Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Rica ederim geçmiş olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arıtma kullanırken hala karnın ağrıyor mu yeğenim?

• Merhaba, housing filtre seti olarak Ethicwater' daki Murica 75 almayı düşünüyorum. Birşey dikkatimi çekti: Murica 75' de post olarak ET-50RO kullanılmış fakat filtre setinde post olarak Swun var. @ethicwater, Ahmet Abi' den de rica ediyorum bu filtreyi Murica 75 filtre setine seçenek olarak eklemesini.

Ayrıca post olarak Pentair GS-10RO düşünürken, ET-50RO dikkatimi çekti, bu ürünü önerir misiniz? Kullanan arkadaşlar var mı?

Bu arada arıtma cihazım tanksız ve housing toplama şekilde. Mineral/ph filtresi yerine de damacanaya arıttığım suya 1 şişe maden suyu ekliyorum.

• daramdrum kullanıcısına yanıt

Sadece 1 kelimeyle GS 10 RO diyorum. Kaliteli post karbon ama mevcutta suyun tadından memnunsanız yani şu an hangi post karbonu kullanıyorsanız bunu yazdıklarınızla değiştirmenin sihirli bir tat değişimi yaratacağını zannetmiyorum. Post karbonlar, suya herhangi bir şey eklemezler çünkü eğer aynı zamanda mineral ekleme özelligi yoksa.. Post karbonun çalışma mantıgı sıradan bir ön filtreyle aynıdır. Sadece en sona eklenmiş ufak bir gac karbon gibi düşünelim..

Mevcutta kullandıgınız post, eğer ki, tat bozuklugu gibi bir şey yaratmıyorsa, daha kaliteli bir post almaya ihtiyaç yoktur.. Eğer tat size bozuk geliyorsa o zaman gs 10 ro deneyin derim.. Ancak sudaki tadı ön filtrelerin kalitesi de etkiliyor.. Yani genel olarak tattan memnunsanız hiçbir şey satın almanıza gerek yok.. Tat bozuksa gs 10 ro alın..

Toptan yeni filtrelere geçeyim diyorsanız o zaman ona gs 10 ro ekleyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Kasım 2024; 18:39:16 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler. Suyun tadından memnunum. Filtrelerim: Purtrex sediment, Pentair GAC x 2, TapTec membran ve Biocera. Depo yok doğrudan damacanaya dolum şeklinde kullanıyorum. Filtre değişim zamanı yaklaşıyor ve Biocera yerine ne kullanacağıma karar veremedim. Bir de çift GAC yerine GAC + Matrikx CTO kullansam bir farklılık olur mu acaba suyun tadında merak ediyorum.

Murica 75 modelde önceden swun post karbon vardı, ürün güncellendi ve yeni serisi mineralli post karbon olan ET-50RO eklendi, yakın zamanda filtre setinde de güncelleme olacaktır. ET50 isterseniz swunlı alıp bize bildirin biz ET50 olarak gönderim yaparız.

ET-50, Bioetix'e göre daha düşük mineral ve pH içeriğine sahiptir.

• Membran değiştirmek için membran kabını çıkardım. Açma anahtarım olmadığı için açamadım. Öncesinde de tankta bulunan suyu bilerek boşaltmıştım. Aynı şekilde taktım. Bu sefer de tanka su dolmuyor. Neyi kontrol etmem gerekir?

• atomcu kullanıcısına yanıt

Membran kabı açmak için o dediğin şeye gerek yok. Ben kullanmıyorum mesela plastikse kırılabilir. Membran kabını lavaboya koy, ocakta su ısıt. Kaynar suyu membran kapağının etrafına yavaş yavaş dök. Dökerken membran kılıfını çevir kapağın her tarafına kaynar su değsin. Birkac saniye sonra dene, elinle kolay bir şekilde çevirerek açarsın. Alternatif olarak, membran kapağı etrafına güçlü bir fön makinesi varsa 5 dakika kadar ısı ver.

