Driverlar'da sorun yok onları gözden geçirdim. Sırf bu kadar ilgi göstermeniz bile beni çok mutlu etti teşekkür ederim. O kadar aramanın sonunda borealatis sağolsun dalgalanma demişti. Onu internette aratınca birçok kişinin bu sorunla karşılaştığını gördüm. Bütün önerileri yaptım ama gene düzelmedi. Kabloları kontrol et, mıknatıs görevi görecek şeyleri uzaklaştır, V-sync aç, HZ'leri yükselt, aynı tut, dikey dalgalanmayı ayarla. Ne varsa denedim olmadı. En azından sorunun adını bulmayı başardım. Bundan sonrada durmayıp çözücem bu sorunu. Yardım ederseniz tabiki ^^
Yok mu dalgalanma sorununu çözmeyi bilen biri.
Hocam ben dün Anno 1404'ü yükledim. Ayarların hepsini high a çektim. Yalnız Anti-Aliasing'i 2x'den yukarı çekince, harita da hareket edince, hafiften kasılmalar oldu.
Google'den arattım, bu oyunda bu sorundan yakınanlar var. Yani belki çok fazla sistem istiyordur. Core duo, 8800 gt olanlar low da oynuyormuş hatta...
Bu oyun için yorumlar bu
oyunlarını güncellemeyi dene bende işe yaradı.
Yav öyle diyorsunda, sadece bu annoda olmuyorki. XP'de çalışan EMP şimdi çalışmıyor. Hadi onu geçtim MTW 2 low'da da mı aynı sorunu gösterir? Ayrıca oyunlarda cidden dalgalanma var. Ayarlarla oynıyım bakalım çözebilecek miyim.
Bu arada anno sorunu için o oyunun ilk çıktığında bir ilacı vardı soruna bu sebep oluyordu. Razor'un ilacında bir sorun yok. Bende onu kullanıyorum zaten.
HZ ayarlarını 1440*900 75 Hz yaptım masaüstünde ve oyunda. Maksimum ayarlarda çok hafif bi takılma oluyor. Hiç yoktan iyidir. :)
BFME için çok uğraşma 4-5 tane bilgisayarda denedim düşük sistemden en yüksek sistemli bilgisayarlara kadar hepsinde belli bir miktar askerin üzerine çıktığın zaman kasmalar başlıyor.MTW 2 yide 2-3 pcde denedim ondada aynı belli bir askerin üzerine çıkınca her sistem kasıyor.
Asker sayısı artsa da takılsa bişi demiycem dünya haritasında gezerken yada denizde gezerken bile oluyor bu olay. Birde oyundan çıkıp bir daha girdim gene eskisi gibi oldu Anno.
quote:
Orijinalden alıntı: durukann
Asker sayısı artsa da takılsa bişi demiycem dünya haritasında gezerken yada denizde gezerken bile oluyor bu olay. Birde oyundan çıkıp bir daha girdim gene eskisi gibi oldu Anno.
Nasıl yani asker sayısı artmadan o sistemde takılması imkansız.Takılma derken fps düşüklüğünü kastediyorsun di mi? Yoksa ekrandaki tırtıklanmayı falan mı kastediyorsun?
Dünya haritasından yana doğru gidiyorum. FPS 110 oluyor. Ama gene takılıyor. En yükseğe alıyourm kamerayı 45-50 arası oluyor. ve gezmek imkansızlaşıyor. Gene düzelmezse XP SP 3 64 bit yüklücem. Çekemem bu windows 7'yi.
Bu beni çok çok aşar, sen en iyisi borealatis adlı arkadaşa PM ile sorununu ayrıntılı anlat. Nasılsa sorunu bildi, çözümü de bilir belki :D
quote:
Dünya haritasından yana doğru gidiyorum. FPS 110 oluyor. Ama gene takılıyor. En yükseğe alıyourm kamerayı 45-50 arası oluyor. ve gezmek imkansızlaşıyor. Gene düzelmezse XP SP 3 64 bit yüklücem. Çekemem bu windows 7'yi.
FPS 110 olduğu halde takılıyorsa vsync problemi yaşıyorsun demektir.Oyun ayarlarından vsyncyi açarsan sorunun çözülecektir.Birde Windows 7 bazı monitörlerin hertzini algılayamıyor o yüzden vsync açmak için refreshlock programını yüklemeniz gerekiyor.
Hocam V-Sync'i kaç kez denediğimi hatırlamıyorum bile. Ama gene deniyim.
quote:
Hocam V-Sync'i kaç kez denediğimi hatırlamıyorum bile. Ama gene deniyim.
Ama eğer Windows 7 monitörünü 59 hz olarak algıladıysa vsyncyi açsan bile çalışmaz.O yüzden refreshlock yükleyip monitörün kaç hz destekliyorsa onu seçipte vsync açman gerekli.
75 Hz olarka algılamış durumda zaten. 75 ve 60 seçilebiliyor.
Kasmadan kastın nedir 30 FPS falan mı???
Kasma yokki. Kasma olsa nesneler hareketinde sorun olurdu onlarda sorun yok. Kamera takılıyor. Kamera takılıyorsada dalgalanma vardır diye düşünüyorum ama çözümü yok işte.
Valla biraz uzak ihtimal ama kullandığın fare yada klavye kablosuzmu acaba.Bunlardan dolayı bir gecikme olabilir