Şimdi Ara

Steve Jobs, eski HP CEO'su Mark Hurd'un istifası sırasında HP'yi korumaya çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Steve Jobs, eski HP CEO'su Mark Hurd'un istifası sırasında HP'yi korumaya çalıştı

Hatırlayacağınız üzere Mark Hurd, 2010 yılında maruz kaldığı cinsel taciz suçlaması ve beraberindeki yönetim kurulu baskısı nedeniyle HP'deki görevinden istifa etmişti. HP için hiçte iyi sonuçlar doğurmayan bu ayrılışın yankıları ve o dönemde yaşananlar halen konuşulmaya devam ediyor. Bloomberg Businessweek'in o dönemlerde yaşananlar ile ilgili olarak ortaya çıkardığı bir hikayeye göre, dönemin Apple CEO'su Steve Jobs, Hurd'un zor günlerinde yanında yer almış ve HP'de kalması için elinden geleni yapmış.

Bloomberg Bussinessweek'in belirttiğine göre Hurd, istifasından üç gün sonra Steve Jobs'tan konuşacak birine ihtiyacı olabileceği ve kendisinin onu dinleyebileceği yönünde bir e-posta almış. Sonrasında ise, Jobs ve Hurd konuşmak için bir araya gelmiş. Yine Bloomberg Businessweek'in belirttiğine göre, ikili arasında gerçekleşen bu konuşma boyunca Jobs, HP'ye geri dönmesi ve şirketin gidişatını düzeltmesi için Hurd'a yalvarmış. Hatta HP'nin yöneticilerine onun için mektup yazabileceğini ve onları arayabileceğini de söylemiş. Ancak, Jobs'un HP'yi korumak ve Hurd'u HP'ye geri döndürmek için ortaya koyduğu tüm çabalar yetersiz kaldı. Sonuç olarak ise Hurd, HP'den ayrıldı. 

Üç yıl önce yaşanan fakat yeniden gündeme gelen bu olayda Steve Jobs'un Mark Hurd'u geri getirmek ve Apple'ın rakibi olan HP'yi korumak için çabalaması akıllarda ufak bir soru işareti de bırakmıyor değil. Ancak, geçmişine baktığımızda Jobs'un 12 yaşındayken, HP'nin kurucularından Bill Hewlett ile yaptığı telefon görüşmesi sonucu elde ettiği frekans sayıcı parçaları, staj teklifi ve Hewlett'ten aldığı fikirlerin bu olayda oldukça büyük etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. 

• Yakinda steve jobs un cinsel hayatiyla ilgili haberler gorursek sasirmam bu forumda o derece.
  • Donanımhaber oldu Magazinhaber

• Rahmetli iyi adammış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda SüperFM'de Tarkan'ın "Hatasız kul olmaz" şarkısı çalıyor...
  • güzel haber. böyle haberlerin olmasi foruma renk katıyor.

bu tür magazin haberleri olmasa google in neden windows phone yazılım vermediğini anlayamazdık.

yada apple in neden samsung işlemcilerden vazgeçtiğini...

• sanırım o kadar ces haberlerinden sonra sözde dengeyi sağlamak adına yazılmış zorlama bir haber oluyor bu...

korunacak bişey varsa allah teknoloji alemini jobs mantığından korusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 14 Ocak 2013; 0:54:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemApps

sanırım o kadar ces haberlerinden sonra sözde dengeyi sağlamak adına yazılmış zorlama bir haber oluyor bu...

Jobs mantığından korusun mu ha 5 yılda gelecek teknoloji 15 yılda gelir öyle olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

sanırım o kadar ces haberlerinden sonra sözde dengeyi sağlamak adına yazılmış zorlama bir haber oluyor bu...

