Şimdi Ara

Steve Jobs, eski HP CEO'su Mark Hurd'un istifası sırasında HP'yi korumaya çalıştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fandrozortlar basmış gene Kendi hallerine bırakın onlara otlasın mesajları
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

sanırım o kadar ces haberlerinden sonra sözde dengeyi sağlamak adına yazılmış zorlama bir haber oluyor bu...

korunacak bişey varsa allah teknoloji alemini jobs mantığından korusun

Jobs mantığından korusun mu ha 5 yılda gelecek teknoloji 15 yılda gelir öyle olursa

Senede tek tük cihazla zengin olabilen bir mantığın nedeni teknoloji olamaz :) asıl bu mantığa mağruz kalan teknoloji 5 senede alacağı yolu 15 senede alamaz.
    bakınız sene olmuş 2013
    nfc yok hdmı yok dlna yok bluetooth varda yok radio yok evrensel arabirimler yok full hdlerin ard arda duyurulduğu şu günlerde hd ekrana bile geçilememiş aynı kasa aynı arayüz vs vs....(iphone 5i baz alırsak)

kısacası bu mantık yoksa teknoloji var bu mantık varsa teknoloji yok yani gördüğün gibi ters orantılı... ama herşeye rağmen jobsuz bir appledan da az da olsa umudum var...

jobs olmadan apple , messi olmadan barcelona gibidir..teknoloji ve pazar mantığı konusunda da hepimizi aydınlattın! nurlandırdın bizleri,çok sağol üstadım!

• yıl olmuş 2013 hala kendi kullandığı telefondan bi haber olanlar var.

nokia 808 in öne çıkan teknolojisi 5 sene öncesine dayanıyor 2012-5=2007 evet sen o telefonu iphoneye borçlusun.özellikle tasarımı ağırlığı iphone baz alınarak üretilmiş

nfc arkadaşımın dandik 256mbramli android telefonunda bile var o kadar körleşmişsiniz ki hangi firrma var diyorsunuz :D

quote:

Eğer Apple ve JOBS olmasaydı su anda Nokia hala kamerasını biraz geliştirip "Bak bu bizim yeni modelimiz" der 6 ay sonra ayni telefonun tuş takimini değiştirip "bak buda en son modelimiz" diyor olurdu.

tabii tabi qualcommdan s4 pro işlemciyi almak hd ekran koymak sonrada bedava androdi basmak çok zordu demi :D o küçümsediğin kamera güncellemesi akıllı telefonlarda devrim yaratıyorsa ne ala... apple gibi panaromayı yeniden keşfetmiyor sonuçta maps hizmetini eline gözüne bulaştırıp beta bile olmayan alfa düzeyindeki mapsi kullanıcılara reklamlarla yutturmuyor nede olsa :D ama ben o beğenmediğin tuşku n82mle bedava-offline-türkçe mapsımla her yeri bulabildim.üstelik bunları arm11 332mhz ve 128mb ram ile yaptım :D 2007-2008 devrinin cihazından bahsediyorum

apple olmasaydı şunlar şunlar olurdu diyene kadar apple varda ne oldu diye sor kendi kendine :D adamlar daha yeni çekebilen bir telefon yapmaya başardılar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: rappelz32

quote:

quote:

quote:

sanırım o kadar ces haberlerinden sonra sözde dengeyi sağlamak adına yazılmış zorlama bir haber oluyor bu...

Jobs mantığından korusun mu ha 5 yılda gelecek teknoloji 15 yılda gelir öyle olursa

Senede tek tük cihazla zengin olabilen bir mantığın nedeni teknoloji olamaz :) asıl bu mantığa mağruz kalan teknoloji 5 senede alacağı yolu 15 senede alamaz.
    bakınız sene olmuş 2013
    nfc yok hdmı yok dlna yok bluetooth varda yok radio yok evrensel arabirimler yok full hdlerin ard arda duyurulduğu şu günlerde hd ekrana bile geçilememiş aynı kasa aynı arayüz vs vs....(iphone 5i baz alırsak)

kısacası bu mantık yoksa teknoloji var bu mantık varsa teknoloji yok yani gördüğün gibi ters orantılı... ama herşeye rağmen jobsuz bir appledan da az da olsa umudum var...

