Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.317
Cevap
56
Favori
212.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar BMB'nin 7 filtreli arıtmasını kullanıyorum. Memnunmusunuz diye sorarsanız herhangibir problem yaşamadım. Ama rainbow su arıtma cihazını denedim ve suyun tadı benimkine göre çok daha tatlı. BMB'de bildiğim kadarıyla Vontron marka membran kullanılıyor ve çok iyi bilinen bir marka değil. BMB'ye sorduğunuz zaman kendi üretimimiz diyorlar ama tabiki bu doğru değil. Forumda herkesin hemfikir olduğu üzere Filmtec marka membran almak istiyorum fakat internette birçok malesef çakma Filmtec. Orjinal Filmtecmembranı nereden temin edebiliriz. Aşağıdaki linkte HB.com da mevcut. Güvenilirbir site olduğu için orjinal olduğunu düşünüyorum. Fakat fiyat çok pahalı. Orjinal Filmtec bulabileceğimiz bir satıcı varmıdır bildiğiniz. Ve 109 TL bu membran için normal bir fiyat mıdır?

www.hepsiburada.com
    Filmtec Membran 75 Gpd Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
    http://www.hepsiburada.com/liste/filmtec-membran-75-gpd/productDetails.aspx?productId=hrbywater50600075&categoryId=13003364

• efiksis kullanıcısına yanıt
    pahalı.. 69 tl ye orjinalini satan yerler var
  • turkeystar arkadaşım aynı filtreyi bende aldığım gibi attım forumdaki şafakdahi
    arkadaşada önerdim ve kullanıyor pentek purion eğer imkanınız varsa mutlaka
    biocera marka alın paylaşımlar tecrübeyle sabittir türk firmalarının çoğu çinden ürün getirtip
    burda montajını yaparlar hiçbiride iyi malzeme ve filtre kullanmaz siz kendiniz iyi filtrw alıp
    takıcaksınız filmtech down marka mebranda üzerinde holegram oluyor 75lik olanı 70tl civarı
    alınıyor vontran da iş görür çinin bilinen firmasıdır 40tl ye satılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: efiksis

Arkadaşlar BMB'nin 7 filtreli arıtmasını kullanıyorum. Memnunmusunuz diye sorarsanız herhangibir problem yaşamadım. Ama rainbow su arıtma cihazını denedim ve suyun tadı benimkine göre çok daha tatlı. BMB'de bildiğim kadarıyla Vontron marka membran kullanılıyor ve çok iyi bilinen bir marka değil. BMB'ye sorduğunuz zaman kendi üretimimiz diyorlar ama tabiki bu doğru değil. Forumda herkesin hemfikir olduğu üzere Filmtec marka membran almak istiyorum fakat internette birçok malesef çakma Filmtec. Orjinal Filmtecmembranı nereden temin edebiliriz. Aşağıdaki linkte HB.com da mevcut. Güvenilirbir site olduğu için orjinal olduğunu düşünüyorum. Fakat fiyat çok pahalı. Orjinal Filmtec bulabileceğimiz bir satıcı varmıdır bildiğiniz. Ve 109 TL bu membran için normal bir fiyat mıdır?

http://www.hepsiburada.com/liste/filmtec-membran-75-gpd/productDetails.aspx?productId=hrbywater50600075&categoryId=13003364

Suyun serti makbuldür.

• quote:

