Şimdi Ara

Streaming Media ve yeni sistem opsiyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz değişik bir ikilemdeyim... amaç daha çok muzik dinlemek lakin eş faktöründen dolayı MA RX6 larıma surrond ve center ekleyemiyorum..

Şu anda denon avr 1910 ve wd tv live ile ağırlıklı olarak flac mp3 ve benzeri, çogunlukla ksek bit rate li albumleri edinmeye çalışıyor ve bu albumleri dinliyorum. Bunların dışında muzik marketlerden aldıgımcd leri de Marantz cd67mk2 ile dinliyorum. Ağırlık olarak %90 flac ve benzeri, %10 da cd dinliyorum.

Wd tv live ın kapasitesinin belli olmasından oturu özellikle kullanılabilirliği arttıracak daha iyi bir çözüm arıyorum. Bunu ararkende amacım hem kullanılabilirliği arttırmak hemde rx6 ları daha iyi bir anfi ile sürmek istiyorum.

Aklımda 2 sistem var, sizin görüşleriniz almak isterim.

Sistem 1,

Pioneer LX 56 veya 76, Hem anfi hemde media streamer olarak kullanılacak ... Çok iyi ipad ve android uygulamları oldugunu biliyorum. Bu sayede tv yi açmadan gayet iyi performans (gerek dahah iyi ses gerekse, uygulamlar ile daha başarılı bir yönetim) alınabilir diye tahmin ediyorum.

Sistem 2

Pioneer A50 anfi olarak + Pioneer N50, streamer olarak kullanılacak.....

Sizce 2nci sistem, 1nci sistemde çok fark edilir anlamda daha iyi çalar mı ? Değer mi ?

Lx 56 nın görüntü işleme ve AVR olmasından dolayı belli avantajları var... diğer sistem ise muzik dinlemeye özel bir yapıda.. .

Ne dersiniz?

Not : pioneer lx serilerinin muzik performanslarının gayet iyi oldugunu okudum, özellikle rakip ürünlere göre. Remote uygulamaları başarılı ve boyut olarakta yüksekliklerinin 19cm civarında olması (çok kalın anfiler mevcut rafıma uymuyor) benim için biraz daha ön plana çıkarıyor. Pioneer N50 zaten malum bir cihaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

"Lx 56 nın görüntü işleme ve AVR olmasından dolayı belli avantajları var... diğer sistem ise muzik dinlemeye özel bir yapıda.. ." cümlesinde aslinda noktayi kendiniz koymussunuz, sistemi cok yogun olarak müzik dinlemek icin kullanacaksaniz AVR yerine 2ch anfi almak daha mantikli.

Muziklerinizi daha cok dosyalardan caldiginiza gore cd calarinizi satip bir streamer + harici DAC alabilirsiniz.

Ev sinemasinda da kullanayim diyorsaniz ve ikinci ayri bir sistem almayacaginizi varsayarsak o zaman RX6'larla uyumlu bir AVR cözüm olabilir. TR'de ne kadar yaygin bilmiyorum, ama Yamaha AVR'lar MA'larla cok uyumlu diye biliyorum.
  • Merhaba,

Yorumunuz için teşekkürler.
    AVR nin şu anda bana yaşattıgı yegane avantaj aslında TV nin açıldığında otomatik olarak açılması ve kapandığı taktirde otomatik olarak kapanması. Tabi birde görüntü işleme noktasında WD TV Live dan muhtemelen daha iyi iş yapıyor.
    Fedakarlık genel anlamda bu alanlarda olucak gibi.. yani pratikte kulamndadan stereo anfiyi açmaz isem TV nin sesine talim edicez (buna belki ilerde çok slim bir sound bar ile çözüm bulabilirim... )... aslında pratikte çok bir iş olmasa da eş faktörü bu tip bir durumu sürekli göze sokabiliyor :)

İyi bir stremer aldıgım taktirde (mesela n50), harici bir DAC ın bellirli bir seviyedeki sisteme çok fazla bir şey eklemeyceğini düşünüyorum .. N50 nin içinde DAC a harici kaynaktada giriş yapabiliyoruz, yani eğer istersem WD TV Live dan optik bağlantıda yapılabilir (veya TV den...)

CD Player ıma tabiri caiz ise kıyamıyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.