jobs olmadan apple , messi olmadan barcelona gibidir..teknoloji ve pazar mantığı konusunda da hepimizi aydınlattın! nurlandırdın bizleri,çok sağol üstadım!

konu pazarlama ise bu konuda appleı gerçekten inanılmaz başarılı bu konuda hiçmi hiç itirazım yok
    herkez jobs olmasa ile başlayan içeriksiz mesajlar yazıyor benim şu sitede jobsun ölüm haberi steve haklı çıktı adobe flash geliştirilmesi durduruldu gibi haberlerden başka bir şey görmedim.somut bir konuda verebileceğin en somut örnek messi ise hiç tartışmayalım :D edebiyatım hiç iyi değildir hoşlanmamda kendisinden :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 14 Ocak 2013; 13:34:06 >

• somut demişken somut bir örnek vereyim ::D

işte teknolojiye o kadar katkısı varki insanların yeni bir appledan beklentisinin bilinç altı fışkırması :D

bu mantık bi harika dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bakınız sene olmuş 2013

konu pazarlama ise bu konuda appleı gerçekten inanılmaz başarılı bu konuda hiçmi hiç itirazım yok
    herkez jobs olmasa ile başlayan içeriksiz mesajlar yazıyor benim şu sitede jobsun ölüm haberi steve haklı çıktı adobe flash geliştirilmesi durduruldu gibi haberlerden başka bir şey görmedim.somut bir konuda verebileceğin en somut örnek messi ise hiç tartışmayalım :D edebiyatım hiç iyi değildir hoşlanmamda kendisinden :D

sen somut bir örnek istiyorsan sana bir sürpriz yapayım = iphone akıllı telefonu cebine kim koydu acaba.yukarıdaki yorumları okumuyor musun?

http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg bak bu linkte iphone 2g'nin sunumu var.yenilik ne demek? kim ne yapmış? fevkalade anlatılıyor.

bunun yanında sana sorarım ipod'u dünyaya kim duyurdu? sen müzik dinlemeyi sevmiyor olabilirsin.ama sevenleri için devrimsel bir yenilik oldu.koca albumlere yerli yabancı ,, tek dokunusta ulaşabilme imkanı verdi bizlere.

bunlar yetmesse imac ve mac book lara da bir göz atmanı tavsiye ederim.

yok yetmedi dersende,steve jobs 'macintosh' ile neler yapabileceğini gösterdi.bilgisayar dünyasını tepeden tırnağa değiştirdi..seneler önceydi,belki hatırlarsın üstadımm.

• İnsan bu kadar da gocunmaz ki kardeşim neyin kafasındalar anlamış değilim. Bunların kullandıkları neyse iyi kafa yapıyor galiba.

Not : Mesajımı fandrozortlar ,android ve nokia fanatikleri alıntı yapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karantina61 -- 14 Ocak 2013; 13:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan yeniliği teknolojiyi destekleyen ve geliştiren birinin değerinin bilinmemesinden gocunur üstadım.burası bir magazin forumu olsaydı sadece okur ve kapatırım.ama burası teknoloji forumu ve savunma hissi duyduğum değerler var.
  • quote:

insan yeniliği teknolojiyi destekleyen ve geliştiren birinin değerinin bilinmemesinden gocunur üstadım.burası bir magazin forumu olsaydı sadece okur ve kapatırım.ama burası teknoloji forumu ve savunma hissi duyduğum değerler var.

Lafım sana değil yanlış anlama hiç sevmediğim ve son dönemde nefret ettiğim dandik android için.

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

insan yeniliği teknolojiyi destekleyen ve geliştiren birinin değerinin bilinmemesinden gocunur üstadım.burası bir magazin forumu olsaydı sadece okur ve kapatırım.ama burası teknoloji forumu ve savunma hissi duyduğum değerler var.