Orijinalden alıntı: OZGURCEL77

turkeystar arkadaşım aynı filtreyi bende aldığım gibi attım forumdaki şafakdahi
    arkadaşada önerdim ve kullanıyor pentek purion eğer imkanınız varsa mutlaka
    biocera marka alın paylaşımlar tecrübeyle sabittir türk firmalarının çoğu çinden ürün getirtip
    burda montajını yaparlar hiçbiride iyi malzeme ve filtre kullanmaz siz kendiniz iyi filtrw alıp
    takıcaksınız filmtech down marka mebranda üzerinde holegram oluyor 75lik olanı 70tl civarı
    alınıyor vontran da iş görür çinin bilinen firmasıdır 40tl ye satılıyor

sadece membrandanmı bahsediyorsunuz? tüm filtrelerdenmi . şuan tüm filtreler Aqualine marka bendeki hepside yeni değişti. 60 tl ye maloldu aşağıdaki 3 filtre, membran, tatlandırıcı ve mineral filtre
  • sadece aualine olanlardan bahsediyorum
  • Arkadaşlar BMB 7 filtreli tezgah altı arıtma cihazımın filtrelerini değiştireceğim. Membran Filmtec olacak ama diğer filtreler için önerebileceğiniz markalar var mı? Özellikle son tatlandırıcı filtre için.

Bir de bazı firmalar, (BMB) tüm filtrelerin 12 ayda bir değiştirilmesini öneriyor. Bazıları ise ön filtre için 6 ay, membran ve son filtre için 24 ayda bir değişim öneriyor. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
  • teacher47 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Daireme site deposundan zaman, zaman çok kirli su geldiği için daire girişine (su saatinden hemen sonra) 3 lü sistem denilen yumuşatma sistemini taktırıp, aynı zamanda evye altına da bu 8 li sistemi taktırırsam randımanlı olur mu? Veya bu 8 li sistemin ilk 3 filtresini daire girişine taktırıp geri kalan filtreleri evye altına taktırmak mümkün müdür? mantıklı mıdır?
    Banyo aldığım, dişimi fırçaladığım suyun da en azından kabasının alınmış olmasını istediğim için bu şekilde bir çözüm bulmak istiyorum.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efiksis

Arkadaşlar BMB 7 filtreli tezgah altı arıtma cihazımın filtrelerini değiştireceğim. Membran Filmtec olacak ama diğer filtreler için önerebileceğiniz markalar var mı? Özellikle son tatlandırıcı filtre için.

Bir de bazı firmalar, (BMB) tüm filtrelerin 12 ayda bir değiştirilmesini öneriyor. Bazıları ise ön filtre için 6 ay, membran ve son filtre için 24 ayda bir değişim öneriyor. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Eğer kaliteli filtrelerle daha sağlıklı su istiyorsan:

1- Cto filtre matrikx (illa ki bu marka) 20 liradan başlar
    2- Gac filtre amripure (birkaç kaliteli marka daha var) 20 lira
    3- membran filmtec
    4- tatlandırıcı pentek 50 lira
    5- alkali purion 50 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: bris

Merhaba,
    Daireme site deposundan zaman, zaman çok kirli su geldiği için daire girişine (su saatinden hemen sonra) 3 lü sistem denilen yumuşatma sistemini taktırıp, aynı zamanda evye altına da bu 8 li sistemi taktırırsam randımanlı olur mu? Veya bu 8 li sistemin ilk 3 filtresini daire girişine taktırıp geri kalan filtreleri evye altına taktırmak mümkün müdür? mantıklı mıdır?
    Banyo aldığım, dişimi fırçaladığım suyun da en azından kabasının alınmış olmasını istediğim için bu şekilde bir çözüm bulmak istiyorum.
    Saygılar.

Birkaç yıl önce bu işlerden hiç anlamazken bile ben de böyle düşünürdüm, sonra yaptım tabi.
    Daire girişinde 4 aşamalı kullanım suyu arıtma cihazı, mutfakta tezgah altı 7 aşama ro sistem kullanıyorum. Olması gereken de bu zaten, gerçekten çok verimli oluyor.
    Daire girişine 3 değil 4 aşamalı tavsiye ederim tabi hesaplı bi sistem düşünürsen. 4. aşama mutlaka kireç filtresi olmalı.

