Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Hakkında Yardım? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
291
Cevap
34
Favori
99.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar;

Hayır galip beye ait hocam.

@tersosmos

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt

merhaba biocera ömrü ne kadardır ortalama 4 kişilik bir aile için soruyorum

• izmirlim21 kullanıcısına yanıt
    Bunun için kesin bir öngörüde bulunmak yanlış olur filtrenin 5000 litre ömrü vardır.

Abi yeri gelmişken aslında 792 galon ve ya 6 ay ömür biçmiş biocera kendi sayfasında .
    www.biocera.com
    Antioxidant Hydrogen Alkaline Healthy Water Solution Provider World Leading Biocera
    https://www.biocera.com/167
    . Daha uzun süreler ve litrelerce pH’ı vs yüksek tutabilir ama güvenli kullanım için verdiği değerler yukarıda .

@izmirlim21

web adresi düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 27 Şubat 2023; 15:7:47 >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim şöyle abi;
    Max performanstan min performansa eğri şeklinde.

Eyvallah abi .

• Arkadaşlar eve 2-3 ay kadar önce su arıtma cihazı aldım internetten. Araştırmalarımla 3 filtreden sonra American filmtech membran kullandım.Membrandan depoma geçiyor su ve depomdan çıkıp biocera filtreden geçip ucuz bi tatlandırıcı carbon filtreden geçtikten sonra musluktan akıyor. Sorun şu;

Şebeke suyum: 160-180 Tds arası
    Membrandan çıkan: 4-5 Tds civarı
    Arıtma musluktan akan maksimum 15 Tds oluyor ve 2 litre aralıksız su alsam bu 11-12 kere düşüyor.

Durum normal gelmiyor bana. Ben Tds değerini biocera ya güvenerek 20-40 arası sabitlenir diye düşündüm. Bioceradan önce kullandığım ucuz Alkali filtre 10 yapıyordu zaten Tds değerini.

Not: membrandan hemen sonra yani tanka girmeden önce biocera yı denedim sonuç değişmedi.

Bide mineralsiz olduğunu anladığım bu su için şu sorum var. Çoluğumuz çozuğumuz içiyor. İnsan vücudu phs seviyesi falan bunları geçelim tamam ama Böbrek ve diğer sindirim sistemine mineralsiz binsu zararlı mıdır yoksa sadece Faydasız mı deriz. Bu önemli bişey. Yardımcı olacak konunun ehli birisi varsa cevap verirse sevinirim. Herkese şimdiden teşekkür ederim. Allah razı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Aynı firmanın ürününü aldım bende. Ve alttada bi soru açtım hocam. Bende böyle bi sorun yaşıyorum sorunu çözemiyorum da. Denemediğim kalmadı.

• E.ahmet E kullanıcısına yanıt
    Hocam Biocera zaten giriş suyunun tds değerine göre arttırma yapar, yani yaklaşık olarak 4-6 kat tds değerini yükseltir. Yani filtreniz normal çalışıyor tds olarak bir sorun yok, filmtec membran 180 giriş şebeke suyunda uzun süre çalışırsa eğer 2 ppm'e kadar değeri düşürür.

Tds değerini ucuz alkalinin yükseltmesi iyi birşey midir bilinmez, bir test kuruluşu onayi olmayan alkali, mineral ve post karbon kullanmamaya özen gösterin.

Bioceranın mineral test raporları var bizlerde yaptığımız testlerde bioceranin test sonuçlarına yakın değerler alıyoruz. Şimdi suların soğuk dönemi olduğu için filtreniz biraz daha düşük seviyede çalışabilir. Ayrıca bu değerleri yükseltmek için ise biocerayi her zaman yavaş akışta kullanın ve dikey konumda tutun, bununla ilgili de bugün bir video yayınladım aslında değerlerde artış oluyor.

https://galiparduc.com.tr/yatay-ve-dikey-konumlandirmanin-ph-filtrelerine-etkisi/

Bugün benim yaptığım yine 180-200 şebeke suyundaki aldığım değerler. Bu yazıda mevcut belki faydası dokunur.

Bioceradan tam verim almak için filtreyi dikey konuma getirin . Getirdikten sonra

https://www.ethicwater.com.tr/urun/biocera-a-a-filtre/

Bu linkteki 6 numaralı bağlantı şekline geçin . Dikey konuma geçme imkanınız yoksa ilk başta bağlantıyı bu hale getirerek de deneyebilirsiniz . Getirdikten sonra hemen değerler değişmeyecek . Yaklaşık bir iki hafta sonra tds değerine tekrar bakın mutlaka yükselmiş olacaktır. Membran sonu çoktan su çarpı beş altı katı gibi bu da maksimum yani .

6 numaralı bağlantıya geçerken eğer sisteminizde yüksek basınç sivici varsa yani pompa varsa yüksek basınç sivicini çeşmeye giden hortuma takın. Yüksek basınç sivici daha sık devreye girdiği için biocera içindeki su daha sık tanka gitmiş olacak . Bu da pH’ı ve tds yi daha hızlı yükseltecektir .

