Şimdi Ara

Stronghold Crusader 2 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
12.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fiyat konusunda haklısınız hocam. Bağımsız bir yapım olduğunu göze alırsak 50$ çoğu kişi için gereksiz bir fiyat olmuş.
  • güncellemeden sonra cökmeler devam ediyor oyun halen buglarla dolu kampanya modu cok dandik olmuş dlc ile adamı kazıklamaya devam edicekler 50 dolar bu oyuna verilmez 3 4 aya kalmaz 10 dolar düşer böyle giderse firefly halen akıllanmamış grafikler yeni cağa ayak uyduraması lazımdı ama 3 den kalır yanı yok stokpail st1 deki gibi olması lazımdı sınırsız nedir arkadaş amele işi üniteler cok pahalı popilasyon binaları yakın kurunca 8 uzak kurunca 6 veriyor nasıl bir mantıkdır anlamadım mutluluk ve kötülük üniteleri oyunda yok nerde st1 havası granry' de degişmesi lazım buda sonsuz olmuş ürettiğimiz taş onun fazla olunca satışdan daha cok kar elde ediyorduk bunda her birim fiyatı belli üstüne cıkamıyorsun yorumlarımı eksiliyen arkadaşlar siz oyundan anlamıyorsunuz diyorum düzelmez bu oyun st3 içinde aynısını diyorlardı yalan oldu kanpanya modu st1 de gibi olması lazım ceki düzen vermeleri lazım oyuna bir an önce yoksa bu firefly sonu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jin_paci -- 25 Eylül 2014; 22:06:10 >

• Öncelikle stronghold crusader ı 11 seneden beri oynuyorum. Her zaman pcm de yüklüdür. St1 , st2 , st 3 , st legend oyunlarınıda defalarca oynamış biriyim.

Oyun bence olmamış.

1- Fear factor

2- Gereksiz birimler (Haçlılarda çok gereksiz birimler var buna rağmen arap birlikleri güzel olmuş)

3- Haçlılardaki atlı birim. Ahırın kapsitesi düşük ve çok yer kaplıyo. Bide üstelik birimi çıkardıktan sonra ata binmesini bekliyosunuz. Ve atlar hemencecik ölüyolar. Araplardaki atlı süvari varken bunu kimsenin kullanıcağını sanmıyorum.

4- Wood. Mill 200 wood istiyo ve gördüğüm kadarıyla diğer oyunlara oranla daha yavaş çalışıyo. Üstelik oduncu kaplarıda büyük ve yavaşlar. Odun tam bir sorun. Yüksek kaynak veya goldla başlanmadığı taktirde oyun
    çok sıkıcı oluyo başlarda.

5- Stone. İlk oyundaki nadir yanlışlardan biri. İlk oyunda inanılmaz para kazandırıyodu. Taşı kontrol eden oyunu kontrol ediyodu. Şimdi ise tam işe yaramaz olmuş. Adam gibi para etmiyo. Değeri bir miktar arttırılmalı.

6- Mancınık vs. Anında onlarcasını çıkartabiliyosunuz. Bunu diğer birkaç oyunda da böyle yaptılar. İlk oyunda önce mühendis çıkartıp sonra inşa ettiriyodunuz gayet iyidi.

7- Kuleler. 3 çeşit olan tahta kulelerden bahsediyorum. Biri mancınık diğeri uzun bi mızrak gibi bişi atıyo diğeride alev fırlatıyo. 3 üde kullanışsız , etkisiz ve buglı.

8- Birimlerin kışladan falan çıkması. Mantıklı olan bu belkide ama gerçekten kullanışsız. Gördüğüm kadarıyla bunu seven yok pek.

9- MOAT

10- Bunda belki birazda 6. madde deki durumda etkili ancak surları aşmak çok kolay.

Bonus : Richard , saladin gibi reizlerin tipleri kaymış. Saçma bişi olmuşlar. Nerde ilk oyundaki I MARCH ! diyen reiz. Yerine bildiğin king robert gelmiş game of thrones taki. Diğer karakteleride sevmedim. Tipleri kötü sesleri kötü. Sadece wolf güzel olmuş.

Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 27 Eylül 2014; 0:14:59 >

• Oyun çöp. Ben acaba satın alsam mı diye düşündüm de çıkmadan önce sonra indirdim de oyun hakikaten çöp. Hiçbir stronghold serisi bana ilk crusader deki sıcaklığı veremez. Siz siz olun bu oyuna para vermeyin. Oyun hem berbat olmuş üstüne üstelik buglarla dolu.
  • Oyunu toplamda 15-20 saat oynadım ben olmuş diyorum artı ve eksilerini yazayım.

