Şimdi Ara

Linux'un babası Torvalds yine açık konuştu: Yapay zekanın %90'ı pazarlama, %10'u gerçek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazarlama= Yalan diye ALGI var bu başlıkta   .

• 1970'lerden beri var olan bir teknolojiyi bizlere sanki yeni çıkan bir şeymiş gibi gösteriyorlar.

• Pazarlamacılık cogu zaman yalancılıktır zaten.. Yalan malın satısını arttıran etkili bir silah..  

Üstelik yalanı ne kadar büyük atarsan, inananan da o kadar cok olur.. Gosgoca meyrosoft AI diyürse AI'dir hüüööğğ siz daha mı eyi bileceyniz Linus kim, Stallman kim hüüüüüü de diyecek cok olur...

Hatta bu AI'cilere yani AI devlere desem ki, sizin bu AI'leriniz, Chatbotlarınız, AI degildir, bunlar kelime türeticidir desem evet aynen o dedigin gibidir diyecekler.. Bunu demeyen 1 tane bile AI dev olacagını sanmıyorum peki neden LLM olarak pazarlamasını yapmıyorsunuz da, AI olarak pazarlamasını yapıyorsunuz dersem ona cevap veremeyecekler.. Yani hype yapıyoruz milleti premium satısından sögüslüyoruz diyecek değiller herhalde..

• Linus bey saçmalamış, sesli film mi olur renkli filme ne gerek var diyen sinemacılardan farkı yok, sinemacı ya adam biliyordur diyenler de hemen yerlerini almışlar. Zamana, değişime ve gelişmelere ayak uyduramayan bir fosil konumana gerilemiş maalesef.

Her şeyde yapay zeka var bıktıh ya diyenlerin hali de piyasada kuantum deterjan bile var bakın her şeyin içine kuantum koyuyorlar ya demek gibi.

Basit pazarlama taktikleriyle şu anki yapay zeka denen teknolojileri eleştirmek, kıyaslamak komik.

Popüler söylemler üzerinden hareket ediyorsanız ki kitlenin geneli öyledir, giriş seviyesi için şu programı seyredebilirsiniz:
    FluTVyoutube
    Yapay Zeka Gördüm - Aydaki Adam: İlker Canikligil - Konuk: Prof. Cem Say - B62
    https://www.youtube.com/watch?v=PCn65_cFVys

• Pazarlamanın amacı zaten esas realite - en azından henüz - beklentilerle örtüşmediği zaman ideal bir gerçeklik yaratmak ve bu şekilde ilgiyi - beklentiler bir şekilde tatmin edilene veya gerçekliğin kabul edilişine kadar - canlı tutmak değil mi? Bu muhtemelen yapay zekanın gelişim sürecinin doğal bir yan ürünü. Aksi takdirde kapitalizmin çok maliyetli, çok riskli, getirisi beklenildiği gibi değil diye yapay zekayı tasfiye etmesi gerekir ama sistemin elitleri buna da yanaşmaz çünkü yapay zeka bir yandan vazgeçilemez ve potansiyeli büyük. Bir kere o alanda yatırım yapılmış zaten. Batık bir yatırım olmasına izin mi verilecek?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Tech marketing konusunda güzel bir mantık yürütme örnegi fakat, o teknolojinin yani LLM teknolojisinin varacağı yer, dil taklit yeteneklerinin gelisimi seklinde olabilir.. Gercek bir yapay zekaya, yani insan tarzı bir bilinc ve zeka ikilisine ulasmak, böyle bir seyin henüz yanından bile gecilememis oldugu icin ve henüz böcek beyni bile yapay olarak üretilemedigi icin, önümüzdeki binlerce yıl boyunca, muhtemelen mümkün olmayacaktır..