Bu sayede biocera içindeki su tankın içinde birikecek . Yüksek tds ve alçak tdsli su tankta karışım olacak ve daha stabil bir tds li ve pH’ı suyunuz olacak .

Anlattıklarımızı tek tek de deneyebilirsiniz , ya da tam çözüm için bir seferde hepsini de yapabilirsiniz .

İki üç hafta sonra tds yükseldiğinde eğer suyun tadı sert gelmeye başlarsa üç dört hafta arayla tankı tamamen boşaltıp tekrar doldur yaparak pH ı normal 7-8,5 arasında tutmuş olarak güvenli sularda yüzmüş olacaksınız .

Düzeltme : güncelleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 22 Şubat 2023; 22:21:21 >

Çok teşekkür ederim. İlgilenip detaylı ve dikkatlice anlattığınız için.
    Dediklerinizi uygulayıp nasipse belli bir zaman sonra konuya ek yorum yapacam inşallah.

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Deneyip dizede bilgi vereceğim bu kanal yolundan. Tekrar sağolun 🙂

• Herkese hayırlı geceler. Yukarıdaki konuşmalarımızın ardından verdiğiniz tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim. Tamda söylediğiniz gibi yaptım ve 4. Günün sonun şuan Tds değerim 25 (hergün 3-5 Tds artış oldu ve devam edecek gibi artış), PH 9.0 oldu. Önceki değerlerim Tds 13-15 oluyodu maksimum ve negatif yönlü değişkendi şimdi ise pozitif yönlü değişken yani artarak devam ediyor. Ph ise önceden 7.4-7.8 arasındaydı. Şuan 9 a sabitledi. Suyun tadında acıma falan olmadı. Ayrıca biocera yı membrandan sonra yaktıktan sonra arıtma suyu musluğundan akan su tazyiki aşırı arttı buda benim için çok iyi bi özellik. Atık suyu ölçmedim yani önceki değerlerim 1 e 2 idi. Onada baktığım zaman yorumu güncellerim. Biocera yı kesinlikle öneriyorum fakat membrandan sonra takılması en mantıklı olan. @tersosmos ve @ZevkiSefa ya ayrı eten çok teşekkürler işiniz gücünüz rast gelsin 🙂✋

Sürekli 9 pH suyu tüketmeyin . En fazla 8,5 da tutmakta fayda var . Bunun içinde ara ara tankı doldur boşalt yaparak bioceradan fazla su geçirip pH’ın düşmesini sağlayın . İyi günlerde kullanın , 8 civarında suyun tadı daha güzel .

Tamamen mi boşaltmalıyım peki. Birde 9 Ph zararlımıdır insan için.

Zararlı diyen de var yararlı diyen de. Tamamen evet sonra pH 7 civarına düşecek ve zamanla yine yükselecek .

En doğrusu da en son filtre olarak kullanmaktır bu arada da .

Tamamdır tamamen boşaltırım arada.

En son filtre dediğiniz musluktan hemen önce galiba.

Aynen .

Bi müddet böyle kullanımım duruma göre son filtreye tekrar çekerim. Çok sağolun hocam zaman ayırdınız yine 🙂 Sağlıcakla kalın.

• Selamlar olsun Tüm forum üyelerine. Ben Azərbaycandan yazıram.

1ay önce piksel grupa ait filtre seti tank falan parçalı olarak Turkiyeden sipariş ederek kendim evde su aritma cihazimi kurdum. şimdilik hiçbir sorun yok. Kapali kasa filtre setini alarak acikta kurdum kargo hafif gelsin diye su aritma kasasi siparis etmedim, hazir olanindanda almadim. kendim yapayim diye . Suyun PPM degeri40-50 arasi degişiyor. PHini kismet olursa bugun ölçüm yapıcam. onunda belirtirim. Ancak internetde filtreler esasda alkalin filtreler hakkinda arasdirdikca daha çok şeyler oldugu kanatine geldim. şimdilik kurulu olan filtrelere dokunmayi düşünmüyorum. Ancak zamani gelince filtre değişim esnasinda Alkalin filtrenin biocera almayi düşünüyordum. Forumda @tersosmos adli kullanicin turkiyedeki beyaz kabli bioceranin son donem kendini gosteremediyine dair fikirleri beni biraz daha arastirmama sebeb oldu. Baktim Bio+ diye Hindistan menşeli bir firma var . Bio+ filtreyi Türkiyede hidrotek diye bir firma ürünlerinde kullaniyor, iletisime geçtim tekli filtre satişlari yok.

Sorum şöyle Hindistan Amazondan Filtereleri buldum, mavi kutu biocerada (10 inch) var fiyati TL bazinda 345tl civari 11 inch bioplusda var fiyati 450 tl civari. Bio+sin birde bio+ B12 filtreside var 1200rupi nerdeyse 270 tl falan.

Hangisini almaliyim biocerami yoksa bio+ mi? Hindistandan Azerbeycana kargo var getiriyor. kilosu 17 dolar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.