Stilea JH350A5L'in yorumlarını çok merak ediyorum. Kullananlar var mı acaba? az once stilea MS 1325 de var oldugunu gordum ama stilea'nin kendi sitesinde satılmıyor artık. Eski model midir acaba?
kullanan yoktur herhalde..
Dun makine geldi. Goruntusu gercekten cok hos ve kitchenaid'e benziyor. Kalitesi tam onun gibi degildir ama cok guzel benzettiler.
Ilk basta bunu soyleyim. Beni cok uzen budur.. 650 liralik makine aliyorsun.. ve yaninda ki kullanma kilavuzu cok basit ve ucuz. Sanki 650 tl degil de 10 tl harcamissin. Boyle birsey gercekten beklemiyordum. ikincisi.. heryerden okudum arastirdim..ve makine ya italyada yada turkiyede uretildigini dusunmustum. Ama bu ikisi dogru degil. Tamamen cin malidir. Bunu bilseydim kesinlikle almazdim...
Bir tane yorum buldugum bir amerikan kadin stilea ms8 mutfak sefi almis cinden (tabiki baska bir isim ama goruntusunden belli ayni makine oldugunu) ve 3 ay sonra artik calismadigini soyledi. InsaAllah bu benim basima gelmeyecek. Yillardir bu makine istiyorum ve para resmen biriktirdim bunu alabilmek icin.
herneyse kullanima gelince:
ekmek hamuru yaptim ( 7cup unla) ve hamuru yapti..ama cok sesli ve zorla herhalde. Bu hamur iki tane ekmek icindi..ve bir sonraki sefer, 1 seferde bir ekmek hamuru yaparim. Bu annormal birsey degil kitchenaid de 4 cup den fazla un almiyor benim bildigim kadar. Sonuc: isini guzel yapti..
ondan sonra amerikan damla cikolatali kurabiye yaptim bunda bunu farkettim: kenarlari cok iyi alamiyor. ve dipte biraz kaliyor. Yani surekli bir kasikla makineyi yarim etmen lazim.
Makine cok ses yapiyor. el mixer gibi degil yani..gercekten cok ses cikartiyor. Esin televisyon izlerken bu makineyi kullanmayi tavsiye etmiyorum Ama kitchenaid de ses yapiyor, yani bu da cok normaldir demek ki. InsaAllah zamanla daha fazla ses cikartmaz.
makine sadece bir gun elime. Su anda memnumum ve insaAllah memnun kalacagim.
Stilea olanların tipi Esselere de çok benziyor aslında.. Essede bunlardan alıp 2-3 katı fiyata satıyor olabilir..
Yaklaşık 1 aydır bu tipte olan aletleri inceliyorum. Firmalara bilgi alabilmek için değişik tipte mesajlar gönderdim hiçbirinden yanıt gelmedi. Bu bana, firmaların işini ne kadar ciddiyette yaptıklarını gösterdi. Bu tip aletlerin ne kadar hamur yapabildiğine dair yani kapasitesinin ne olduğuna dair bilgi sahibi olamadım. Çoğunlukla firmaların servis aşamasında büyük sıkıntı var. Sadece Bosch, Philips, Kenwood gibi ürünlerde kapasite bilgisi var. Bu ise arge çalışması yapıldığını gösteriyor. İçinden basit tipte kullanma kılavuzu çıkması, tamamen çin malı olan ürünlerin firma desteği olmadan yapılan ambalajlama olayı. Esse firması bende yabancı izlenimi yaratıyordu; İnternette yaptığım araştırmada Türk malı çıktı. Firmadan yanıt alamadım. Fakir firması bende Alman izlenimi yaratıyordu; İnternette yaptığım araştırmada aslında Alman malı olduğu ancak piyasada satılan ürünlerin %95'inin Almanya'da satılmadığını gördüm. Yani Türkiye'de satılan ürünlerin hemen hepsi Türkiye için Çinde üretilen ürünler. Firma sorularıma yanıt vermedi. Stilea firması bende İtalyan izlenimi yaratıyordu; İnternette yaptığım araştırmada İtalya'da böyle bir firma olmadığını gördüm. Sitesini incelerseniz İtalya'da dizayn edilmiştir yazıyor. Ürünlerin tümü Çinde ürettirilip Türkiye piyasasında satılıyor. Konu ile ilgili firmaya mesaj gönderdim yanıt alamadım.
Özet olarak Satın alacaksanız tavsiyem servis ağında sıkıntı yaşamayacağınız bilindik firmaların ürünlerini alınız.
Not; Yazdıklarım ilgili firmalara gönderdiğim mesajlara yanıt alamadığımdan dolayı düzgün bilgi alamamam ve internet üzerinden elde ettiğim bilgilerden oluşmuş kişisel kanı olup ilgili firmalar tarafından aksini gösteren bir bilgi sahibi olduğumda yine burada yazarım.
Zaten yukarıda yazdığım firmalara ait şikayetlerin sayısı da oldukça fazladır. Şikayetim var isimli siteyi incelerseniz görebilirsiniz