Şimdi Ara

Strong 32' LCD İncelemem (1490 Ytl/12 Kelepir LCD!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aleti dün akşam tansaştan aldım, 1490 ytl / 12 taksit (Bonus World Axess)
    1000:1 kontrast, 550 cd/m2 parlaklık, 1366x768 çözünürlük, 8ms , vga, dvi (hdcp li) vs vs özelliklerde ve 82 cm büyüklükte

Öncelikle strong gördüğüm diğer lcd tvlerden daha büyük görünüyor, kasa yapısından olsa gerek :)
    Görüntü kalitesi tatmin edici, 3 milyarlık 32" lcdler ile kıyaslanması pek doğru olmaz, ancak kaliteli bir bağlantı yapıldığında istediğiniz görüntüyü alıyorsunuz. Ben ilk başta Laptop ile bağlantı yapıp, istediğim sonucu alamamıştım. Bugün izmirdeki evime dönünce ilk iş Xbox 360 oyun konsoluma bağladım, 1280x720 çözünürlükte sorunsuz bağlantı kurdum VGA ile.

Component için, VGA-Component dönüştürücü almam gerekliymiş, yani destekliyor ama VGA dan bağlamak varken componenti kim napsın
    Xbox360 da HD olarak 1-2 oyun oynadım, ghosting yada benzeri bir probleme rastlamadım. Alet hakikatten 8 ms. Xboxa Kurtlar Vadisi IRAK Dvdsini taktım, film 1280x720 ye yükseltilerek gösteriliyor xboxda, ve görüntü kalitesi gayet iyi.

Çeşmede iken uyduyu kompozit (en kötü görüntü aktarma yolu) ile bağlamıştım, tahmin edileceği gibi görüntü pekde iyi değildi. Skart ile biraz daha iyi sonuç verir tahminen, ancak ne kadar iyi olursa olsun görüntü INTERLACED olduğundan çokda iyi sonuç vereceğini sanmıyorum. Öte yandan, bu TV yi HTPC tarzı (set altı mini PC, yatay kasa PC vs) bir alet ile VGA (varsa DVI daha iyi!) portundan bağlanırsa çok tatmin edici sonuç alırsınız. İşte o zaman uydu kanallarıda LCD ye progressive iletileceği için görüntü çok daha net olacaktır.

Bu LCD tv yi öncelikle Xbox360 da oyun oynamak için almıştım, ancak DVD performansını da çok beğendim. Projeksiyonu açmaya üşendiğimde burdan izleyebilirim. Kontrast seviyesi tatmin edici düzeyde.

Bu Televizyon, 2 milyara satılan tomson / crea ile aynı sınıfta, bu yüzden bu incelemem tomson / crea lcd alacaklara da yolgösterici olabilir. DNIe, XD Engine, 3D Comb filter gibi pahalı TV lerde bulunan özel dijital sinyal işleme sistemi bu tür ucuz LCD lerde olmuyor. Bu nedenle tv ye vereceğiniz sinyali sizin bir şekilde iyi olarak TV ye iletmeniz lazım. Aradaki 1.5 milyar farka çok güçlü bir HTPC bilgisayar + Uydu kartı toplanabilir, veya HTPC bilgisayar + Component bağlantı destekli bir uydu alıcısı + VGA-Component çeviricisi ile 3 milyarlık LCD den daha kaliteli bir görüntü alabilirsiniz. Çünkü hiçbir elektronik görüntü işlemcisi, pc de yazılım ve ghz lik işlemci ile yarışamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikaMasala -- 20 Şubat 2015; 7:36:39 >

