Şimdi Ara

Stüdyo çekimlerinde kullanılacak Canon uyumlu keskin lens ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, başlıktada belirtiğim gibi bir tanıdığıma stüdyoda kullanılacak keskin, büyük baskılarda detay ve netlikte kayıp olmayan bi lens gerekli,

kendisi Canon 5DmarkII+sigma 24-70 macro kullanıyor. Boy resimlerinde vs. büyük baskı alamamaktan şikayetçi, 24-70 sigma haricinde Canon 50mm F/1.4'te var elinde ondanda istediği performansı alamamaktan şikayetçi.

Başka bir tanıdığıma sordum oda Canon 100mm F/2.8 macro önerdi. Sizlerin yorumu nedir? ve başka 90-135 mm gibi değerlerde prime lens tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler.

• tripot kullanmıyorsa tripot kullansın.
  • Lens almak yerine hem body hem de lenslerini kalibrasyon icin Canon Yetkili Servisi'ne gondersin. O body+lensler arkadasinizin gereksinimlerinden fazlasini vermeye musait.
  • Hadi sigma 24-70 çok iyi değil de, 50 1.4 ten istediği verim alamaması tuhaf, yani istediği verim ne onu sorgulamak lazım :D ama eğer lenste bir problem yoksa ya body de bir sıkıntı vardır ya da çekim tekniğinde, Kaldı ki stüdyo ortamında olduğuna göre çok açık diyaframlar kullanılmaması olası, yani lenslerin en iyi performanslarını verdikleri aralıklar genelde tercih edilir kontrollü ışık koşullarında, Bence yeni bir lens almadan, elindeki lensleri başka bir body de denesin.
  • elindeki lenslerin mtf sini okusun ona göre çeksin.Işığı kontrol etsin.Tripod kullansın.Uzaktan kumanda kullansın.Ha yine olmuyosa hespsini satıp bir Hasselblad alsın
  • Kendisi tripot kullandığı halde istediği kaliteyi alamamaktan şikayetçi,

5DmarkII nin yanında düz 5D de var onunlada aynısının olduğunu söylemekte, bu lenslein haricinde benim manuel Olympus OM 50MM F/1.8'ide denedi onlada olmadığını söyledi.
    .
    Lensleride genellikle 8-11 gibi aralıklarda kullandığını söylüyor.
  • 100mm veya diğer 50mm ve24-70 arasında kullanım olarak çok fark vardır....

Bende çok denedim 100mm usm macro'yu normaldede jilet gibi lens stüdyo flaşlarıyla tamamen uçuyor desem yeridir F18 gibi F değerlerinde bile flaşların etkisiyle fena keskinlik verebiliyor... Bence çekim sonrası fotoğrafı işleme olayı da önemli 5d2 çok iyi bir gövde iyi foto çekiyor eğer PS ile iyi işlersen verdii fotoğrafların kalitesi daha da artıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5D MII gibi alete 900 tl lik 50mm 1.4 lens takmak yerine FF yakışır L serisi bir lens lazım, 50mm 1.2L gibi, iş keskinlikse ortam stüdyoysa ozaman hem prime lens hemde iyi ışıklandırmayla istenen kalite alınması gerekir.
  • tair 11 . ama ben arkadaşının çekiminde sorun olduğunu düşünüyorum. o kadar lens ve makineyle bile istediğini alamıyorsa ya arkadaşın çok doyumsuz ya da çekerken yanlış birşey yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

tair 11 . ama ben arkadaşının çekiminde sorun olduğunu düşünüyorum. o kadar lens ve makineyle bile istediğini alamıyorsa ya arkadaşın çok doyumsuz ya da çekerken yanlış birşey yapıyor.

hakkaten bende anlıyamadım.Mesela beğenmediği bir fotoyu koysa buraya daha iyi yorum yapılır bence.Böyle çok havada kaldı.

Edit:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 21 Kasım 2011; 22:57:54 >
  • Bu kadar ekipman deneyip hala olmuyor diyorsa bence sorun ekipmanda değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_39

Arkadaşlar merhaba, başlıktada belirtiğim gibi bir tanıdığıma stüdyoda kullanılacak keskin, büyük baskılarda detay ve netlikte kayıp olmayan bi lens gerekli,

kendisi Canon 5DmarkII+sigma 24-70 macro kullanıyor. Boy resimlerinde vs. büyük baskı alamamaktan şikayetçi, 24-70 sigma haricinde Canon 50mm F/1.4'te var elinde ondanda istediği performansı alamamaktan şikayetçi.

Başka bir tanıdığıma sordum oda Canon 100mm F/2.8 macro önerdi. Sizlerin yorumu nedir? ve başka 90-135 mm gibi değerlerde prime lens tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar gerekli cevapları vermişler ama yazmadan rahat edemedim...

100mm lens ile boy fotosu almak için en az 10 metre uzaklaşmalısın.....
    bu durum 90-135mm içinde geçerli....

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

5D MII gibi alete 900 tl lik 50mm 1.4 lens takmak yerine FF yakışır L serisi bir lens lazım, 50mm 1.2L gibi, iş keskinlikse ortam stüdyoysa ozaman hem prime lens hemde iyi ışıklandırmayla istenen kalite alınması gerekir.

