Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.254
Cevap
100
Favori
145.407
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _TUTANKHAMUN_

Zor olan hiç birşey yok az çok mantığını kavrayan birisi bazı sorunları bile kendisi çözümleyebilir servise gerek duymadan 👍

artık su gider hortumunun evye yada bulaşık makinesi gider yerine bağlandığı (zor soru budur)

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Hocam Royal Green Lux Plus cihazını kullanıyorum

5 litre arıtılmış su için 45 - 50 litre artık su oluşuyor (5 litre arıtılmış su için 50 litre su harcıyoruz)

Bu normal mi ? bu değerler çok fazla (arıtma kullanmadığımda bile artık su giderinde damla damla 24 saat su geliyor)

aklıma bu parçanın arızalı olduğu geliyor gönderdiğiniz servis bu parçaya bakmadı hiç bir sorun yok dedi size (bu parçanın içindeki memran yırtılmış olabilir)

1 e 10 litre artık su miktarını nasıl düşürebilirim (bu değer normal değil)

(bunun normali 1 e 2 - 2,5 litredir bu bile fazlayken bile 1 e 10 uçuk rakam)

1 litre arıtılmış suya karşılık 10 litre artık su ülkeye ihanettir

Shutoff yırtık olursa shutoff hiç kapatma yapmaz sürekli aynı oranda atık su atar.

Atık su konusunun çok fazla değişkeni vardır kullanılan membran'dan su basıncına kadar değişkenlik gösterebilir aklınızda soru işareti kaldıysa shutoff ve atık kısıcıyı değiştirebilirsiniz sorun devam ediyorsa membranda sorun olabilir, su basıncı dengesiz olabilir. Selenoid valf kullanırsanız kapatma daha hızlı gerçekleşir bu da denenbilir ama diğer her şey normal ise standart shutoff ile selenoid valf arasında mucize bir fark olmuyor bizzat test ettim bunu sadece birkaç dakika fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Şubat 2021; 23:48:54 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Bugün yine test ettim

5 litre arıtılmış su 45 litre atık su + sürekli hızlı hızlı damlama (su kesinlikle kesilmiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Şubat 2021; 23:57:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Bugün yine test ettim

5 litre arıtılmış su 45 litre atık su + sürekli hızlı hızlı damlama (su kesinlikle kesilmiyor)

Kesinlikle anormal bir durum bu kadar atık su çok fazla.

Mesajınızı şimdi bir kez daha okudum arıtma bittikten sonra hala damla damla atık su geldiğini söylemişsiniz normalde arıtma bittiği anda tek damla bile su gelmemesi gerekir atık hortumundan.

Shutoff ve atık kısıcı değişimi yapıp bir deneyin en maliyetsiz testi böyle yapabilirsiniz. Kaliteli bir shutoff tavsiyesi isterseniz özelden link verebilirim. Standart shutofflarda çok farklı kalitede parçalar var basınç dengesizlikleri sonucu tam kapanmama veya zar yırtılması yada zarın su kaçırması gibi sorunlar olabiliyor.

valla hocam 1 yıldır ayda 23 - 28 m3 su parası ödüyorum evdekiler sorduğumda gülüyorlar ...

pandemi var diye bu kadar su gidiyordur diye düşündüm normalde 14 - 18 m3 gidiyordu

evde evye tıkandığında bu olayı fark ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Şubat 2021; 0:24:24 >
    Hocam ürün garantili ve servis bakıyor zaten ayrıca cihazda swun marka şatof var. Servis tank vanasını kapattığında atığın tamamen kestiğini söylemişti yarın tekrar kontrol edilecek cihaz ortalama 1 yıllık cihaz. Atik su durmadan damla damla sabaha kadar akıyorsa Cekvalf kaçırıyor olabilir. Cek valf kaçırıyorsa da tankta su azaldığı zaman cihaz tekrar devreye girmesi gerekli mantıken. Yüksek ihtimal cekvalf sorunlu olabilir. Tabi şatof valfde olabilir. Bunu en iyi servis tekrar baktığında neticeye varabiliriz.
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

hocam servisle görüştüm yarın 3-5 gibi gelecek

ilginiz için teşekkürler

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Hocam arıtma cihazı 1 ay boyunca kesintisiz atık atsa dakikada 0.42 litre atar saatte 25 litre günlük 600 litre aylık ise 18.000 litre atar ki bu atık hiç durmadığı zaman atabileceği sudur böyle bir durum olsa yani atık hiç durmasa membran filtre 3 ay içinde zarar görür ve üretim suyunu da keser. Kullandığınız su miktarı elbetteki fazla normal değil 30.000 litreye yakın su baya bir su.
    Tabi bu hesaplama 420 flow 3.5 giriş suyu olan şebeke suyu için hesaplama giriş suyu basıncı yüksek olduğunda atık oranı da değişir.

Servis kesin çözümü bulur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 26 Şubat 2021; 0:26:23 >

arıtma kullanmadan önce günlük 10 litre hazır su alıyordum 14-18 m3 harcama oluyordu (pandemiden önce)

bir şekilde çözülür hocam

5 litre arıtılmış su normali 20 -25 litre atık sudur bunu 4 - 8 litreye düşürme imkanı var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Şubat 2021; 0:36:14 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Ozmoz tankı kullanılan cihazlarda atık su miktarı biraz fazla elbetteki atık suyu en iyi kısmanın yolu permeate pump dediğimiz tasarruf pompası var 1 tank dolduktan sonra ortalama 1 litreye 2 litre atık yapar maksimum. Bu pompa maliyeti 450 liradır firma stoğunda 2 adet şuan mevcut Aquatec permeate erp 1000 modeli. İsterseniz bunu kullanabilirsiniz. Yarın servis geldiğinde durumu izah edebilir size hocam.

1 litreye maksimum 2 litre atık çok daha iyi yarın servis gelsin size dönerim (ses olayı biraz ürkütüyor)

pompa olayını 1 ay kullandıktan sonra düşünürüm

bunun amacı basınçla atık suyu durdurmak mı (tank)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Şubat 2021; 1:5:51 >
  • Mesajım bulunsun.
  • İndirim kodu rica ediyorum @tersosmos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sascha35 -- 6 Mart 2021; 11:12:51 >
  • Sayın @tersosmos,

Royalgreen sitesinde satılan "Antibakteriyel Nano Gümüş ACT (Ag-Cu-Ti) CTO Tat Filtresi" gerçek ürün mü? Garanti veriyor musunuz? Bir de belirtilen ağır metalleri filtre etme yöntemi sadece aktif karbonla mı yoksa başka bir özelliği var mı? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgirgic -- 7 Mart 2021; 14:2:51 >
  • mgirgic M kullanıcısına yanıt
    Filtre etme yöntemi gümüş iyonları filtrenin orta kısmındaki materyali ile üst kısmındaki beze nanoteknoloji püskürtme sistemi ile filtreye uygulanır bakteri ve virüsleri bu sistem yok eder ağır metaller ise aktif karbon teknolojisi ile tutulur. Türkiye'de tescillenmiş bir test raporu yoktur.

Su arıtma filtrelerine bir garanti verilmez ama üretici firmanın test raporları var bakmak isterseniz.

Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı

Teşekkür ederim cevabınız için. Aktif karbonun ağır metal tutamayacağını okumuştum bazı yerlerde, onun için sordum. Verdiğiniz raporlardan ikisine göre kurşun ve cıvayı tutmuş. Bu iyi bir sonuç. Bu arada garantiden kastım, filtrenin çakma olup olmadığıydı; anlaşılan o ki değil.

• mgirgic M kullanıcısına yanıt
    Aktif karbonlar ağır metal tutar hocam bu kullanılan karbonun cinsine ve kalitesine göre değişir. Ama %100 yok etmez yani bir ters ozmoz sistemi gibi bertaraf etmez ama yinede küçük düzeylerde olan ağır metalleri üzerinde tutar ama tek başına bunu kullanırsan güvenilir bir arıtma olmaz zaten dikkat ettiyseniz biz bunu tat filtresi olarak ozmoz cihazlarında en son aşamada kullanıyoruz. Yani ozmoz zaten hemen hemen herşeyi alıyor uçucu bazı gazları da bu karbon ile yok ediyoruz ve sütun tadını dengeleniyor.
  • Şu an 3000-4000 TL bandında en alınması mantıklı ürün hangisi ?

• kmesne kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz şehir neresi hocam

Mersin

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.