|
Bildirim
|
@MANGUTAY
Bu yorum kimin yorumu bilmiyorum ama art niyet taşıyan bir insan olduğu ve tamamen bir pkk lı gözünden kendine pay çıkararak yorumladığı çok açık. Terörist ile bir subay küfürlerle konuşmasının neresi anormal? İkisi de birbirini öldürmek isteyen 2 adam. Birisi vatanını koruyor, birisi başkalarının köpekliğini yapıp yıllardır dağlarda köpek gibi geziyor. Subayın teröriste elindeki kozları kullanarak psikolijik baskı yapması gayet normal. Bu sayede pkklıların hata yapmasını bekliyor. Bu nedenle onu öfkelendirmek için karı mevzusuna giriyor. Bu pkklıları orada olduğunu bilmeyen bir asker yok değil mi? Fakat yıllardır o birlik orada açık hedef olarak duruyor. Çoğu zaman ulaşım bile imkansız bir halde duruyor. Emin ol herkes oranın daha teknolojik olarak donatılıp daha iyi bir bina "kalekol" denilen bir yerleşim yeri yapılmasını istiyor. O tür yerler uzun zaman önce kaçakçılara engel olup sınırı korumak için yapılan birlikler. Zamanında vatanın bir çok yerinde pkk bu kadar destek almadığı için güçlü değildi. Ve değişim olması çok zaman aldı. Hatta kalekol değimiz yeni karargah bir kaç sene önce yapılmaya başlandı. Bu ülkenin başbakanı bile ben pkk ile görüştüm diyor normal karşılanıyor ama pkk ile birebir çarpışan adamın bağlantı kurup stratejik olarak üstünlük kurması olanaklar dahilinde. Ben askerliğimi doğuda yapmadım ama sınır tampon bölgede yaptım. Arkadaşım doğuda komando olarak yaptı Aylarca dağda taşta uyudu ve onlarca kez ateş açıldı. O anda kurşun yememek için 5cm lik taşın arkasına geçip medet umduğunu anlatıyor. Aylarca karda kışta uyuyup yemek için neler yaptığını anlatsam ağlarsanız. Ayrıca o çaya ile yıkanan çarşafları kamuflaj için kullandıklarını hatırlıyorum. Bayrak nereden çıktı? |
Bence'de açık ara en iyi filmdir bu konuda'ki, Bir kere Türk askerinin doğuda yaşadığı gerçekleri gösteriyor o ortamı bilmeyenlerin propaganda söylemlerini desteklemesi veya böyle düşünmesi normal...
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |