Şimdi Ara

Strongholdda en SEVMEDİĞİNİZ karakter? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: safa34

Caliph'den nefret ediyorum pislik. ''Wacth your back Knight, Watch your back.'' demesinden nefret ediyorum özellikle. İğrenç kuleler yapar mancınıkla o kıytırık kulelerini yıkmadan bin kişilik ordu yollasan giremezsin suralara.

Sultan'ı çok seviyorum embesil hemen yeniliyor garibim. :)

Caliph'in seslerini de upload edersen sevinirim.

Stronghold 3'den beklentilerim:

1-) Yukarıda dedikleri gibi umarım müzikleri Crusader gibi olağanüstü olur.
    2-) Stronghold 2'de yaptıkları gibi 3D'nin içine etmezler umarım.

Ana konu olarak pigin caliphin seslerini koyacağım zaten..Gerçektende ses ve müzik konusunda crusader dan baskasını tanımam ah bide gamespydan online oynayabilsek :D

• Bu oyunda kralına giderim :) Hemen hergün oynarım..Hatta zor dediğiniz wolf ün 3 tanesini pert etmişliğim vardır..Oyunla ilgili istediğinizi sorabilirsiniz..Bu oyunda iyi olmak istiyorsanız öncelik vereceğiniz yer kaleniz ve kuleleriniz olmalıdır.Oyunun en güçlü askeri crossbowman lerdir..Metrelerce uzaktan adamı zımbalar..dikdörtgen olarak hazırlayacağımız kalemizin ön kısmına(düşmana yakın kısmına sağlı sollu 1 er tane 35 taş isteyen kare biçimindeki kulelerden koyun.Üzerlerine isteğe bağlı olarak balista / mangonel yerleştirin..Kule 35 kişi kapasitesine sahiptir.Bu yüzden 34 er crossbowman 1 tane de bowman ya da arabian archer koyun(crossbowmanlar atesli ok atamadıklarından bu okculardan 1 er tane lazım her kuleye).Oyunda pitch adı verilen petrolle düşmanın sıklıkla kullandığı alanlara pitchler yerleştirin ve kulelere " brazier " koymayı da unutmayın.Crossbowman lar zaten kolay kolay adam gecirmezler.Hea oldu ya gecti diyelim.Bu Crossbowmanlardan ayrı olan okcumuzu secip pitch e ates ettigimizde veryansın :) Ordunun kralını piliç e çevirirsiniz.Düşman kaleyi mi fethedemiosunuz?2 yolu var..1.si ucuz ama zaman alan bir yoldur.Trebuchet kullanarak düşman kulelerini kullanılmaz hale getirin ama yıkmayın.Yıkarsanız yerine yenisini yapar.Kullanılmaz hale getirip bırakın.Sonra Assassinlerle basın kaleyi..2.yolsa parası çok olan içindir..Düşmanın durumuna göre 100-200 tane atlı okcu yapın 30-50 arası da crusader ya da arabian swordman..Önce okcuları aggressive mode a alın sora kalenin etrafında tavaf edin..Bi yandandan da sövalyelerinizi kaleye yollayın..Atlı okcular tüm savunmayı pestil edeceklerdir..Sövalyelerinizle de karsı tarafın Lord unu öldürdünüz mü tamamdır..Bir tek Nizar a dikkat edin..O tüm kalesini öyle bir dizayn eder ki ona ulasana kadar yolda en az 50 sövalyeniz kazıklara batarak ölür o yüzden ona götürelecek crusader sayısını yüksek tutun.Oyunda mühendisler cok büyük degisim yaratırlar.Fire Ballista oyunun kaderini degistiren yegane araclardan biridir.Hem kulelerdeki okcuları hemde rakibin kalesini yakmada birebirdir.Soru ve sorunlarınızı cekinmeden yazın foruma baktıkca cevap veririm.Favori lord um her zaman Nizar olmustur..Müttefikseniz rahat edersiniz karşınızdaysa Ninja yağmalarına hazırlıklı olun derim :)
    Not : Stronghold 2 tam bir rezalet..