LLM yazılımı bu haliyle ihtiyaclarımızı karsılayabiliyor ve bu alanda yeni gelismeler olacak, tahmin algoritmaları daha da güclenecek, güclenen tahmin algoritmaları sayesinde, cıktı kalitesi de artacak ve cıktılar daha yüksek olasılıkla dogruyu gösterecek, dil translate özellikleri daha da gelisecek, hesaplama yetenekleri artacak falan seklinde seyler ileri sürülüyorsa, evet bu zaten mümkündür ama LLM, LLM'dir, yapay zeka degildir ve calısma sekli zaten kelime tahminleri ve türev icerik olusturmaktır.. Orjinalden türev icerik üretimi konusunda daha da ileriye gidilebilir.. Tabii ki telif hakları davalarında sağlam bir darbe yemezlerse ve orjinal icerige yani egitim verilerine erisim onlar icin pahalı hale gelmezse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ekim 2024; 13:26:52 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, ChatGPT gibi örneklerle temsil olunan "çağdaş yapay zeka" dediğimiz fenomenin istatistiki ve probabilistik çalışan büyük dil modellerinden (LLM) ve düzenleyici eklentilerinden ibaret olduğu gerçeği yapay zekanın potansiyeli hakkında beklentileri kısıtlayabilir ama bu da yanıltıcı olabilecek biçimde büyük dil modellerinin - potansiyel kullanım sahalarında geliştirilmesi konusunda - hafife alınması ve bu konuda geri kalınması riskine gebe. Eğitim süreci telif haklarını ihlal etmeyecek veri setleri tercihleriyle veya yapay zeka pastasından pay almaya yelteneceklerin girişebileceği bilgiye erişim anlaşmalarıyla optimize edilebilir; internette dünya kadar aktör ve veri mevcut. Başlangıçta maliyetler daha yüksek olup zamanla azalabilir. Verimlilik çoğalabilir.

• Adamlar elektrik santralleri kiralayıp veri fabrikaları kuruyor.

Bahsettiğimiz algoritmalar, dünyanın en büyük bilgi ağı kontrol mekanizmalarından biri haline geliyor. Siz yapay zekadan ne bekliyorsunuz ki? Araba kullansın yemek yapsın fabrikada çalışsın makale yazsın falan mı?

Yani resim yap deyince resim yapan bir teknolojiye resim yapması için koca bir santral kiralanmaz herhalde?

Tüm internet verisini işleyebilen bir mekanizmadan bahsediyoruz.

Elinizdeki her yapay zekalı alet, bu sistemin bir entegrasyonu haline geliyor.

Linus bey gene milleti %90 kandırdınız, üstelik gene kendilerine ödetiyorsunuz tebrikler diyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Ben arab sabunu el mümtaz resmi istedim onu bile cizdi.. Icat abi.. Yapmıslar gercekten..

• Yapay-zeka , muhasebe ve Ticari hayattan nasıl kullanılabilir diye biraz kafa yordum. Sonuç kendi kararını veren değilde hazır scriptler yazılsa çözülecek şeylere çıktı.

Yapay-zeka günlük hayattımızdaki işlerimizi kolaylaştırıp , bizlere zaman kazandırması lazım.

Abidine sorsaydın o da çizerdi belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 1 Kasım 2024; 14:55:25 >
  • Linus reyiz haklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Yapay zeka cıktıları kusurlu ve hala elsiz parmaksız cizimler olusturuyor ve sınırsız bir hayal gücüne sahip degil.. Yapay zeka cıktısı benim gibi seyler düsünemez.. O yüzden ben hala kendim kalemle ve traditional yöntemle ciziyorum zaten. Im Schatten d*r Waffen SS ve Wrath of Vlad the Impaler isimli iki yağlı boya tablo üzerinde calısıyorum.. Bunlar bitsin mükemmel tablolar olacak.. Ikisi de bence tam olarak müthis cizimler.. Gören herkeste dehset yaratacak calısmalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Kasım 2024; 22:39:6 >
    Allah kolaylık versin hocam.

Pazarlamacılar yalancı değildir. Tüketiciler yalancıdır. Tüketici olarak hergün kendi kendimize yalan söyleriz. Pazarlamacılar, tüketicilerin inanmak istediği öyküleri üreten kişilerdir sadece.