• Ro sistem arıtıcı kullananlara veya alacak olanlara tavsiyem her şeyi iyi araştırmaları.
    Ucuz cihazlardan hiç bir farkı olmayan sözde markalı cihazlara 1000-1500 lira vermeyin.
    Unutmayın en önemli parça filtrelerdir. Filtreleriniz ne kadar kaliteli olursa o kadar kaliteli su elde edersiniz. Ucuz filtrelerin ay bazında maliyeti 15 lira iken, kaliteli filtrelerin maliyeti ise ortalama 25-30 liradır.
    Mutlaka ve mutlaka alkali filtre kullanın. Vücudumuz için ph dengesi çok önemlidir.
    Zamanında ben de hiç bir parçasından anlamazdım, filtreleri değiştirerek, forumdaki arkadaşlardan yardım alarak ve okuyarak az çok bilgi sahibi oldum.
    Hatta eşe dosta arada sırada da olsa cihaz alır bağlarım. İnanın akrabalarıma ya da eşe dosta cihaz aldığımız zaman onlar kadar sevinirim. Neden? Çünkü herkes temiz ve kaliteli su içmeyi hak ediyor.
    Ayrıca imkanı olanlar daire girişi sistemleri de mutlaka düşünsünler.
    Bu konuda bilgim dahilinde yardımcı olurum herkese.
    Sonuç olarak simsarlara dikkat edin. Kaliteli filtre kullanın.

• Çok teşekkürler.
    Bu durumda daire girişi için BMB-1000 nano ev ana giriş 4'lü sistem ile evye altı Türksu 8'li sistem (İstanbul delux 2014) taktırırsam amacıma ulaşmış olurum herhalde. Farklı bir öneriniz varsa öğrenmek isterim.

www.bmbsuaritma.com.tr/bmb1000-nano-ev-ana-giris-su-aritma-sistemi.html

www.toptansuaritma.com/şehir-aritma/İstanbul-Delüx-2013-su-aritma-cihazi/İstanbul,Delüx,2014,su,aritma,cihazi

• bris kullanıcısına yanıt
    full sistem koruma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: safakdahi

quote:

Çok teşekkürler.
    Bu durumda daire girişi için BMB-1000 nano ev ana giriş 4'lü sistem ile evye altı Türksu 8'li sistem (İstanbul delux 2014) taktırırsam amacıma ulaşmış olurum herhalde. Farklı bir öneriniz varsa öğrenmek isterim.

www.toptansuaritma.com/şehir-aritma/İstanbul-Delüx-2013-su-aritma-cihazi/İstanbul,Delüx,2014,su,aritma,cihazi

Ben de BMB-1000 kullanıyorum daire girişinde, tavsiye ederim.
    Ama tavsiyem filtrelerini değiştirmeniz çünkü cihazı optimum tasarlamışlar.
    Mesela 1. filtre kuyu suyuna göre tasarlanmış, kum taneleri bile rahat geçer arasından, o yüzden sediment filtre ile değiştirilirse daha iyi olur.

Diğer cihaza gelince; kötülemek gibi anlaşılmasın ama alkali filtresi purepro, kullandım ve hiç memnun kalmadım maalesef. Onun yerine purion tavsiye ederim zaten üstteki mesajda da bahsetmiştim, ozgurcell77 arkadaş da bahsetmiş.

hocam turksu 2014 yılında kendine ozel alkali filtre yaptırmış durumda başlarda 9 sonrasında 8.5 e sabitlenme garantisi veriyor ph (alkali filtresi icin) 8 in altı cıkanlara iade garantisi veriyorlar isterseniz bu konu hakkında bilgi alın .
    bmb ye gelince yıkanabilir filtre olsun ma kireç icin hangi filtreyi kullanıyorlar ? insallah silipos degildir onuda arayın sorun.
    velhasıl ikisinide sorun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

quote:

Orijinalden alıntı: safakdahi

quote:

Çok teşekkürler.

Ben de BMB-1000 kullanıyorum daire girişinde, tavsiye ederim.
    Ama tavsiyem filtrelerini değiştirmeniz çünkü cihazı optimum tasarlamışlar.
    Mesela 1. filtre kuyu suyuna göre tasarlanmış, kum taneleri bile rahat geçer arasından, o yüzden sediment filtre ile değiştirilirse daha iyi olur.

