Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Su arıtma tankından bir süredir 1-2 bardak kadar su geliyordu. Bugün tankı boşalttım ve su arıtma dükkanına götürdüm. Hava cihazı ile hava basmaya çalıştı. Yukarıdaki musluğu açınca hava çıktı ve bana maalesef tankın membranın patlamış olduğunu söyledi.

"Tankın markası iyi bir marka fakat her ürünün bir kullanım ömrü oluyor ve su tanklarında bu 5 yıldır" dedi. Bizim tank ise 6-7 yıllık falandı.

Tankın modeli: NPTK-3.2 G

Bana 1500 TL yeni tank fiyatı verdi. Kart da çekebiliriz dedi.

Tabii internete bakınca 700 Lira'ya da tank var 2000 Lira'ya da...

Buradan daha önce 2 ev için filtre de satın aldım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Satın aldığım membran orijinaldi. Güvendiğim bir yer yani.

Sormak istediklerim;

Fiyat nasıl, uygun mu normal mi?

İnternetten de satın alınabilir mi ? Öneriniz var mı ?

• bay baykuş kullanıcısına yanıt

Tankı neden 3,2 G tercih ediyorsun? 8 LT daha iyidir nasılsa sen aldıkca cihaz yeniden devreye giriyor bir gün icinde litrelerce bir kullanımın yoksa 8 LT daha iyi..

Ayrıca o tank 1500 TL etmez.. Tank markası olarak PAE falan önerecekler yerli tanklar dandiktir diyecekler ben yerli tank hic kullanmadıgım icin iyidir diyemiyorum alıp kullanmam lazım kullanmadıgım malı kötülemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ekim 2024; 19:49:23 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Tank, sistem ile gelen orijinal tank. Alırken buna çok da bakmadan almıştık açıkçası. Bana kalırsa da 12 Litre fazla ve 8 Litre iş görür. Kullandıkça insan ihtiyaç miktarını anlıyor tabi ve dediğiniz gibi hemen arkadan doluyor tekrar zaten.

Fiyat bana da fazla geldi fakat bu 12 Litrelik tank fiyatıdır tahminimce.

Peki 8 Litre tankın ideal fiyatı hakkında bir bilginiz var mıdır ? Yani bir fiyat aralığı belirlemek istiyorum ki 8 Litre için alacağım fiyat teklifi kafama yatarsa hiç internet ile uğraşmadan direkt oradan satın alır takarım.

Hocam 12 Litre de olsa markaya göre fiyat pahalı. Bu tank markasını daha önce satan bir Türk web sitesi hic görmedim. Cin malı plastik Tanka benziyor..

8 Litre bir PAE Tank, internette 1200 TL civarı baslıyor ve 1600 TL'ye kadar gidiyor.. Yerli Tanklarda 8 litre olanlar 650 TL'den baslayıp 1000 TL'ye kadar gidiyor..

PAE marka tank icin de bence fiyat cok.. 1000 TL olması gerekir ancak kar marjını yüksek koyuyorlar bence..

Ben size normal fiyatı söyle söyleyeyim 8 LT PAE icin 1000 - 1400 gibi fiyatlar, yerli 8 Litre tank icin Ekol ve TrTank gibi 650 - 900 civarı normal fiyattır..

Fakat galip bey biz royal green olarak yerli tankları cok kullandık ve bize dönüsleri kötü oldu bunlar hep gümledi bu tanklarla ugrastık gibi seyler yazmıstı.. Biz müsterilere sattık ve zararını gördük dedigi icin ve kendim hic kullanmadıgım icin bu konuda ona güvenmek durumundayım o yüzden galip beyden duydugumu size aktarıyorum.. Eğer ilerde yerli tank kullanırsam kendi deneyimimi de yazarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ekim 2024; 20:4:11 >