SETH GODIN

Yapay Düşünme - Artifical Thinking konusuna gelince, yazılımcıların ezici çoğumluğu Yapay Düşünme / YD işinin temelini bilmez
    YD üzerine paket programlar ile iş kotarmaya calışırlar onun dışında averaj bilgisi olan sıradan tiplerdir. Üniversite diploması bu durumu pek değiştirmez.

Medyada bu YD olayı patlamadan yıllar önce de örneğin 2015, 2018 yıllarında da bunu söylüyordum.

Bu konuda daha sonra başka yorumlar iletecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 1 Kasım 2024; 17:31:0 >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    quote:

Pazarlamacılar yalancı değildir. Tüketiciler yalancıdır. Tüketici olarak hergün kendi kendimize yalan söyleriz. Pazarlamacılar, tüketicilerin inanmak istediği öyküleri üreten kişilerdir sadece.

Bu sözleri okuyunca, bir tüketici olarak kendimden utandım!?

Pazarlamacılar hakikaten melek/şeker gibi insanlarmış. Olmasalarmış vay halimize!?

Yaşasın Pazarlamacıların Kardeşliği!?

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam arz talep meselesi sonucta.. Arz olmasa talep de olmaz..

Yazılımda yazabilenin yeri ayrıdır zaten bunun bir yetenek türü olduguna inanıyorum.. Yetenek gerektiren seylerde kisi zaten o seylere yatkındır ve sadece o seylerle düzenli ugrasması yeterlidir.. Eninde sonunda yetenegini maksimize edecek..

Bu yapay düsünme konusunda diğer yorumlarınızı zamanınız olunca gönderirsiniz farklı kisilerin görüslerini de okumak güzel olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Kasım 2024; 18:30:38 >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Videoyu seyredersen kendini nasıl tuttuğunu göreceksin, tabii tanıman da lazım bu arkadaşı biraz. Son 20 senede konusurken kendini tutmayı öğrendi. Aslında şöyle diyor (yani diyemiyor) orada:
    Bu AI işi iyi güzel hoş da AI uçuyor, AI kaçıyor, AI karıya gitmiş diyenlerin hepsi gerizekalı, günlük hayatlarını idame ettirebilir olmaları bir mucize.

Chatgpt çok güzel script yazıyor da AI daha ortada yok. Gerçek AI bir gün ortaya çıkacak bence. İsmini skynet olarak değiştirir İnternete erişim elde ettiği anda...

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

ChatGPT'ye adım adım tarif edersen, yazabilir ama yine de bir scripti nasıl yazacagını zaten bilmen gerekiyor. Bana bir forum web uygulaması gelistir dersen yapamaz ama web uygulamasındaki parcaları adım adım izah edersen ve parcaları kendin birlestirirsen olabilir yine de cogu yerde kendin dokunman gerekecek db tablolarını falan detaylı sekilde izah etmen gerekecek, promptların ne kafa karıstıracak kadar uzun olmalı, ne de programın anlayamayacagı kadar kısa olmalı, özetle denedim test ettim basarılı bulmadım..

Bunun yerine kendin sağdan soldan bile toplayıp düzenlesen cok daha hızlı sekilde scripti olusturursun hem de ilerde yazacagın scriptlerde yine aynı kodu kullanırsın zaten php scriptinden falan bahsediyorsan hepsinde mantık aynı diyelim bir eticaret yaz onu kolay sekilde forum haline de getirirsin, blog haline de getirirsin hepsi crud islemi tabii böyle programcılık olur mu diyeceksin ama günümüzde zaten herkes bu sekil calısıyor chatgpt de bu sekil calısıyor yani toplama koddan farkı yok bu sekil script yazmak cok bir sey fark ettirmez yani..

neyse özetle yapay zeka dedigimiz sey bu konuda da cok gerekli degil bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Kasım 2024; 15:44:18 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.