|
Linux'un babası Torvalds yine açık konuştu: Yapay zekanın %90'ı pazarlama, %10'u gerçek
-
-
aksini iddia eden de yoktur herhalde. yoksa var mı, daha da kötüsü, siz inanıyor musunuz ?
-
Kesinlik katılıyorum.Bu sanal zekayı pazarlamak için her türlü şeyin içine ekleyip bu işten yeni kazanç kapısını keşfettiler.
-
Yav he.
(Bir yerde desteksiz yüzdeli konuşan varsa mümkün olduğunca kaçın)
-
Burada da ciddi ciddi AI gerçeğini "inanmak" ile ölçen var. Sanırım dini münazaralar sonucunda uzak kalmayı yeğlediler. Harika stabil bir cehalet.
-
Yapay zekanın kapasitesini yüzde 10 diyerek küçümsemektense, pazarlama için olduğunun 10 katı abartıyorlar dese daha iyi olurmuş. YZ nın şu andaki halka açık versiyonları gelişmiş bir hesap makinesi gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sen bu adamdan iyi mi bileceksin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir daha "bu üründe yapay zeka bulunuyor" dendiğinde yemin ediyorum o diyenin suratının ortasına sağlam bir yumruk indireceğim. Bıktırıldı artık.
Her şeyde yapay zeka olduktan sonra ne ayrıcalığı kalıyor ki? Altın her yerde bulunsa değerli olur mu artık?
-
İçinde yapay zeka geçen uygulamaların çoğu aslında arkaplanda makine öğrenme veya yapay zeka kullanmıyor, yapay zeka ismi verilmiş standart yazılımlar. Kullanıcı ne de olsa ayırt edemiyor.
Kalanların birçoğu da OpenAI'dan gpt API(veya claude vs.) kullanılarak yapılan wrapper uygulamalar, ortaya yeni birşey koymuyor. Örneğin AI CV oluşturucular, git chatgpt'ye direkt yazdır aynı şey.
Bu tip şeylere "buzz word" deniyor, şu dönemin ürün satma stratejisi ürün içine AI kelimesi eklemek. Bundan bir öncekisi blockchain'di.
Arkasında çalışma, model vs. yatan AI uygulamalarının tabi ki dünyayı değiştireceğini düşünüyorum, bir yerden sonra LLM döngüsünden de kurtulacaklar, farklı yaklaşımlar çıkacak.
Ancak bu wrapper veya sahte AI uygulamalarının çoğu para koparmak için yapılan dolandırıcılık.
-
benim bilip bilemeyeceğimi sen mi bileceksin ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Linus'e karsı cıkıyorsan bu senin bilmediginin kanıtıdır
Sadece bu konuda degil mesela adam doktora gidiyor, kendi tehsisini koyup gidiyor falan..
Cünkü millet olarak genellikle konunun uzmanlarından iyi biliyorsunuz..
-
Meşhur büyük gaflara biri daha eklenmiş oldu.
-
Kaçırdığınız nokta Linus'un AI uzmanı olmaması, siz eliniz ağrıdığında otorinolarengolojiste mi gidiyorsunuz? Otoriteye şartsız itaat bilinen yaygın bir mantık hatasıdır, beyaz önlük giyen veya yaka kartı takan herkes her şeyi bilmeyebilirler.
-
Kendisi abartmış. Yapay zekanın şu anki durumunu kimse tamamlanmış olarak görmüyor zaten.
Yapay zekanın şu anki durumunda bile yapılabilecekler insanı hayrete düşürüyor ve çok kullanışlı.
Bu kadar yaygınlaşması ve abartılmasını destekliyorum.
Çünkü ne kadar çok kullanıcı olursa yapa zekanın gelişmesi o kadar hızlı olur.
Yapay zekanın düşünme algoritması için yeni bakış açıları ve fikirleri bu sayede daha hızlı ve kolay elde edebiliriz.
Toplumda popüler olmuş her şeyde zaten bir balon oluşur. Ancak o iş hakkında bir sürü de farklı fikirler ve veriler de ortaya çıkar.
Bu işler kısıtlı bir zümre veya alanda kalırsa gelişmesi çok uzun sürer.
-
AI uzmanı diye bir sey yok.. AI diye bir sey olmadıgı icin uzmanı da yok.. kelime tamamlama yazılımını PY uygulaması seklinde gelistiren scammerlar var diyorsan onun uzmanı vardır tabii..
Neyse yani programlama uzmanı var ve Linus bir programlama uzmanı.. AI denen seyin bugüne kadar hic icat edilmedigini, chatbot seklindeki sözde AI'lerin sadece gelismis birer kelime tamamlama uygulaması olduklarını, ancak AI adı altında scam pazarlayıcılar tarafından abartıldıgını ve hypelendigini oldukca iyi sekilde bilebiliyor.. Üstelik bu ilk degil benzer seyleri daha önce Stallman yine söylemisti..
Yine aynı sekilde, tamamen farklı alanda ancak benzer konuda, adam uzmana güvenmiyor, kendi teshisini koyup gidiyor, bende su var, sen su ilacı yaz diyor.. Ilac yazılmayınca adamlara dayak atıyor.. Aynı mantık aynı kafa..