Evet bir seri üründe 200 adet yerli almıştık 6 ay içinde hepsini değiştirdik zamanla tabii kendilerini geliştiriyor tank üreticileri hatta TRTank yerli olarak nsf bile aldı. Eskiye göre biraz daha iyiler. Misal bir projede eslinin Tae tankını kullanıyoruz TankPac'e göre arıza oranı evet fazla örnek TankPac 100-1 ise Tae 100-10 arıza oranı. HATTA YERLİ TANKLARDA BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ OLMAZSA ARIZA ORANI %40'a çıkıyor. Tabii bu şebekesi yüksek olan yerlerde örneğin İstanbul. İlk başlarda Tae'de basınç düşürücü yoktu çok sorun geliyordu sonra her cihaza basınc düşürücü takıldı sorun düzeldi.

Yakında TRTank'ıda bir projede kullanacağız bakalım 2 seneye kadar onu da gözlemlenmiş oluruz.

Ama iyi bir arıtma cihazı satan birisi TankPac harici tercih etmez nedeni ise devamlı servis hizmeti vermek zorunda kalıyor satıcı ama uygun fiyatlı cihaz satanlar mecbur tercih ediyor tankları.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba hocam

https://www.ethicwater.com.tr/urun/pae-ro-122-8-litre-su-aritma-tanki/

1150₺ TankPac (Pae) marka DH üyelerine %10 indirim ve nakitte ayrıca %10 indirimle satın alabilirsiniz.

İndirimle kargo dahil nakitte 1030₺'na mal olmaktadır.

Tanklarımız 2024 yılı üretimidir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

Benim TankPac tank, 5 yıllık ama hala calısıyor, biraz paslanma yapmıs hafif bir sızıntı olmus tank üzerine fark etmemisim.. Degistirirsem su TAE'den bir alayım olmazsa, yani yıllarca kullanılacak bir üründe 1000 - 1500 TL cok bir para sayılmaz ama yerli tankı da merak ediyorum.. en fazla bozulursa kaldırıp atarız deneyim olur..

x'de bir eleman vardı, yerli tank kokuyor diye tweet atıp ağlamıstı, belki burnunda sinüzit vardı, belki evi kokuyordur, cok cesitli insanlar var yani, internet ortamında, öyle insanlar var ki, ne kadar kendini sınırlamaya calıssa da, üslup bile ben varosum diyor.. alnına yazılmıs gibi görünce hemen anlıyorsun..

tabii bu forumda böyle insanlar yok donanımhaber gercekten 10 numara forum, sosyal medya kalitesizligi burada yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Kasım 2024; 8:49:40 >
    TankPac 10 yıl ve üstü de çalışır, tankın üstünde paslanma başladığında tank değişim olmalı, bak tabkpac'ın bir özelliği de diğer tanklara göre daha geç paslanma oluyor. Zaten pahalı olmasının nedenleri iç malzemelerin pp'lerin kaliteli olması ve dış boyasının daha kalın, sacının kalın ve daha yüksek ısıda fırınlandığından uzun süre dayanabilmesidir. Aynı kalite de Türkiye'de üretim yap daha pahalıya mal olacaktır. Uzak doğuda maliyetler çok düşük bizim ülkemize göre.

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158440455 lağım gibi kokuyordu en son bu arkadaşın pae tankı :D yerli tank ile değişirmemiş mi :D

Calısır hocam zaten 5 senedir buna hic pompayla falan siboba müdahale etmem bile gerekmedi.. Basıncı dahi hala yerinde gürül gürül calısıyor..

Fakat paslanma konusu ben tankı bu inline kasanın icinde yatık sekilde kullanıyordum, inline filtrelerden bir sızıntı olmus ve kasa icinde nem olusmus, bu da tankı cesitli yerlerinden paslandırmıs.. Hatta sonradan inline kasanın bu dezavantajını da görünce inline filtreleri kasasız kullanmaya basladım. Tankın üstüne direkt monteli sekilde durması sızıntıda tankı mahvediyor..

Hatta sana Ravent'in dik yerlesimli kasasını nereden satın alabilecegimi de bu yüzden sormustum..