Diğer cihaza gelince; kötülemek gibi anlaşılmasın ama alkali filtresi purepro, kullandım ve hiç memnun kalmadım maalesef. Onun yerine purion tavsiye ederim zaten üstteki mesajda da bahsetmiştim, ozgurcell77 arkadaş da bahsetmiş.

hocam turksu 2014 yılında kendine ozel alkali filtre yaptırmış durumda başlarda 9 sonrasında 8.5 e sabitlenme garantisi veriyor ph (alkali filtresi icin) 8 in altı cıkanlara iade garantisi veriyorlar isterseniz bu konu hakkında bilgi alın .
    bmb ye gelince yıkanabilir filtre olsun ma kireç icin hangi filtreyi kullanıyorlar ? insallah silipos degildir onuda arayın sorun.
    velhasıl ikisinide sorun :)

Kendine özel alkali filtre mi? Purepro mu? O cihazdaki filtreyi denemesem, ph metre ile suyunu ölçmesem inanırım dediğine, vatandaş bilmiyor nasıl olsa!
    Purion, pentek gibi markalar dururken purepro ya mı kalmış alkali filtre yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakdahi -- 21 Mayıs 2014; 18:51:09 >

• Ben bu cihazları aldığım takdirde sizlerin önerdiği filtreleri bu cihazlar da kullanma imkanım varsa sorun yok. Sırasıyla denerim ve beğendiğimde devam ederim. Önemli olan bu cihazların plastik yapısı, varsa teknik alt yapısı ve temel omurga olarak iyi bir seçim olup olmadığıdır benim için. Cam tüp su kullandığımız ve banyo suyundaki kirlilikten şikayetçi olduğumuz için ideal sistemi oluşturduktan sonra ağız tadımıza uygun filtrede devam etmeyi düşünüyoruz. Bu arada 7.5 - 8.5 arasındaki pH değerleri bizim için yeterli ve daha üstünü istemiyoruz. Aslında ayrıca mineral katkısına da inanmıyorum ama belki lezzet açısından fark oluşturur diye üstünde durmuyorum. Yoksa ağzıma atacağım bir adet bademden alacağım mineralin, evde içeceğim sudan alacağım mineralden kat, kat fazla olduğunu biliyorum.

Edit (imla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bris -- 21 Mayıs 2014; 21:18:00 >
  • safakdahi S kullanıcısına yanıt
    dostum yazdıgını anlamadım. yeni alkali filtreleri 8 ustu ph cıkıyor kendim olctum evimde merak eden varsa kanıtlayabilirim
  • purepro filtreyi sakın almayın 2 daire için aldık sonuç hüsran 0,1 bile
    farketmedi göya amerikan ve italatçısı bir holding arayın muhattap
    bile bulamassınız birinin yerine tank aldım diğerini çöpe attım
    burdan tavsiye ettiğim ŞAFAKDAHİ arkadaş aldı kullandı purion
    menmun kaldı pentekte iyi ama ben BİOCERAYI tercih ettim biraz pahalı
    bir filtre ama özelliklerini okuyun aldığı onaylara bakın 3-4 filtrenin yaptığı
    işi tek başına yapıyor
  • purepro yu bende kullandım sonuc husran sözde amerikan demislerdi ilk goz agrımdı tee 5 yıl onceydi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

dostum yazdıgını anlamadım. yeni alkali filtreleri 8 ustu ph cıkıyor kendim olctum evimde merak eden varsa kanıtlayabilirim

Bak OZGURCELL77 ne demiş 0,1 bile farkettirmiyor. Biz kullandık ölçüm yaptık hiçbir katkısı yok suyun ph değerine. Yani biocera, pendek, purion gibi alkali filtre üreten markalar dururken purepro ya para vermeyin hiç bir işe yaramıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.