Özetle her seyi bilemezsin.. Senden daha iyi bilenler var onlara güven..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ekim 2024; 10:27:37 >
-
Anlatamamışım, "AI uzmanı" değil derken öyle bir şey olmadığını söyledim zaten, AI donanım + yazılımla işliyor, sadece kodlama değil olay, web'de nasılsın yazdığınızda iyiyim sen nasılsın diyen algoritma yapay zeka demek değil. Nvidia neden 1 senede 3 tirilyon doları geçti ve en değerli olma yolunda ilerliyor?
Herhangi bir konuda uzman olan, hatta son dönemde nobel ödülü alan bilimadamları için de söyleniyor, adamlar birden her şeyi bilir ve yorumlayabilir hale geliyorlar. Linus'u severim fakat büyük gaf etmiş. Böyle net yüzdeler verebilmek için işin bizzat içerisinde olmak gerekir ve içerisinde olan biri de durum gerçekten öyle bile olsa ticari zekası varsa böyle bir laf etmez...
-
ChatGPT ve benzerleri de yapay zeka demek degil. Sen ChatGPT ile konusurken sanki ekranın diğer tarafında zeki bir sey varmıs gibi hissediyorsun mutlaka ancak programın amacı zaten sana bu hissi vermek, yani insan dilini taklit etmek. Taklit etmek ile zekaya sahip olarak düsüncelerini dil kullanarak iletmek tamamen farklı seyler..
Mesela ben sana bu yazıyı yazarken, beynimden düsünceler geciyor, bu düsünceleri Türkce diline dökerek sana iletiyorum, bir bilinc ve zeka sahibi oldugum icin, ne yazdıgımın farkındayım ancak sözde AI sana cıktı olustururken, olusturdugu cıktının ne anlama geldigini bilerek olusturmaz.. Sen ona mesela evden yazarsan, o sana evden geldim, evden gelecegim, evden geliyorum, evden sunu getirdim seklinde, yani evden kelimesinin sonuna gelecek olan farklı kelimeleri bir takım bilincsiz algoritmalar kullanarak taklit etmeye calısır..
Bu tahmin algoritması geliskin oldugu icin genellikle tahmin oldukca dogru oluyor yani dogrudan kastım dogru görünüyor fakat dogru görünmekle, dogru olmak da bayağı bir farklıdır.. Mesela düzgün bir Türkce kullanarak yalan seyler yazarsam, dogru gözükebilir ancak özünde dogru bilgi vermeyebilir..
Yani bu bizim anladıgımız sekilde bir zeka olmaktan cok uzak.. Tamamen bilincsiz ve herhangi bir düsünme icermeyen processlarla insan dili olusturuluyor ve bu olusturulurken bilincsiz ve zekasız tahmin algoritmaları kullanılıyor..
Simdi sen programlama uzmanıysan hatta programlama uzmanı olmana bile gerek yok, programlamadan biraz bile anlıyorsan, bu sistematigin ne oldugunun farkına hemen varırsın.. Diyebilirsin ki, bu ortaya sürdükleri sey AI degildir..
Simdi buradan cıkan sonuc, demek ki AI olmadıgı icin, yani kelime tamamlayıcı PY uygulaması oldugu icin, yetenekleri abartıldıgı kadar degil diyebilirsin.. Buradan da otomatik olarak su sonuc cıkar, demek ki bu yazılım verdigi cıktının bile farkında degilse, bu cıktılara insan dokunusu mutlaka gerekecek diyebilirsin..
Dolayısıyla yüzde 90 hype yüzde 10 ise yarar bir arac sonucu cıkartabilirsin.. Burada Linus bu yüzdeleri neden vermis? Neye dayanarak vermis? Yüzde hesaplamasını nasıl yapmıs, bu yüzde hesaplamasını yaparken ne tür veriler kullanmıs bunu bilemeyiz ama düsününce onun da mantıgını sahsen tahmin edebiliyorum..
Yani linus diyor ki, mevzu büyük oranda cöptür, geriye ufak bir fayda kısmı kalıyor onu da alın tepe tepe kullanın diyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ekim 2024; 10:56:14 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kesinlik katılıyorum.Bu sanal zekayı pazarlamak için her türlü şeyin içine ekleyip bu işten yeni kazanç kapısını keşfettiler.
|
Meşhur büyük gaflara biri daha eklenmiş oldu.
|
İçinde yapay zeka geçen uygulamaların çoğu aslında arkaplanda makine öğrenme veya yapay zeka kullanmıyor, yapay zeka ismi verilmiş standart yazılımlar. Kullanıcı ne de olsa ayırt edemiyor. Kalanların birçoğu da OpenAI'dan gpt API(veya claude vs.) kullanılarak yapılan wrapper uygulamalar, ortaya yeni birşey koymuyor. Örneğin AI CV oluşturucular, git chatgpt'ye direkt yazdır aynı şey. Bu tip şeylere "buzz word" deniyor, şu dönemin ürün satma stratejisi ürün içine AI kelimesi eklemek. Bundan bir öncekisi blockchain'di. Arkasında çalışma, model vs. yatan AI uygulamalarının tabi ki dünyayı değiştireceğini düşünüyorum, bir yerden sonra LLM döngüsünden de kurtulacaklar, farklı yaklaşımlar çıkacak. Ancak bu wrapper veya sahte AI uygulamalarının çoğu para koparmak için yapılan dolandırıcılık. |
Benzer içerikler
- twitter takipçi hilesi
- whatsapp bildirim gelmiyor
- whatsapp web nedir
- instagram hikaye gizleme
- fotoğraf boyutu küçültme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X