|
Intel'in CEO'su Gelsinger: 18A teknolojimiz TSMC'nin N2'sinden 'bir miktar' iyi
-
-
Günün fıkrası geldi.
Allah senden razı olsun :D
-
Sonucu görmeden yorum yapmak doğru olmaz. Bekleyelim bakalım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben burada senden başka ağlayan göremedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önceden bizim 10nm onların 7nm'sinden iyi diye övünürlerdi. Şimdi 1.8nm olarak pazarlanan döküm süreci 2nm olandan iyi diye övünülüyor. Kaldı ki neye göre? Verimlilik mi, transistor yoğunluğu mu, güç tüketimi mi, hangisi?
-
hepside cayır cayır yanıyor. Eski seriler stok fan yeterliyken şimdiki iki firmanınkinede 240 lık sıvı soğutma kullanıyorlar yine ısınıyor. Nanomikronun gücü nerde kaldı şimdi.
-
Isınmayı etkileyen farklı etkenler de var ama güç tüketimi gayet somut test edilebilir bir şey ve bu konuda intel'in karnesi çok kötü. Sanki 10 yıl öncesine göre roller tersine dönmüş gibi. O zaman AMD üretim sürecinde gerideydi ve daha yüksek frekanslara çıkıp Intel'le rekabet etmeye çalışıyordu. Mesela o dönem AMD işlemciler çok bariz fazla güç tüketirken soğutma konuusnda Intel işkemcilere göre daha başarılılardı. Intel güç tüketiminde bariz avantajlıyken delid dediğimiz şey de o zaman haber değeri taşımaya başlamıştı.
Diğer taraftan söylediğiniz şey konusunda ben de muzdaribim ve bu kullanıcılar olarak hepimizin ortak kabahati. Örneği ekran kartlarından vereyim. 10 yıl önce yine devasa fanlı ekran kartları yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamıştı ve gereği olmadığı halde kullanıcılar en büyük fanlı olanını tercih ediyordu. Bunun sonucu olarak belli modellerde bir tüketim alışkanlığı oluştu ve üreticiler de gelişen teknolojiyi düşük güç verimi olarak sunmak yerine tüketicilerin tercihi doğrultusunda gücü kökleme yoluna yoluna gitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ben burada senden başka ağlayan göremedim.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X