Jobs mantığından korusun mu ha 5 yılda gelecek teknoloji 15 yılda gelir öyle olursa

Senede tek tük cihazla zengin olabilen bir mantığın nedeni teknoloji olamaz :) asıl bu mantığa mağruz kalan teknoloji 5 senede alacağı yolu 15 senede alamaz.
    bakınız sene olmuş 2013
    nfc yok hdmı yok dlna yok bluetooth varda yok radio yok evrensel arabirimler yok full hdlerin ard arda duyurulduğu şu günlerde hd ekrana bile geçilememiş aynı kasa aynı arayüz vs vs....(iphone 5i baz alırsak)

kısacası bu mantık yoksa teknoloji var bu mantık varsa teknoloji yok yani gördüğün gibi ters orantılı... ama herşeye rağmen jobsuz bir appledan da az da olsa umudum var...

• quote:

quote:

quote:

Senede tek tük cihazla zengin olabilen bir mantığın nedeni teknoloji olamaz :) asıl bu mantığa mağruz kalan teknoloji 5 senede alacağı yolu 15 senede alamaz.
    bakınız sene olmuş 2013
    nfc yok hdmı yok dlna yok bluetooth varda yok radio yok evrensel arabirimler yok full hdlerin ard arda duyurulduğu şu günlerde hd ekrana bile geçilememiş aynı kasa aynı arayüz vs vs....(iphone 5i baz alırsak)

kısacası bu mantık yoksa teknoloji var bu mantık varsa teknoloji yok yani gördüğün gibi ters orantılı... ama herşeye rağmen jobsuz bir appledan da az da olsa umudum var...

Standart FM radio çok sağlıklı sonuçlar veriyor ya hemen hemen herkes internet radiosu kullanıyor artık bu bir gerçek. iPhone'da da bu var. Ek olarak hdmi ile ilgili Apple TV sayesinde aynı ağ üzerinde olman yetiyor zırt pırt kablolarla uğraşmıyorsun oturduğun yerden elindeki cihazla halledebiliyorsun. Ayrıca arayüzle ve tasarımla teknolojiyi kıyaslamak. Zaten iOS'un özelliği o arayüz kolay olması basit olması. Ek olarak şuan Jobs yok Jobs olsa ekstra bir kaç bir şey olacağı ve böyle bir sorunlu Maps ile çıkmayacağıda kesindi. HD ekran diyorsunda iPhone'da retina var. Ek olarak bir çok teknolojinin piyasada patlama yaratmasını sağlayan Jobs'un kendisidir bunu inkar etmek büyük bir saçmalığa doğru giden bir şeydir. Dokunmatik piyasası ölü haldeyken iPhone ile tekrar canlandı çünkü firmalar ona karşı Rekabet etmek için sürekli dokunmatik yaptılar. Ama önceden dokunmatik ekranların bu popülatiresi yoktu. Ek olarak tabletlerinde patlama yapmasında iPad'in parmağı var. Hani bunlar yakın zamandaki 2 en büyük örnek bir de geçmişi araştır bak bi önemli olan insanlara sunduğu teknolojinin getirdikleri. Yani bir şeyi değiştirdi mi yaptığı ürünler evet değiştirdi. Olumlu yönde mi evet olumlu yönde.
    Senede tek tük cihaz konusunda ise hani bir çok dandik model üreteceğine hep en kaliteliyi üretmeyi planlamıştır Jobs ama Jobs'tan sonra bu politika bozulmaya başlandığı söylenebilir. Ayrıca evrensel arabirimler olarak 3.5mm lik jack girişi var. Onun dışında bırakta şarj girişi farklı olsun Apple'a özel bir şarj girişi olsun ki bence böyle daha da iyi.

• quote:

quote:

quote:

bakınız sene olmuş 2013

kendi ağzınla demişsin yıl oldu 2012 hala radyo, bluetooth diyenler var

• quote:

Orijinalden alıntı: ekayisdag

quote:

quote:

quote:

bakınız sene olmuş 2013

kendi ağzınla demişsin yıl oldu 2012 hala radyo, bluetooth diyenler var

evet 2012

radio diyorum bluetooth da diyorum gsm diyorum ram işlemci diyorum kamera diyorum nfc dlna... daha neler neler....çünkü ben akıllı telefonları baz alıyorum yani bir bütünden bahsediyorum.gerçi smart phone ile idiot phone farklı tabi sende haklısın idiot phone tarafında bunları aramamak lazım :)

• Bütün Dünya Steve JOBS' u takdir ediyor vizyonunu anlayabiliyor, hatta bazı ileri görüşlü fandroidler bile buna dahil ama bir sen ve senin gibiler takdir edemediniz. Sizleri de artık böyle kabulleneceğiz artık ne yapalım...