Simdi dıstaki metal ile icerdeki hazne birbirine temas etmiyor degil mi? Haznede bir yırtılma ya da delinme olursa pas direkt gecer diye mi endise ediyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Kasım 2024; 13:10:10 >
    Tankların içinde plastik kaplama var 1,2 ml kadar, paslanma olduğunda değişmesinin nedeni pasın esas neden olduğu pas bakterisidir, etrafa yayılabilir suya normalde teması yoktur ama filtre değişimlerinde vs temas ettiğinde içeri girebilir, ayrıca paslı saç deforme olduğu için tankın patlamasına da neden olabilir, zamanla saçı yer bitirir pas ve pas sağlıklı değildir elle temas etmemek gerekli.

Evet oldukca mantıklı.. Ben kendim housing sevmedigim halde simdi kasasız kullandıgım icin biraz daha derli toplu dursun diye housing ve brakete gecmeyi de düsünmedim degil.. Nasılsa benim cihaz giris basıncı düsük ve pompalı cihaz.. Royal Green sitesinde, Soft L serisinde kullandıgınız siyah housingler vardı ancak simdi baktıgımda bunların yerine gri renk housingler gelmis.. Siyah renk housinglerden gelecek mi yine gelirse ne zaman gelir hocam?

Siyah sezonu bitti ama stokta mevcut ileride arıza yapan siyahlar için var elimizde, sitede satışa kapalı siyah olan, artık housingler roycera filtrenin renginde üretiliyor. Aynı malzeme sadece renk farkı vardır. Siyah isterseniz firma Siyah verebilir.

Royal green kendi ürettiği ürünleri artık bu renkten yapıyor.

Örnek Roycerahttps://royalgreen.com.tr/urun/roycera-filtre/

10 inc housing
    https://royalgreen.com.tr/urun/10-inch-mat-housing-siyah/

12 inline filtreler
    https://royalgreen.com.tr/urun-kategori/filtreler/inline-filtreler/

Kendi fikrimce, siyah daha orjinal duruyor hocam. Fakat sizin videolardan birinde kendi kullandıgınız pentair karbon filtreli pompasız bir arıtma cihazınız vardı galiba üzerinde Italy yazan gri housingler hatırlıyorum o housingler de hosuma gitmisti.. Hatta membran kabını bile cihazın rengiyle aynıydı gibi hatırlıyorum eğer yanlıs hatırlamıyorsam.. 

• ben o tanki sodyum hipoklorit ile dezenfekte etmistim ve iyice yikayinca sorun cozulmustu hatta galip beyle dezenfekte mevzularini da konusmustuk o tankla ilgili..

sonra ben yerli tank satin almaktan vazgecmistim yani almadim ama bu almayacagim anlamina gelmez alir ve kullanirim da istersem.. para da benim keyif de benim sonucta.. hangi marka tank alacagimiz konusunda senden izin mi alacagiz? hatta yarin gideyim de benim aritmacidan bir TAE alayim bari hehehehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Kasım 2024; 22:24:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, görseldeki su bağlantısında bir hata mı mevcut ?

Son filtre özelinde;

Girişteki T bağlantısında, 1 Numara Musluk - 2 Numara diğer filtreden gelen su - 3 Numara Su Tankı

Bu bağlantı doğru mu yoksa 1 ve 3 numaranın yer değişmesi mi lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 9 Kasım 2024; 21:33:40 >
  • Hocam tam anlamadım ben fotodan ama ben size nasıl olacağını anlatayım , membran sonrası çift çıkışı olan filtreden bahsediyorum , temiz bölümünden çıkacak daha sonra tee ile hat biri tanka biri son filtreye gidecek , daha sonra son filtreden geçen su direk musluğa gidecek .

Şu şekilde görsel ileteyim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bende musluk ile tank bağlantılarının yerleri değişikti. Görseldeki gibi düzelttim.

1 ve 3 yer değişecek, arıtma musluğuna Post karbon çıkışından verilecek

Tam da diğer mesaja cevap yazmıştım. Size de teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.