Şimdi Ara

Stereo sistem onerisi. (Marantz pm 6005 + B&W 685 S2) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok ben dac alsın diye demedim hocam mp3 yerine flac tercih edilmeli demek istedim Network playerlar gerçekten kolaylık spotify vs birsürü serviste çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki arkadaslar denon DNP-730AE ye ek olarak 2000 tl nin altinda onerebileceginiz network player var midir?

• pinkminky P kullanıcısına yanıt
    35 dolar ve üstüne istediğiniz kalitede dac ile raspberry pi öneririm :)

• Gerçek 320 KBPS bir MP3 ile Flac arasındaki fark çok çok küçük. Hele ki sistemde kullanılan kabloların kalitesi, hoparlör yerleşimi, elektrik şebekesindeki gürültü, üst seviye olmayan hoparlörler ve amfi vs gibi faktörlerin olduğunu düşünürsek, giriş seviyesi sistemlerde çok da fazla kafaya takmamak lazım, kişisel görüşüm. Flac vs Spotify Extereme kalite arasında Zensor 3'de fark hissetmemiştim ben.
    Bir alternatif de ayrıca bir Network Player almak yerine alttakiler gibi bir Network receiver amfi almak olabilir. Bu sayede hem amfi hem de Network Player işini tek cihazla çözmüş olursunuz.
    http://www.whathifi.com/yamaha/r-n500/review
    http://m.tr.yamaha.com/tr/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-n602/?mode=model
    http://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=networkproducts&subcatid=networkcdreceiver&productid=melodymediamcr611
    http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8150-126088.html

Bütçe kısıtlı olduğu için ve de hoparlöre yeterli bütçeyi ayırabilmek için böyle bir tercih daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

Bilgisayarı bağlamak için de optik çıkışı olan bir uyduruk 100 tl'lik bir ses kartı kartı alıp optik kablo ile bağlantı yapılabilir.

Bu arada tabii ki ayrı bir Player ve amfi daha iyi sonuç verebilir ama bu tarz giriş seviyesi cihazlarda çok büyük bir fark olmayacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 15 Mayıs 2016; 10:03:05 >

• Ustadlar bu network receiver = stereo amfi + network player anladigim kadariyla. Yolladiginiz linkteki Yamahayi ornek verecek olursak (80W + 80W (8 ohms, 40 Hz-20 kHz, 0.04% THD)) bu degerler Zensor 3 ya da B&W 685 s2 yi rahatlikla surer mi? bu network receiver cihazlarinin bir dezavantaji yoksa dediginiz gibi bunu almak daha mantikli .

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Buda başka bir seçenek ikisi bir arada Metrobüs gibi hem Metro hem Otobüs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 15 Mayıs 2016; 11:46:09 >
    Çok rahat yeter.
    Ama elinizdeki amfinin daha kaliteli çalacağını düşünüyorum

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Henüz elinde Ampli falan yok...

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    O zaman yukarıdaki öneri daha mantıklı

• Şahsen Marantz pm6005 stereo kullanan biri olarak bu bahsettiğim Network receiver'lara göre çok çok üstün olduğunu söyleyemem. Misal Marantz'ı almadan önce Onkyo Network receiverı Dali lektör 5 hoparlörlerle dinlemiştim ve bendeki Marantz - Heco ikilisi kadar iyi çaldığını hatırlıyorum.

Bu sebeple spotify yada benzeri ağ özellikleri çok kullanılacaksa bu tarz bir cihaz mantıklı olur.

Bu arada konuyu açan arkadaşa not olarak şunu ileteyim. Bu tarz hifi cihazlarda mümkün olan en temiz ve kaliteli sesi almak için cihazların mümkün olduğunca sade ve basit olması yeğlenir. Bu sebeple çoğunlukla ayrı bir stereo amfi, ayrı bir cd yada Network Player olması tercih edilir. Fakat bizimkiler gibi sınırlı bir bütçe ile alınan bu işlerin giriş seviyesindeki cihazlarda ayrı ayrı cihazlar almak çok büyük farklılıklar yada fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bu sebeple Network receiver size daha uygun olacaktır.

Bu arada forumda yamaha rn 602 modeli ile ilgili bir başlık vardı, onu bir inceleyin. Bir de bu amfi vs gibi cihazlar Amazon vs gibi yurtdışı sitelerden de daha ucuza alınabilir. O seçenekleri de bir araştırın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 15 Mayıs 2016; 13:33:49 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    +1

• Onerilerinizi dikkate alicam cok tesekkur ederim.
    Yurt ici ve yurt disi forumlari arastirarak network receiver + Bookshelf ikilisiyle kaliteli muzige adim aticaz ins.
    Ustadlar taksit taksit oluyo ksra bakmayin da u kablo isi icin de bir dunya gorus bir dunya paylasim var. Kablo olarak mumkunse 200 tl yi gecmeyecek sekilde ne onerirsiniz

• bu kablo yazicaktim. u kablo olmus yanlis anlasilma olmasin.

Ghentaudio.com :), fiyatına göre harika... Cd player için interconnect kablosu aldım. Kaliteli.

• Marantz mcr 611 i fiyati yuksek
    Yamaha r-n500 un wi fi ve bluetooth ozelligi yok
    En mantiklisi r-n602 o da turkiyede satan int. sitesi bulamadim. Yurtdisi fiyat 600 dolar
    Var midir baska network receiver onerisi ustadlar?

Dostum bende aynı şekilde bu hifi işine giriyorum. Ben çok araştırdım.

Arkadaşımın evinde Marantz6004 + Maverick Audio TubeMagic D2 + B&W CM2 dinleyerek başladım hifi olayına. Çok etkilendim. O şu an Vincent Amfi + Viana Acoustice sete geçti elindekileri sattı. Ciddi bir para ödedi yükseliş için.Fark oluştu daha kaliteli ama o fiyata bence değmez.Şu anki setini sesini yarıdan fazla açamıyoruz.Kısık sestede olsa kalite arttı ama bence değmez o fiyata. Sonra kalk otur git müzik aç olayı hayattan bezdirdi. Şu an gitti Oppo player satın aldı yurtdışından gelmesini bekliyor.

Bu tecrübeler doğrultusunda bu işe girerken kesinlikle dedim network player & dac & amfi all in one bir ürünle başlamalıyım diye. Bütçem düşük 3000-3500 gibi bir para ayırdım. Araştırdım karşıma bir ürün çıktı cambridge audio minx-xi buna ek olarak dali zensor 3 alıp evimde tidal falan kullarak müzik dinlemeyi düşünüyorum.Sanada tavsiye edebilirim.

https://www.cambridgeaudio.com/products/network-players/minx-xi
    http://www.whathifi.com/cambridge-audio/minx-xi/review

Daha tecrübeli arkadaşlarında görüşlerini almak isterim.

• Bende internette bilgim elverdigince arastiriyorum.
    Harman Kardon 3770 ile
    Marantz mcr - 511 cikiyor karsima
    Network stereo receiver i cozdukten sonra hoparlore yonelicem ins.
    Kullanan arkadaslar varsa yardimci olabilirler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: pinkminky

Bende internette bilgim elverdigince arastiriyorum.
    Harman Kardon 3770 ile
    Marantz mcr - 511 cikiyor karsima
    Network stereo receiver i cozdukten sonra hoparlore yonelicem ins.
    Kullanan arkadaslar varsa yardimci olabilirler mi?

Marantz NA6005 network player düsünün derim, alternatif yamaha RN 602 dir. Bu iki network playerin özellikleri birbirine yakın, en guzeli dinleyerek karar vermek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.