Şimdi Ara

Stüdyo çekimlerinde kullanılacak Canon uyumlu keskin lens ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: photo-pentax

arkadaşın o ekipmana sende imzandaki ekipmana sahipsin ve tavsiye istiyorsunuz ha?
    hay maşallah
    arkadaşın o ekipmanla stüdyo ortamında büyük boy baskı alamıyorum diye bi şikayeti varsa
    back focus front focus testi yapsın
    test sonucunda gövde ve lensler sağlam çıkarsa ve tripod kullanmıyorsa büyük ihtimal arkadaşın parkinson olmuş

Benim 28-135 ve 50MM f/1.8 lensleride denedik onlarlada istediği keskinliğe ulaşamadı

• arkadaşın istediği keskinliği merak etmeye başladım
    %300 crop falan mı almaya çalışıyo nedir...

madem o lensler tatmin etmedi bende Zeiss Makro-Planar T* 100mm f/2 ZF yada Voigtlander APO-Lanthar 125mm f/2.5 SL yi öneririm. daha keskinlerini biraz zor bulur arkadaşınız. tabi gereken parayı bayılırsa

bunlara alım gücü yetmezse Canon EF 135mm f/2 USM L yada Canon EF 100mm f/2.8 USM L IS macro alabilir. bunlarda çok keskin ve daha uygun fiyatlı lensler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 23 Kasım 2011; 9:45:22 >
  • İki fotografta F/11,1/80 ve 100 İSO'da ve 5DmarkII ile çekildi ve %100 crop yapıldı.

Edit: Fotograflar tripot kullanılarak çekildi.

Sigma 24-70@70MM
     Stüdyo çekimlerinde kullanılacak Canon uyumlu keskin lens ?
    Canon 24-105 F4 L@70MM
     Stüdyo çekimlerinde kullanılacak Canon uyumlu keskin lens ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_39 -- 23 Kasım 2011; 18:26:43 >

• Ya yanlış netliyor ya da makine auto fokusta sıkıntı var. Elle manuel netleme yaptığında nasıl sonuç alıyor?
  • Canon 85mm 1.8usm, portre konusunda tek geçerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspci

Ya yanlış netliyor ya da makine auto fokusta sıkıntı var. Elle manuel netleme yaptığında nasıl sonuç alıyor?

Manuel netlemeyi denemedik yarın denemeye çalışırız.
  • 5DMII kullanmadım, ayarlarını da bilmem ama, yanlışlıkla lens fokus düzeltme ayarıyla oynanmış olabilir mi? Tabi böyle bir ayar varsa cihazda.
  • Ben de ondan şüphelendim açıkçası; manuel netlemeyi bir denesinler, yoksa back/front focus sorunu var gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.