Şimdi Ara

Stereo sistem onerisi. (Marantz pm 6005 + B&W 685 S2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araniza yeni katilan bir muziksever olarak stereo sistem kurmak dusuncesindeyim. Yurtdisi ve yurtici forumlarda arastirabildigim kadarıyla Marantz pm6005 in gerek dahili dac bulundurmasi acisindan gerek ses kalitesi begeni topladigi icin konularda sık sık gecmekte.
    Raf tipi hoparlor olarak ta aklimda B&W 685 s2 ya da 686 s2 var.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaslarin onerisi nedir acaba? dogru yolda miyim. Yoksa 4000 tl ile daha iyi bir sistem olusturulabilir mi?
    Son sorum da kablolama konusunda olacak. Kablo olarak ne onerirsiniz?
    Laptoptan muzik dinlemeyi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Laptopdan müzik dineleycekseniz bir USB DAC da mutlaka eklemenizi öneririm.
  • Amfinin icindeki dac ayni isi gormez mi? Usb dac a da mi ihtiyqc var

• Böyle bir sistem kurum laptopun kulaklık çıkışından ses almak, porsche'yi sürekli 3. viteste kullanmak gibi.
  • Konu hakkinda pek bilgim olmadigi icin yanlis secim yapmak istemiyorum tabi. Siz ne onerirsiniz? Daha kaliteli muzik dinleyebilmek icin amfi ve hoparlorlerimi nasil bir kaynaga baglamaliyim?

• pinkminky P kullanıcısına yanıt
    Dac,amfi ve hatta kablolar önemli ama size tavsiyem ilk önce hoparlöre karar verin. Bolca gezip dinleyin alabildiğinizin eniyisini alın. İkincielde güzel amfiler var kaynak ayırana kadar idareten mantıklı fiyatlı birşey alabilirsiniz seçeceğiniz hoparlore göre bakılır. Marantz niyeyse buralarda gereksiz pahalı.

• Öneriniz üzere araştırma yapıcam ancak aklımda şu soru var. Müzik kaynağı (Laptop, Telefon, Cd çalar, Pikap v.s.) + stereo amfi + raf tipi hoparlör. Bağlantıyı bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Bu sistemin arasına dac ya da ses kartı gibi şeyler eklemem mi gerekiyor? Stereo amfi veya hoparlör farklı markalarda bulunur ancak temelde sistemi kurarken yüksek kalitede müzik dinleyebilmek için nasıl bir bağlantı oluşturulmalı. En ideali nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dizustu bilgisayarinizda optik digital cikis var mi? bu cikis genelde analog kulaklik cikisi ile tumlesik olur. eger var ise dac'a gerek kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarimda Optik cikis yok

Kardeşim Laptoptu Dactı falan uğraşacağına al bir tane şundan bak keyfine..
    Denon,Stereo Ampli,Hoparlör üçlüsü işini rahatça görür
    http://www.denon.com.tr/tr/product/hifi/networkplayer/dnp730ae

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 13 Mayıs 2016; 15:51:41 >
  • Siteyi inceledim.network player DNP-730AE yi optik baglanti ile stereo amfiye, stereo amfiyi de hoparlore bagliyorum bu mudur?

Bu mesaja eklenen görseller:

Stereo sistem onerisi. (Marantz pm 6005 + B&W 685 S2)

Her türlü bağlarsın kırmızı beyaz Rca dan Stereo Ampliye bağlantı.Laptopla yapacağın işin kat be kat fazlasını yapacaksın bununla.Tel.bağlantısı kurarak cihazı Tel.den yönetmekte ayrı bir keyif vede kolaylık olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 13 Mayıs 2016; 16:14:50 >
  • Ustad o zaman bu ya da baska bir markanin network playeri + stereo amfi + bookshelf e yoneleyim. Tesekkur ettim.

Aynen Arkadaşım Laptopla falan uğraşma bu zamanda,bu tür cihazlar büyük kolaylık...

• Network player i netlestirdim. Sistemi kafamda olusturdum. Sunu soracaktim ; Dac i bulunan bir network player kayipli formatlarin ses kalitesini iyilestirerek mi dinleyiciye sunuyor. Mesela network playerdan mp3 dinleyecem. Bu cihaz Dosya uzerinde bazi islemler yapip siradan bir mp3 u sanki sahnedeki bir sanatciyi dinler hale ni getiriyor. Aydinlatabilirseniz sevinirim

• Malesef dediklerinizi yapmaz. Bu arada ben bu olsam ikinciel dac alırım m2tech sonra jriver kurarım telefonada jremote kurar uzaktan pc'yi kontrol ederim. Dac her türlü daha iyi ses verir. Kablosuz bağlantının kalitesi iyi değil. Jriver torrentlerde mevcut. Jromet apple da zorunlu. Androidkerde gizmo beleş ve uzaktan kontrolde gayet başarılı.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Hocam Mp3 kayıtı M2Tech ne yapsınki,mp3 e çevrilirken kaybolan verileri gerimi getirecek...

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Mp3 yerine flac indiriverir

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    Flac iyi olur yani.Harici Dac nasıl olur iyimi olur kötümü,zormu ,kolaymı olur bilmiyorum Player olarak Oppo 105D kullandığımdan harici Daca hiç ihtiyac duymadım.Bence yeni başlayanlar için Network Playerlar daha pratik vede kullanışlı Net.radyo özelliğide cabası.Tabiki tercih meselesi her iki şekildede memnun kalacağı kesin arkadaşın..

• Bu hi-fi isleri de gercekten deryaymis yani. Iyi arastirmak lazim tabi ayni isi farkli yollardan yapabiliyoruz sanirim. Bahsi gecen ekipman fiyatlari yuksek olunca daha titizleniyor insan.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.