Eğer Apple ve JOBS olmasaydı su anda Nokia hala kamerasını biraz geliştirip "Bak bu bizim yeni modelimiz" der 6 ay sonra ayni telefonun tuş takimini değiştirip "bak buda en son modelimiz" diyor olurdu. Sen hala daha NFC' den bahsediyorsun, Dünyada kaç tane NFC kullanan şirket var? 2004 ten beri var olan bu teknolojiyi kaç tane firma destekliyor? Yani Matah bir şey olsaydı 9 yıldır hayatta olan bu teknolojiyi hepimiz haldir haldir kullanıyor olmazmiydik? Tabii bununda sorumlusu "Apple" değimi? Sen ve senin gibi ileri görüşlü arkadaşların akil edebildiği şeyleri Apple' daki onca Mühendis düşünemiyor, akil edemiyor. CV vermeyi düşünmelisin.

• Bu şimdi donanımhaberi mi? Teknoloji haberi mi? Donanımhaber bu saçma sapan haberleri ekleyerek iyice marka değerini gözümde düşürüyor. Harbi magazinhaber'e girsek daha az bu tür haberleri görürüz.

• Senin CEOn bir melekti yavrum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

Bütün Dünya Steve JOBS' u takdir ediyor vizyonunu anlayabiliyor, hatta bazı ileri görüşlü fandroidler bile buna dahil ama bir sen ve senin gibiler takdir edemediniz. Sizleri de artık böyle kabulleneceğiz artık ne yapalım...

Eğer Apple ve JOBS olmasaydı su anda Nokia hala kamerasını biraz geliştirip "Bak bu bizim yeni modelimiz" der 6 ay sonra ayni telefonun tuş takimini değiştirip "bak buda en son modelimiz" diyor olurdu. Sen hala daha NFC' den bahsediyorsun, Dünyada kaç tane NFC kullanan şirket var? 2004 ten beri var olan bu teknolojiyi kaç tane firma destekliyor? Yani Matah bir şey olsaydı 9 yıldır hayatta olan bu teknolojiyi hepimiz haldir haldir kullanıyor olmazmiydik? Tabii bununda sorumlusu "Apple" değimi? Sen ve senin gibi ileri görüşlü arkadaşların akil edebildiği şeyleri Apple' daki onca Mühendis düşünemiyor, akil edemiyor. CV vermeyi düşünmelisin.

+1903

İlave: fandrozortlara ne dersen de aynı tas aynı hamam birşey değiştirmezsiniz. Kendi hallerine bırakacaksın ne yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karantina61 -- 14 Ocak 2013; 7:56:30 >

• Bir droid fanıyım forum içindeki mesajlarımada bakabilirsiniz . Şunu belirtmek istiyorum evet elma ürünlerini sevmiyorum abartılı pahalı ve bazı yönlerden benim gibi düşünüen kişileri kısıtlıyan yönleri var ama hayatımıza kattığı şeylerden dolayı nankörlük yapmıyorum Steve jobs ve onun ileri görüşlü fikirler olmasaydı teknoloji olarak hayatımızda eksikler olurdu bu bir gerçek. Bunun farkındalığına varmak gerekiyor artık.

• Birde şu forum üyesi olup kendini donanım haberin yönetim kurulunda sanan ve bu sitenin ne ile ilgili haber yapıp yamyacağını söyleyen güzide bir insan topluluğu varki onlarda en az şu nokianın kör fanlığını yapanlar kadar rahatsız edici.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • günlük apple ve steve jobs dozumu aldım teşekkürler
  • Apple iPhone'u çıkarmamış olsaydı hâlâ Nokia'nın dandik tuşlu Symbian cihazlarına mahkûmduk. Elimde kullandığım 808'i Apple'a borçluyum. Çünkü Apple iPhone'u çıkarmasaydı Symbian bu hale gelemezdi. Hala tuşlu olurdu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.