahili ses kartı yanına audioengine A5 düşünüyordum. Sonra o parayı ona verene kadar az daha ekleyip x7 dac + p4 alırım dedim. Hem daha iyi bir ses kartı olur, hem bilgisayardan bağımsız çalışır, hem de kasada ses kartı olmazsa kasayı mini itx yaparım dedim. Demez olaydım Creative x7 deki amfi A5+ ın dahili amfisinden kötü değildir heralde.

Bir de gidecem hifi dükkana, bir sürü cihazı deneyip bunu beğendim ama pahalı. İkinci eline bakacağım desem adama küfür gibi olur İstediğin ürünü de her zaman bulamıyorsun ikinci elde.

Haftaya dükkana gideyim bakalım. Adama sadece iki kelime söyleyeceğim. Etkile beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 14 Ekim 2016; 12:39:34 >

Audioengine A5+ düşünüyorsan titanium hd ses kartı al, philips aea2700 bluetooh aparat al bitir. Ama hifi dünyasına düzgün ve sağlam otuaraklı girişi yapıcaksan rti a3 ve magic plus şart. Amfi piyasaya bakıp seçer alırsın pek problem olmaz amfi düşüyor o segmentte her ay bi iki tane.

Şimdi
    A5+ 1500 tl
    Xfi ti hd ikinci elde bir tane buldum. 400 lira
    Bluetooth adaptörü 150 lira
    Toplam 2000 lira diyelim.

Diğer tarafta da
    2700 e
    X7 limited ve Rti A1 var.
    Şimdi bu ikili yukardaki sistemin sesini vermeyecek mi yani? Biraz daha fazla veriyoruz ama çok daha kullanışlı bir sistem.

Öteki sistemin başka dezavantajları da var.

-Ses kartı dahili olduğundan Mini itx kasa yapamam.
    -Araştırınca A5+ sesi pek beğenilen bir ürün olmadığını gördüm.
    -Aldığım Bluetooth adaptörün rca çıkışı olsa olsa bütünleşik ses kartı ayarında olur.
    -titanium iyi kart ama artık üretimde değil. Yeni işletim sistemlerine destek iyi değil. X7 osx, android, ios her yerde çalışıyor.

Kaldı ki duymadan birşey söylemek çok doğru değil ama x7 ve rti A1 ses olarak da titanium hd ve A5+ den önde olur gibi geliyor bana.

Son olarak Kef Q300 var bir tane ikinci 1250 lira ama tiz sürücüleri değişmiş. Ürünün hakkında ne sürücüsü değişmiş olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Audioengine A5+ düşünüyorsan titanium hd ses kartı al, philips aea2700 bluetooh aparat al bitir. Ama hifi dünyasına düzgün ve sağlam otuaraklı girişi yapıcaksan rti a3 ve magic plus şart. Amfi piyasaya bakıp seçer alırsın pek problem olmaz amfi düşüyor o segmentte her ay bi iki tane.

Bahsettiğiniz bluetooth apartı oldukça kayıplı transfer yapan bir cihaz.

44.1 khz bile sinyal veremiyor DAC'a.

HiFi amaçlı alınacaksa kesinlikle tavisye etmem. Gerçi arkadaş Creative X7 baktığına göre çok HiFi amaçlı değil gibi zaten.
    A5+ 1000 lira titanium hd 300 lira aea2700 100 lira ikinciel fiystları ve de düşüyorlar. Boşuna sıfır x7 alma. Ya hifi kur yada a5+ sistemi kur mantıklı olanı bu.

+ sürücü değişik = çöp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 14 Ekim 2016; 21:41:52 >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Evet veremiyor da zaten ana kaynak değil ekstra. Ana ürün titanium hd olucak hifi setup kurmassa dediğime göre. Yada magic plus pm6004 rti a3 alıp uzun süre rahat edicek. Aptx 320kbps max destekliyo. Yanş 1/4 civari 16/44.1'e göre kaybı var dediğiniz gibi bluetooth'un.

Sıfırı da pahalı olduğuna göre Kef i eliyorum o zaman. Kef i elersem İzmirde deneyecek ürün kalmadı yav. Sadece 1-2 tane mağaza ve deneyecek sınırlı ürün var. Polk yok mesela. Ancak merakımı gidermeye gitmiş olurum. Üşenmezsem giderim
    Şu magic plus'ın ikinci elini bulsam ben de alıcam DAC arıyorum ne zamandır.