Eğer aynı membranı gerisin geriye taktıysan ve bu membran, sen sökmeden önce sorunsuz şekilde çalışıyordu ancak sen söktükten sonra depo dolmamaya başladıysa, membranda sorun yoktur. Yeni aldığın ön filtreler problemli olabilir ama en dandik filtrelerde bile hiç başıma gelmedi. Belki bağlantılar bir şekilde yanlıştır.. Eğer bağlantılar yanlış değilse ön filtreler arızalı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 7:3:4 >

Söylediğin filtre yerine başka bir şeye gerek yok. Çok tartıştık. Ben tavsiye etmem. Eskiden arıtmacılar, tüm dünya genelindekileri kastediyorum, bizim ülkeye özel bir şey değil bu, şebeke suyuna 220 v verip, elektroliz yöntemiyle, minerallerle etkileşime girip, sonra çamur rengi suyu müşteriye gösterip, arıtma cihazı satarlardı. Bu yöntemdeki sahtekarlık ortaya çıkınca, gazeteler falan bile bunu yazınca, şimdi de dünya çapında yeni bir yöntem bulmuşlar, PH'a ORP'a Minerale sarmışlar aletle değer ölçüp filtre satıyorlar.. Bunların hepsi aynı kafa yemeyeceksiniz..

Üretici firmalar bir yandan da, çöp değerinde makaleler yazdırıp duruyorlar.. Makaleler herhangi bir bilimsel kanıt içermiyor zaten, 250 kişiye baktık, 150'si şöyle oldu şeklinde, bilimsel kanıttan uzak ve gözlemsel şekil araştırmayla algı yapıyorlar ispatsız kanıtsız ve çöp içerik..

PPS GAC CTO şeklinde olması ideal zaten genellikle hep bu şekilde kullanılır. Daha iyi bir tat olabilir mi tartışmalı bir konu ama CTO'lar daha etkili klor ve koku gideriyor.. Çift GAC yerine GAC CTO daha iyidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 7:34:30 >

Başka filtre değişimi yapmadım. Sadece membran değiştirmek istedim. Yaklaşık bir yıl oldu ve kaliteisnden emin değilim çünkü. Diğer filtreler değişeli 6 ay oldu. Daha diğer filtreleri değiştirmeye gerek duymadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam, şimdi membran housing'ini oradan çıkart, söylediğim yöntemi kullanarak membran housing'in kapağını gevşet, kapağı aç, yeni membranı yerine oturt. Kapağı tekrar vidalarken biraz güç kullan, sızdırma olmaz. Daha sonra cihazı incele. Flow parçasını, küçük bir silindir gibi olan parçayı takip et. O parçayla ilişkili olan hortumu, membran kabının altındaki iki tane yan yana quick'ten kısa olan quick'e sok. Sonra da shut off valve var, iki tane yukarıda, iki tane aşağıda şeklinde dört hortum o parçaya bağlanmış şekilde duruyor. O parçayla ilişkili olan hortumu da, membran uzun quick'e sok. Kısa olan atık uzun olan temiz çıkış çünkü. Sonra membran kapağının oraya sokacağın hortum kalır geriye, onu da membran kapağındaki girişe sok. Aşağıdaki resmi de incele fikir edin. Bu şekilde yapmayı dene..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 9:16:45 >

Piyasadaki filtrelerin kalitesi yaklaşık olarak aynıdır. Fakat fiyatları farklıdır. Yabancı filtreler, ithal edildikleri için ve daha önemlisi, düşük satış rekabetine sahip oldukları için, üzerlerine daha çok kar koyulduğundan genellikle daha pahalıdır. Bazıları da sırf marka algısı sebebiyle daha pahalıdır. En iyi membranla, markasız membran sadece birkaç TDS, bilemediniz 10 TDS oynar. Filtrenin uzun ömürlü olmasının iddia edilmesi, satış hilesidir. Filtrenin o iddia edilen kalitesinden çok, giriş suyunun kalitesi rol oynar. Giriş suyunda tortu ve kireç ne kadar fazlaysa, filtreler o kadar erken patlar, ne kadar azsa o kadar geç patlar. Eğer şebeke kalitesi düşükse, kirli karbonu bu 1 sene gider şeklinde düşünerek, bir 6 ay daha kullanmak akıllıca değildir. Şebeke suyu 100 PPM civarındaysa, oem filtreler de uzun süre çalışır. 200 - 250 PPM civarındaysa belki bir yıl kadar gider, 300 - 350 PPM ve üzerindeyse 6 ayda bir değiştirilmesi gerekebilir. Bu durum, şebeke suyu kalitesine göre değişiyor.. Membran seçerken bunu göz önünde bulundurmak gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 9:55:3 >

Böyle diyorsunuz da WQA, FDA, NSF gibi belgelerin boşuna verilmiş olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Filtre performansının NSF ile ilgisi yok. Ancak sağlık konusunda, o tarz kurumlar sadece belli başlı tehlikeleri inceliyor. Örneğin, Pentair filtrelerde hem kanser yapar yazıyor, hem de yanında NSF logosu mevcut.