Lafım sana değil yanlış anlama hiç sevmediğim ve son dönemde nefret ettiğim dandik android için.

yoo neden yanlış anlayayım.varsa yanlısım konuşarak orta yol bulunur elbet
    lakin bir de ne dersek diyelim eksiğini,yanlışını kabul etmeyen fandroidler,iosfanlar var ki insanı delirtiyor

• @SystemApps acaba sende bir zeka geriliği mi var? Bak ben orada ne diyorum? Sen sırf laf olsun torba dolsun mantığıyla cevap veriyorsun? Benim orada ne demek istediğimi biliyorsun ama kalkıp kameradan bahsediyorsun. :) Kıvır bakalım kıvır. :) O iPhone çıkmasaydı, bu kamera gene olurdu ama Symbian bu halde olmazdı. Bilmem anlatabildim mi? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bakınız sene olmuş 2013

sen somut bir örnek istiyorsan sana bir sürpriz yapayım = iphone akıllı telefonu cebine kim koydu acaba.yukarıdaki yorumları okumuyor musun?

http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg bak bu linkte iphone 2g'nin sunumu var.yenilik ne demek? kim ne yapmış? fevkalade anlatılıyor.

bunun yanında sana sorarım ipod'u dünyaya kim duyurdu? sen müzik dinlemeyi sevmiyor olabilirsin.ama sevenleri için devrimsel bir yenilik oldu.koca albumlere yerli yabancı ,, tek dokunusta ulaşabilme imkanı verdi bizlere.

bunlar yetmesse imac ve mac book lara da bir göz atmanı tavsiye ederim.

yok yetmedi dersende,steve jobs 'macintosh' ile neler yapabileceğini gösterdi.bilgisayar dünyasını tepeden tırnağa değiştirdi..seneler önceydi,belki hatırlarsın üstadımm.

akıllı telefonalrı kim koymuş cebime? umarım iphone demeyecektin zira bu mantık hatasının karşısında cevap verebilmem mümkün değil.
    ben siyah beyaz lcd ekranlarda internete girilebldiğini biliyorum! meselahttp://tr.wikipedia.org/wiki/Nokia_7110
    tarihe dikkat!

iphone 2gnin getirdiklerinni bildiğine göre 40 dklık video yerine buraya belirgin özelliklerini yazabilirsin en azından bu kabiliyetin vardır.

müziğe bayılırm da ipod ile ilişkisini kuramadım ne demek istediğini anlamadım.şimdiye kadar hiç ipod ihtiyacıda hissetmedim.sevdiğim herşeye telifli veya telifsiz olarak ulaşma imkanım zaten var.

imac ve macbooka göz attım hatta teknoloji marketlerinde kensine ayrılmış büyük bir alanda da inceledim. inanın aliağaaoğlu kadar param olsun gidipte almam.ayrıca bu cihazların teknolojik anlamda neler getirdiğini yazmamışsın.

kısacası gene boş soyut bir mesaj ben somut örnek göster dediysem cihazın kendisini değil bana somut özelliklerinden bahset. teknoloji sözlüğündeki yerinden bahset. anlatabilmişimdir umarım...

• iPhone’larda başka telefonlarda bulunmayan sadece bilgisayarlarda bulunan SHSH teknolojisinin bulunduğunu ve bu yüzden mini bir bilgisayar olarak
    sayıldığını biliyor muydunuz?

SHSH ı bir araştırın.ben daha da açıklama yapmıyorum.çünkü nasıl olsa somut olmuyor

siz teknolojide devrim yaratan (amoled,360x640 pixel ekrana ; 41 megapiksel kamera koyan) nokiayı kullanmaya devam edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

@SystemApps acaba sende bir zeka geriliği mi var? Bak ben orada ne diyorum? Sen sırf laf olsun torba dolsun mantığıyla cevap veriyorsun? Benim orada ne demek istediğimi biliyorsun ama kalkıp kameradan bahsediyorsun. :) Kıvır bakalım kıvır. :) O iPhone çıkmasaydı, bu kamera gene olurdu ama Symbian bu halde olmazdı. Bilmem anlatabildim mi? :)

symbian ne haldeymiş ki ne değişti?zeka kavramı tek bir tanımı olsada bir çok alana ayrılır. burada her alanda üstün zekam olduğunu söyleyemem.ancak olan zekamın mantığımla uyumlu çalıştığını gayet iyi biliyorum . nokia 808 in kamera dışındaki özellikleri de zaten geçmişten geliyor. ve bu özelliklerin çoğu iphone 5de bile yok. nokia 808 ile ayfonu nasıl illişkilendirdin gerçekten mantığına hayran kaldım.

hani symbianın bugünkü halinin nedeni android desen neyse derim.sonuçta arayüz mantığı androidle biraz örtüşüyor. (çoklu ana ekran bildlirim çubuğu widgetler vs) dolayısı ile seni bu mantıkla herseferki gibi başbaşa bırakıyorum :D (gene olmadı )