FF yakışırdan neyi kastettin anlamadım ama,
    50 1.4 ü kötülemişsin ama keskinlik açısından 50 1.4 çok daha keskin 1.2den. photozone dan incelemelere bakabilirsin.
    Kaldı ki ben mark2 üzerinde 50mm olarak 1.8 versiyonunu kullanıyorum ki, o da bir o kadar keskin.
    Çok eski olmayan bir prime lens olduktan sonra iyi sonuçlar almamak cidden zor, ister ucuz olsun ister pahallı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 21 Kasım 2011; 23:24:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

quote:

5D MII gibi alete 900 tl lik 50mm 1.4 lens takmak yerine FF yakışır L serisi bir lens lazım, 50mm 1.2L gibi, iş keskinlikse ortam stüdyoysa ozaman hem prime lens hemde iyi ışıklandırmayla istenen kalite alınması gerekir.

50 1.4 ü kötülemişsin ama keskinlik açısından 50 1.4 çok daha keskin 1.2den. photozone dan incelemelere bakabilirsin.
    Kaldı ki ben mark2 üzerinde 50mm olarak 1.8 versiyonunu kullanıyorum ki, o da bir o kadar keskin.
    Çok eski olmayan bir prime lens olduktan sonra iyi sonuçlar almamak cidden zor, ister ucuz olsun ister pahallı.

1.4 de kötü demedim, yerinde olsam "keskinlik açısından 50 1.4 çok daha keskin 1.2den" de demezdim.
    http://www.vblank.ch/articles/lens-review-50/index-e.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

quote:

1.4 de kötü demedim, yerinde olsam "keskinlik açısından 50 1.4 çok daha keskin 1.2den" de demezdim.
    http://www.vblank.ch/articles/lens-review-50/index-e.html

2.8 den sonra bence bir fark yok hatta daha bile iyi geldi bana 1.4 olan. Birde orası sanırım sadece lensin ortasını katmış, lenslerin kenar keskinliklerine de bakınca 1.4 daha bile iyi keskinlik açısından
    http://www.photozone.de/canon_eos_ff/564-canon50f14ff?start=1
    http://www.photozone.de/canon_eos_ff/472-canon_50_12_5d?start=1

Ek; lens kenarları keskinliğide varmış onu demin görmemişim, orada da biraz kısılınca 1.4 gayet iyi bence,
    Kaldıki mark 2 ile o lenslerden bir türlü mutlu olamamış birine 50 1.4 ü değilde 4 katı fiyata o kadar az fark yaratan bir lens önermek bana yanlış geldi. o yüzden baştan beri 1.4 ü savunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 22 Kasım 2011; 0:18:08 >

• Ben çok büyük baskılarda fotoğrafın her tarafı keskin olarak sattığım 5-6 afişi 5D Mark II+24-70L ile çekmiştim.Kit lens zaten.

Arkadaşınız bence yapamıyor.

Tripod kullanmadan ben çektim.Büyük baskı aldım.Onda her yüzey gayet net ve keskin çıkmıştı.Stüdyoda zaten ışık yetersizliği gibi bir sorun da olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

Ben çok büyük baskılarda fotoğrafın her tarafı keskin olarak sattığım 5-6 afişi 5D Mark II+24-70L ile çekmiştim.Kit lens zaten.

Arkadaşınız bence yapamıyor.

Tripod kullanmadan ben çektim.Büyük baskı aldım.Onda her yüzey gayet net ve keskin çıkmıştı.Stüdyoda zaten ışık yetersizliği gibi bir sorun da olamaz.

Sigma 24-70 macro kullanıyor Canon 24-70L değil.
  • Sigma'yi satıp Canon 24-105L alsın. O sigma f5.6'ya kadar kesinleşmiyor.
    Ayrıca stüdyoda flaşla cekim yapıyorsa f8-F16 arası çekmesi lazım. Hala sorun yasıyorsa PlutosDaddy'nin dediği geçerlidir.
    Belki odaklamada kalibrasyon sorunu da vardır, kontrol etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşın o ekipmana sende imzandaki ekipmana sahipsin ve tavsiye istiyorsunuz ha?
    hay maşallah
    arkadaşın o ekipmanla stüdyo ortamında büyük boy baskı alamıyorum diye bi şikayeti varsa
    back focus front focus testi yapsın
    test sonucunda gövde ve lensler sağlam çıkarsa ve tripod kullanmıyorsa büyük ihtimal arkadaşın parkinson olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sigma'yi satıp Canon 24-105L alsın. O sigma f5.6'ya kadar kesinleşmiyor.
    Ayrıca stüdyoda flaşla cekim yapıyorsa f8-F16 arası çekmesi lazım. Hala sorun yasıyorsa PlutosDaddy'nin dediği geçerlidir.
    Belki odaklamada kalibrasyon sorunu da vardır, kontrol etmek lazım.

genelde F/11'i kullandığını söyluyor ayrıca boy değilde, portre çektiği zaman istediği keskinliği aldığını söylemişti bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.