Bu filtrelerin içinde kanserojen bileşik oldugu kesin ancak aynı zamanda NSF onaylı..

Tabii aynısı belgesiz filtreler için de geçerlidir onlar da kanserojen maddelere az ya da çok miktarlarda mutlaka sahiptir..

Yani Bir filtrenin, NSF sertifikalı olması, yalnızca belirli standartlara uygun olup olmadığını test ediyor. Ancak NSF, filtrenin her yönden zararlı olup olmadıgını test etmiyor.

Örneğin kullandıgınız FLT filtrelerin plastiklerinden ve içlerindeki kömürlerden kanserojen madde yayılabilir ancak NSF sadece kurşun ve ağır metal ekliyor mu, eklemiyor mu, tarzında bir test yapıyor..

İnsan sağlığına zararlı olabilecek binlerce farklı bileşik var. Yani sadece NSF sertifikası var diye sağlığa zararlı değildir şeklinde bir yaklaşım çok ileri düzey hata olur..

Mesela 2007 ve 2010'lu yılların başlarında, Türkiye'de arıtma konusunda ithal ürünler standarttı. USA ve Tayvan şeklinde ürünler olurdu. Yani USA'nin alternatifi Tayvandı. Çünkü yerli üreticiler henüz devreye girmemişlerdi. Yerli üreticiler daha sonradan, karbon ithal edip, Türkiye'de dolum yapmaya başladıktan sonra, arıtmada ithal ürünler piyasadan silindi diyebiliriz..

Bu son kullanıcı için fiyat avantajı sağladı ve arıtma ucuzlayarak daha da yaygınlaştı.. Bugün bunları sadece birkaç internet satıcısı satar hale geldi.. Mesela eskiden PAE marka tanklar standarttı, iç mekanizması ithal ancak Türkiye'de üretilmiş tank diye bir şey yoktu falan..

Şu an ithal ürünlerdeki bu belge mevzusu, yüksek fiyatın gerekçesi olarak kullanılıyor.. NSF dediğimiz bu tarz belgeler hiçbir şekilde o ürünlerin sağlığa zararlı olup olmadığına dair bir güvence vermiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 14:3:57 >

Ek olarak su arıtma sisteminde, sadece filtrelerin NSF'li olması hiçbir anlam ifade etmez. Yani arıtma cihazında, en basitinden hortum bile NSF'li değilse NSF'in anlamı kalmaz. Gerçi söyledigim gibi NSF özellikle plastikten ve karbon kömüründen salınan kanserojenleri test etmiyor ki, bu bana göre test edilmesi gereken en önemli şey zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 19:30:5 >
  • Merhaba, @ethicwater Murica 75 Birinci Yıl Değişen Filtre Setini almak istiyorum. Yukarda, "DH üyelerine %10 indirim ve nakitte ayrıca %10 indirim" yazmışsınız, hala geçerli mi?

Bir de filtre setindeki post karbon filtreyi Swun yerine Pentek GS-10RO alacağım şekilde fiyat verir misiniz? Whatsapp' dan da yazmıştım geri dönmediniz, müsait olunca burdan yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daramdrum -- 1 Aralık 2024; 13:25:31 >
    Merhaba hocam indirimler geçerli . Diğer konu ile alakalı pm cevap verilmiştir.

bu kadar bilinçli değil/değiliz tüketiciler olarak maalesef.

detaylı bilgi için teşekkürler.

bulunduğumuz şehrin suyu orta kalite servisin dediği zamanlarda değiştirip devam ediyoruz.

umarım ve dilerim ki sağlıklı su içiyoruzdur.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.