• TÜRKÇEMİZDE ifan applefan fandroid fandrozort fanboy gibi CİNS kelimeler yok.Ayrıca kimse ürettiği cihazı yada yazılımı bedava vermiyor.Fanatiğim diye geçinen boyunlarının üstünde taşıdıkları nesnenin beyin olduğundan bihaber olanlar,artık buna bir son verin.TÜRKÇE olarak yazmayın mesajınızı.Başka hangi dil biliyorsanız onda yazın.Teknoloji forumundan ziyade futbol forumuna döndü Donanımhaber.Peşinde olduğunuz ne ise onun peşinden bu ülke dışında nereye giderseniz gidin.Bu ülkenin geri gitmesine sebep siz ve sizin gibi zihniyete sahip olanlardır

• quote:

iPhone’larda başka telefonlarda bulunmayan sadece bilgisayarlarda bulunan SHSH teknolojisinin bulunduğunu ve bu yüzden mini bir bilgisayar olarak
    sayıldığını biliyor muydunuz?

SHSH ı bir araştırın.ben daha da açıklama yapmıyorum.çünkü nasıl olsa somut olmuyor

siz teknolojide devrim yaratan (amoled,360x640 pixel ekrana ; 41 megapiksel kamera koyan) nokiayı kullanmaya devam edin

quote:

SHSH Nedir?

Her bir iPhone'un benzersiz bir ECID etiketi vardır bu etiket sayesinde cihazınızda yüklü olan firmware (işletim sistemi sürümü) Apple tarafından imzalanır. Bu şekilde Apple sizin telefonunuzu iTunes üzerinden tanımlar ve buna göre kontrollerinizi yapar her yeni sürüm çıkışında yine apple tarafından eski sürümün imzalanması (tanımlama) biter ve cihazınız yeni sürümle imzalanır böylece sizler iTunes üzerinden daha eski bir sürüme geri dönüş yapamazsınız. Mesela cihazınızı yanlışlıkla iTunes'ten update ederek iOS 4.0.2 sürümüne geçirdiniz, siz geriye dönük olarak cihazınızı iOS 4.0.1'e geri döndüremeyeceksiniz demektir.

İşte bu noktada SHSH kaydı dediğimiz, cihazınızın etiketi ile yüklü olan sürümün birlikte tanımlanmasını sağlayan ve imzalama dediğimiz bu sistemin jailbreakli telefonlarca Cydia üzerinden otomatik olarak tanımlanması veya bir program vasıtası ile telefonunuza ait SHSH kaydının bilgisayara kaydedilmesi gerekir. Böylelikle sizler mesela iOS 4.0 yüklüyken jailbreak yapılan bir telefonun cydia veya bilgisayarınıza alınan SHSH kaydı ile iOS 4.0.2'ye geçmiş bile olsanız tekrar 4.0 veya 4.0.1 sürümüne geri dönüş yapabilirsiniz. Kısacası SHSH kaydı, yükseltilen sürümden geriye dönmek adına kullanılır ve bunun için gereklidir.

allahım allahım güzel kardeşim yazığın şeyin ne olduğunu biliyormusun?benbilmiyordum öğrendim buyur senin için zahmete girip alıntıladım :) mini bilgisayarmış yesinler ayfonunu

nokia 808deki ekranın o çözünürlükte kalmasının nedeni yüksek çözünürlükte program uyumsuzluğuna neden olacak olmasıdır.zaten geliştirici desteği iyice azalmış bir platformun yüksek çözünürlüğe adabtasyonu gibi bir olasılığı veya zamanı zaten yoktu.ancak o çözünürlüğe rağmen clear black amoled gibi özellikleri barındırmaktadır. ha zaten çözünürlüğünü eleştirdiğin aynı firma pure motionn hd+ ile hem çözünürlük hem ppı değerleri ile geçmekle kalmamış üstüne yüksek tarama hızı olan clear black teknolojisi barındıran süper hassas dokunmatikli bir ekranı ilk fırsatda koymuştur.marifet burada toplama bilgisayar gibi sağdan soldan parça alıp birleştirmek değil.marifet yeni bişeyler ekleyebilmek...