Şimdi bir Arcam irDAC var 2.el bakayım onu düşürebilirsem iyi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Bahsettiğiniz bluetooth apartı oldukça kayıplı transfer yapan bir cihaz.

44.1 khz bile sinyal veremiyor DAC'a.

HiFi amaçlı alınacaksa kesinlikle tavisye etmem. Gerçi arkadaş Creative X7 baktığına göre çok HiFi amaçlı değil gibi zaten.

A5+ ve titanium hd ikilisi çok hifi oldu da işi bluetooth adaptörü bozdu sanki Bluetoothdan arada bir telefondan spotfydan birşeyler çalarım ancak.

Hi-fi sistem kurmayı düşündüm ancak adam gibi amfi, dac ve hoparlör fiyatı bazı parçaları ikinci el alsan bile 4000 lirayı buluyor. Almak istediğin ürün ikinci elde her zaman olan şeyler değil. O yüzden vazgeçtim diyebilirim. 2000 den fazla harcamayı düşünmüyorum.

• Hocam o kadar araştırmanın sonunda başladığım yere geri dönüp Audioengine A5+ a karar verdim. X7 ye DAC olarak güvensem de amfi olarak güvenemedim. Hepsini ayrı alıp hi-fi setup yapınca da hem maliyet katlanacak hem de nefret ettiğim kablo ve cihaz kalabalığı oluşacaktı. Başka bahara artık. Mini itx kasadan da dahili ses kartı için istemeyerek de olsa vazgeçeceğim artık. Amfiden yararlanmayınca bu sefer de X7 ye verilen para fazla kaçıyor.

Bu fikre de nasıl geldim. X7 yi incelerken lan amfilerde normalde soğutucu heatsinkler olur. Bu cücük kadar creative nasıl soğutuyor acaba kendini dedim. Sonra iç devresine falan baktım. Bomboş yav içi Meğer D sınıfı amfiler elektrik yönünden verimli olup sesi donuklaştıran yapıda ürünlermiş. A5+ ve diğer aktif hoparlörlerde genelde AB sınıfı amfi var. Bunların da kendi içinde kalite kriterleri vardır tabi. Başta X7 ve Pasif hoparlör ikilisinin A5 den iyi ses vereceğini düşünmüştüm ama pek öyle olmayacak gibi görünüyor. Amfi ile hoparlörün ten uyumu iyi olacak mı olmayacak mı derdi de yok.

Şimdi ikinci el A5+ bakıyorum. Kasım sonuna kadar zamanım var. Şunun gibi bir ilan daha denk getirirsem affetmeyeceğim.
    https://forum.donanimhaber.com/m_120259400/tm.htm

1800 altı fiyata temiz KEF X300 bulursam onu da alabilirim.

A5+ yeni sattım ama citronic st6mkii al yada 5. Daha iyiler kesinlikle. Kaynak konusunda usb dac derim başka bişey demem. Audiophile da da300 var değenlendirebilirsin. M2tech evo kovala aynı zamanda hrt music streamer ii. Güzel ürünler. Ses kartı alıcaksan 250-300 lira titanium hd var para eden o kadar. Stx yada zxr parasına usb dac dolu.

Monitör almayı pek düşünmedim. Genelde tatsız çaldıkları söylenir. X-FI serisi bir kart almayı düşünmüyorum açıkçası. Sürücüleri problemli. Da300 iyi gibi.
    Sound blaster Z kötü müdür? Ara ara amazonda 70-80$ a kadar iniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Ekim 2016; 0:50:44 >
    Kötü. Titanium'dan iyisi sadece stx ve zxr aksi iyi değil. Usb dac en mantıklı seçim. Citronic de bepenilen bir modeldir monitorlerin içinde. A5+'da öyle tatlı çalan bir speaker değil.

• Zxr alana kadar usb dac alınır yav. 300$ fiyatı var. Amfisini kullanmayacağım ikinci el x7 bile daha mantıklı geldi bir an. Audio engine ın dac d1 ve d2 var mesela ikinci el bulunabilirse.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.