• çok sevindim murat,
    yazdıklarını sonuna kadar destekliyorum,
    3 aydır yazıyorum, lcd=iyi sinyal
    şimdilik pc ile devam edeceğiz...(pc yi kurar kurmaz skystar 2 uydu alacağım)
    selamlar
  • görüntüler gayet iyi gözüküyor...Hayırlı olsun.İstanbul'da satılıyormu acaba ?
  • istanbulda göremedim
    istanbullular bu ürünün muadili tomson 32" alabilirler 2000 ytl civarı
  • murat bey senin alet HDMI 3.0 versiyonu desteklemiyor senin ki 1.0 versiyonlu ps3 3.0 destekli gelecek
  • PS3 kaç para olcak? en az 1.5 milyar
    Bu TV kaç para? 1.5 milyar

Kusura bakmasın ama PS3 için 1080p destekli 32" LCD ye 6 milyar vercek göz yok bende!
    HDMI olmaz, VGA kablosuyla 720p de oynarım bu lcd de

zaten bütün oyunları 1080p çalıştıracak kadar güçlü bir GPU ya sahip değil PS3
    720p oynarım, 60fps olur daha iyi

1.5 milyarlık LCD de HDMI 3.0 aradınız ya bravo size
  • şimdi skystar2 uydu kartı ile pc den lcd tvye bağlantı yapılsa normal uydu receiverdan daha mı ii görüntü verir diyorsunuz? yaw şu sorumun cevabını 10 gündür kimseden alamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen öyle olur diyorum
    Alt-DVB ile izle
    Alt-DVB power install ile
    görüntü kalitesi mükemmel

ancak wide muhabbetinde, ya görüntü bozulacak yada sağda solda siyahlık kalcak artık.
  • peki murat bağlantıyı vga-vga mı yapacağız yoksa dvi-hdmi mı yapacağız? ikisi arasında fark olurmu?
  • PC den bağlayacaksan, DVI ile bağla
    eğer TVnde DVI yok, HDMI girişi var ise sadece DVI-HDMI çevirici ile bağla, ya da HDMI çıkışlı bir Sapphire ATI ekran kartı al
    şimdilik ucuz çözüm olarak VGA dan da bağlayabilirsin tabi
    aslında arada öyle çok bariz fark yok, filmde dizide filan anlamazsın farkı, ama yazılara bakınca anlarsın
  • Şu anda HTPC me VGA kablosu ile 1280x720 olarak bağladım, görüntü mükemmel.
    Alt-DVB ile uydudan tv açtım, görüntü kalitesi harika
    ister 4:3 ister 16:9 izleyebiliyorsunuz

tamamen progressive + şifreli kanallar forza
  • Bazı arkadaslar internetten her duyduğunu buraya yazıyor ve birçok kullanıcıyı yanlış bilgilendiriyor. Nedir şu ps3= HDMI 3.0 saçmalığı. Türkiyede satılan philips vb kaliteli markalar dahil pek çok lcd televizyonda standart hdmı=1.0 kullanılıyor. PS3 HDMI 3.0 destekli olabilir ama standart bir hdmı kablo ile HDMI / DVI girişli her lcd tvye bağlanır ve kaliteli görüntü alınır. HDMI bir standarttır ve eski , yeni versiyonlar biribirini destekler. Sırf ps3 hdmı 3.0 destekli geliyorsa şu anki HDMI / DVI girişli lcd tv sahipleri lcdlerini çöpe mi atsın ? :) Burada önemli olan televizyonun maximum hd çözünürlüğüdür. Mesela ben philips 37pf5320 94 ekran lcd kullanıyorum ve televizyonumun en yüksek çözünürlüğü 1080i. Bu demek değildir ki ps3Ü bağlayamayacağım ya da kötü görüntü alacağım Sadece 1080p görüntü alamayacağım, onun da pek önemi yok 720p ve 1080p arasında öyle dağlar kadar fark yok zaten.... Kısacası ps3 şu an piyasada bulunan HDMI/ DVI girişli her türlü tvye rahatça bağlanabilir. Televizyonun tepki süresi ( minumum 8ms) ve çözünrlüğü ( minumum 720p) uygun olduğu sürece kaliteli hd görüntüler alınabilir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 21 Ağustos 2006; 18:44:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.