• Hp hisseleri 3 senedir belini doğrultamıyor zaten bu adam gittikten sonra, HP kendi etti kendi buldu.
  • hahahaha biz burda tarihi tartışırken mesut çevik tamda konunun üstüne videoyu koymuş
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Efsane-Telefonlar-Gelmis-gecmis-en-unutulmaz-10-telefon-video.htm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

@SystemApps acaba sende bir zeka geriliği mi var? Bak ben orada ne diyorum? Sen sırf laf olsun torba dolsun mantığıyla cevap veriyorsun? Benim orada ne demek istediğimi biliyorsun ama kalkıp kameradan bahsediyorsun. :) Kıvır bakalım kıvır. :) O iPhone çıkmasaydı, bu kamera gene olurdu ama Symbian bu halde olmazdı. Bilmem anlatabildim mi? :)

symbian ne haldeymiş ki ne değişti?zeka kavramı tek bir tanımı olsada bir çok alana ayrılır. burada her alanda üstün zekam olduğunu söyleyemem.ancak olan zekamın mantığımla uyumlu çalıştığını gayet iyi biliyorum . nokia 808 in kamera dışındaki özellikleri de zaten geçmişten geliyor. ve bu özelliklerin çoğu iphone 5de bile yok. nokia 808 ile ayfonu nasıl illişkilendirdin gerçekten mantığına hayran kaldım.

hani symbianın bugünkü halinin nedeni android desen neyse derim.sonuçta arayüz mantığı androidle biraz örtüşüyor. (çoklu ana ekran bildlirim çubuğu widgetler vs) dolayısı ile seni bu mantıkla herseferki gibi başbaşa bırakıyorum :D (gene olmadı )

S60v3'ten anlatayım istersen. Sürekli takılan, donan, disk doldukça yavaşlayan, doğru dürüst internet deneyimi sunamayan(ki yıl olmuş 2013 hâlâ sunamıyor) bir sistem. Milleti illallah ettirdiği zamanları oldu. Ne oldu, iPhone'un çıkışıyla daha modern bir arayüz, daha hızlı, daha stabil ve bilgisayar deneyimine daha yakın bir cihaz geldi. Üstelik onca eksiğine rağmen bu eksiklikleri fırsat bilip o hızda ve stabillikte olamadı Symbian. Bugün 3.5 yıl önce çıkmış olan iPhone 3Gs elimdeki son model Symbian cihazdan hâlâ daha iyi bir internet deneyimi sunuyorsa daha fazla söz etmeye gerek yok.

Senin ne kadar yüzeysel bir kullanıcı olduğun yazdığın mesajlardan rahatlıkla anlaşılıyor. Hala bluetooth, widget diyorsun. Ben diyorum ki sistem hızlandı, zamanında kullanılıp(S60v3.0 ve S60v3.1) daha sonra terkedilen(S60v3.2 ve S60v5) donanımsal hızlandırma, iPhone'da kullanılmasıyla birlikte tekrar kullanılmaya(S^3) başlandı. Sistem baştan yazıldı ve temizlendi. Çünkü istediği kadar işlevselliği olsun yine de seri çalışan bir sistemle baş edemeyecekti. Peki ne oldu? S60v3 ve S60v5 zamanından kalma ilkel, yavaş, kitlenen ve sürekli reset atan Symbian gitti, yerine problemleri büyük ölçüde giderilmiş, arayüzü hızlanmış bir Symbian geldi. Tıpkı iPhone gibi. Sen bana hâlâ widgettan, bluetoothtan bahsediyorsun. Üstüne üstlük yıl olmuş 2013 diyorsun kendinle çelişiyorsun. Allah aşkına bluetooth mu kaldı artık? En son ne zaman kullandığımı bile hatırlamıyorum. Bakış açını biraz değiştir ve algılarını aç. Bugünkü Android de zaten iOS'tan ilham alınarak hazırlandı. He imzandaki Microsoft logosunun yanındaki yazıları silmen de dikkatimi çekmedi değil. Kalite, güven yazıyordu. Sanırım yaptığın hatayı anlayıp o yazıları sildin. Ne de olsa kalite ve güven gibi şeyler Microsoft ile taban tabana zıt olan değerler. :)) Neyse konunun selameti açısından daha da yazmayacağım zira algıları kapalı ve fanatik birinden daha fazlasını beklememek gerek. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 14 Ocak 2013; 16:44:28 >

• yıl 2013 olmuş hala jobs olmasa teknoloji geri kalır diyenler var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.