• Stronghold Crusader'ın 50+30 luk toplam 80 bölümünü ve Historical Campaign'ini 2 kez bitirmiş biri olarak diyebilirim ki bu oyun kadar hiçbir strateji oyunu bana zevk vermemiştir. Öncelikle en sevmediğim karakter "Pig"dir. Gerek tipi gerek ses tonu ve gerekse öldürülürken "Nooo, Nooo, Pig not die... Noooo" diye ezik bağırışları kulaklarımı tırmalar.
    Halkın memnuniyetindeki öncelikli şey yemektir. Buğday tarlaları, değirmen ve fırınlardan oluşan zinciri kurduğunuzda olay tamamdır. Popularity her zaman en az +1 olmalıdır ki hem moraller düzgün olsun hem de yeni asker çıkaracağınız zaman yeterli nüfusa sahip olun. Popularity'i yükseltmenin en etkin ve kolay yolu birahanelerdir. 80-100 nüfuslu bir toplumda 3-5 birahane yaparsınız. Tabi bunun için hops (şerbetçiotu) ekip, brewery (bira fabrikası) kurmanız gerekir. Bunların yanında darağaçları ve benzeri idam/işkence aletleri kurarsanız hem popularity düşmez hem de işçileriniz kaytarmaz.
    Savunmada crossbowmanler ve kale etrafına muhtelif yerleştireceğiniz yer ballistaları çok etkilidir. Saldırı modunda ise atlı okçular ve pacemanler (elinde topuz sallayan psikopatlar, diğerlerine göre daha hızlı ve daha ucuzlar) favorimdir. Tabi paceman için, demir ocağında topuz yapıp, inek derisinden de zırh üretmeniz gerekir.
    Oyunun başında altınınız 3000-7000 ya da daha fazlaysa, direk 30-40 paceman ile size en yakın krallığı (daha o kale yapamadan ve de doğru dürüst asker çıkaramadan) yok edip onun da hazinesine sahip olup, hep daha çok para hem de daha az düşmanla oyuna devam etmenizi öneririm.
    Oynamayanlar mutlaka oynasın bu oyunu. Başından kalkamayacaksınız, kafanızı kaldırdığınızda sabahsa akşam, geceyse sabah olduğunu farkederseniz şaşırmayın...

• Hepiniz doğru söylüyorsunuz arkadaşlar gerçektende EN GÜZEL STRATEJI OYUNU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kameraga

Bu oyunda kralına giderim :) Hemen hergün oynarım..Hatta zor dediğiniz wolf ün 3 tanesini pert etmişliğim vardır..Oyunla ilgili istediğinizi sorabilirsiniz..Bu oyunda iyi olmak istiyorsanız öncelik vereceğiniz yer kaleniz ve kuleleriniz olmalıdır.Oyunun en güçlü askeri crossbowman lerdir..Metrelerce uzaktan adamı zımbalar..dikdörtgen olarak hazırlayacağımız kalemizin ön kısmına(düşmana yakın kısmına sağlı sollu 1 er tane 35 taş isteyen kare biçimindeki kulelerden koyun.Üzerlerine isteğe bağlı olarak balista / mangonel yerleştirin..Kule 35 kişi kapasitesine sahiptir.Bu yüzden 34 er crossbowman 1 tane de bowman ya da arabian archer koyun(crossbowmanlar atesli ok atamadıklarından bu okculardan 1 er tane lazım her kuleye).Oyunda pitch adı verilen petrolle düşmanın sıklıkla kullandığı alanlara pitchler yerleştirin ve kulelere " brazier " koymayı da unutmayın.Crossbowman lar zaten kolay kolay adam gecirmezler.Hea oldu ya gecti diyelim.Bu Crossbowmanlardan ayrı olan okcumuzu secip pitch e ates ettigimizde veryansın :) Ordunun kralını piliç e çevirirsiniz.Düşman kaleyi mi fethedemiosunuz?2 yolu var..1.si ucuz ama zaman alan bir yoldur.Trebuchet kullanarak düşman kulelerini kullanılmaz hale getirin ama yıkmayın.Yıkarsanız yerine yenisini yapar.Kullanılmaz hale getirip bırakın.Sonra Assassinlerle basın kaleyi..2.yolsa parası çok olan içindir..Düşmanın durumuna göre 100-200 tane atlı okcu yapın 30-50 arası da crusader ya da arabian swordman..Önce okcuları aggressive mode a alın sora kalenin etrafında tavaf edin..Bi yandandan da sövalyelerinizi kaleye yollayın..Atlı okcular tüm savunmayı pestil edeceklerdir..Sövalyelerinizle de karsı tarafın Lord unu öldürdünüz mü tamamdır..Bir tek Nizar a dikkat edin..O tüm kalesini öyle bir dizayn eder ki ona ulasana kadar yolda en az 50 sövalyeniz kazıklara batarak ölür o yüzden ona götürelecek crusader sayısını yüksek tutun.Oyunda mühendisler cok büyük degisim yaratırlar.Fire Ballista oyunun kaderini degistiren yegane araclardan biridir.Hem kulelerdeki okcuları hemde rakibin kalesini yakmada birebirdir.Soru ve sorunlarınızı cekinmeden yazın foruma baktıkca cevap veririm.Favori lord um her zaman Nizar olmustur..Müttefikseniz rahat edersiniz karşınızdaysa Ninja yağmalarına hazırlıklı olun derim :)
    Not : Stronghold 2 tam bir rezalet..