+Eski sc genel olarak korunmaya çalışılmış.
    +Arap kışlası güzel olmuş,birimler dengelenmiş.Hele şu healer dediğimiz sağlık veren adam çok iyi düşunülmüş.Her okçu kulesine bir tane koyarsanız durmadan aman bu okçu şimdi ölür takviye yapayım kuleye derdiniz yok.
    +Oyun zorlaşmış ve oyun mantığı gelişmiş.Mesela önceki sc de altın(vergi) göstergesini en saga çekerseniz para alıyordunuz populasyon 0 olmasına rağmen.Artık eğer populasyonunuz yoksa ne kadar sağa çekerseniz çekin paranız artmıyor.Zira olmayan bir insandan nasıl vergi alacaksınız?
    +Oyunda aslan inleri,isyancı yerleşkeleri ve boş beylik gibi yerler var.Aslan inleri işinizi ciddi anlamda zorlaştırıyor keza isyancı yerleşkeleri de.Beylikleri de ele geçirirseniz size taş/gıda vs vergi getiriyor.
    +Kuşatma aletleri yapılan binadan tek tek mühendis çıkmıyor,istediğiniz kuşatma aleti bedeli karşılığı çıkıyor.Böylece kuşatırken bir daha tek tek araç yapıp düşman bölgesine getirme sorunu ortadan kalkıyor.
    +Silginin yanindaki çekiç tuşuyla binaları onarabiliyoruz özellikle tarlaların onarılmasında çok önemli bu.
    +Markette ayar yapıp belli birimin üstündeki şeylerin otomatik silinmesini sağlıyoruz ve böylece sc 1 de sık sık duyduğumuz "Stockpile is full my lord" uyarısını duymuyoruz :)

-Okçuların isabet orani çok yüksek
    -Odun hem geç geliyor hem az geliyor hem de binalar çok fazla odun istiyor.Buna bir düzenleme şart özellikle başlangıçta çok sıkıntı oluyor.
    -Ai çok erken saldırıyor hem de catapultla falan saldırıyor.Bunun önüne Bir arap sasani atlisı yapıp geçebilirsiniz.
    -Karakterler çok yapay.
    -Yakinlarda taş yeri varsa sıkıntı yok ama yoksa eger kalenizin etrafını tamamen 2 katlı surla cevirmek için en az 400 taş almanız gerekiyor.

Eksiler güncellemelerle düzeltilebilir.Beğenmeyenler sanırım oyuna alışamadılar.Stronghold Crusader tabi ki daha iyi ama bu oyun berbat/rezil diyilecek oyun değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok güzel açıklamışsınız hocam oyunun eksi ve artılarını. Oyunu beğenenlere eksi veren kişide eksi verdiği yorumları alıntılayıp neden beğenmediğiyle ilgili cevap yazarsa daha yararlı olur oyunu merak eden arkadaşlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozikaza -- 27 Eylül 2014; 21:38:31 >
  • Stronghold Crusader 2 - Çıkış Fragmanı (Türkçe)

• Grafik motoru rezil.stronghold 3de aynı motordu tutmadı adamlar inadına gitmiş aynı motoru kullanmışlar.crusader 1 in motorunu kullansalar kat kat iyiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel analiz
  • arkadaşlar skirmish bölümünde ilerledikçe grafikler kasmaya başladı. 3 düşman 1 müttefikin olduğu 2. parti 1.bölümde saldırı olduğu zmanlarda donmalar ve takılmalar olmaya başladı. bu sizce normal midir? ekran kartım g force gt740m 2gb- i5 4200m işlemci ve 8gb ram kapasitesine sahip bir notebook'ta oynuyorum... yardım ve önerilerinizi yazmanızı rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pemrsona -- 29 Eylül 2014; 13:01:09 >

• arkadaşlar merhaba,herkes gibi bende bu oyunu uzun zamandır bekliyordum

şimdi bu oyunu oynayanların pek de dikkat etmediği bi sıkıntı var en azından bana göre sizi bilmem

bu oyunda skirmish trial ve custom skirmishde troop limit olayını değiştirebildim hemde cheat yazmadan ve trainer
    kullanmadan bunu ben toplam asker sayısını 1000 olan rakamı 10.000 yaptım böylelikle oyunda ekonomimi geliştirdikten
    sonra çok devasa bir ordu üretebiliyorum.

ayrıca en son oynadığım skirmish custom game de shah a karşı savaşıyorum şu an ekonomim 100.000 altını geçtim ve 700 askerim var
    army limit 5000 çünki 2 kşilik harita

bunu nasıl yaptığıma gelecek olursak oyunun ana klasörüne girin scripts klasöründe gam.lua dosyasını notepadle açın orada search yapıp maxtroop
    yazan yerde 1000 yazıyor onu ben 10.000 yaptım ama başka rakamda yazılabilir size kalmış

aslında oyundaki birçok veriyi bu dosyadan değiştirmek mümkün ama ben oyunun zevki kaçmasın diye sadece asker limitini değiştirdim
    hadi iyi oyunlar...

