Şimdi Ara

Stranger Things (2016) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.190
Cevap
36
Favori
50.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emple

Başlamayı düşünüyorum,önerir misiniz?

Ölmeden izlenmesi gerekenlerden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır beni bu kadar içine çeken ve her saniyesinden keyif aldığım bir dizi olmamıştı. Üstelik buna başlamadan önce Westwood'un 5 bölümünü izlemiş birazdan heyecanla 6. ya geçecek biri olarak söylüyorum. Kıyas olarak algılamayın sakın. Dizileri kıyaslamaktan nefret etmişimdir her zaman. Breaking Bad ile Game of Thrones'un kıyaslanmaya başlandığı günden beri hep kaçtım bu muhabbetlerden. Neyse burdan devam edersem çok uzayacak. Sadece bir tek bu diziyi izleyip gelip burada ergen ergen bu dizi için yanıp tutuşmadığımı anlamanız için Westwood örneğini verdim. Ve Stranger Things gerçek anlamda eksiği hissedilen özel bir yeri kapattı bence. Bir Stephen King romanının, Tarantino ağzından okunmasının ardından Drive'ın ses ve görüntü efektlerini kullanmasıyla harmanlanmış tadını verdi bana. İşin güzel yani ne varsa hepsinden birazcık koymuşlar o yüzden hiç bir şey abartılmış hissettirmedi. keyfi de buradaydı bence.

not: üşenenler için Drivehttp://www.imdb.com/title/tt0780504/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peyotenin yararları -- 8 Kasım 2016; 0:41:15 >

• Paul Reiser, Sean Astin ve Linnea Berthelsen üçüncü sezon kadrosuna katıldı:

• Dizi çok iyi oyunculuklar muazzam da kafama takılan ve bence çok saçma olan bir konu var. Düşününce dizinin tüm kurgusunu bozuyor...

Ters dünyaya geçebilmek için El'in açtığı geçidi kullanıyorlar ama demogorgon istediği zaman istediği yerde açıp gerçek dünyaya geçebiliyor. Hop ise ilk bölümlerde bu kasabada ilk cinayet ve ilk kayıp vakasının yıllar önce olduğundan bahsediyor.Yani demogorgon bu zamana kadar neden hiç gerçek dünyaya geçmedi. Bence şuan bu sorunun cevabının 2. sezonda olması lazım yoksa bu konu kurguyu bozuyor. 2. sezon demogorgonun neden yada nasıl aktif hale geldiği anlatılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Hocam yaratık belki de ters dünya hakkında araştırma yapan kişiler o tarafa gidene kadar başka bir dünya olduğunu bilmiyordu?

Bilememe gibi bir durumu olması imkansız çünkü will o tarafa geçtiğinde annesinin nerede olduğunu görebiliyor, aynı şekilde demogorgon kim neredeyse oradan çıkıyor, misal anne çocukların odasındayken oradan, alt katta salondayken oradaki duvardan çıkıyor yada ilk sahnede asansörün tepesinden çekiyor adamı. Kaldı ki senin varsayımından yola çıkarsak sadece El'in açtığı geçitten çıkması lazım.

• Bende şuan sezonun yarısını izledim şimdilik güzel dizi baya sarıyor herkese tavsiye ederim ama bir çırpıda hepsini birden izlemeyin:)
  • JessieJ J kullanıcısına yanıt

önceki olay tam yılı hatırlamıyorum ama 23 yıl mı 34 yıl önce mi oldu dedi. Geçiti eleven açtı yani zaten geçit açıldığı zamanlarda yaratık da gerçek dünyaya geçmeye başladı. En önemli şey eksik ya da ben kaçırdım. Eleven ne zaman ve nasıl kaçtı? Eğer o geçiti açtığı zaman o hengamede kaçtıysa gayet mantıklı çünkü o gece yaratık will i kaçırıyor ve kız o sabah hamburgerciye gidiyor. Yani geçitin açıldığı gece kaçtı kız bence. Yaratık da o geçitten kuvvet alarsk başka yerlerde portal açabiliyor. Benim en mersk ettiğim 2.sezon konusu acaba ne olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harikaydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Dizi çok iyi oyunculuklar muazzam da kafama takılan ve bence çok saçma olan bir konu var. Düşününce dizinin tüm kurgusunu bozuyor...

Ters dünyaya geçebilmek için El'in açtığı geçidi kullanıyorlar ama demogorgon istediği zaman istediği yerde açıp gerçek dünyaya geçebiliyor. Hop ise ilk bölümlerde bu kasabada ilk cinayet ve ilk kayıp vakasının yıllar önce olduğundan bahsediyor.Yani demogorgon bu zamana kadar neden hiç gerçek dünyaya geçmedi. Bence şuan bu sorunun cevabının 2. sezonda olması lazım yoksa bu konu kurguyu bozuyor. 2. sezon demogorgonun neden yada nasıl aktif hale geldiği anlatılmalı.

Cevabı çocukların öğretmeni verdi ya zaten, sanırım atladiniz. Çocuklar Wille ulasmak icin ogretmene durumu sorduklarinda, gecmeniz icin inanilmaz bir güç oluşmasi ve bir geçit gerektiginden bahsetti. Bu guc olursa dedi ve kagitta cambazin hikayesini anlatti. Iki dunyayi tek gibi kullanabilirsiniz o zaman dedi. Yani bu guc ve bu gucu elde eden veya kullanmayi bilen biri. Tam da o kagit hikayesi ile paralel olarak final bolumde anne paralel evrende yururken oglu asil dunyada onu hissetti hatta sesini duydugunu sandi. Ardindan isiklari takip ettiler falan .

