< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Ocak 2024; 13:47:11 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Ocak 2024; 13:47:11 > |
Hocam tebrik ederim sizi başarmışsınız arıtma sistemlerinin çokta zor olmadığını ispatlamış oldunuz kendisi yapmak isteyen arkadaşlar buyrun bu konuya.
Iğneden ipliğe kaliteli malzeme isteyenlerin konusu olmuş isteyen istediği gibi de gelistirebilir yada kaliteyi düşürebilir bütçesine göre ayrıca bu sistem hiçte yer kaplamıyor fazladan tezgah aldinda görüntüsü korkutmuyorsa herkes yapabilir böyle bir sistem. Hatta bende kendi evime 10 yıldır kullandigim arıtma cihazının son bakımını geçen sene yaptım artık miladi doldu yeni sistem bu şekilde tezgah altına eklemeyi düşünüyorum yakında bende evye altından görüntüler atarim 😋😋 |
Cihaz Yapımını Resimlerle Basitleştirelim Arkadaşlar Bir Destekte Benden Size devasal Boyutta Resimler ekliyorum 4000x1900 gibi
|
Hazir konu acilmisken bende yeni tamamladigim sistemimi paylasmak isterim. Bende sizin gibi yabanci kaynaklardan edindigim bilgilere gore resimdeki sistemi buldum ve ona gore sistemi topladim. Banada toplam maliyeti 1473 tlye mal oldu. Son resimdede son halini gorebilirsiniz. Suan icin boyle duruyor bunlari tek tek duvara ve dolaba montelicem zaman buldukca.
Degerler ise Eskisehirde Sebeke 246 Mebran sonrasi 004,005 Cikis 20-50 arasi degisiyor. Ph suan 8.5-9 arasi cikiyor. Ek: Kalabak suyun damanacasinida olctugumde 25,28 degerlerini aldim. Fakat bir sefer damacanada igrenc bir koku ve baska bir damanacada ise dal gibi bir parca ciktiktan sonra bir daha donmem damacanaya. Ek:2 kullandigim iki yabanci kaynagin linkinidi ekliyorum. 4 yonlu vanayi da sistemden cikartabileceginiz sistemler mevcut. Attigim linke anlatimlar bulunmakta. Sayfadan asagiya indikce konular devam ediyor. 3 farkli sistemden bahsetttigi konu biraz asagida kaliyor sayfada. https://www.wecofilters.com/blog/category/installing-filters/ http://www.diyreverseosmosis.com/installation.aspx |
Hocam bu sistem daire girişine takılmıyor sadece içme suyu için evye altına takılıyor.
|
2500 galon ön filtrelerden geçen su mıktarı ama hocam.
üretilmiş suda bu atık oranına göre değişir.mesela 1 litreye 3 litre atığınız varsa 2500/3 olarak daha net hesap yapabilirsiniz. yani günde ortalama 15 litre(içme suyu-çay kahve yemek vs.)kullanan bir aile 1 ayda 450 litre 1 yılda 5400 litre su harcaması yazar. 2500 galon kullanım ömrü olan bir filtreden şebeke suyu olarak 9500 litre su geçer bu 9500 litreden temiz olarak musluğa gelen su miktarı(atık 1/3 olarak hesaplarsak) 3200 litre yapar. tam performans beklıyorsanız 1 yıl bile gitmez. |
Hocam arıtma suyunu sadece içme suyu olarak kullanıyoruz. Bir kişi günde 2.5 litre su içse 4 kişilik aile günde 10 litre su içer. Bu şekilde senede 3650 litre su tüketsek, 1.5 yıl rahat götürür. Kaldı ki ben zaten akşama kadar işteyim, zaten evden su içemiyorum.
Sizin evin tüm suyunu filtrelemek gibi bir planınız varsa, zaten yanlış konudasınız, benim topladığım sistem, 12 litrecik tank sizin ihtiyaçlara uygun değil. |
Membran filtrenin ömrünü tds metre ile anlayabilirsiniz.
Burda dikkat edilmesi gereken konu ölçüm yapılacak suyu musluktan değil,membran çıkışından almak(su membrandan sonra başka filtreden geçmeden.musluktan alınan değer yanıltıcı olabılır.çünkü alkali filtrede tds yukseltiyor. burdaki değer şebeke suyu giriş değerine göre değişkenlik gösterecektir.mesela cihazı kurdunuz 2 hafta sonra membran çıkışından tds ölçümü yaptınız 5 ppm değer verdi.bu 5 ppm lik artış göstermeye başladığı vakit 25-30 larda membran ömrünü dolduruyor demek.değişim istiyor. alt takım filtre(3 tane) olarak tabir ettiğimiz filtrelerin herhangi bir ölçüm şansı yok.işi şansa bırakmamak için filtre üreticilerinin değerlerini takip etmemiz lazım veya belirli periyodlarda değişim yapmamız lazım.bu konu önemli çünkü bakteri üremesinin en çok olduğu yerdir alt 3 lü takım.Karbonda bakteri üremesi oldukça yaygındır. alkali filtrede ise tamamen Ph oranını takip edip ona göre değişim gelip gelmediğini anlayabiliriz. yakın zamanda bizim sitemizide bu oranlar ölçüm şemaları video olarak konulacak ordan daha detaylı bir şekilde anlatım olacak.linki paylaşırım. |
Senin ihtiyacın olmayabilir ama yüzlerce insan bu konulardan faydalanıyor gerek ariza konusu gerekse su aritma cihazi alımlarla ilgili.
Ayrıca firma bu kokudan da şikayetçi yani reklam ile uzaktan yakından ilgisi yok ilgili firmanın amacı filtre satmak değil cihaz satmaktır. Arıtma cihazı toplanmasını hiç bir firma öğretmez son kullanıcıya buna ilgili firmada dahil. Arkadaş benim zamanında yazdığım bir makale sonucu bu fikre sahip olup böyle bir iş yapmaya karar vermiş ve arkadaş gibi düşünen insanlar varsada onlara yol gösterici olarak bu konuyu açmış. Ayrıca dh bu tür konulardan ücret almıyor reklamlardan ücret alıyor. Ücretli konuların başlıkları farklı zaten |
Doğrudan ahlak dersi vermek ne kadar doğru bilemem, arkadaş bir tecrübesini paylaşmış burada ne yapacaktı filtre markalarının üzerine bantmı yapıştıracaktı, dh yönetimi elbette reklam dahil bazı gelirler elde edecekki forum devam edebilsin, firma temsilcilerinin burada yorum yapıp ürün açıklaması veya reklamını yapabilmesi için ücret ödüyorlar bu doğrudan firma ve dh arasındaki konular tersosmos hocam daha önce bu konuda açıklama yapmıştı.
Forum üyelerini ve bilgi edinmek için misafir olarak bulunan kişileri böyle lüzumsuz konularla oyalamak yerine doğrudan yönetime şikayet etmeniz daha doğru olur kanısındayım aksi halde rekabet kokusu sinecektir satırlarınıza Not: son kullanıcıyım hiç bir ticari firmayla maddi bağım yoktur |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 6 Mart 2020; 14:23:15 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 7 Mart 2020; 22:35:56 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 4 Mart 2020; 16:42:6 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilimveteknik -- 4 Mart 2020; 16:47:7 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Mart 2020; 16:47:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 4 Mart 2020; 17:57:55 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|