Doğru söylüyorsun fakat bir hatan var.Düşmanla savaşa gidilirken atlılara agresiflik vermek oyunda doğru bilinen yanlışlardan biridir nie ölüyorum demeyin örnek veriyorum agresiflik vermek önüne gelen düşmana saldırmak demektir atlıların okçuluğu iyidir yani yakın dövüşde 0 dır. yani diyelimki atlılarınız gidiyor düşman kalesine veya bir yerde duruyor ordan maceman veya daha güçlü bir düşman gelse direk dalacaklar buda onların sonu demek yani demek istediğim siz siz olun arap atlıya agresif lik vermeyin...(vs yaparız bir ara)

• arkadas ateslı balısta ıle kaleyı yakmaktan bahsetmıs balısta ıle kale yakamadım hıc.stronghold crusader var bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

arkadas ateslı balısta ıle kaleyı yakmaktan bahsetmıs balısta ıle kale yakamadım hıc.stronghold crusader var bende.

Kardeşim Gameranger sitesine gir ordan gameranger'i kur online oyuna gel nickini ver bana ben seni bulurum oyunda daha detaylı anlatırım sana.
  • Saladin Wolf, Pig, Snake
  • Ama söyle bisey de var ben bircok defa dikkat ettim stand ground modundaki horse archerlar bazen range inde oldugu halde düsmana saldırmadıkları durumlar oluyo..Hatta yanılmıyorsam stand ground modunda sadece ona tehdit unsuru olusturan ranged unitelere ya da üzerlerine gelenlere saldırıyorlar.Haliyle lordun yanındaki crusaderlar olsun maceman ler olsun melee unitelere saldırmıyorlar.Ben dikkat edersen okcuları kendi haline bırak demedim.Sürekli kale etrafında daire cizip mobil ölüm makinasına dönüsecek.Maceman ler atlılara yetisemeyeceginden bir tehdit unsuru olusturmayacaklardır.Yine de fikrine saygı duyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kameraga

Ama söyle bisey de var ben bircok defa dikkat ettim stand ground modundaki horse archerlar bazen range inde oldugu halde düsmana saldırmadıkları durumlar oluyo..Hatta yanılmıyorsam stand ground modunda sadece ona tehdit unsuru olusturan ranged unitelere ya da üzerlerine gelenlere saldırıyorlar.Haliyle lordun yanındaki crusaderlar olsun maceman ler olsun melee unitelere saldırmıyorlar.Ben dikkat edersen okcuları kendi haline bırak demedim.Sürekli kale etrafında daire cizip mobil ölüm makinasına dönüsecek.Maceman ler atlılara yetisemeyeceginden bir tehdit unsuru olusturmayacaklardır.Yine de fikrine saygı duyarım.

Ben yanlış anlamışım seni kardeş k.bkma evet eğer döndürme fikrini diyorsan doğrudur.Fakat seninde bildiğin gibi düz giderken agresiflik vermek hatadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

arkadas ateslı balısta ıle kaleyı yakmaktan bahsetmıs balısta ıle kale yakamadım hıc.stronghold crusader var bende.

Ateşli ballista ile kaleyi ve duvarlarını yakamazsın. Yakabileceğin şeyler tarla, çiftlik, taş ocağı, fırın, birahane vb. yerlerdir. Kaleleri ancak katapult ile yıkabilir, ya da kılıçlı, topuzlu piyadelerle indirebilirsin.
  • Kesinlikle Rat.. Adam 3-5 kisilik dandik birimlerle saldirmadan once manifesto duzenliyor, 1 dakika sonra tum birimleri postalaninca da artistlik yapmaktan vazgecmiyor.
    Sesi inci , rahatsiz edici zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.