• şimdi oyun klasörüme baktım ve sizde değişiklik yapmak istiyorsanız şöyle :

stronghold crusader 2/assets/scripts/options.lua

bu dosyayı notepadle açıp maxtroop yazan yeri bulun buradan bina ve asker limitinizi skirmih trail ve custom skirmish
    oyun modlarına göre dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz

not:hiç bi yerden alıntı yapmadım çünki internette hiç bi yerde bu konuda bi bilgi bulamazsınız tamamen kendi emeğim
    yararım dokunursa ne ala

iyi oyunlar ,iyi eğlenceler,strateji oyunsuz kalmayın
  • kardeşim emeğine sağlık gerçekten işimize yarar bir bilgi oldu. sana birşey sormak istiyorum. skirmish kısmında nereye kadar ilerledin?
  • sadece custom skirmish oynuyorum şu anda misyonlara ve skirmish trail lere başlamadım
  • Stronghold Crusader benim için efsaneydi, sonraki bütün oyunları heyecanla beklemiştyim ancak hepsi de çok kötü oyunlardı.
  • Bu oyunda beni en sinir eden şey toprak sınırları oldu yav tamam sınır eyvallahta yahu adamla savaştayım savaş halinde kim takar toprak sınırını?

istediğim yere kule dikemiyorum.

o kadar satraplık kazanıyorum ama adamı koruyacak sur kule dikemiyorum. istediğim yere inşaat yapamayınca güzel bir seferde yapamıyorum ben belki otağımı adamın şehrinin dibine yapacağım oradan adamı bombalayacağım ama yok oyun izin vermiyor.
  • oyun ortalama bir seviyede kalmış çok tat vermiyor ve akıcılığıda çok kalmıyor.

oyunda adam direk kendi kalesinden seni uçuruyor saçma olmuş bence.ben beğenmedim.
  • arkadaşlar,

eğer skirmishde düşmanın hemen saldırmasını engellemek istiyorsanız

match e başlamadan önce sağ altta advanced options kısmından
    peace time seçeneği var
    oradan mesela ben 30 dakika peace time yapıyorum her oynayışımda
    iyice ekonomik ve askeri gelişimim olana kadar düşman bana saldıramıyor 30 dakika ve
    bende düşmana saldıramıyorum
    zaman bitincede herkes kaldığı yerden devam ediyor saldırmaya
    bunu bi deneyin bence ,eğer düşmanın hemen gelişemeden saldırmasından şikayetçiyseniz.
  • arkadaşlar tekrar merhaba

oyunda şu anda aslan yürekli richard a karşı skirmish yapıyorum ve en zorlu rakiplerden biri
    çok agresif bir ai karakter

buna rağmen eğer 5-6 tane demir madeni yapıp bu demirlerden zırh topuz kılıç yapıp satarsanız
    acayip zengin olabiliyorsunuz

crusader 2 de demir çok para edebiliyo ama elde ettiğiniz demirle silah yapıp bu silahların fazlasını sattıgınız
    zaman çok kolay ekonomik olarak zenginleşebiliyorsunuz

mesela ben zırh ve mace yani topuz yapıp satıyorum bi yandan da templar knight adlı en pahalı askerden yaklaşık şu an 200
    tane yaptım ve hazinem 86.000 altın civarı
  • bu firma nekadar desteklemek istesemde sanırım kule savaşı tarzından flash oyunları yapmakdan ileri gidemeyecek. kafam kadar kule dikebilirken çay kaşığı kadar haritada sayamıyacağım binlerce bugu ve hatayı geçtim en buyuk sorun oyun sistemle uyumlu değil dehşet verici senkorizasyon sorunu bu sebepten aşırı düşük oynanmaz hale getiren fps direk bıkıp oyunu silmenize neden oluyor 3cü oyundaki yaşadıkları hezimet ve mali açığı kapatmak için için shc1 elden geçirip bi an önce para kazanma odaklı çıkarılmış basit bir flash oyun bence :D oyunu biraz gömdüm ama hakketen gömülücek kadar var bence 100mb banished indirip oynamak çok daha stratejik olur :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.