Finalde Eleven yaratigi oldurmedi bence bas asagi etti . Eleven henuz kendi guclerinin tam anlamiyla farkinda degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Musketeer.

quote:

Dizi çok iyi oyunculuklar muazzam da kafama takılan ve bence çok saçma olan bir konu var. Düşününce dizinin tüm kurgusunu bozuyor...

Cevabı çocukların öğretmeni verdi ya zaten, sanırım atladiniz. Çocuklar Wille ulasmak icin ogretmene durumu sorduklarinda, gecmeniz icin inanilmaz bir güç oluşmasi ve bir geçit gerektiginden bahsetti. Bu guc olursa dedi ve kagitta cambazin hikayesini anlatti. Iki dunyayi tek gibi kullanabilirsiniz o zaman dedi. Yani bu guc ve bu gucu elde eden veya kullanmayi bilen biri. Tam da o kagit hikayesi ile paralel olarak final bolumde anne paralel evrende yururken oglu asil dunyada onu hissetti hatta sesini duydugunu sandi. Ardindan isiklari takip ettiler falan .

Finalde Eleven yaratigi oldurmedi bence bas asagi etti . Eleven henuz kendi guclerinin tam anlamiyla farkinda degil.

Öğretmenin anlattığı mantıktan yola çıkarsak El'in o boyuta geçebilmesi için önce o kuvvetli enerjiyle bir kapı açılması ondan sonra El'im oraya geçebilmesi lazım. Ama El bunu daha sonrasından yapıyor ama o zamana kadar istediği zaman ters dünyaya geçiş yapabiliyor. Yani mantık basit o geçit olmadan El oraya geçebiliyorsa Demogorgenın da geçmesi lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Musketeer.

quote:

Öğretmenin anlattığı mantıktan yola çıkarsak El'in o boyuta geçebilmesi için önce o kuvvetli enerjiyle bir kapı açılması ondan sonra El'im oraya geçebilmesi lazım. Ama El bunu daha sonrasından yapıyor ama o zamana kadar istediği zaman ters dünyaya geçiş yapabiliyor. Yani mantık basit o geçit olmadan El oraya geçebiliyorsa Demogorgenın da geçmesi lazım.

El açmış ya zaten o kapıyı. Çocuklara gidip ''Canavar benim'' demesi canavarı istemeden serbest bırakması anlamına geliyor. O kapıyı EL doktorların savaş için kullanacakları taktiği test ederken canavar ile karşılaşmaları ile şekilleniyor. Canavarın EL'i korkutması ile EL o geçidi açıyor, anladığım kadarıyla bunu istemeyerek yapıyor zaten.

El güçlerinin tamamını bilmiyor veya test etmemiş. Canavar ise daha hakim ve tek ihtiyacı olan bu kapıymış. Zaten kapı olmadan önce şehirde böyle kaçırılma vakalarını olmadığını söylüyordu şerifte. Kapının açılması, Kızın kaçması, Will in kaçırılması aynı gece oluyor.

Ayrıca el in amacı oraya geçmek değil. Herhangi bir zaman dilimine gidip resmini gördüğü kişi ile konuşmak. Bu geçişleri çok sık test etmeye başladıklarında sanırım canavar onları buldu. Dizi bence bu kısmı bizim yorumumuza bırakmış. Çünkü o sahnede EL nereye gideceğini bilmediğini babasına söylüyor. Babası ise eğtimleri hatırlamasını ve fotoğraftaki adamla bu sefer temas kurmasını istiyor yani ilk defa bu kadar ileri gidiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musketeer. -- 15 Kasım 2016; 19:29:24 >

• İki günde bitirdim ilk sezonu. Güzeldi, çerezlik dizi niyetine hızlı hızlı bitti

Polis şefi Hopper adamın dibidir, aksini iddia eden Demogorgondur
  • Başladım ben de bakalım, dizinin farklı bir havası var. Imdb den de iyi bir puan almış ama bölüm sayısını biraz daha uzatabilirlerdi diye düşünüyorum.

• Ben de simdi baslicam bakalim nasil bir sey birkac arkadasim ovdu baya

• arkadaslar diziyi pek takip eden yok sanirim dundsn beri ilk 4 bolumunu izledim beni baya sardi
    gizemli olmasi da hosuma gidiyor baya.

oneriyorum izlemenizi.
    birazdan devam edip kalan 4 bolumu de izlicem

• diziyi çıkar çıkmaz bitirmiştim,biraz vakit geçsin yeniden izleyeceğim

• Bitirdim sonunda kalan bolumler
    Ben baya begendim arkadaslar gizem macera vs ariyorsaniz izleyebilirsiniz

• Sağlam dizi...

• acayip kız şarkı yapmış www.youtube.com/watch?v=Ec92Wa8zJs8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 1 Aralık 2016; 1:13:39 >
  • Dizi çok güzel olmuş, hikaye olsun sürükleyiciliği olsun hepsi tam yerindeydi. Şimdi 2.sezona birçok soru kaldı tabi bakalım daha çok var ama ufak tefek bilgiler yakında akar diye düşünüyorum. Bu arada 2.sezon için ufak ipucu;

Bu arada eleven hala kadroda gözüküyor.Yani yaşadığını söyleyebiliriz. Şefin en sonda bir kutuya waffle bırakması eleven için olabilir, biliyorsunuz götürdü bütün waffleları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku_20 -- 3 Aralık 2016; 5:29:39 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.